Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ



- Φωτογραφία, Kέρκυρα 1968 -

"Η ελπίδα πηγάζει από την επιστροφή στο ήθος του προσώπου (...) εάν ως χριστιανοί θέλουμε σήμερα να καταθέσουμε ουσιαστική μαρτυρία στον κόσμο μας, τότε οφείλουμε να βρούμε στην καθημερινότητά μας το αληθινό νόημα της Θείας Ευχαριστίας. Να συναντηθούμε στις ενορίες μας ως πρόσωπα και όχι ως περαστικοί προσκυνητές.", ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κατά την συμμετοχή του στην παπική πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς, που τελέσθηκε εκεί.

Ούτε καν λόγος για μετάνοια. Κούφια λόγια μόνο για την αγάπη, για το πρόσωπο, για το ήθος και ακόμη πιο "κουφά" περί "ατομικού γεγονότος της χριστιανικής πίστεως που εγκλωβίζει τον άνθρωπο στον εαυτό του". Οι γνωστές κακόδοξες και κακόφημες νεοορθόδοξες αερολογίες για επιστροφή στο "ήθος του προσώπου" και όχι στο ήθος της μετανοίας.

Όλοι όσοι μιλούν για αγάπη, για κοινωνία με τον Θεό, για ήθος, για πρόσωπο, για υπέρβαση του εαυτού μας κλπ., αντιστέκονται σθεναρά στην μετατροπή της χριστιανικής μας πίστεως σε ιδέα, ατομοκεντρισμό και ευτυχία του ενός. Αντιστέκονται δηλαδή σε αυτό που ήδη το έχουν κάνει οι ίδιοι!!! Θεωρούν αυτονόητο ότι πάντες, αλλά και οι ίδιοι, διατελούν εν μετανοία και εξαπατούν το ποίμνιο ευχόμενοι "να συναντηθούν στις ενορίες ως πρόσωπα και όχι ως περαστικοί προσκυνητές".

Κατόπιν τούτου πήραμε και το μάθημα: Τα πρόσωπα να συναντώνται, οι απρόσωποι περαστικοί να φεύγουν. Φύγαμε, πάμε αλλού να προσκυνήσουμε, το προσωπείο του πάπα ας το αφήσουμε για τις ενορίες.

"Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φευγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν"

Θα ήταν καλύτερα να μας έλεγε για προσωπεία και όχι για πρόσωπα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PALI KSEXASES TH FOTO...
GIATI TON KAKOLOGEIS TO DESPOTI?
PALI KALA!
THA MPOROUSE NA LEEI KAI NA KANEI POLY XEIROTERA...
PARE O,TI EXEI NA SOU DWSEI EKASTOS.
AN DE GOUSTAREIS, MHN PATAS STH GEITONIA TOY, ALLA OXI KAI NA PHGAINEIS KAI NA TOU GRINIAZEIS...
SAN AFORHTH KREBATOMOURMOURA AFTO MOU FAINETAI...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και τι άλλο χειρότερο θα μπορούσε να κάνει, από το να παρευρεθεί στο παπικό πανηγύρη της αγίας δωρεάς; Αυτό μου έδωσε, αυτό πήρα και γι΄ αυτό που πήρα γράφω. Σκάρτο πράγμα μου έδωσε.

Ανώνυμος είπε...

Griiiiniaaaaaa!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Χαίρετε γιατρέ ! εγώ πάντως δεν είδα κάτι και αν πάμε από το κακό στο χειρότερο είναι γιατί κάποιοι στραταρίσαν από την Εκκλησία μόνο λόγια ξέρουν να λένε δήθεν το παλαιό θα μας σώσει βρες μια προφητεία για αυτό ! πουθενά δεν υπάρχει ότι το παλαιό ημερολόγιο θα μας σώσει άλλα φταίνε και το ξέρεις ούτε η Ρωσία δεν δέχεται που πάει με το παλιό τους παλαιοημερολογίτες την Εκκλησία της Ελλάδος δέχεται και τα Ιεροσόλυμα το ίδιο δεν δέχεται τους παλαιοημερολογίτες οπότε μόνο λόγια!!!!!!!

Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωσης αλλά είμαι φίλος αυτού του μπλοκ και απλά λέω τη γνώμη μου. Να είσαι πάντα καλά ο Θεός μεθ υμών ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

Κώστας είπε...

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν το 1968 ή από το σημερινό Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο? Μου φαίνεται λίγο απίθανο να τα είχε είπε εν έτει 1968 ο μακαριστός Πολύκαρπος, αυτό για τον οποίον ο γέρων Παϊσιος είχε πει ότι "ο Πολύκαρπος ήταν καλόγερος"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"... μόνο λόγια ξέρουν να λένε δήθεν το παλαιό θα μας σώσει βρες μια προφητεία για αυτό ! πουθενά δεν υπάρχει ότι το παλαιό ημερολόγιο θα μας σώσει άλλα φταίνε και το ξέρεις "

"Φως ιλαρόν", σε ευχαριστώ για το σχόλιο. "Στραταρίσαν από την εκκλησία και το ξέρεις, άλλα φταίνε". Ναι, αγαπητέ μου, το ξέρω όπως υποψιάζομαι το ξέρεις κι εσύ. Κούφια λόγια, συνέχεια κούφια λόγια ακούω και άλλο τίποτα.
- "Επιστροφή στο ήθος του προσώπου"!!!
- "Να βρούμε το αληθινό νόημα της θείας Ευχαριστίας"!!! (σημ. με το ήθος του προσώπου, φρίξε)
- "Να συναντηθούμε ως πρόσωπα" (σημ. με το ήθος του προσώπου βέβαια)

Και πόσες άλλες παρόμοιες βλακείες. Πουθενά ένας λόγος απλός για να μας οδηγήσει στο σημείο από όπου όλα ξεκίνησαν. Πριν από τη διδασκαλία του Κυρίου προηγήθηκε το "μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών". Είδες ή άκουσες ποτέ κανένα από όλους τους βαθυστόχαστους δεσπότες και ακαδημαϊκούς θεολόγους, πριν από κάθε τους κήρυγμα να μας προειδοποιούν ότι όλα ξεκινούν από, και σαν βάση έχουν, το "μετανοείτε"; Εγώ ομολογώ ποτέ. Γέρασα μέχρι να το μάθω και ευχαριστώ τον Κύριο που με άφησε να ζήσω. Χόρτασα από λόγια για την αγάπη, πρίστηκα από έργα φιλανθρωπίας, έσκασα από τις αναλύσεις των θεοπρεπώς ψυχολογούντων. Αυτονόητη πάντα η μετάνοια, πλαστογραφημένη κι αυτή όπως η αγάπη και όλα τα άλλα.

Να είσαι κι εσύ καλά και μεθ΄ ημών ο Θεός.
=====================================
Και για τον Κώστα :

Η φωτογραφία είναι του 1968, όχι όσα ακολουθούν και είναι πρόσφατα - του επισκόπου Νεκταρίου.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι ο Αδελφος Αθανασιος Σακαρελος θεολογος και εγριτος δικηγορος ειχε δικιο οταν εγραψε το βιβλιο ''η Ενωση εγινε απο το 1968''τωρα αρχιζουμε να το καταλαβαινουμε και να το βλεπουμε.
Δυστυχως τα πραγματα ειναι ανεξελεκτα απο μια κενοτομημενη νεοημερολογιτικη αιρετικη εκκλησια, αφου συλειτουργη και χαιδευη τον παπα, πχ Κυπρος, πχ Αθηνα, πχ ΠΣΕ,γραματευς Αρχιερεας νεοημερολογιτης!!!εαν ειναι δυνατον, δεν παμε καλα.