Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Ένας έγραφε : "Βρίσκονται στα σαγόνια του καρχαρία και αυτές οι σέχτες ξιφομαχούν υστερικά για το αν η Ορθοδοξία είναι «Εκκλησία» ή «Θρησκεία»!!!!"

Κι εγώ του απάντησα :

Στα σαγόνια του καρχαρία βρίσκεσαι όταν σε πετάξουν από το βαπόρι ή αν το βουλιάξουν. Αυτοί που μας έριξαν κάτω και βούλιαξαν τη θρησκεία, "δια την νοητήν ναυν της εκκλησίας" απορούν και θλίβονται. Σαρκάζουν όμως και όσοι δεν βλέπουν ότι το καράβι ήταν "ποστάλι" και όχι δεξαμενόπλοιο πολιτικής σκέψης (think tanker) όπως το ήθελαν. Γράμματα κουβαλούσε το ένα, σκέψεις το άλλο.

Θλίβομαι κι εγώ. Οι σέχτες φτιάχνονται όταν οι βάρκες δεν παίρνουν άλλους, θα μπατάρουν και θα μας φάνε όλους οι καρχαρίες. Ας φάνε λοιπόν αυτούς που δεν χωράνε.

Πώς βρεθήκαμε στη θάλασσα, ποιός και πώς βούλιαξε το καράβι, δεν μας νοιάζει. Τι να έφταιγε άρα γε, τα γράμματα ή οι σκέψεις; Το "ποστάλι" ή το τάνκερ;

Ας τελειώσω με ένα ανέκδοτο της λαϊκής κυπριακής θυμοσοφίας. Πάει κάποιος σε μια τσιγγάνα να του πει τη μοίρα του κι αυτή του απαντά : Η μοίρα σου είναι καλή, αλλά ο νούς σου κακορίζικος (στα κυπριακά, "σόρτα σου καλή, νους σου κακορίζικος").

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ!
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

pali den exei foto?
pollh koultoura kai katathipsh edw aderfe...
oute h ET1 den einai etsi...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλημέρα,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο - δείχνει τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό να μιλάει για τα γεγονότα που είναι να γίνουν. Είναι μέσα στο blog 'www.agiooros.freeforums.org' και το άρθρο λέγεται 'ψηφοφορία - πιστεύετε πως θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος?
Πολλούς χαιρετισμούς,
Ενας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειάζεται να μας το πεί ο γέρων Ιωσήφ...

Και οι νεολαίοι το ξέρουνε σήμερα( βλέποντας πού πάει η βαλίτσα της διεθνούς συνωμοσίας) ότι σε τρία τέρμινα θα μας έρθει ο Τρίτος Παγκόσμιος στο Δόξα Πατρί, να ηρεμήσουμε λίγο...

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ, ΤΑ ΨΕΥΔΗ, ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞΑΛΩΜΑ, ΝΕΟΙ ΓΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙ,ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑ!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον "ενας πιστός" για τον ενημερωτικό σύνδεσμο. Τον περιμένουμε. Η πληθυνθείσα αμαρτία, βλασφημία και αποστασία, εκεί οδηγεί. Δεν με εκπλήσσει.