Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η Ορθόδοξη Βάπτιση



Αυτό το βίντεο πρέπει να δοθεί σε όλους τους ιερούς Ναούς, ακόμη και αυτών των καινοτόμων, προς επιμόρφωση των ιερέων. Το σημερινό θλιβερό φαινόμενο των Βαπτίσεων (ραντισμών) πρέπει επιτλεους να σταματήσει. Τα ανωτέρω προς γνώση των καινοτόμων, αλλά και των γονέων. Ο Κύριος να σου χαρίζει έτη πολλά π. Ευθύμιε.

Σημείωση
Ο π. Ευθύμιος είναι της Εκκλησίας των, υπό των καινοτόμων ονομαζόμενων, Γνησίων Ορθοδόξων. Κάθε χρονίζον σχίσμα οδηγεί αφεύκτως σε αίρεση. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και όχι όπως σημειώνει ο γράφων, δεν θα είχαμε το θλιβερό φαινόμενο της εξάπλωσης του οικουμενισμού λόγω της σιγής των ιεραρχών και της άμβλυνσης του φρονήματος των πιστών.-

 https://youtu.be/jf3O3DE-DNs

6 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Κυπριανέ μου

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!

Να τους ζήσει και ο ομορφάντρας ο Αχιλλέας.

Μπράβο και στον ευλαβέστατο ( μ)πατήρ Ευθύμιο
;-)
και αν και οι κυρίες φοράγαν πιο μακριά μανικάκια
αντί να είναι ξεμπρατσωμένες εντός του ιερού ΓΟΧικου ναού

έως και να δακρύσω από συγκίνηση θα μπορούσα
από αυτό το βίντεο
που ετραβήχθη εν ώρα ιεράς ακολουθίας- αμήν και γένοιτοοο!
;-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα σχόλια που ακολουθούν είναι από το ιστολόγιο Orthodox Voice - Ορθόδοξη Φωνή

- Ο Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας
τι το προβάλλεις αδελφέ μου αυτό το βίντεο; Δεν βλέπεις τόση γυμνή σάρκα; Ντροπή! Ντροπή σου! Κρύφτο γρήγορα να μην σκανδαλίζεις κόσμο. Δεν φοβάσαι τον σκανδαλισμό; Είναι φοβερό. Ντροπή και στον παλαιοημερολογίτη Κυπριανό Χριστοδουλίδη που ανάρτησε αυτό το σκανδαλιστικό βίντεο και στο μπλογκ του. ΝΤΡΟΠΗ ! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! ΘΑ σηκώσει στο λαιμό του ΤΟ ΚΡΙΜΑ του σκανδαλισμού ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ! Ουαί είπε ο Χριστός σε όποιον σκανδαλίσει και τον ελάχιστο.

- Και άλλος
Αληθώς, εποχή Πομπηϊας και ρωμαϊκής εποχής, είναι η ιδική μας, εάν δεν τας έχη υπερφαλαγγίσει. Ο δαίμων, μάλιστα, της ασέμνου μόδας, εισέρχεται αναιδώς και ανευλαβώς και εντός των Ιερών Ναών, χωρίς να νουθετούν, ή να ελέγχουν, δυστυχώς, οι ιερείς. Η δε Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ δια πλήθος θεμάτων – και συχνά δευτερευόντων – συζητεί και εκδίδει ανακοινώσεις και εγκυκλίους, ουδέποτε μέχρι σήμερα ωμίλησεν προς τον λαόν και την νεότητα δια το θέμα της αγνότητος και σεμνότητος (εντός και εκτός εκκλησίας). Να αναμένωμεν την εγκύκλιον;

- κχ
Ως προς τα περί γύμνιας και σάρκας του Ανώνυμου, αν αυτός πηγαίνει να δει τη γύμνια και τη σάρκα, και όχι να ακούσει την Ιερολογία του Μυστηρίου, όντως κατεξοχήν Μυστηρίου, τότε με "γεια του και χαρά του" ! Διερωτώμαι, αν θα πρέπει πλέον να ντύνουμε και τα βρέφη που βαπτίζουμε. Η παιδική πορνεία επί των ημερών μας ακμάζει και ίσως, διεγείρει και τα ακόμη κατώτερα των κατωτέρων νωτιαίων αντανακλαστικών του ενστίκτου ( ...) που όλοι έχουμε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο
"Πολλοί πηγαίνουν στις Εκκλησίας για τον Θεό, όμως σκανδαλίζονται άθελα τους με αυτά που βλέπουν. Σε άλλο πλανήτη ζει ο Χριστοδουλίδης;"

- κχ
Ο παλαιοημερολογίτης Χριστοδουλίδης δεν ζει σε άλλο πλανήτη, ζει σε αυτόν και απερίφραστα καταδικάζει το σημερινό κατάντημα, εκ μέρους των πιστών, των ιερών Μυστηρίων ( : συνολάκια μαμάδων, φωτογραφικό στούντιο οι ιεροί ναοί των καινοτόμων κλπ). Προσπαθεί δε, κατά το δυνατό, να αφίσταται της αίρεσης των Μεσσαλιανών, που σκανδαλίζονται από τα ακάλυπτα μέρη (: χέρια και πόδια) των γυναικών. (Παρένθεση, η ασκητική σωματική κακοπάθεια των Μεσσαλιανών μόνο τον τίτλο φέρει και όχι τις συνεπακόλουθες πρακτικές, η παρένθεση κλείνει). Για το λόγο αυτό, άλλωστε, δεν έχει σταματήσει ο γράφων (ακόμη) να κυκλοφορεί, αφού αυτό του επιβάλλουν οι βιοτικές μέριμνες και οι κοινωνικές ανάγκες.

Την ιερολογία των Μυστηρίων λίγοι γνωρίζουν, ελάχιστοι εφαρμόζουν, ακόμη και από την πλευρά των ιερέων. Έμφαση δίδεται μόνο στην εμφάνιση των προσερχομένων, η οποία, αν αποφασισθεί να γίνεται με πλήρως καλυπτόμενα τα ακάλυπτα μέρη του σώματος, θα βρεθούμε πολύ κοντά στις συνήθειες και στις συνθήκες των χωρών του Ισλάμ. Προς εύρεση, λοιπόν, της χρυσής μέσης οδού. Τούτο μας αφορά όλους, Κλήρο και Λαό, δηλαδή το σώμα της Εκκλησίας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο
Χριστοδουλίδη κάνεις τον κουτό; Κανένας δεν ζήτησε μπούρκες. Αλλά να είναι καλυμμένα τα χέρια και τα πόδια αυτό δεν σου μάθανε οι αρχηγοί των παλαιοημερολογιτών ότι είναι αναγκαίο;
Αδιάβαστο σε άφησαν; Σε παρακαλώ μην κάνεις τον Κινέζο. Κοίταξε γύρω σου την γύμνια που επικρατεί μέχρι βαθμού αηδίας και πάψε τις μπούρδες περί Ισλάμ. Την σεμνότητα μέσα στις Εκκλησίας και έξω στην κοινωνία, είναι το αυτονόητο που πρέπει να ζητά κάθε Χριστιανός εκτός εισαγωγικών. Κατάλαβες παλαιοημερολογίτη;

- κχ
Κουτός μπορεί να είμαι αλλά Κινέζος δεν είμαι. Συμφωνώ με το "να ήταν τα χέρια και τα πόδια μόνο, λίγο το κακό. Ντρέπομαι να κάνω περιγραφή των εμπειριών μου", όμως, η συζήτηση άνοιξε για το συγκεκριμένο Βίντεο που ανάρτησε η "Ορθόδοξη Φωνή" και το δικό μου ιστολόγιο. Δεν συζητάμε για τη γύμνια που επικρατεί έξω στην κοινωνία και μέσα στην Εκκλησία. Διότι εκεί όπου εκκλησιάζομαι γύμνια δεν βλέπω καθόλου.

Αυτά κατάλαβα ο παλαιοημερολογίτης κουτός Χριστοδουλίδης, αν δε ο Ανώνυμος σχολιαστής έχει παράπονα για τους πιστούς, εκεί όπου εκκλησιάζεται, να πάει να τα πει στον προϊστάμενο ιερέα του Ναού.

Αυτά, ως προς τη δική μου αναφορά για το συγκεκριμένο βίντεο (Ορθόδοξη Βάπτιση) και τα εύσημα που όφειλα να αποδώσω στον π. Ευθύμιο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα ανωτέρω από http://orthodox-voice.blogspot.gr/2015/04/kyprianos-christodoulides.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο
Δεν ξέρω αν εκεί που εκκλησιάζεσαι Χριστοδουλίδη, υπάρχει γύμνια. Αυτό που ξέρει ο καθένας όμως είναι ότι η γύμνια επικρατεί στις περισσότερες Εκκλησίες..Υπάρχει ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Και στο βίντεο οι γυναίκες μπορεί να ήταν ντυμένες ΠΟΛΥ πιο σεμνά.
Εντάξει Κυπριανέ;

- κχ
Κι εγώ δεν διαφωνώ με την κατάσταση, από άποψη ενδυμασίας, που επικρατεί. Ήταν, βλέπεις, και ο Χριστόδουλος με εκείνο το "σας πάμε και με τα σκουλαρίκια". Άλλοι, βέβαια, είτε με το νέο είτε με το παλαιό, μπορεί να μη φοράνε σκουλαρίκια, αλλά βλέπεις τα κρανία τους να είναι ξυρισμένα, να λάμπουν, χωρίς να βρίσκεται ένας ιερέας να τους πει τί τους περιμένει με αυτή τη νέα μόδα, που περιφέρουν ακόμη και μέσα στους ιερούς Ναούς :

"καὶ περιζώσονται σάκκους, καὶ καλύψει αὐτοὺς θάμβος, καὶ ἐπὶ πᾶν πρόσωπον αἰσχύνη ἐπ᾿ αὐτούς, καὶ ἐπὶ πᾶσαν κεφαλὴν φαλάκρωμα." (Ιζ. Ζ,18)

"ἀντὶ τοῦ κόσμου τῆς κεφαλῆς τοῦ χρυσίου φαλάκρωμα ἕξεις διὰ τὰ ἔργα σου καὶ ἀντὶ τοῦ χιτῶνος τοῦ μεσοπορφύρου περιζώσῃ σάκκον." (Ησ. Γ,24)

Τι λένε αυτά ; Οι άνθρωποι υπό το βάρος της φοβεράς θλίψεως θα περιζωσθούν σάκκους, θα τους κυριεύση φρίκη. Εις τα πρόσωπα όλων θα απλωθή η καταισχύνη και κάθε κεφαλή θα γίνη φαλακρά. (Ιεζεκιήλ).

Αντί των χρυσών στολισμάτων της κεφαλής σου θα απόκτησης φαλάκραν εξ αιτίας των πονηρών έργων σου. Αντί του πολυτελούς χιτώνος του υφασμένου με πορφύραν θα ζωσθής χονδρόν τρίχινον σάκκον. (Ησαΐας)

Δυστυχώς, αφού η αίρεση κυριαρχεί παγκόσμια, ζούμε χρόνους παλαιοδιθηκικούς και όχι την εν Χριστώ Καινή Κτίση. Βαπτισμένοι είμαστε οι Χριστιανοί, όμως το Άγιον Πνεύμα έπαψε να αρδεύει άπασαν την κτίση προς ζωογονίαν. Η λεγόμενη "βαπτισματική θεολογία", επικυρωμένη εξ ορθοδόξων του "ένας θεός για όλους" - σιωνιστικής προέλευσης - κυριαρχεί, όπως δείχνουν, εκτός άλλων, οι ξυρισμένες κεφαλές. Όχι όμως τόσο, όσο τα ακάλυπτα χέρια ή πόδια. Δεν ξέρουν τι τους περιμένει.