Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Αγαπητέ κύριε,

Το τελευταίο πράγμα που θα έγραφα και θα υποστήριζα σήμερα είναι το "θεοί εστε", όπως και το "η βασιλεία των ουρανών εντός υμών εστι". Είναι περιληπτικός αυτός ο λόγος, κρύβει όμως μέσα του δυσθεώρητο ύψος καθώς και τεράστιους κινδύνους.

Μιλούν σήμερα για "θέωση" και αγιοπνευματικές εμπειρίες. Η γνώμη μου όμως είναι ότι ζητούμενο δεν πρέπει να είναι αυτό. Ζητούμενο είναι άλλο, πράγματα βασικά, στοιχειώδη, απαραίτητα, που ούτε καν γνωρίζουμε ή τα θεωρούμε αυτονόητα.
Αναφέρθηκα στο θέμα της θρησκείας για να δείξω ότι μπορεί να νομίζουμε ότι ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, να λέμε ότι πιστεύουμε "εις μιαν αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν εκλησίαν" θεωρώντας εαυτούς ιαθέντες (από την αρρώστια της θρησκείας), ενώ βρισκόμαστε σε πλάνη ολέθρια. Αυτό δεν είναι αρρώστια που σκοτώνει εμάς τους ίδιους. Είναι μολυσματικότατη ασθένεια που διασπείρεται ταχύτατα και δολοφονεί πνευματικά άπειρους ανθρώπους.

Η εκκλησία δεν βγήκε από το πουθενά. Προϋπήρχε η θρησκεία διότι προϋπήρχε το συναίσθημα και η συνείδηση του θείου. Σε άλλους λαούς αδιαφοροποίητο, σε έτερους διαφοροποιημένο και εγγύτατα προς το όντως συναίσθημα και την αληθή συνείδηση. Το συναίσθημα - ή αν θέλετε η συνείδηση - είναι ισοδύναμο και ταυτόσημο της θρησκείας και αυτό είναι το κίνητρο που ωθεί τον άνθρωπο στην αποκατάσταση του "αρχαίου κάλλους", στην ένωσή του με το Θεό, και στο "θεοί εστε" κατά χάριν. Κατά χάριν γινόμαστε θεοί και κατά χάριν γνωρίζουμε ότι όπου θρησκεία εκεί και συναίσθημα. Δεν διαφοροποιείται το συναίσθημα σε θρησκευτικό, εκκλησιαστικό, κοινωνικό, όπως το έφτιαξε η ψυχολογία και ο ψυχολογισμός. Το συναίσθημα, δηλαδή η θρησκεία, εποίησε την εκκλησία. Είναι καταστροφικό και απόλυτα διεστραμένο να λέμε ότι η θρησκεία είναι αρρώστια και ότι η εκκλησία μας θεραπεύει. Μια εκκλησία που έχει εξουδετερώσει τη θρησκεία, έχει δολοφονήσει το συναίσθημα. Αποκτηνώνει τον άνθρωπο, τον κάνει θηρίο, και η κοινωνία νοσεί βαρύτατα. Κύριο χαρακτηρηστικό της η αναίδεια, το θράσος, η αναισχυντία, οι φόνοι, οι ληστείες και πλείστα άλλα, που όλοι τα ζούμε σήμερα. Και παρ΄ όλα ταύτα, έχουμε μια εκκλησία που επιμένει στην αποθρησκειοποίηση της πίστης και διαδίδει το "ενάντια στη θρησκεία" ως έργο ευάρεστο!

Τις ευθύνες για όλο αυτό το κατάντημα με τη σχιζοφρενική αντίφαση "η εκκλησία ενάντια στη θρησκεία", θα πρέπει να τις αναζητήσουμε και να τις αποδώσουμε σε αυτούς που μας παραπλανούν με το "εκκλησιαστικό γεγονός" και τις εξ αυτου (και αυτών) εμπειρίες θεώσεως! Ενάντια στη θρησκεία, σημαίνει ενάντια στο Θεό, σημαίνει ενάντια στην Εκκλησία σημαίνει ενάντια στον Άνθρωπο.

"Δός αυτοίς Κύριε κατά τα έργα αυτών και κατά την πονηρίαν των επιτηδευμάτων αυτών".

Με εκτίμηση

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giatre afta einai poly psila grammata...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ξέρω, είναι ψιλά γράμματα, αλλά αυτοί που διοικούν την εκκλησία είναι των "ψιλών" γραμμάτων. Δεν τους αρέσουν τα "χοντρά". Είναι εκλεκτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου οι οπαδοί του διαχωρισμού της θρησκείας από την εκκλησία θέλουν να πετύχουν το εξής: να χωρισθεί η εκκλησία από το ορθόδοξο φρόνημα - όπως ισχύει στα πλαίσια της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας - και να υποταχθεί στις αρχές του παπισμού - οικουμενισμού. Αυτά θέλουν αυτοί. Τώρα το τι θα γίνει θα το αποφασίσει ο Θεός - Εκείνος επιβλέπει τα πάντα και έχει την τελική κρίση σε κάθε τι στο Σύμπαν - ο 'ποιήσας το Σύμπαν εκ του μηδενός'. Αυτοί τώρα θεωρούν ότι θα πάνε ενάντια στον Δημιουργό και θα νικήσουν. Τι να κάνουμε. Η παραφροσύνη δεν κρύβεται με τίποτα.
Ενας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει ότι ο κυρίως Διώκτης της Ορθοδοξίας είναι η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Που να ξεκινήσει κανείς και τι να αναφέρει. Μακάρι να επέμβει ο Θεός γρήγορα και να μας χαρίσει άξιους ιεράρχες.
Γιάννης Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτοί που θέλουν να χωρίσουν την εκκλησία από τη θρησκεία, είναι εκείνοι που κάποτε απολάμβαναν το θέαμα, να βλέπουν στην αρένα τους χριστιανούς να τους τρώνε τα θηρία. Αυτό το συναίσθημα είχαν.

Ύστερα βελτιώθηκαν. Έκαιγαν δημόσια τους ανθρώπους στη φωτιά για να εξαγνίσουν τις ψυχές των μαγισών και των πλανεμένων. Αυτό το συναίσθημα είχαν.

Αργότερα το άλλαξαν. Τους έκοβαν στη λαιμητόμο το κεφάλ, τα πλήθη παρακολουθούσαν, και βίωναν ουσιαστκότερα το συναίσθημα.

Πέρασαν τα χρόνια και στο τέλος, αφού έφτιαξαν κλασικά αριστουργήματα ζωγραφικής και συνέθεσαν εξαιρετικά μουσικά ακούσματα, έστελναν τους ανθρώπους σε κλιβάνους αποτεφρώσεως και αερίων ή έριχναν στα κεφάλια αμάχων ατομικές βόμβες. Αυτό το συναίσθημα είχαν, έτσι μας θέλουν κι εμάς. Αυτή την εκκλησιαστικότητα πάνε να φτιάξουν οι ανιδιοτελείς εραστές και ενάντιοι στη θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

..συμφωνω κ.Χριστοδουλιδη ΚΑΙ επισης,θελω να προσθεσω οτι εφτιαξαν και το ιντερνετ,αν δεν ηταν ιντερκοσμος,για τον φουρνο της πληροφορησης,την ολικη εξακριβωση των πληροφοριων,πως να πω..

..η προσκυνηση της ''εξακριβωμενης''πληροφοριας,αντικαθιστα σταδιακα,τον ουρανο της προσευχης..

..οσο κι αν κατανοουμε πως ο Θεος δεν χρειαζεται να κανουμε Login για να μας προσεξει,ωστοσο,μοναχα ως αποσυναγωγοι γλυτωνουμε απ'το πανηγυρι της ψευδαισθησης και του κεντρικου σχεδιασμου της αναγκης που καλλιεργειται απ'τις οθονες..

..η οργη τους σπαει τις φλεβες τους..κι η γνωση τους βιαζεται να μας περιγραψει..δεν γινεται κι αλλοιως..πρεπει ομως ν'ακολουθησουμε κατα καποιο τροπο,το ρευμα του καταρακτη,λιγο πριν,την πτωση τους στην αβυσσο..

..μοναχα αυτο,τους εχει απομεινει..

..την στροφη,θα δωσει ο Χριστος και θελει προσοχη να διαλεξουμε,η το σιχαμα της ερημωσης καθε πραγματικου,που ειναι η εγκατασταση της παραστασης του εικονικου,η την αρνηση..

..χωρις την τεχνολογια,οι νεκροι,δεν μπορουν να γινουν κατ'εξοχην νεκροι..

..αυτα πιστευω εγω για την θρησκεια που υπαρχει,συγκροτειται αλλα και ερχεται..

..την εκκλησιαστικοτητα τους,την εκκλησια τους ουτε καν την υπολογιζω..

..η πιστη,δεν ειναι νερακι,να το χρωματισουμε,για να δουμε που θα παει και που θα βγει..ουτε και κωδικοποιειται,κατα την γνωμη μου..υπ'αυτην την εννοια ειναι απροσδιοριστη..

..υπαρχει,εκτος των αλλων και η σημαδουρα του ανεξιτηλου αλατος της γυναικας του Λωτ..που πληγωνει την ενθυμιση,γι'αυτο και δοθηκε..

..και στεκει σαν κρυσταλλο στην κορυφη του ορους της Σιων..

..τι να μας πουν τα Ιμαλαια των ποιητων..

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"..χωρις την τεχνολογια,οι νεκροι,δεν μπορουν να γινουν κατ'εξοχην νεκροι..

..αυτα πιστευω εγω για την θρησκεια που υπαρχει,συγκροτειται αλλα και ερχεται..

..την εκκλησιαστικοτητα τους,την εκκλησια τους ουτε καν την υπολογιζω.."

ΚΧ : Αυτό είναι το "εκκλησιαστικό γεγονός" που μας προτείνουν, για να γίνουν οι νεκροί κατ΄ εξοχήν νεκροί με την τεχνολογία.

"Χαίρε, η της βαρβάρου λυτρουμένη θρησκείας...
"Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα
"Χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα

Το "εκκλησιαστικό γεγονός" που μας προτείνουν οι φιλοσοφοι τεχνολόγοι της Εκκλησίας, είναι η "βάρβαρος θρησκεία" με ένδυμα εκκλησιαστικό, για να μας ξεγελάσουν. Για να μην καταλάβουμε την πανθρησκεία όπου θα μας βουτήξουν όλους. Οι Ορθόδοξοι δεν είμαστε βάρβαροι όπως αυτοί και βάρβαρη δεν είναι η θρησκεία μας. Είναι το δικό τους "εκκλησιαστικό γεγονός".