Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΦΡΙΚΗ


Διαβάστε τα παρακάτω από το ιστολόγιο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ :

του κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΥ
Θεολόγου – Επιτίμου Δικηγόρου

1. Για τον Πατριάρχη Αθηναγόρα έχουν γραφεί πολλά. Έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα αρκετά στοιχεία, που δείχνουν πόσο αποστασιοποιήθηκε από την Ορθοδοξία. Δείχνουν ακόμα, πόσο δικαιολογημένες υπήρξαν για τις ενέργειές του οι αντιδράσεις των Ορθοδόξων. Το 1970 τρεις επίσκοποι, ο πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος, ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και ο Παραμυθίας Παύλος, ως και δεκάδα αγιορείτικων μοναστηριών, διέκοψαν το «μνημόσυνό» του, όπως προτρέπουν τους πιστούς οι Πατέρες της Εκκλησίας, όταν κάποιος επίσκοπος διδάσκει ή ακολουθεί κάποια αίρεση.
Ο Αθηναγόρας όχι μόνο ακολούθησε αίρεση, τον παπισμό, αλλά ενώθηκε μ’ αυτόν, και μαζί του ένωσε το 1965 ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία στην οποία πέτυχε να είναι Πατριάρχης.

2. Υπάρχουν όμως και τα χειρότερα. Τα κατάγγειλε ο προκάτοχός του Πατριάρχης, ο Μάξιμος Ε΄. Κατάγγειλε ότι ο Αθηναγόρας έχει εκθειάσει στο περιοδικό «Ορθοδοξία» τον Μωαμεθανισμό. Επίσης ότι θεάθηκε να προσεύχεται στην μεν Κωνσταντινούπολη στο τέμενος Εγιούπ, στα δε Ιεροσόλυμα στο τέμενος Ομάρ!

Αναφέρει ακόμα ο Μάξιμος Ε΄ τα λόγια που έλεγε ο ίδιος ο Αθηναγόρας και είναι:

«Εμείς εις το χωριό μας, εις το πατρικό μας σπίτι, είχομεν δύο, τον παπά και τον δερβίση, τον δερβίσ’ Κιαμήλ. Εξομολογούμεθα και ελέγομεν τα μυστικά μας εις τον δερβίσ’ Κιαμήλ, διότι εις τον παπά δεν είχομεν εμπιστοσύνη» !

Ο Αθηναγόρας δεν είχε προσχωρήσει μόνο στο παπισμό. Είχε προσχωρήσει και στον ισλαμισμό, αφού εξομολογείτο στο «δερβίσ’ Κιαμήλ» και προσευχόταν σαν μωαμεθανός στα ισλαμικά τεμένη! Ευτυχώς, δεν έγινε και χότζας, γιατί όπως έλεγαν οι παληοί αγιορείτες «ο καλόγερος όταν ασεβήσει, γίνεται ή παπάς, ή χότζας»! Κι’ ο Αθηναγόρας ασέβησε, αλλά χότζας δεν φαίνεται να έγινε.

3. Το κακό όμως με τον Αθηναγόρα δεν σταμάτησε ούτε εδώ. Προχώρησε ακόμα χειρότερα. Έγινε Ραββίνος! Ναι, έγινε Ραββίνος! Έγινε δηλ. θρησκευτικός λειτουργός των Εβραίων. Λειτουργούσε σε συναγωγές τους!

Το ότι ο Αθηναγόρας αλλαξοπίστησε και έγινε Ραββίνος, δεν είναι αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας. Είναι ξεδιάντροπη ομολογία του ίδιου του Αθηναγόρα! Απίστευτη και όμως αληθινή! Η ομολογία αυτή είναι συγκλονιστικό «ντοκουμέντο». Είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο 2006. Εμείς λάβαμε γνώση μόλις τώρα. Μας το έστειλε το «Ορθόδοξο Κέντρο Πατερικών Μελετών “O άγιος Μάρκος ο Ευγενικός”» (www. orthodoxosagon. gr), που βρίσκεται στη Μεθώνη Πιερίας και διευθύνει ο Μάριος Πηλαβάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Το «ντοκουμέντο» αυτό είναι η δήλωση του Αθηναγόρα, που έγινε σε εβραϊκή Συναγωγή της Νέας Υόρκης, στην οποία λέει:
« Στην «Κέρκυρα, όπου έζησα κάποτε, λειτούργησα αρκετές φορές ως ραββίνος για τους Εβραίους φίλους μου»!!!

4. Αν το γεγονός αυτό το είχε καταγγείλει οποιοσδήποτε άλλος, δεν θα το πιστεύαμε. Θα το θεωρούσαμε αδιανόητο και αδύνατο να γίνη, ακόμα και από τον Αθηναγόρα, για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Β΄ (Χατζησταύρου) έγραψε:

«Ο Αθηναγόρας ο Α΄ ουδέν πρεσβεύει, εις ουδέν πιστεύει, ει μη μόνω εαυτώ δουλεύει και την αποθανάτισιν του ονόματός του επιδιώκει, έστω και κατά Ηρόστρατον δια της καταστροφής της Εκκλησίας» !

Το ότι ο Αθηναγόρας τόσο κατηγορηματικά ομολογεί και δηλώνει ο ίδιος ότι αρκετές φορές λειτούργησε στη Κέρκυρα ως Ραββίνος, πείθει τον καθένα, ότι αυτό είναι αλήθεια.

Ο Αθηναγόρας ήταν ακόμα νεαρός διάκονος, όταν το 1923 πραξικοπηματικά χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κέρκυρας. Παρέμεινε στη θέση του αυτή μέχρι το 1930, όταν μετατέθηκε στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Επομένως, κατά το διάστημα από το 1923 μέχρι το 1930, λειτουργούσε στην Κέρκυρα, όπως λέει ο ίδιος, ως Ραββίνος.

Το 1940, όταν ξεκίνησε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος παρακολούθησε μιά «λειτουργία» στη Συναγωγή των Εβραίων της Νέας Υόρκης. Τη «λειτουργία» αυτή περιγράφει η εφημερίδα «New York Times» (25.11.1940). Μετάφραση στα ελληνικά του δημοσιεύματος αυτού, με σχετικό προλογικό σημείωμα, δημοσιεύει το περιοδικό «Χρονικά», ( Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2006), που εκδίδουν οι Ισραηλίτες της Ελλάδος. Ιδού, λοιπόν, τι γράφουν τα «Χρονικά» στις σελίδες 3 και 4: « Λειτουργία από Έλληνες Εβραίους στη Συναγωγή της Νέας Υόρκης.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 και ο ηρωϊκός πόλεμος που ακολούθησε, κινητοποίησε τις δυνάμεις του Ελληνισμού οπουδήποτε της Οικουμένης. Οι Έλληνες Εβραίοι πέρα από τη στράτευσή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσπάθησαν να βοηθήσουν υλικά, με κάθε μέσο στο εσωτερικό και κυρίως σε ξένες χώρες τον αγώνα.

Τα «Χρονικά» έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει ενέργειες που έγιναν από Εβραίους του εξωτερικού. Παρακάτω παρατίθεται μετάφραση δημοσιεύματος της «New York Times», της 25ης Νοεμβρίου 1940, για λειτουργία που έγινε στη Συναγωγή της Νέας Υόρκης:
Οι εδώ Έλληνες Εβραίοι προσεύχονται για τη νίκη
Η Ελλάδα μπορεί να ηττηθεί, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κατακτηθεί, δήλωσε χθες ο Ραββίνος Δρ. Νταβίντ ντε σόλα Πουλ σε ειδική λειτουργία που έλαβε χώρα στην ισπανική και πορτογαλική Συναγωγή, στο Σέντραλ Παρκ Γουέστ, στην 70η οδό, για τον «υποφέροντα ελληνικό λαό».

Στη λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία των Ελλήνων Εβραίων της Νέας Υόρκης, παρέστησαν 600 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Βορείου και Νοτίου Αμερικής Αθηναγόρας, ο εδώ Έλληνας γενικός Πρόξενος Ν. Λέλης κλπ....

Μετά τη λειτουργία παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρα και των εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος εξεδήλωσε τη χαρά του για την παρουσία του στις λειτουργίες, ενώ δήλωσε επίσης «ιδιαιτέρως ευχαριστημένος που η αποστολή των Ελλήνων Εβραίων είναι από την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Ιωάννινα. Είμαστε από την ίδια πόλη κι’ είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτούς» συμπλήρωσε. «Στην Κέρκυρα, όπου έζησα κάποτε, λειτούργησα αρκετές φορές ως Ραββίνος για τους Εβραίους φίλους μου».....

Κατά τα άλλα, οι Πατριάρχες Δημήτριος και Βαρθολομαίος, όπως έχουν δηλώσει, συνέχισαν και συνεχίζουν το έργο του! Το έργο του Ραββίνου Αθηναγόρα!

δημοσιεύθηκε στον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ στις 20 Ιουλίου 2007
Ομολογία του ιδίου

Σχόλιο :

Οι της κρατικής εκκλησίας ιεράρχες τι λένε; Ζητούν να κλείσει το τεκτονικό ίδρυμα μόνο και συνεχίζουν να ευλογούν το ποίμνιο μνημονεύοντας τον συνεχιστή του Αθηναγόρειου άγους; Η εκκλησία διαλύθηκε, τώρα διαλύεται η Ελλάδα και αυτοί συνεχίζουν το "ίδιο βιολί". Μέχρι πότε;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bre Xristodoulidh san efhvos kaneis pou eide to dvd me th Tzoulia.
Eleos dhladh!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Γιατρέ μου
τι θα μαγειρέψεις σήμερα;
Εγώ λέω να βράσω λίγα αντιδοβλάσταρα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό του Αθηναγόρα δεν είναι τσόντα, είναι ομαδικό όργιο. Το μεν της Tzoulia είναι σε dvd, το δε του Αθηναγόρα live.
Και δεν ήξερα τίποτα!!!

Διάλυσε την Εκκλησία και οι ακόλουθοι συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ήταν δυνατό να μη διαλυθεί και η Ελλάδα; Ό,τι μας ζητούσαν κάναμε, χάθηκε όμως η Κύπρος. Να δούμε πόσα άλλα... .

Να κάνουμε υπομονή και να προσευχόμαστε, έλεγαν και λένε. Αλλά πού να πιάσουν τόπο οι προσευχές και από ποιούς;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Γιατρέ μου, τι θα μαγειρέψεις σήμερα;
- Λέω να ασχοληθώ με τους λαπάδες.

Ανώνυμος είπε...

mpaxaxa! koita humor o purager!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Poor ager?
Pure ager?
ή
πουράκλας;

Ανώνυμος είπε...

Το piases to yponooumeno! atimouliko!