Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το δόγμα των τραπεζών της μιας Τράπεζας

"Ακόμα κι αν έχει δίκιο, ο Ντάισελμπλουμ, ως προς το αποτέλεσμα, με τον τρόπο που μιλά, κάνει βλάβη στην εικόνα τού τι είναι και πώς λειτουργεί η (δήθεν κοινή) σημερινή γερμανική Ευρώπη – κι αυτό είναι ανόητο για τον ίδιο, αλλά καλό μπας και καταλάβουν εκείνοι που δεν έχουν ακόμα καταλάβει, αλλά κακό για τους σκοπούς του." (Το Βήμα , γράφει ο Γιώργος Μαλούχος).

κχ
Και τι δεν έχουν καταλάβει - για το καλό τους - όσοι δεν ακούν αυτά που λέει ο Ντάισελμπλουμ ; Ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο του χρέους, το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ) παίρνει όλα τα έσοδα του κράτους και δίνει, αν δίνει, αυτά που περισσεύουν - αν περισσεύουν, που δεν περισσεύουν.

Με ένα ΑΕΠ 180%, που σημαίνει ότι έχεις έσοδα 100 και έξοδα 180, το ΤΧΣ παίρνει ας πούμε τα 80 - είναι οι τόκοι και τα επιτόκια - και σου αφήνει, όχι ακριβώς, τα 20 στα 100. Τα οποία δεν σου φτάνουν και γι΄ αυτό μια ζωή ζεις και ζούσες με δανεικά, και ανέβαζες το ΑΕΠ. Ζήσε με αυτά, σου λέει, που σε ανάγκαζαν οι παναπεργίες των καλών ημερών από το ΚΚΕ και τον ευρω-σοσιαλισμό. Φυσικά και οι προμήθειες. Εσύ απαντάς : Μα δεν μου φτάνουν και αυτός σου προτείνει : Ή φεύγεις μόνος σου από το ευρώ ή παραπάνω λεφτά δεν σου δίνω, αν δεν πουλήσεις τα υπάρχοντά σου - φάε τις καταθέσεις σου - και δεν κάνεις τις αναδιαρθρώσεις που συμφωνήσαμε : κάνε ιδιωτικοποιήσεις, κόψε συντάξεις, κόψε μισθούς, ανέβασε την ανεργία. Σε συμφέρει να πληρώνεις τους άνεργους, παρά τους εργαζόμενους. Άλλωστε, σύντομα, θα παίρνουν το ίδιο επίδομα της νότιας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, με μισθό όσο θέλει η δίαιτα Jovanetti : το ελάχιστο όριο επιβίωσης.

Αυτά δεν καταλαβαίνουμε, για το καλό μας και αυτά είναι - για τον κακό του τον καιρό - του κυρίου Ντάισελμπλουμ. Που τάχα δεν ήξερε ότι η Ελλάδα, και όχι μόνο, ζει με δανεικά. Το δόγμα των τραπεζών της μιας Τράπεζας λέει : Καλύτερος πελάτης είναι όποιος δανείζεται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: