Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;


"Οι επιπτώσεις της πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα μας η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι δραματικές και δεν αφορούν μόνο την οικονομία. Αφορούν την τέχνη, την παιδεία, τις ηθικές αξίες, την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία", μας πληροφορεί το "κάλεσμα" του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού.
 
Μήπως θα μπορούσε κάποιος εκ των κυρίων ομιλητών ή οποιοσδήποτε άλλος φίλος των "καλλιτεχνικών δημιουργιών" (sic), να μας πεί για ποιά τέχνη, ποιά παιδεία, ποιες ηθικές αξίες και ποιά πνευματική δημιουργία, ενδιαφέρεται; Ποιά είναι αυτή η εκτός ΔΝΤ και ευρωπαϊκής ένωσης, δημιουργία και "δημιουργικότητα"; Ποιό το ζητούμενο, τέλος πάντων, όλων αυτών; Διότι όλα αυτά κατατείνουν να αναδείξουν κατιτίς.

Είναι μόνο ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας εν ονόματι της φιλολαϊκότητας, της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης; Εν ολίγοις, σκοπεύουμε να αγωνιστούμε κατά των εξουσιαστών και κυριάρχων μας, χάριν της "ανθρωπιάς του ανθρώπου";

Αν όμως αυτό είναι σωστό, και δίκαιος ο αγώνας που θα κληθούμε να δώσουμε, τίνος την "ανθρωπιά" θα κληθούμε να μιμηθούμε για να θυσιάσουμε, αν χρειαστεί, και τη ζωή μας ακόμη;

Μήπως είναι ο Γκάντι και πλήθος άλλων όπως αυτός; Μα, αν είναι έτσι, αν όλα αυτά πάνω-κάτω μας πάνε στο "ελθέτω η βασιλεία σου", τα ίδια μας υπόσχεται και ο κύριος Jacques Fresco με το "Πρόγραμμα Αφροδίτη" (Zeitgeist Addendum). Όπου βλέπει κανείς, αυτούς που αποσάθρωσαν την ανθρωπότητα, γκρέμισαν θεσμούς και αξίες, να έρχονται τώρα - βάζοντας τον κ. Φρέσκο - με το θεραπευτικό αντίδοτο της αχρήματης κοινωνίας και άλλα ευτράπελα.

Όπως και να το κάνουμε είμαστε θνητοί και υποχρεωμένοι να ζούμε σε ένα κόσμο σακάτη. Να αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο; Ασφαλώς ναι, αλλά για τον ιδεατό κόσμο, τον οποίο ζωντανό με οστά και σάρκα, κρύβουμε μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: