Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, συνέχεια δεύτερη

Στο ιστολόγιο ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ δίνονται μερικές λεπτομέρειες για τη συνέχεια με τον "ως πανεπιστημιακό πλέον διδάσκαλο" επίσκοπο Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Ο οποίος, αντί απαντήσεως στα όσα κακόδοξα πρεσβεύει (: Η Εκκλησία του Χριστού, είναι Μία και Αδιαίρετη, πριν το σχίσμα, σήμερα είναι διηρημένη, αφού βρισκόμαστε σε σχίσμα, αυτό επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της §41 του Κειμένου της Ραβέννας) προτίμησε να καταθέσει μήνυση κατά του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ. Ο τελευταίος ζήτησε να λάβει θέση η Ιεραρχία στο σοβαρό αυτό θέμα και ο αρθρογράφος του ιστολογίου, ο κ. Διονύσιος Μακρής, κατέληγε : "Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα έχει και συνέχεια. Ελπίζουμε αυτή να δοθεί στα αρμόδια Συνοδικά όργανα και με γνώμονα την ταύτιση με την αλήθεια και τη στηλίτευση του ψεύδους..."

"Ιδών δε ο Πιλάτος ..."


Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Η Ιεραρχία θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών και μυστικώς (οι, τα χερουβείμ, μυστικώς εικονόζοντες) θα λάβει τις ενδεδειγμένες απαντήσεις από τον κακόδοξο επίσκοπο :
- Η μία και αδιαίρετος Εκκλησία, είναι η νοητή κιβωτός της σωτηρίας!

Αυτό, θα μας πεί, είχε κατά νουν, αλλά φεύ, τώρα είμαστε σε σχίσμα, θα προσθέσει.

- Έξωθεν και έσωθεν (...) συμπληρώνω εγώ. Καλά θα κάνουμε να μη κρυβόμαστε και επιτέλους, καιρός να βάλουμε το δάκτυλο στις πληγές που ανοίξαμε μόνοι μας με τη συνδρομή φυσικά του πάπα.

Ας μη γράφω όμως άλλα. Ας θυμηθώ μόνο, για την περίπτωση, τη στάση του Πιλάτου : "Ιδών ότι ουδέν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται". Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συστήσει νηφαλιότητα, περισυλλογή, ταπείνωση και προπαντός ΣΙΩΠΗ. Η ποιμαντορία του αυτό μας μαθαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: