Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

"Εμείς τι φταίμε;"


«Τι σόι αριστερά είναι αυτή;», διερωτάτο ένας. Και πήγαινε το ερώτημα ακόμη πιο μακριά : « Τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος; Γιατί ο λαός και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επωμιστούν την αποπληρωμή του; Γιατί θα πρέπει να αναγνωρίσουν ως δική τους υποχρέωση το χρέος που συσσώρευσε η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία μέσα από την λεηλασία αυτού του τόπου; Γιατί θα πρέπει να πληρώσουν για το καθεστώς της διαφθοράς και της ασυδοσίας του οποίου προϊόν αποτελεί το δημόσιο χρέος;»

Και ποιά η απάντηση; Ας την γράψω εγώ και εδώ.

Θα επικαλεστούν το "περί συλλογικής ευθύνης αξίωμα" και θα μας πουν: Εσείς μας ψηφίζατε, εσείς μας δίνατε το δικαίωμα του αχαλίνωτου δανεισμού. Είχαμε τη λαϊκή εντολή! Με δανεικά λεφτά πληρώναμε τους μισθούς σας, με δανεικά λεφτά σας δίναμε δουλειές, με δανεικά λεφτά παίρνατε συντάξεις. Τα κάναμε όλα με δανεικά. Τώρα, λοιπόν, γιατί διαμαρτυρόσαστε. Φέρτε τα πίσω.

Κι αυτά δεν αφορούν μόνο στην αριστερά. Αφορούν στη δεξιά, στη δεξιόζερβη και τη ζερβοδεξιά. Έξω δεν μένει η πολυσυλλεκτική κεντρώα, αλλά και πάσα άλλη των άκρων προσφιλής παράταξη. Στο ίδιο καζάνι βράζουν όλοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ;

ΦΤΑΙΜΕ.

ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ!

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕ, ΤΩΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΤΗΤΡΙΤΗ ΓΕΝΕΑ!

ΠΟΛΥ ΠΣΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ, ΠΟΛΎ ΠΣΗΛΑ ΤΗ ΧΤΙΖΕΙΣ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΓΙΣΕΙ Ο ΚΛΩΝΟΣ!
Σ.