Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα στην ακαδημαϊκή Γνώση


Το αμέσως προηγούμενο άρθρο αφορούσε στην κακουργηματική - δεν υπερβάλλω - τηλεόραση και τον καταστροφικό της ρόλο, που επισημαίνει εύστοχα ο αρθρογράφος κος Δ. Μακρής. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του περί βλασφημίας και των δεινών που ακολουθούν, παραθέτω και ένα σχόλιο δικό μου, που αφορά σε όσα είπε πανεπιστημιακός καθηγητής της Θεολογίας (κος Μάριος Μπέζγος) του Αθήνησι ευαγούς ιδρύματος. Ήταν μάλιστα Μ. Δευτέρα και η τηλεπαρουσιάστρια (κα. Ρίκα Βαγιάννη) τον κάλεσε να μας πει λίγα διαφωτιστικά για να μπούμε καλύτερα στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο ερώτημα της κας. Βαγιάννη σχετικά με τον ιστορικό Ιησού κατά πόσον υπήρξε - διότι, είπε η κα. Βαγιάννη, "υπάρχουν άλλοι ιστορικοί οι οποίοι ..." - ο καθηγητής Θεολογίας κ. Μάριος Μπέζγος είπε : "Είναι σαν να με ρωτάτε αν οι "Αδελφοί Καραμαζώφ" υπήρξαν ή αν δεν υπήρξαν".

Με αφορμή αυτό έγραψα τα κατωτέρω:

Όταν ο Ιησούς συγκρίνεται με τους "Αδελφούς Καραμαζώφ" και η Ιστορία συγχέεται με τη μυθοπλασία, τότε καταλαβαίνει κανείς σε τι βαθμό διάβρωσης και στρέβλωσης οδηγεί η Αισθητική (: Κύκλοι των καλλιτεχνών και διανοούμενοι) τη Θεολογία. Η συνέντευξη αυτή είναι το πλέον χαρακτηρηστικό δείγμα της νεοορθοδοξίας και της νοοτροπίας που καλλιεργεί, πηγή της οποίας - δεν είναι τολμηρό να το πει κανείς - είναι η "ορθοδοξία η ρούσσικη", που λέει και ο Μακρυγιάννης. Γράφει : Χορτάσαμεν ελευθερία συνταγματική από τους Άγγλους και τους Γάλλους και ορθοδοξία ρούσικη".

Παρενθετικά, η σύγκρουση μεταξύ των διανοουμένων Ντοστογιέφσκι και Τουργκένιεφ, (ήταν σύγχρονοι), δεν ήταν αντιπαράθεση μεταξύ θρησκείας και μηδενισμού. Ήταν σύγκρουση μεταξύ Αισθητικής και Μηδενισμού με τελικό νικητή, όπως ήταν αναμενόμενο, τον τελευταίο. Οι μπολσεβίκοι νίκησαν και οι αισθητικοί πήραν το δρόμο για την Ευρώπη, την πηγή της "ρούσσικης ορθοδοξίας".
Μολυσμένο βέβαια το νερό της πηγής και αν το ψάξουμε, δεν θα δυσκολευτούμε να ανακαλύψουμε το δράστη.
"Τον πάπα να καταράσθε ως αίτιον".

Αυτό ήταν το σχόλιο. Αν, τώρα, κάποιος μου πει ότι διαβλέπει εικονοκλαστικές τάσεις πίσω από αυτά που γράφω, θα τον παρακαλούσα να μου πει με τη σειρά του, τι διαθέσεις βλέπει να κρύβονται όπισθεν των όσων είπε ο κύριος καθηγητής.

Κατά τους μετανεωτερικούς σύγχρονους θεολόγους, ο πρωτομάρτυς άγιος Στέφανος, ο Απ. Παύλος, ο Απ. Πέτρος και πλήθος άλλοι αυτόπτες και αυτήκοοι μάτυρες, θυσιάστηκαν επειδή ήταν ιδεοληπτικοί, ιδεοψυχαναγκαστικοί και άτομα με γενικά διαταραγμένο ψυχισμό. Είχαν στο μυαλό τους ένα αυτοσχέδιο νοσηρό νοητικό μοντέλο, οι δυστυχείς, και θυσιάστηκαν για να διαδώσουν ένα ψευδές γεγονός, μια κάλπικη μαρτυρία, ένα είδωλο της φαντασίας τους.

Φαντάζομαι, αν έθεταν το ερώτημα περί της ιστορικής βεβαιότητας του Ιησού ή ακόμη και αυτό της εκ νεκρών εγέρσεως του Ζωοδότη, με τίμημα την καθηγητική του έδρα, ο κ. Μπέζγος θα απαντούσε σιβυλλικά, όπως και απάντησε. ("Θα σε ξεράσω, γιατί δεν είσαι ούτε ψυχρός, ούτε θερμός, είσαι χλιαρός" και δεν θα ήταν δική του απάντηση ). Αν δε το διακύβευμα της απάντησης ήταν η ίδια του η ζωή, τότε δεν θα δίσταζε να μας πει ότι όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο παραμυθάκι.

Κρίμα στα παιδιά που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια έχοντας τέτοιους δασκάλους. Κι ακόμη μεγαλύτερο κατάκριμα σε μια Εκκλησία στην οποία ιεραρχούν άνθρωποι ακατάλληλοι. Ιεράρχες που ενδιαφέρονται να βγαίνουν μέσα από τους κόλπους της άνθρωποι τύπου "λαπάς" (σημ. προσέξετε μην κάνετε λάθος τον τόνο και βρεθώ ακούσια στο δικαστήριο) και όχι άνθρωποι που θα αγωνιστούν για την πίστη αυτή. Η πίστη μας δεν είναι πίστη που επιβάλλεται σε κανένα. Είναι πίστη που σε διδάσκει να αγωνίζεσαι για να την προστατεύσεις. Όχι για να την επιβάλλεις.

Η προστασία της πίστης δίνεται με το αίμα αυτών που την υπερασπίζονται.
Κατά βάση με το λόγο και όταν χρειάζεται - στην περίπτωση που αμύνεσαι - έμπρακτα και ενίοτε δια των όπλων. Στην ιστορική μας πορεία ούτε "ταλιμπάν" υπήρξαν ποτέ, ούτε "μουτζαχεντίν", ούτε Σταυροφόροι, ούτε ιεραπόστολοι, που έστρωναν το δρόμο για να περάσει άλλοτε η αποικιοκρατία και σήμερα ο οικουμενισμός και η Νέα Τάξη.

Ο δρόμος αυτός είναι σήμερα έτοιμος, διάπλατος και φαρδύς - φροντίζει γι΄ αυτό η τηλεόραση και πολλά άλλα. Κάτι πέτρες μόνο υπήρχαν σκόρπιες εδώ κι εκεί. Τις πετάξαμε. Είπαμε, ήταν οι παλαιοημερολογίτες.



Το μικρό αυτό δοκίμιο και οι φωτογραφίες, αφιερώνονται στους ακαδημαϊκούς μας διδασκάλους και τη γνώση που μεταλαμπαδεύουν στις επερχόμενες γενιές.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den katalaba mia!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ti den katalabes, na to grapso me afta ta grammata?

Ανώνυμος είπε...

Xristodoulidh, xazepses olotela! :-Ο

Ανώνυμος είπε...

κ.Χριστοδουλίδη
το θεωρείς χριστιανικό να υπερασπίζεται κάποιος τη χριστιανική του θρησκεία με όπλα;
Ο Χριστός όταν ο μαθητής έκοψε το αυτί του δούλου στο όρος των Ελαιών, τον επιτίμησε.
Η βία φέρνει βία, όσο χριστιανική δικαιολογία και αν προβάλλεται.
Ο Χριστιανός ό λ η του τη ζωή
την αναθέτει στον Κύριο
και κατά το υπόδειγμα του Κυρίου, προσάγεται τω Πατρί, ως Αμνός Εσφαγμένος
και ουχί ως σφαγιάζων αλλοπίστους
στο όνομα της όποιας οργανωμένης θρησκείας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αδελφέ, βοήθησέ με.

Ανώνυμος είπε...

Αθλιες υπεκφυγές!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τη χριστιανική πίστη, και κατ΄ επέκταση τη θρησκεία μας, έχουμε χρέος να την υπερασπιζόμαστε δια των όπλων, όταν οι αλλόθρησκοι και οι ετερόδοξοι προσπαθούν να μας κατακτήσουν, για να μας επιβάλλουν τη δική τους ψεύτική θρησκεία ή τον παραποιημένο, κίβδηλο και αλλοιωμένο, χριστιανισμό.

Ο Θεός "έλαβε τον άνθρωπον ον έπλασε και έθετο αυτόν εν τω παραδείσω της τρυφής, εργάζεσθαι αυτόν και φυλάσσειν". Τι είδους φύλακες είμαστε, όταν αφήνουμε αφύλακτα τα σύνορα της Εκκλησίας; Σύνορα σαφώς περιγεγραμμένα έχει η Εκκλησία, σύνορα είχε (έχει) και ο Παράδεισος. Ή μήπως δεν είχε; Κανείς δεν αποκλείεται να εισέλθη, όχι όμως παράνομα, ούτε με πλαστά χαρτιά - όπως αυτό της αγάπης -, ούτε βέβαια με βόμβες "χειρουργικής" ακριβείας.

Αν θέλουμε να κάνουμε παράδεισο τη γη, ας αποφασίσουμε να κάνουμε πράξη, αυτά που η Εκκλησία ορίζει και για τα οποία δεν μας χρειάζονται οι διάλογοι. Αυτοί έχουν εξαντληθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι με τα καλά σου ΧΡιστουδουλίδη;
Τέτοιο π α ρ ά δ ε ι γ μ α σου έδωσε ο Κύριος;
Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν παλούκωσε τους Σταυρωτήδες και τους άφησε να τον κάνουνε κιμά;
(και τώρα που είπα κιμά, ας πάω να φάω κάτι μπιφτέκια κοτόπουλου...)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι "παλουκωτήδες" σταύρωσαν έναν άνθρωπο και ο Χριστός τους είπε "η βασιλεία μου δεν είναι σαν τη δική σας. Αν ήταν, θα έλεγα στους δικούς μου να με προστατέψουν". Οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι τους έλεγε και τι προφήτευε. Προφήτευσε για την Εκκλησία, που εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε. Έγινε όμως πραγματικότης και αυτός που προστατεύει την Εκκλησία, αμύνεται να φυλάξει τα επίγεια σύνορά της, για να έχει την προστασία της (μεσιτεία) στα επουράνια.

Αν φας πολύ, θα δυσκολευτείς να καταλάβεις αυτά που σου γράφω. Το πολλή φαγητό ναρκώνει τον εγκέφαλο, λένε τα ιατρικά βιβλία και όχι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου
έχω μια δυσπεψία απέναντι στα σημερινά γραφόμενά σου, θα το ομολογήσω δημόσια, να χαρούν λιγάκι και οι εχθροί σου, χιχιχι, χρυσούλι μου...και δε μου λες σε παρακαλώ, τι εννοεί η Γραφή όταν γράφει:
-Επαθεν ο Χριστός...ημίν υπολιμπάνων
υ π ο γ ρ α μ μ ό ν
ίνα ε π α κ ο λ ο υ θ ή σ ω μ ε ν
τοις ίχνεσιν Αυτού;
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ, ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;
ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ του αιρεσιάρχη πάπα ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΜΙΣΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ...

ΟΙ οπαδοί του Αρνίου, σφαγμένα αρνιά πρέπει να καταντήσουν.

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ.

ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ.

ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ του Εγώ μας, ΘΥΣΙΑ.

ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Ολα τα άλλα είναι πολύ μεσοβέζικες καταστάσεις και αθλιότητες για κάποιον που ΕΞ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμε,
δεν διάβασες καλά αυτό που μόλις έγραψα :

Κατά βάση με το λόγο και όταν χρειάζεται - στην περίπτωση που αμύνεσαι - έμπρακτα και ενίοτε δια των όπλων. Στην ιστορική μας πορεία ούτε "ταλιμπάν" υπήρξαν ποτέ, ούτε "μουτζαχεντίν", ούτε Σταυροφόροι, ούτε ιεραπόστολοι, που έστρωναν το δρόμο για να περάσει άλλοτε η αποικιοκρατία και σήμερα ο οικουμενισμός και η Νέα Τάξη.

Σωστα, "σφαγμένα - λογικά - αρνιά" είμαστε. Μας σφάζουν είτε διότι ομολογούμε την πίστη μας και δεν την απαρνούμεθα, είτε διότι αμυνόμαστε με τα όπλα γιατί δεν θέλουμε να μας την πάρουν.

Δεν θυσιαζόμαστε για να διαδώσουμε με τα όπλα το χριστιανισμό, ούτε κάνουμε απατηλό κήρυγμα για να κατακτήσουμε τους άλλους : Δήθεν απελευθερωτικά (Σταυροφόροι) ή ιεραποστολικά (μισιονάριοι). Ο αμυνόμενος είναι πάντα αμυνόμενος και ΕΝΙΟΤΕ δια των όπλων.

Μήπως ο "υπολιμπάνων υπογραμμός" σημαίνει ότι θα μπεί ο κλέφτης στο σπίτι μας και πριν μας σκοτώσει, θα πρέπει να φωνάξουμε τη γυναίκα και το παιδί μας για να σκοτωθούμε παρέα; Ποίμνιο είμαστε, αλλά λογικό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν την καταλαβαίνω εγώ την άμυνα δια των όπλων.
Τη θεωρώ απάτη και εκ του πονηρού.
Είπε ο Κύριος :όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν
σιαγόνα
στρέψον αυτώ και την άλλη!!!!
και...ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΗΝΕΙ ΤΩ ΠΟΝΗΡΩ...δηλαδή να μην αντισταθείς σε αυτόν που θέλει να σου προκαλέσει πόνο με την κακία του.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΙΑ ο Χριστός, ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ.

ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

Αυτό, σατράπες και ανάλγητοι χριστιανοί πατέρες και σύζυγοι, κατ'εξακολούθησιν το ξεχνάνε...

Οτι είναι ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΟ.

ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!

ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Η πραγματική ΠΙΣΤΗ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.

ΟΜΩΣ...ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ...
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΕΝ Η ΠΙΣΤΙ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΑΛΛΑ...ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...
τα πΆΝΤΑ,ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Και θα μου πεις τώρα:Ωραία.
Δεν παίρνεις τα όπλα, πλακώνουν οι Τούρκοι σε εξαφανίζουν και στα αρπάζουν όλα.

Ε ΚΑΙ;

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ.

Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.

ΚΑΙ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ, δεν μπορεί να μας αγγίξει αν δεν του δοθεί η εντολή Ανωθεν, το είπε και στον Πιλάτο, ο ΤΑΠΕΙΝΩΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΟΣ ΚΎΡΙΟΣ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η εντολή δίδεται άνωθεν, όταν κάτωθεν έχει εκδιωχθεί - από εμάς - η Χάρις.

Δεν θα το κάνουμε όπως οι γνωστοί αντιρρησίες συνείδησης, οι Γιεχωβάδες. Αν και δεν φταίμε, οι ελάχιστοι, γιατί μας προσκαλούν στα όπλα (η πατρίδα μας , η Εκκλησία, μας καλεί και όχι οι ανάξιοι κυβερνήτες). Δεν φταίμε εμείς οι ελάχιστοι, που αγωνιζόμαστε να ζούμε σύμφωνα με αυτά που ορίζει η πίστη μας και δίνουμε την μαρτυρία μας λόγω και έργω. Αλλά αν χρειαστεί να πάρουμε τα όπλα, θα τα πάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Να τα πάρεις Χριστοδουλίδη μου.
Να τα πάρεις τα όπλα, εφόσον αυτό σου λέει η δική σου συνείδηση, αλλά αγιογραφικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.

Εγώ θα δηλώσω αντιρρησίας συνείδησης.

Βλέπεις η ποικιλία στην αίσθηση των συνειδήσεων δεν έχει τέλος.

Εν προκειμένω οι Γιεχωβάδες, το βλέπουν σωστά το ζήτημα, φοβούμαι...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ανέβασες και το άλλο σχόλιο;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο θάνατος για την πατρίδα, σημαίνει θάνατος για την Εκκλησία, όταν πατρίδα μας είναι η Εκκλησία. Αυτή που έχουμε και όχι αυτή που της άλλαξαν τα φώτα οι νεοορθόδοξοι και οι νεοταξικοί οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

πωπωπω! είσαι απίστευτος στρεψόδικος!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σε παρακαλώ να μου πεις που τη βλέπεις τη στρεψοδικία.

Ανώνυμος είπε...

Μου το στραμπούληξες τόσο το μυαλό που θα αργήσω να το συνεφέρω και να απαντήσω...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.
Είδατε που όλα στη χώρα αυτή συσχετίζονται? Η θέση της Ιεραρχίας περί της ταινίας Da Vinci Code παραμένει στην ουσία η ίδια και σήμερα - όπως διατυπώθηκε στο από 2006 έγγραφό της περί μυθιστορήματος. Συνεχίζει η Ιεραρχία της εκκλησίας να παραμένει αμετανόητη σε αυτό. Και αναρωτιέται κανείς? Εφόσον οι Ιεράρχες και οι
ακόλουθοί τους δεν θεωρούν ότι ο Ιησούς υπήρξε και ότι είναι μύθος τι ακριβώς κάνουν στη Θεία Λειτουργία?
Σας ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώνετε για το εν λόγω θέμα.Οσον αφορά τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους είμαι σίγουρος ότι θα λάβουν κάποια στιγμή την απάντησή τους στα ερωτήματά τους. Το ζήτημα είναι αν θα είναι τότε αργά για να αλλάξουν γνώμη.
Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάτι ακόμα. Το ελληνικό έθνος δεν είναι αφύλακτο - το σκεπάζουν η Θεοτόκος, οι αρχάγγελοι και οι άγιοι. Εχει το ελληνικό έθνος τα αόρατα στρατεύματά του. Οι εχθροί του νιώθουν την παρουσία τους. Σας εύχομαι ολόψυχα να διατηρείτε την δύναμή σας για να αγωνίζεστε.
Διαβάζουμε τα άρθρα σας για να ενημερωνόμαστε.
Καλή δύναμη.
Γιώργος, Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.

Ευχαριστώ τον Γιώργο από Θεσ/νίκη για την επίσκεψη και το σχόλιο. Και, αλήθεια, "εφόσον οι Ιεράρχες και οι
ακόλουθοί τους δεν θεωρούν ότι ο Ιησούς υπήρξε και ότι είναι μύθος τι ακριβώς κάνουν στη Θεία Λειτουργία?".

Το ίδιο ερώτημα θέτω κι εγώ στον εαυτό μου.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!
Επί του σχολίου προηγούμενου επισκέπτη του ιστολογίου θα ήθελα να επισημάνω ότι την πίστη μας την υπερασπιζόμαστε με τη ζωή μας - αν οι πρόγονοί μας δεν έπαιρναν στο παρελθόν τα όπλα τώρα δεν θα υπήρχε Ελληνικό έθνος.
Επί δε της ιεραρχίας - με την έννοια της ανώτερης αξίας, προτεραιότητας - των αρχών και των αξιών μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει τι διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη σχετικά με το τι υπέστησαν οι ειδωλολάτρες ιερείς των Ιουδαίων από τον προφήτη Ηλία καθώς αυτοί προσπαθούσαν να πείσουν όλους τους Εβραίους να θυσιάσει στα είδωλα.
Απλά το ενδεχόμενο της ανωτέρω τύχης φοβίζει και ανησυχεί τους σύγχρονους Ελληνες ειδωλολάτρες που επιχειρούν να κάνουν το ίδιο στον ελληνικό λαό σήμερα.
Κύριε Χριστοδουλίδη σας ευχαριστούμε θερμά που παρακολουθείτε τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα πίστης - όπως αυτό.
Μέσω του ιστολογίου σας μπορούμε να σας εκφράζουμε τις ευχές μας.
Γεωργία, εκπαιδευτικός, Πατήσια

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αληθώς Ανέστη,

Ευχαριστώ την εκπαιδευτικό Γεωργία, για την επίσκεψη το σχόλιο και τις ευχές.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Το ιστολόγιό σας αποτελεί μία από τις διόδους επαφής με την πραγματικότητα - με αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και βλέπουμε στην τηλεόραση θα ξεχάσουμε σε ποια χώρα είμαστε.
Η εκκλησία είναι υπό διωγμό από τους ίδιους τους ιεράρχες της, οι πολίτες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και κάθε στιγμή κινδυνεύει η ζωή τους, ο πλούτος της χώρας μοιράζεται σε ορισμένα πρόσωπα και τα σύνορα της χώρας είναι υπ' ατμόν - κανείς δεν ξέρει ποιο πρωί θα ξυπνήσουμε και θα δούμε τους Τούρκους στο Σύνταγμα.
Και μας παρουσιάζουν την σύλληψη ατόμων γνωστών από παλιά ως κατόρθωμα και την διαχείριση της χώρας ως υποδειγματική. Που νομίζουν ότι απευθύνονται όλοι αυτοί οι κύριοι? Σε διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους?
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει - απλά κάνει υπομονή η οποία όμως έχει δείξει τα πρώτα σημάδια της εξάντλησής της. Είμαι περίεργη να δω την εξέλιξη σε αυτό.
Παρασκευή, Κοζάνη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την Παρασκευή, από την Κοζάνη, για την επίσκεψη και το σχόλιο.

"Πού νομίζουν ότι απευθύνονται όλοι αυτοί οι κύριοι? Σε διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους? Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει - απλά κάνει υπομονή η οποία όμως έχει δείξει τα πρώτα σημάδια της εξάντλησής της."

Η δύναμή μας είναι η υπομονή μας. Τετρακόσια χρόνια αντέξαμε τους Τούρκους. Και όταν αυτοί είδαν ότι πίστη και πατρίδα δεν ξεχάσαμε και άρχισαν άμεσα (βίαια) ή έμμεσα (με ανταλλάγματα) να μας εκτουρκίζουν, βγήκαμε ξυπόλητοι και τους πολεμήσαμε.

Το ίδιο θα κάνουμε πάλι, με το κεφάλι ψηλά, φανερά και στα ίσα. Όχι σαν τη σαβούρα της δικής τους φτιαχτής τρομοκρατίας της νύχτας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γενική και αόριστη η αντίστασή σου Χριστοδουλίδη!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν θέλετε μπορούμε να το εξειδικεύσουμε. Κάνετε το πρώτο βήμα (: τι εννοείτε) και θα σας ακολουθήσω.