Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συζήτηση με τον κ. Μιχαήλ Καλόπουλο περί Δημιουργίας και θαυμάτων

Ύστερα έχουν άδικο όσοι μας κατηγορούν ως ιουδαιοχριστιανούς ;

 Προς τους αμφισβητίες της  Μέσης Εκπαίδευσης

Η Θρησκεία, η Εκκλησία και η Πίστη ημών των Ορθοδόξων δεν κρίνεται από το αν πιστεύουμε στο επίπεδο ή το σφαιρικό της Γης. Δόγμα πίστεως, θρησκείας και εκκλησίας, αναφέρομαι στα δικά μας, δεν είναι η Γεωλογία και δεν πρόκειται να κριθούμε, όσοι πιστεύουν, από το σχήμα του πλανήτη μας. Άλλα θα ζητηθούν.

Συνεπώς, είναι λίαν ανίσχυρος η προσπάθεια ανατροπής του δικού μας πιστεύματος, το οποίο, σημειωτέον, δεν έχει να επιδείξει τα επί της πυράς κατορθώματα των Δυτικών. Εμείς για άλλα πολεμήσαμε και πολεμούμε. Κεφάλια δεν κόβουμε και στάχτη δεν κάνουμε τους ανθρώπους.

Όσο δε για τα αναφερόμενα και αμφισβητούμενα θαύματα του παρελθόντος, και όσα ( : Δημιουργία και θεία Ενανθρώπηση) συνυφαίνονται με αυτά, που εσείς κύριε Καλόπουλε και πολλοί αμφισβητούν, έγιναν, όταν έπρεπε να γίνουν, και δεν υπάρχει ουδείς λόγος να επαναληφθούν. Άλλωστε, το θαύμα της εκ Θεού Δημιουργίας μια φορά έγινε, δεύτερο ήταν με την θεία Ενανθρώπηση και το τρίτο έρχεται. Πότε ; Άγνωστο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ στο : «Όσο δε για τα αναφερόμενα και αμφισβητούμενα θαύματα του παρελθόντος, αυτά έγιναν» ... Μήπως μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια απ’ αυτά (Παλαιάς Διαθήκης) για παράδειγμα;

ΚΧ : Ποια θέλετε, πέρα από αυτά που σημείωσα και τα οποία ( : Δημιουργία και θεία Ενανθρώπηση) συνυφαίνουν όσα εσείς και πολλοί αμφισβητούν ; 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Παράδειγμα… πιστεύετε ότι το θυσιαστήριο του Ηλία άναψε από θειο θαύμα;

ΚΧ : Μάλιστα, το θυσιαστήριο άναψε φωτιά και καλό είναι, να κάνετε τον κόπο να δείτε προσεκτικά τη σχετική περιγραφή στο οικείο Κεφάλαιο της Π. Διαθήκης :

33 καὶ ἐστοίβασε τὰς σχίδακας ἐπὶ τὸ θυσιαστήριον, ὃ ἐποίησε, καὶ ἐμέλισε τὸ ὁλοκαύτωμα καὶ ἐπέθηκεν ἐπὶ τὰς σχίδακας καὶ ἐστοίβασεν ἐπὶ τὸ θυσιαστήριον καὶ εἶπε· λάβετέ μοι τέσσαρας ὑδρίας ὕδατος καὶ ἐπιχέετε ἐπὶ τὸ ὁλοκαύτωμα καὶ ἐπὶ τὰς σχίδακας· καὶ ἐποίησαν οὕτως. 34 καὶ εἶπε· δευτερώσατε· καὶ ἐδευτέρωσαν. καὶ εἶπε· τρισσώσατε· καὶ ἐτρίσσευσαν. 35 καὶ διεπορεύετο τὸ ὕδωρ κύκλῳ τοῦ θυσιαστηρίου, καὶ τὴν θάλασσαν ἔπλησαν ὕδατος.

Έτσι, λοιπόν, αφού λούσετε με νερό, ας πούμε ένα κοτόπουλο, τότε να μας δείξετε πώς αυτό μπορεί να πάρει φωτιά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κεράκια, αφού προηγουμένως τα βρέξετε καλά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Kύριε Χριστοδουλίδη με όλο τον σεβασμό, διακρίνω μια δυσκολία να γράψετε την λέξει θαύμα ; Δεν σας ρώτησα τι λέει η Βίβλος, (αυτό το γνωρίζω), ή αν «στο θυσιαστήριο (του Ηλία) άναψε φωτιά», όπως μου γράφετε, (κι αυτό το γνωρίζω)... αλλά να μου πείτε (εν προκειμένω να μου γράψετε) απερίφραστα, ξεκάθαρα, αν εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι αυτό, (σύμφωνα με την περιγραφή), έγινε με την θεια παρέμβαση… δηλαδή με θαύμα άνωθεν, πέραν των ανθρώπινων δυνάμεων…

ΚΧ : Με τη σειρά μου και με όλο το σεβασμό, γράφω κι εγώ ότι διακρίνω μια δυσκολία στην ανάγνωση. Διότι έγραψα :  «Ποια θέλετε, πέρα από αυτά που σημείωσα και τα οποία ( : Δημιουργία και θεία Ενανθρώπηση) συνυφαίνουν - εδώ, τώρα, συνυφαίνονται με - όσα εσείς και πολλοί αμφισβητούν;». Και μόλις ανωτέρω, σε δική σας ερώτηση, απάντησα : Μάλιστα, το θυσιαστήριο άναψε φωτιά και καλό είναι, να κάνετε τον κόπο να δείτε προσεκτικά τη σχετική περιγραφή στο οικείο Κεφάλαιο της Π. Διαθήκης.

Και κάτι, όμως, ακόμη σχετικά με τα αναφερόμενα στο Βασιλειών Γ.  ιη΄ 32-36. Αν δεχθούμε κύριε Καλόπουλε αυτά που γράφετε, γεννάται το απλό ερώτημα : Δηλαδή, έπρεπε να περάσουν περί τα τρείς χιλιάδες χρόνια, για να μάθουμε «τα μαγικά χημικά κόλπα» του προφήτη Ηλία ; Τόσα χρόνια που είμαστε ; Τι κάναμε ; Τόσο ξύπνιος ήταν εκείνος και τόσο κουτοί είμαστε εμείς, ώστε δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά της αλχημείας ; Παρένθεση, περί «αλχημείας» από Βικιπαιδεία : «Η πρακτική μέθοδος των αλχημιστών εξελίχθηκε στη βάση της σύγχρονης χημείας, καθώς δημιούργησαν τεχνικές ανάλυσης, ταυτοποίησης και διαχωρισμού ουσιών.». Οι αλχημιστές του Μεσαίωνα έκαναν τα αδύνατα δυνατά, τώρα - με το CERN και άλλα - ξυπνήσαμε ;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ : H βιβλική αφήγηση... πυροβολεί θανάσιμα τα θαύματά της! Του Μ. Καλόπουλου (σ.σ. Βλέπε σχετικό βιβλίο)
Η ενδιαφέρουσα προϊστορία του "αγίου" φωτός - Ηλίας, Νεεμίας και η άγια... «νάφθα»!
Πως η ιδία η Βίβλος αναιρεί τα θαύματά της!
http://www.greatlie.com/.../573-h-bibliki-afigisi...# Η ανάρτηση αυτή αφορά κυρίως τον γιατρό και συνομιλητή μου, κύριο Κυπριανό Χριστοδουλίδη, του οποίου τα σχόλια αναμένουμε με ενδιαφέρον.
Περισσότερα για την νάφθα και τα πυρολατρικά κόλπα αρχαίου και νεότερου ιερατείου, στο βιβλίο μου: «Θαύμα ή απάτη το "άγιον" φως της Ιερουσαλήμ;».


ΚΧ : Ίσως, θα πρέπει να με βοηθήσετε, παρέχοντας πληροφορίες με ποιο τρόπο το «παχύ ύδωρ» ανακατεμένο με το νερό αυτοαναφλέγεται. Πέραν τούτου υπάρχει και το «38 καὶ ἔπεσε πῦρ παρὰ Κυρίου» στο 3Βσ. ιη΄ . Δεν γράφει «ανεφλέγη» αλλά «έπεσε». Όσο για τα υπόλοιπα αισθηματικά του : «Δεν υπήρξε ούτε ένας, ας πούμε ένας νεαρός, που μετανοιωμένος να παρακαλούσε με καυτά δάκρια για έλεος, πριν το λεπίδι του Ηλία του κόψει τον λαιμό; Γιατί το μαζικό αυτό ιδιόχειρο φονικό, δεν ενοχλεί καθόλου το φωτοστέφανο της αγιότητας του Ηλία;», δεν έχω άδικο, νομίζω, όταν γράφω ότι διαβάζετε την Αγία Γραφή λες και διαβάζετε το «Ρομάντσο».

Νάφθα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η νάφθα είναι ενδιάμεσο προϊόν διύλισης του πετρελαίου. Δηλαδή δεν αποτελεί τελικό εμπορεύσιμο καύσιμο, αλλά προϊόν της πρώτης απόσταξης του αργού, ή και προϊόν άλλων διεργασιών όπως η καταλυτική πυρόλυση και άλλες, το οποίο τυγχάνει κατόπιν περαιτέρω επεξεργασίας για να δώσει καύσιμα προϊόντα επιθυμητών προδιαγραφών όπως η βενζίνη. O όρος νάφθα είναι ένας αρκετά γενικός, και όχι αρκετά ακριβής, όρος, διότι κάθε ένα διυλιστήριο δεν είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο με κάποιο άλλο και η «νάφθα» που παράγει κάποια μονάδα δεν είναι η ίδια με τη «νάφθα» κάποιας άλλης. Ωστόσο γενικά μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μείγμα υδρογονανθράκων που έχει αρχικό σημείο βρασμού περίπου 35 °C και τελικό σημείο βρασμού περίπου 200 °C και αποτελείται κυρίως από παραφίνες, ναφθένια και αρωματικούς υδρογονάνθρακες τεσσάρων ως και δέκα ή έντεκα ατόμων άνθρακα.

Το σημείο ανάφλεξης της νάφθας είναι από -2 έως 37 βαθμούς Κελσίου περίπου και το σημείο αυτανάφλεξης στους 227 °C.[2]

Νάφθα δηλαδή αποκαλείται γενικά, αλλά όχι μόνο, το κλάσμα της απόσταξης του αργού πετρελαίου που βρίσκεται μεταξύ του LPG (δηλαδή των αερίων της κορυφής της απόσταξης) και της κηροζίνης. Το κλάσμα αυτό αποτελείται κυρίως από αλκάνια και ναφθένια με 5 έως 9 άτομα άνθρακα.

Η νάφθα ως παράγωγο του πετρελαίου ανήκει στα πετροχημικά προϊόντα.

Με το όνομα νάφθα χαρακτηρίζεται και το ακάθαρτο πετρέλαιο καθώς και διάφορα κλάσματα λιθανθρακόπισσας τα οποία περιέχουν κυρίως ξυλόλιο και άλλα ανώτερα ομόλογα.

Και κάτι ακόμη για τον κύριο Καλόπουλο. Όταν συμμετέχετε σε εκπομπές, όπως ήταν αυτή στο ΕΧΤRΑ για το άγιον Φως, καλό είναι να ζητάτε από τον δημοσιογράφο - το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ακροαματικότητα - να συμμετάσχουν στη συζήτηση άνθρωποι εγνωσμένου κύρους και, επί των θεμάτων, ικανότατοι. Δυστυχώς, η παρουσία των δυο ιερωμένων δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αποτέλεσμα, ούτε εσείς βοηθήσατε κανένα, ούτε εκείνοι. Μείνατε στα δικά σας επί ζημία αμφοτέρων, αλλά και των τηλεθεατών. Όσο για τον δημοσιογράφο, μάλλον, τα λεφτά του τα έβγαλε. Είχα υπόψη μου την εκπομπή. Άκουσα λίγο εσάς, κάτι από τους ιερωμένους και είπα : "Πάμε να φύγουμε, εδώ ήρθαμε".

Σχολιαστής Παναγιώτης Λιαρμακόπουλος
 κυριε Μιχάλη το εχω πει πολλακις.... οταν ανοιγουμε διαλογο με ''ανθρωπους'' οπαδους της πιο φασιστικης ιδεας ανα των αιωνων [ ιουδαιοχριστιανισμος] στο τελος το συμπερασμα θα ειναι οτι και οι δυο διαφωνουμε.. και γιατι συμβαινει αυτο.. ο διαλογος εχει ως σκοπο να μαθω κατι απο σενα και εσυ απο μενα ακομα και στα πλαισια της διαφωνιας ,, ομως ...... οι τυποι αυτοι με βαση την εμπειρια μου εχουν ως σκοπο να επιβληθουν πανω σου και να δεχτεις αυτα που πιστευουν αυτοι.. αν δε, να μπορουσαν με την απειλη της πυράς να ''μετανοησεις'' και να τους προσκυνησεις θα το εκαναν ,, αλλά αυτες οι εποχες που νοσταλγουν διακαως περασαν... ευχαριστω για την αναγνωση και καλη σας μερα..

 ΚΧ :  Λυπάμαι που το γράφω, αλλά "οι άνθρωποι της πιο φασιστικής ιδέας" - με τους οποίους (ανοίγουμε) ανοίγετε διάλογο - είναι ακριβώς όπως εσείς, κύριε Λιαρμακόπουλε. Οι οποίοι, αφού έμαθαν, δηλαδή εσείς, δεν ξαναπέφτουν στην ίδια παγίδα και δεν θέλουν διάλογο ή διαλόγους. Δεν ακολουθείτε τη συμβουλή τους. Όταν το υποκριτικό ιερατείο δεν τα έβγαλε πέρα, πήρε την απόφαση να σταυρώσει το συνομιλητή του. Κι έτσι, ξεμπέρδεψε. Αλλά δεν ξεμπέρδεψε. Μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο και, τώρα, θέλει να ξαναπάμε σε νέο παγκόσμιο ολοκαύτωμα.

 Σχολιαστής Παναγιώτης Λιαρμακόπουλος
 να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στο κυριο Christodoulides , που δικαιωνει των οσων εγραψα.. καλο θα ηταν να διαβαζετε και αυτα που γραφετε κυριε Christodoulides .. και κατι άλλο κυριε Christodoulides .. μην προσπαθειτε να πεισετε τον εαυτο σας γι αυτα που λετε.. ματαιος κοπος..

Δεν υπάρχουν σχόλια: