Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ρεκόρ στα spreads


Ανεβαίνουν τα σπρέντς, κορυφώνεται η αγωνία. Όλοι ασχολούνται με τα λεφτά και πώς αυτά θα σωθούν. Για να σωθούμε κι εμείς, πάνω απ΄ όλα τα λεφτά! Τα δίνουμε όλα στο ΔΝΤ κι αυτό θα μας νοικιάσει - αν δεν μας πουλήσει - για να βγάλει τα χρεωστούμενα.

Ο Βόλφγκανγκ Μίνχαου, οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας Financial Times, λέει πως για να καλυφθεί το τρέχον χρέος και οι τόκοι της χώρας, η Ελλάδα χρειάζεται να βρει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια, συνολικό ποσό που ισοδυναμεί σχεδόν με το 100% του ΑΕΠ της χώρας.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να ζήσουμε με χόρτα, ντομάτες και ψωμάκι, που θα παράγουμε στις γλάστρες των μπαλκονιών ή από τα μποστάνια, που οι τυχεροί έχουν σε κάποιο χωριουδάκι. Μακάρι και να το έκαναν. Μόνον έτσι μπορούμε να σώσουμε αυτή την έρημη πατρίδα. Διαφορετικά, όλα τα έχουν πουλήσει κι εμείς είμαστε ουσιαστικά απάτριδες και ακόμη δεν το πήραμε είδηση. Δεν τολμούν να το πούν, αλλά ο λαός πρέπει να το μάθει. Να ξεσηκωθεί, να τους διώξει, να μάθουν ότι η μάνα γη, τούτη η γη η ευλογημένη, έχει τώρα την ανάγκη των παιδιών της. Οι ξεπουλημένοι προστάτες (νταβατζήδες) τη βγάζουν στο πεζοδρόμιο. Να πάρουν τα κλεμένα και να φύγουν. Θα τα καταφέρουμε και χωρίς αυτούς. Η Κούβα αντέχει πενήντα χρόνια εμπάργκο. Η Σερβία διαλύθηκε και άντεξε. Κάποτε μας είπαν ότι "οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες". Με τα όπλα δείξαμε την αξία μας, θα φοβηθούμε τώρα τους αριθμούς και τα χαρτιά;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕ ΒΟΑ!
ΔΗΜΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΜΕΡΙΚΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.
Υ Π Ν Ω Τ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Ι.
ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΧΟΙΡΩΝ.
ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ, ΤΟ ΧΑΟΣ.
Κ.