Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

"Γιατί η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν έχει φυλή, δεν έχει όρια, δεν έχει αποστάσεις"


Ποιος είναι ο ηλίθιος ;
"Γιατί η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν έχει φυλή, δεν έχει όρια, δεν έχει αποστάσεις, αλλιώς είναι υποκρισία. Γιατί ή αγαπάς τον άνθρωπο γενικά ή δεν αγαπάς κανέναν." 
Βλέπε Ξυπνήστε Ρε  (γράφει ο Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου, 30/4/2014) ή αυτό http://gpapaso.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6010.html

κχ
Είναι πολύ εύκολο να λες αφοριστικά τα παραπάνω αισθαντικά και ρομαντικά. Αλλά, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο αρθρογράφος, η αγάπη έχει και σύνορα και όρια, έχει και αποστάσεις. Φυλή, όντως δεν γνωρίζει, αρκεί ο Αφρικανός, ο Ασιάτης ή οποιοσδήποτε άλλος να είναι σε θέση, και να θέλει, να καταλάβει, όσα δεν μπορεί να εννοήσει. Αυτό δεν κάνει κανένα υπερόπτη για τη φυλή του. Η Φύση - μάλλον αυτή προτιμά ο αρθρογράφος - έτσι τα καθόρισε, ώστε άλλοι να έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο βεληνεκές πνεύματος και άλλοι όχι. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι ευχαριστημένος με αυτό που έχει και όχι να αισθάνεται μειονεξία απέναντι στον άλλο, που ενδεχομένως είναι ικανότερος στην ευφυΐα και όχι στην απάτη. Αν αισθάνεται κάπου να υστερεί, ας ζητήσει να το αναπληρώσει.

Για τα σύνορα, τα όρια και τις αποστάσεις, δεν χρειάζεται να γράψω ποια είναι αυτά. Ο αρθρογράφος έχει μάλλον κατά νου την ανθρωπιά του ανθρώπου, όπως προσδιορίστηκε από τις κοινωνικοπολιτικές, δηλαδή οικονομικές, συνθήκες σύμφωνα με τις διδαχές των μεγάλων και σοφών εγκεφάλων των τάξεων του φιλελευθερισμού ή του σοσιαλισμού και του σημερινού αποτελέσματος. Δηλαδή μπερδέματος λόγω σύνθεσης. Η σύγκρουση θυμήθηκε των Αριστοτέλη - διαλεκτική σύνθεση μεταξύ θέσης αντίθεσης - και γίνανε όλα αχταρμάς, κατά την τουρκική ορολογία.

Οι Τράπεζες - είναι μόνον μια, όπως και η μαμά - έδωσαν τη λύση. Τις δεξιές κυβερνήσεις τις ρίχνουν οι ακραίοι δεξιοί, τις αριστερές οι ακραίοι αριστεροί και στη μέση να έχουμε τους προβοκάτορες και την προβοκάτσια των μεν κατά των δε. Συνωμοσιολογία, τρέχα γύρευε και ψάχνε.

Οι μετανάστες, λαθραίοι και τώρα πρόσφυγες, είναι τα θύματά τους, και κατά σύμπτωση, οι περισσότεροι είναι προερχόμενοι από χώρες όπου κυριαρχεί το Ισλάμ και η αγάπη στον Αλλάχ. Δεν έχει κι αυτή σύνορα, δεν έχει αποστάσεις, δεν έχει φυλή, είναι ανυπόκριτη, σε αντίθεση με "το «λευκό» πολιτικό πρόσωπο, με την κατάμαυρη ψυχή, που δηλώνει χριστιανός" (sic). Αλλά έχει την τύφλα του, επειδή διέστρεψε - οι Τράπεζες το έκαναν - όλα όσα έχουν σχέση με την αγάπη. Θέλω να πω τις προϋποθέσεις, για να μπορεί να μιλά για την αγάπη. Και αυτή, το λευκό πρόσωπο την θέλει απροϋπόθετη. Άνοιξε λοιπόν την αγκαλιά του κι έγινε ένα με το Ισλάμ για χάρη της αγάπης στον Αλλάχ. Με δυο λόγια, στην ανθρωπιά για τον άνθρωπο και το μακελειό που ετοιμάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: