Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αξιοσημείωτη παρατήρηση

Στο ιστολόγιο "Μικρά Δοκίμια", που επιμελείται ο κος. Μόσχος Λαγκουβάρδος, ανεγράφη η ακόλουθη αξιοπρόσεκτη παρατήρηση :

"Ο Δυτικός κόσμος υπερτιμά το νόμο και την τήρησή του, γιατί αυτή είναι και η θρησκεία τους: στοχεύει στην ικανοποίηση της τρωθείσης δικαιοσύνης του Θεού ... όπως οι Εβραίοι της Βίβλου στα χρόνια του Χριστού είχαν την τήρηση της αργίας του Σαββάτου πάνω από την θεραπεία του ανθρώπου! Αλλά στην Ορθοδοξία δεν είναι το ίδιο."

Είναι πολύ σημαντική, πολύ χρήσιμη και άκρως διαφωτιστική η πληροφορία αυτή. Αξίζει συγχαρητηρίων ο κος. Λαγκουβάρδος. Διότι μας κατατοπίζει, προκειμένου να καταλάβουμε τους υποτιθέμενους συμμάχους και φίλους. Μπορεί ενδεχομένως να καταλάβουν κι αυτοί, γιατί σφάζονται μεταξύ τους τόσους αιώνες και ετοιμάζονται να κάνουν πάλι το ίδιο. Είναι σημαντική η παρατήρηση καθώς μας διαφωτίζει στο εξής : Κάθε αίρεση που αναφύεται στη Χριστιανική Θρησκεία, υποστρέφει τον άνθρωπο στον αρχέγονο, φονταμενταλιστικό ή πρωτόγονο, ιουδαϊσμό.


Και αντί για πρόβατα σφαγιάζονται οι άνθρωποι...

22 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

α πα πα φρίκες!
Το ψυλλιάζομαι εγώ ότι σχεδόν όλοι οι γιατροί κρύβετε στα βάθη σας ένα μεγαλομακελάρη, για Ονομααα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να σου πω την αλήθεια μου, το σκέφθηκα αν έπρεπε ή αν δεν έπρεπε, να συναρτήσω στο θέμα τη φωτογραφία αυτή.

Υπερίσχυσε η πραγματικότητα. Ο θεός Γιαχβέ έχει, βάλει στο μάτι το θεό Αλλάχ επί του παρόντος. Αλλά, νομίζω, δεν έχει ξεμπερδέψει με τις ελληνορωμαϊκές θεότητες ακόμη. Ο αποκρυφιστής Γιαχβέ κάποια στιγμή θα αποτελειώσει τα ελευσίνια, τα ευρωπαϊκά ή και τα απωανατολικά.

Ότι θα αποτελειωθεί κι αυτός μαζί τους, είναι βεβαιότατο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτηση ...
Τί βλασφημίες είναι αυτές που λες για τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης Χριστοδουλίδη;
ΣΕ ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΓΡΙΑ τη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ της;

Απάντηση :

Μήπως νομίζεις ότι ο Γιαχβέ της Π.Διαθήκης - όρος μη αποδεκτός από τον Γιαχβέ και τους πιστούς του - είναι ο ίδιος με Αυτόν της Αγίας Γραφής;

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Μπα γεροντοέρωτες!
:-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Μπα γεροντοέρωτες!

- Θεός φυλάξοι, τι λόγια είναι αυτά;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτηση ... de bgazw akrh! mhpws prepei na parw κανένα χάπι?

Απάντηση : Υπάρχουν πολλών ειδών. Και για την πίεση, και για το σάκχαρο, και για την Αλτζχάϊμερ. Ακόμη και για τις ερωτικές επιδόσεις. Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με την πάθηση που ονομάζεται "de bgazw akrh".

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός της Αγίας Γραφής είναι ο Γιαχβές της Π.Δ. Χριστοδουλίδη.

Για κούνα το μυαλο σου να συνέλθει. Απο πότε απορρίπτεις τον Θεό της Π.Δ. που είχε αποκαλυφθεί έστω και μερικώς στον ισραηλιτικο Του λαό;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Μήπως νομίζεις ότι ο Γιαχβέ της Π.Διαθήκης - όρος μη αποδεκτός από τον Γιαχβέ και τους πιστούς του - είναι ο ίδιος με Αυτόν της Αγίας Γραφής;"

Αυτό έγραψα και θα σε παρακαλούσα να το ξαναδιαβάσεις. Η "ολική" αποκάλυψη του Θεού απερρίφθη από τους Εβραίους. Παρέμειναν στην "μερική" αποκάλυψη και "δια τούτο λέγω υμίν ότι αρθήσεται αφ' υμών η βασιλεία του Θεού". Η μερική αποκάλυψη είναι αυτή του Γιαχβέ, δεν είναι η του Θεού και Πατρός.

"Εφανέρωσά σου το όνομα τοις ανθρώποις ους δέδωκάς μοι εκ του κόσμου", που παραπέμπει στον Ησαΐα "εμφανής εγενόμην τοις εμέ μη επερωτώσιν, ευρέθην τοις εμέ μη ζητούσι". Ποιός από τους πιστούς του Γιαχβέ τα δέχετε αυτά, μου λές;

Τον ιστορικό Γιαχβέ της Διαθήκης απορρίπτω και όχι τον Θεό Πατέρα της Παλαιάς Διαθήκης.

Ανώνυμος είπε...

Κυπριανέ δεν ξέρεις τί σου γίνεται.
Σταματα να γραφεις γιατί κοντεύεις να τρελλαθείς μου φαίνεται.

Ο ιστορικός Γιαχβέ της Διαθήκης είναι ο Θεός Πατέρας της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτό το ξέρει ο κάθε χριστιανός που έχει στοιχειώδεις γνώσεις Ορθοδοξίας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν μου λες, σε παρακαλώ, εσύ που ξέρεις τι σου γίνεται, έχουν και οι Εβραίοι Παλαιά Διαθήκη; Ή μήπως, αυτό που εμείς ονομάζουμε Παλαιά Διαθήκη, είναι για τους Εβραίους το ιστορικό τους βιβλίο ή ας πούμε, η (ιστορική) Διαθήκη τους; "Ο ιστορικός Γιαχβέ της Διαθήκης", όπως έγραψα, ίσως, όχι και τόσο επιτυχώς. Ότι ο ιστορικός Γιαχβέ των Εβραίων είναι για μας ο Θεός και Πατέρας της Παλαιάς Διαθήκης καμμία αντίρρηση. Έχουν όμως και οι Εβραίοι Παλαιά Διαθήκη, για πες μου;

Εξ όσων γνωρίζω, αυτό που εμείς ονομάζουμε Παλαιά Διαθήκη, συγκαταλλέγεται στα ιστορικά βιβλία των Εβραίων και όχι στα Ιερά, όπως εμείς τα θεωρούμε. Αν έχω λάθος, διόρθωσέ με.

Ανώνυμος είπε...

Τον κόλλησες στο τοίχο, γιατρέ, τον αδιάβαστο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειραζει..Ολα για να μαθαινουμε ειναι..αλλα κι εγω πιστευα πως,η Παλαια Διαθηκη ειναι και για τους Εβραιους,ενα ιερο βιβλιο..Ειν'ευκολο,να μου πεις,μ'ενα-δυο παραδειγματα,γιατι ακριβως οι Εβραιοι δεν τοχουν ως ιερο;..

Ευχαριστω..(..αν δε σε κουραζω..)

Ανωνυμος2

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα ιερά βιβλία των Εβραίων ανήκουν αποκλειστικά, και είναι προνόμιο, της τάξης του ιερατείου. Ο λαός έχει το ιστορικό βιβλίο της Διαθήκης, αυτό που εμείς ονομάζουμε Παλαιά Διαθήκη, στο οποίο, σημειωτέον, εμπεριέχονται και μέρη από τα ιερά τοιαύτα.

Ανώνυμος είπε...

..αν..αν αυτο σημαινει πως ερμηνευτικα προισταται η ταξη του ιερατειου,τοτε ασφαλως και τα οποια συμπερασματα απ' την ''ιστορικη''ερμηνεια της ΠΔ,που κατα περιοδους διατυπωνονται,διαπνεουν,διατρεχουν, η κι εκφραζονται απ'τον λαο σε σχεση με την επικαιροτητα της τρεχουσας ιστοριας,
..κατα την γνωμη σου,πιστευεις,θεωρεις, οτι ποδηγετουνται πραχτικα η θεωρητικα,κι απο αλλους μηχανισμους εκτος απ'αυτους,η οχι;..

..μπορει να σταθει ως ερωτηση κατι τετοιο;.. ..και, εν πασει περιπτωσει..ποιος η τι εκπεμπει την ''ιεροτητα''των ερμηνειων;..

Ανωνυμος2..

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

α) "..αν..αν αυτο σημαινει πως ερμηνευτικα προισταται η ταξη του ιερατειου,τοτε ασφαλως και τα οποια συμπερασματα απ' την ''ιστορικη''ερμηνεια της ΠΔ,που κατα περιοδους διατυπωνονται,διαπνεουν,διατρεχουν, η κι εκφραζονται απ'τον λαο σε σχεση με την επικαιροτητα της τρεχουσας ιστοριας,"

ΚΧ : Σε ποιο ιερατείο αναφέρεσαι; Το δικό μας "ιερατείο" λέγεται "βασίλειον ιεράτευμα" και το συναποτελούν κλήρος και λαός.

Το ερώτημα ευσταθεί αλλά έχει διαφορετική απάντηση. Ανάλογα με την οπτική θέση από την οποία το βλέπει ο ερωτών.

β) "..και, εν πασει περιπτωσει..ποιος η τι εκπεμπει την ''ιεροτητα''των ερμηνειων;.."

Το αυτό ισχύει και εδώ. Κάνε τη διευκρίνιση για να προχωρήσω.

Ανώνυμος είπε...

..αναφερομαι στην ταξη του ''ιουδαικου''ιερατειου και οχι σ'εκεινο που ονομαζεται ''βασιλειον ιερατευμα''..

Αμωνυμος2

Ανώνυμος είπε...

den katalaba tipota!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

α)"..αν..αν αυτο σημαινει πως ερμηνευτικα προισταται η ταξη του ιερατειου,τοτε ασφαλως και τα οποια συμπερασματα απ' την ''ιστορικη''ερμηνεια της ΠΔ,που κατα περιοδους διατυπωνονται,διαπνεουν,διατρεχουν, η κι εκφραζονται απ'τον λαο σε σχεση με την επικαιροτητα της τρεχουσας ιστοριας "

ΚΧ : Η ερμηνευτική τάξη του ιερατείου της, κατ΄ αυτών Διαθήκης, δεν είναι άλλη από την αναμονή του Μεσσία. Αλλά ο Μεσσίας που προσδοκούν και ο μεσσιανισμός που τον συνοδεύει, είναι μια καθαρά ενδοκοσμική, υλόφρων και γήϊνη επικράτηση, με την αναπόφευκτη εξουσία που θα ασκήσει, τεκμηριωμένη κι αυτή εκ της Διαθήκης.

Επί του παρόντος γίνεται η παραχώρηση μιας από κοινού παραδοχής της "Υπέρτατης Δύναμης", με την οποία συμφωνούν και οι υπόλοιπες θρησκείες, μη εξαιρουμένου και του δυτικού χριστιανισμού. Ο αποκρυφιστικός/θεοσοφικός χαρακτήρας - στη Δύση μυστικιστικός - είναι το σημείο που τις ενώνει.

Η επικαιρότητα μας βρίσκει ακριβώς στο σημείο αυτό. Οι διαφορές ως προς την έκφραση και απόδοση λατρείας, αντιμετωπίζονται συγκαταβατικά επί του παρόντος. Αργότερα όμως δεν βλέπω να γίνεται, τουλάχιστον για όλους όσους καταλαβαίνουν την κοροϊδία που παίζουν οι θρησκευτικοί και οι άλλοι ηγέτες.

β) "..κατα την γνωμη σου,πιστευεις,θεωρεις, οτι ποδηγετουνται πραχτικα η θεωρητικα,κι απο αλλους μηχανισμους εκτος απ'αυτους,η οχι;.."

ΚΧ : Πρακτικά και θεωρητικά, ποδηγετούν και ποδηγετούνται. Η οικονομία τους κάνει κυρίαρχους αλλά είναι υποχρεωμένοι να υποκύπτουν φαινομενικά. Η υπερδύναμη έχει στο εσωτερικό της αρκετούς προτεστάντες - και στο Ισλάμ συμβαίνει το ίδιο - οι οποίοι δεν δέχονται, αν και αιρετικοί, ότι όλοι πιστεύουμε στο ίδιο Θεό. Είναι και ψηφοφόροι σημειωτέον. Την εμπλοκή αυτή την αντιμετωπίζουν επί του παρόντος με το εξτρεμιστικό Ισλάμ, το οποίο οι ίδιοι συντηρούν. "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους τρομοκράτες", είχε πει ο υιός Μπους, αν θυμάμαι καλά. Οπότε, οι αντιδραστικοί σ΄αυτό που ετοιμάζεται, τι θα κάνουν;

γ) "και, εν πασει περιπτωσει..ποιος η τι εκπεμπει την ΄ιεροτητα΄των ερμηνειων;.."

ΚΧ : Η ιερότητα των ερμηνειών του ιερατείου, όπως αυτή διαχέεται σήμερα παγκοσμίως, είναι αυτή που ήταν και παλαιά. Η υποκρισία και ο εμπαιγμός του Θεού. Κάνουν λόγο για "Υπερτάτη Δύναμη", αλλά την κοσμική δύναμη φροντίζουν να αποκτήσουν για να μας υποτάξουν όλους. Αναφέρονται στην Συμπαντική Αρχή, ενδεχομένως και σε Θεό - σαν αυτόν που έφιαξε τον προσφιλή για το Ισλάμ (και την τρομοκρατία) Σαμψών - αποθανέτω η ψυχή μετά των αλλοφύλων - με δολιότητα και διόλου απίθανο να δέχονται (για τις μάζες) την Μέλλουσα κρίση. Οι ίδιοι όμως δεν πιστεύουν σε τίποτα. Το δείχνουν τα έργα τους. Αν κάποιος τους πει "πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού. εν γαρ τη αναστάσει ούτε γαμούσιν ούτε εκγαμίζονται", τότε αυτός που θα το πει, θα έχει μάλλον την ίδια μοίρα Εκείνου, που φανέρωσε τον εμπαιγμό του Θεού εκ μέρους του ιερατείου αυτού, νυν κυρίαρχου επί των ημερών.

Οι πρωτοχριστιανοί είχαν να αντιμετωπίσουν τους Ρωμαίους ειδωλολάτρες. Οι χριστιανοί των εσχάτων θα αντιμετωπίσουν έναν Θεό που μισεί τα είδωλα, αν και ο ίδιος, στα πρόσωπα του ιερατείου του, κρύβει επιμελώς την αμορφία του χρυσού και την δαψίλεια του αδάμαντος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμε του den katalava tipota,

Τι δεν κατάλαβες, να δούμε αν μπορούμε να το απλουστεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστω για την ολη προσπαθεια σας..
Απο μερους μου γινατε κατανοητος..

Ανωνυμος2

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Νομίζω ότι άφησα κάτι ημιτελές, όχι όμως και στον παρατηρητικό αναγνώστη, που θα αντιλαμβάνεται σε τι χώρο κινούνται τα όσα έγραψα.

Η διευκρίνιση που οφείλω να κάνω έχει σχέση με αυτό : "Οι χριστιανοί των εσχάτων θα αντιμετωπίσουν έναν Θεό που μισεί τα είδωλα, αν και ο ίδιος, στα πρόσωπα του ιερατείου του, κρύβει επιμελώς την αμορφία του χρυσού και την δαψίλεια του αδάμαντος".

Εκ πρώτης όψεως η ιουδαϊκή θρησκεία δεν μπορεί να θεωρηθεί ειδωλολατρική. Αν όμως κάποιος έχει διαβάσει την προς Κολασσαείς Επιστολή του Απ. Παύλου, δεν μπορεί να μην πρόσεξε και αυτό : " Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία". Ο Απ. Παύλος μας ειδοποιεί ότι η πλεονεξία είναι ειδωλολατρεία. Έτσι, γίνεται σαφές το άμορφο είδωλο εκ χρυσού και αδάμαντος, που επιμελώς κρύβει και συσσωρεύει το κυρίαρχο θεοσοφικό ιερατείο της Διαθήκης του επερχόμενου Μεσσία.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου άρεσε η τελευταία σου τοποθέτηση για το είδωλο εκ χρυσού και αδάμαντος.
Με φώτιση μίλησες!