Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η εκ του Όρους σωτηρία


Σε άλλο ιστολόγιο δημοσιεύθηκε κριτική κατά του φιλοπατριαρχικού (Νεοταξικού) ιστολογίου amen.gr. Το τελευταίο λοιδωρούσε μια σχεδιαζόμενη Ημερίδα, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που έχει σαν σκοπό να πληροφορήσει το κοινό για το πολυσυζητημένο παπικό πρωτείο και τους διαλόγους, που διεξάγονται με αυτό το θέμα, μεταξύ παπικών και ορθοδόξων.

Την κριτική κατά του amen. gr ασκούσε ο θεολόγος κ. Ιωάννης Τάτσης. Παραθέτω σημεία του άρθρου του, που με βρίσκουν εντελώς σύμφωνο, μαζί με κάποια δικά μου:

- "ΟΧΙ στην ψευδο-ενότητα με τον παπισμό!".
- Είμαστε σύμφωνοι !

- "Οι φωνασκούντες και οι συμφύροντες με τους υπαίθριους ρήτορες και αγύρτες της Νέας Τάξης ένα στόχο έχουν: Να οδηγήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στο σκότος."
- Βεβαιότατα, στα σκοτάδια μας πηγαίνουν !
- "Πρέπει να Αντισταθούμε σθεναρά σε αυτή τη μεθοδευμένη και οργανωμένη προσπάθεια του σκότους"
- Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε και το παρόν, θα το δώσουμε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
- "Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους Πιστούς, αλλά όλους τους εθνικά και επαναστατικά σκεπτόμενους."
- Πολύ σωστά, μας αφορά όλους τους εθνικά και επαναστατικά σκεπτόμενους. Όμως, οι επαναστατικά και εθνικά σκεπτόμενοι, πάνε και λίγο παραπέρα. Μάλιστα, σ΄ αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς, οι εθνικά και επαναστατικά φρονούντες, ανακαλούν στη μνήμη τους έγκλειστους της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, του αγ. Όρους. Οι οποίοι αρνήθηκαν πεισματικά να λάβουν έστω και μια δεκάρα από τα πακέτα (δάνεια, δηλαδή) για την πολιτιστική κληρονομιά, που εδώ και αιώνες κατοικοεδρεύει (και αλλού φυσικά) στο "Περιβόλι της Παναγιάς".

Όλες οι Μονές πήραν τα δανεικά της ΕΟΚ εκτός από εκείνους. Ο δε κύριος οικουμενικός για να μη χάνονται αυτά τα λεφτά, δηλαδή τα δανεικά, πήγε κι έφτιαξε μιαν άλλη "αδελφότητα" Εσφιγμενιτών, η οποία ως δικαιούχος (και με τη βούλα, που λέμε) τα εισέπραξε κανονικότατα.

Να λοιπόν που τώρα ξεμείναμε από λεφτά!

Οι έγκλειστοι του Εσφιγμένου προειδοποιούσαν από χρόνια : Κακό θα σας κάνουν τα λεφτά που παίρνετε. Οι άλλοι, όχι μόνο δεν τους άκουγαν, αλλά δεν βρήκαν ποτέ να πουν ένα λόγο συμπαράστασης. Τώρα οι έγκλειστοι αργοσβύνουν μέσα στο Μοναστήρι, οι δε υπόλοιποι μοναχοί και ασκητές, πιθανολογώ, θα αρχίσουν σε λίγο προσευχές και λιτανείες "δια την σωτηρίαν της πατρίδος". Κάποιες ιερές Εικόνες θα φύγουν απ΄ τον τόπο τους και θα περιέρχονται "τας επαρχίας και τας πόλεις".

Ίσως να μη σταματήσουν μόνο σ΄ αυτό. "Πακτωλοί χρημάτων θα εισρεύσουν από την τουριστική αξιοποίηση του αγ. Όρους", έγραφε ο πολιτευτής και των γραμμάτων άνθρωπος Αθανάσιος Κανελλόπουλος και ιδού πεδίον σωτηρίας λαμπρό. Η Παναγία θα κάνει το θαύμα της και το άγιον Όρος θα μας σώσει από τη χρεοκοπία. Το "άβατον" θα γίνει βατόν και οι φεμινιστικές οργανώσεις θα ησυχάσουν. Μαζί με αυτές και η κα. Διαμαντοπούλου. Καιρός ήταν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑΑΑΑ!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ημαρτημένον : ""Οι φωνασκούντες και οι συμφύροντες με τους ... "

Με προβλημάτισε κι εμένα αυτό το "οι συμφύροντες" και όπως θα διαπιστώσει ο παρατηρητικός αναγνώστης, αυτό ακριβώς πιθανολόγησα να γράφει ο θεολόγος κ. Ιωάννης Τάτσης. Δεν είναι όμως δικά του. Τα σε παρενθέσεις ("...") από τα ιστολόγια : http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/04/blog-post_5097.html και http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4429
όθεν έγινε και η παράθεση με δικά μου σχόλια.

Το άφησα ως είχε, αντί του ορθού : "οι φωνασκούντες και οι συμφυρόμενοι ...", αν και θα μπορούσα να το διορθώσω.

Πάντα θα είναι ευπρόσδεκτες ορθογραφικές και άλλες παρατηρήσεις από τους αγαπητούς επισκέπτες αυτής της ιστοσελίδας.

Ανώνυμος είπε...

Είδες που σε διαβάζουμε;
Εμείς σε μελετάμε ΠΟΛΥ προσεκτικά και ας φαίνεται ότι σιωπούμε.
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Π Α Ν Τ Α ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ!