Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

3. Οι θεσμοί των παρανόμων


http://my-pillow-book.blogspot.gr/2015/04/fury.html Δεν θα άξιζε να μπει κανείς στον κόπο να ασχοληθεί με το νέο επεισόδιο του σίριαλ των γκεμπελίσκων, που αυτή τη φορά καταπιάστηκαν με το βουλκανιζατέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Βλέπε περισσότερα


Grexit
Δεν υπήρξα ποτέ λάτρης ή υποστηρικτής της ... αριστεράς και της προόδου. Και ουδέποτε θιασώτης της Μαρξιστικής θεωρίας. Στην προκειμένη περίπτωση των "Συριζανέλ" το ενδιαφέρον του γράφοντος με αυτούς είναι διότι όρθωσαν το ανάστημά τους, το ανάστημα της ελληνικής αξιοπρέπειας, κατά των υποτακτικών της ευρωπαϊκής παγκοσμιοποίησης γνωστών και ως αχυράνθρωπων. Τους ψηφίζαμε για να μας κάνουν δούλους, φτωχούς χωρίς πατρίδα αλλά και χωρίς σπίτια.

Το άθλιο παιγχνίδι του μη βιώσιμου χρέος είναι νόμισμα με δυο όψεις. Από τη μια γράφει Grexit, από την άλλη φευγάτε μόνοι σας, κάνετε μόνοι σας το grexit. Αν φύγουμε μόνοι μας, το αμέσως δικό τους βήμα θα είναι το εμπάργκο και η συνέχεια, που θα ακολουθήσει, είναι να γίνουμε κάτι από Ουκρανία κλπ.

 Αν όμως μας διώξουν αυτοί και μας ζητούν πίσω τα δανεικά που έδωσαν, τότε εύλογα κι εμείς θα τους απαντήσουμε : Εσείς μας βάλατε στη νομισματική ένωση, δημοψήφισμα δεν έγινε, δανεικά μας δίνατε, αλλά στράβωσε η δουλειά, που πήγατε να φτιάξετε. Εμείς τι φταίμε ; Δάνεια μας δίνατε χωρίς έλεγχο . Πώς και τώρα ξυπνήσατε ; Όταν το εγχώριο ΑΕΠ ανέβαινε από 3,5 σε 7, μετά σε 14, ύστερα σε 28, αργότερα σε 60 με 70 για να φτάσει στο τέλος 125, πού βρισκόσαστε εσείς ; Οι ελεγκτές σας τί έκαναν ; Δεν έβλεπαν το γλέντι που γινόταν με τα δανεικά ; Αν λοιπόν μπορείτε, διώξτε μας. Εμείς δεν φεύγουμε, αφού άλλωστε το δόγμα λέει πως : "Ανήκομεν εις την Δύσιν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: