Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ



Στη φωτογραφία, ο ιερός ναός της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο. Χρησιμοποιείται για γάμους ετεροδόξων και ιεροπραξίες των αγγλικανών.

Η φιλοορθόδοξη ένωση Κοσμάς Φλαμιάτος εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο για όσα έγιναν στην Κύπρο (07/06/2010) όπου μεταξύ άλλων γράφει : "Ἀλλὰ παρόμοια θέση ἔλαβαν κάποιες προσωπικότητες καὶ στὸν ἀντι-οἰκουμενιστικὸ χῶρο, ἀφοῦ ζητοῦσαν τὴν ἄδεια τῶν λατινοφρόνων οἰκουμενιστῶν, γιὰ νὰ μεταβοῦν στὴν Κύπρο καὶ νὰ μιλήσουν κατὰ τοῦ παπισμοῦ καὶ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ!!!"

Το διβάσατε; Το προσέξατε; Κανένα σχόλιο; Γιατί; Μήπως φοβηθήκατε ότι θα σας πουν σχισματοαιρετικούς παλαιοημερολογίτες, ταλιμπάν ή φονταμενταλιστές;

Από υπογραφές πάμε καλά. Ακόμη καλύτερα πάμε ευλογούμενοι από τους αλλήλους ασπαζομένους, ή συνευχομένους, αντιοικουμενιστές με οικουμενιστές επισκόπους μας.

Πάμε καλά, βάλαμε την υπογραφή μας και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες "εντός" εκκλησίας. Θωρακίσαμε τη σωτηρία μας ενυπόγραφα. Αλλά την καλήν απολογίαν θα την δώσουμε αυτοπροσώπως, όχι δι΄ αντιπροσώπου με υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χώστα γιατρέ μου!
Χώστα!
Εσένα πσηφίψω για το χειρουργείο!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως υπέγραψα στην ομολογία πίστεως.
Είμαι εντάξει από πνευματικής πλευράς. Εχω σωθεί! Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Ποιος ο λόγος των υπογραφών? Επρόκειτο για αντίσταση εντός των τειχών? Τον εχθρό που είναι έξω από τα τείχη ποιος θα τον πολεμήσει. Ετσι πολεμούν και τα νήπια. Αλλά αυτά είναι καθαρά πνευματικά. Οχι σαν τους ενήλικες σε αυτήν την χώρα. Κατά τα άλλα υβρίζεται ο Θεός με τις χειρότερες ύβρεις - βλέπε ταινία 'Κώδικας Da Vinci' και σιωπούν όλοι. Ούτε την ανακοίνωση για την συζήτηση στο δικαστήριο δεν βάζουν να ενημερωθεί ο κόσμος.
Η επιθυμία για τον τίτλο του πολεμιστή δεν σημαίνει ότι είναι κάποιος και πολεμιστής. Χρειάζονται και πράξεις όχι απλά αντίδραση στα όρια που βάζουν οι εχθροί.
Αντώνης, Αθήνα
Αντώνης, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Είδα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο blog που φιλοξενεί ομιλίες του πατήρ Αυγουστίνου Καντιώτη. Το άρθρο έχει τον τίτλο 'Η λατρεία του Μαμωνά'. Νομίζω ότι είναι το πιο κατάλληλο για τις ημέρες μας.
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/
Χαιρετισμούς,
Γιώργος, Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με προηγούμενο μήνυμα. Τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία Κώδικας Da Vinci είναι ακραία βλάσφημα για το Θεό. Παρόλα αυτά σιγή επικρατεί από τότε κιόλας που το εν λόγω βιβλίο μπήκε στη χώρα. Δημοσιεύονται τώρα σε διάφορα 'πατριωτικά' site άρθρα που στηλιτεύουν την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία. Για ποιο λόγο? Αυτοί εκτελούν τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Εμείς τι κάνουμε απέναντι στο Θεό? Το πρώτιστο καθήκον μας - να τον τιμούμε - δεν το κάνουμε. Τι περιμένουμε να ακολουθήσει? Βαρύγδουπα σχόλια για το οικονομικό μέλλον της χώρας. Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας αυτής? Αποδεικνύουν οι άνθρωποι που δημοσιεύουν αυτά πως κατά βάθος είναι άπιστοι. Ο Θεός αποφασίζει για κάθε τι στο σύμπαν. Οταν εμείς επιτρέπουμε να βλασφημείται έτσι, τι θα ακολουθήσει? 'Η μήπως μετά θα πρέπει να μας προβληματίσει τι ύψος μισθού θα παίρνουμε? Ποιος μισθός? Η κόλαση είναι αιώνια. Η ζωή μας, η υγεία μας, ο μισθός μας, όλα από τον Θεό εξαρτιώνται. Πώς όταν κάποιος πεθαίνει οι δικοί του σπεύδουν να προσευχηθούν και στη δυστυχία σπεύδουν να διαδηλώσουν? Δεν δεχόμαστε ότι για τα πάντα αποφασίζει ο Θεός? Και εάν έχουμε πολύ υψηλούς μισθούς και είμαστε μακριά από το Θεό τότε τι έχουμε? Τίποτα. Και εάν δεν έχουμε να φάμε αλλά πιστεύουμε στον Κύριο Εκείνος θα φροντίσει να μας σταλεί τροφή και στέγη. Ξεχνάμε τον ύμνο 'επί Κύριον στηρίξης την μέριμνά σου και αυτός σε διαθρέψει'. Στηρίξαμε την μέριμνά μας στον εαυτόν μας και στο χρήμα και να τι ακολούθησε.
Κίνημα οργανώθηκε για συλλογή υπογραφών κατά των οικουμενιστών. Τι έγινε τελικά με τις υπογραφές αυτές? Τι νόημα είχαν κανείς δεν ξέρει.
Ας κοιτάξουμε να μετανοήσουμε και να σταματήσουμε τις βλασφημίες προκειμένου να λάβουμε το έλεος του Κυρίου.
Μαρία, Πατήσια, Αθήνα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητή Μαρία,

Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που γράφεις. Μόνο σε ένα θέμα θα ήθελα να σταθώ και τούτο είναι η εισαγωγή και κυκλοφορία του βιβλίου "Κώδικας ντα Βίντσι". Αυτό δεν θα το έκρινα απαράδεκτο. Είναι παραδεκτό νοουμένου ότι όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευθεί από βιβλιοπωλείο. Δεν μπορεί να συγκριθεί η αγορά ενός βιβλίου με την προβολή της ταινίας από τηλεοράσεως. Την τηλεόραση εμείς την πληρώνουμε, άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε για την προσβολή που υφιστάμεθα βάσει φυσικά και του ισχύοντος Συντάγματος.

Το γελοίο επιχείρημα που συνήθως προβάλλουν είναι ότι, αν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε κανάλι ή να κλείσουμε την τηλεόραση. Αυτό όμως συνιστά βάναυση καταπάτηση της ελευθερίας μας. Γιατί μας στερούν το δικαίωμα να βλέπουμε τηλεόραση; Γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε την τηλεόραση ή να αλλάξουμε κανάλι, στιγμή κατά την οποία εμείς πληρώνουμε αυτούς τους "κυρίους". Αν ήθελαν να έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής τηλεοπτικού δίαυλου, γιατί δεν υποχρέωσαν τους ιδιωτικούς καναλάρχες να έχουν συνδρομητική τηλεόραση; Όποιος θέλει να βλέπει τα τηλεοπτικά λύματα να πληρώνει και να τα βλέπει και όποιος δεν θέλει, να μην έχει τη δυνατότητα πρόσβασης. Βλέπεις όμως με ποιο τρόπο κακοποιούν την ελευθερία μας. Να τους πληρώνουμε και να μας λένε από πάνω "άλλαξε κανάλι" ή "κλείσε το διακόπτη". Είναι σα να έρθη κάποιος και να αδειάσει τα σκουπίδια του μπροστά στην πόρτα σου στο δρόμο, να τρώς όλη τη βρώμα τους, και αυτός να σου λέει "κλείσε τις πόρτες και τα παντζούρια για να μη σε πάρει η μπόχα"!

Οι άθλιοι κυβερνήτες, αντί να ιδιωτικοποιήσουν - είναι άλλωστε - την ελεύθερη τηλεόραση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν και προβλέπονται για τις εφημερίδες, την άφησαν αχαλίνωτη για λόγους, δήθεν, ελεύθερης (καλύτερα ασύδοτης) πληροφόρησης (διαφήμισης). Αυτό που γίνεται με της εφημερίδες (όποιος θέλει διαλέγει τη "μάρκα" του) δεν το εφάρμοσαν με το τηλεοπτικό θέαμα. Γιατί το έκαναν; Για να εισπράττουν χρήμα, να εξασφαλίζουν ψήφους και να διαφθείρουν τους αδαείς.

Και ύστερα μιλάμε για δικαιοσύνη, για νόμους, για Σύνταγμα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου με το ανωτέρω μήνυμά σας. Η βλασφημία είναι βλασφημία. Είτε είναι σε βιβλίο, είτε σε εφημερίδα, είτε σε σχολικό βοήθημα, είτε σε αφίσα που έχει αναρτηθεί, είτε σε τηλεοπτική ταινία. Σε ότι έχει να κάνει με το Θεό δεν υπάρχει λίγο ή πολύ. Ο Χριστός είπε ότι θέλει από εμάς να γίνουμε τέλειοι όπως είναι και ο Πατέρας μας - ο Θεός. Δεν είπε προσπαθήστε να γίνετε όσο γίνεται καλύτεροι. Είπε τέλειοι. Αναφέρεται επίσης - στην παλαιά διαθήκη νομίζω - ότι 'όσους είναι χλιαροί θα εμέσω αυτούς' - γίνεται αναφορά σε όσους πότε είναι με τον Θεό και πότε με το Κακό ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ο Χριστός είπε επίσης πως είναι κατακριτέοι όσοι αλλάξουν έστω και ένα γράμμα από τον Νόμο και όσοι πείσουν άλλους να παραβλέψουν ή να αλλάξουν τις εντολές του Θεού.
Εχει μήπως μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει βιβλίο στην Ελλάδα ως μυθιστόρημα το οποίο να αναφέρεται σε υπαρκτό πρόσωπο - στοιχεία διαμονής, συγγενών και δραστηριότητάς του - το οποίο να περιέχει ύβρεις? Οχι βέβαια γιατί ο συγγραφέας του θα καταδικαζόταν αμέσως σε αποζημίωση - μπορεί και σε φυλάκιση. Δεν γίνεται στον εαυτόν μας να είμαστε απόλυτοι ως προς τα συμφέροντά μας και όταν αναφερόμαστε στον Θεό να ψάχνουμε την κατάλληλη πτυχή της αρχής της σχετικότητας.
Μην ξεχνάμε ότι το βιβλίο αυτό έχει πολύ διαφημιστεί - είναι διαθέσιμο στην αγορά και μπορεί κάθε στιγμή να πέσει στα χέρια ενός ανηλίκου.
Μην κρίνετε από τον εαυτόν σας σχετικά με την ικανότητα διάκρισης του ψεύδους. Ο ανήλικος που διαβάζει μέσα στο βιβλίο ότι το όνομα του Θεού ερμηνευόμενο - γραμματολογικά - σημαίνει 'σεξ'!!!, ότι ο Ιησούς Χριστός έχει απογόνους, ότι στα Αγια των Αγίων του Ναού του Σολομώντος γίνονταν όργια!!! ή ότι μέσω της Θείας Λειτουργίας φτάνει κανείς σε ίδια πνευματικά επίπεδα όπως το να συνευρίσκεται!!!! και όλα αυτά παρουσιάζονται τεκμηριωμένα με δήθεν!! ιστορικά στοιχεία - τα οποία σε μη γνώστες και μελετητές των Γραφών γίνονται πιστευτά (όπως έχει επιβεβαιωθεί και σε σχετικές έρευνες στο εξωτερικό) τι θα σκεφθεί? Τι θα σκεφθεί ο ανήλικος αυτός?? Πώς θα ξαναπάει εκκλησία όταν διαβάζει ότι στο Αγιο Ποτήριο περιέχεται γεννητικό υλικό??? Τι ύβρεις Θεέ μου! Σας τις επαναλαμβάνω για να σας δείξω τι είδους ύβρεις αφήσαμε και κυκλοφορούν στη χώρα, παίχτηκαν στην τηλεόραση και διανεμήθηκαν και μέσω εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας πρόσφατα.
Εσείς από την αρχή παρακολουθείτε το θέμα σχετικά με την ταινία αυτή και μας ενημερώνετε. Μην κρίνετε όμως σας παρακαλώ με βάση τις δικές σας γνώσεις και το δικό σας τρόπο αξιολόγησης - μακάρι να τον είχαν οι καλούμενοι διανοητές και επιστήμονες της χώρας.
Χαιρετισμούς,
Γιάννης, Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα καταντήσουμε φαιδροί παλαιο-ημερολογίτες.
Βεβαίως και αγωνιζόμαστε μέσα στην Εκκλησία. Εμείς είμαστε Εκκλησία, οι αιρετικοί είναι εκτός.
Έφερε υπέροχα αποτελέσματα η συλλογή των υπογραφών. Ακόμα και το Φανάρι θορυβήθηκε. Ενώ τους "αποτειχισμένους" Γ.Ο.Χ. δεν τους υπολογίζει καθόλου.
Μέσα στην Εκκλησία, όπως μας δίδαξαν και όλοι οι αγιασμένοι Γέροντες των τελευταίων ετών.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς τον Γιάννη,

Συμφωνώ απόλυτα ως προς το βλάσφημο περιεχόμενο του βιβλίου. Εκείνο που ήθελα να επισημάνω με αυτά που έγραψα ήταν τούτο : Αν ήθελε ένας έμπορος βιβλίων να το προμηθευθεί, για να το πουλήσει στη συνέχεια, δεν θα θα ήταν φρόνιμο να απαγορευθεί η εισαγωγή του. Αλίμονο αν φτάσουμε σ΄ αυτό το σημείο.

Δεν αναφέρθηκα ομοίως και στη διαφήμιση, αν τυχόν θα ήθελε ο εισαγωγέας έμπορος να το προβάλει. Και σ΄ αυτό είμαι ριζικά αντίθετος.

Η αναφορά μου, το επαναλαμβάνω πάλι, ήταν αυτή που μόλις ανέφερα : Θέλει ένας έμπορος βιβλίων να κάνει εισαγωγή του άλφα ή βήτα "μπεστ σέλλερ", ας την κάνει. Όχι όμως και να διαφημίζει δημόσια, πράγματα που ποδοπατούν την πίστη μας.

Και για τον Ανώνυμο, 10:14 πμ,

Το αν είναι φαιδροί ή όχι οι παλαιοημερολογίτες δεν θα το πω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανένας. Η φορά των πραγμάτων αποδεικνύει τη σοβαρότητα ή τη φαιδρότητα ενός ζητήματος όπως αυτό. Καλές οι υπογραφές, αλλά μάλλον αναποτελεσματικές. Το πλοίο που θα τις πήγαινε στην Κύπρο ναυάγησε στα αβαθή.

Τους αποτειχισμένους ΓΟΧ δεν τους υπολογίζει η καθεστωτική εκκλησία. Αλλά και αυτή την εκκλησία, η καθεστωτική πολιτική εξουσία την γράφει στα πολυτελή της υποδήματα (πολυτελή υποδήματα για να τηρούνται τα προσχήματα).

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο ανωτέρω:
Οι πιστοί είναι μέσα στην εκκλησία. Το πρόβλημα είναι ότι η ιεραρχία βγήκε εκτός εκκλησίας - ο όρος 'εκκλησία' εξάλλου σημαίνει σύνολο των πιστών. Μην ξεχνάμε ότι στο ποινικό δικαστήριο επί του ανωτέρω έργου ο κατηγορούμενος αθωώθηκε βάσει εγγράφου της Ιεραρχίας ότι το έργο αυτό είναι μυθιστόρημα - δηλαδή οι χαρακτήρες οι αναφερόμενοι είναι μυθιστορηματικοί!!! - όπως η έννοια μυθιστόρημα ερμηνεύεται.
Κανένα περαιτέρω σχόλιο.
Ας κοιτάξουμε να τηρούμε τους νόμους του Θεού και να αφήσουμε την ιστορία με το παλαιό - νέο ημερολόγιο.
Παρασκευή, Βόλος

Ανώνυμος είπε...

Με ποια λογική είναι εκτός Εκκλησίας αυτοί που ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΙΩΝΩΝ , και είναι εντός δήθεν Εκκλησίας, αυτοί που ακολούθησαν τους καινοτόμους μασώνους και πουλημένους ηγέτες;
Πραγματικά απορώ με τη...λογική σας, αδελφοί.

Το νούμερο, οι πολλοί δηλαδή, σας πείθουν περί της Αληθείας, ή ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ;

Δε βλέπετε σε τι ξεπουλήματα έχουν καταντήσει οι καινοτόμοι;

Χριστοδουλίδη, είσαι και τυφλός και άλαλος;

Δε σε έχω ούτε για καιροσκόπο, ουτε για βλάκα.

Με εν Κυρίω συμπαθεια
περιμένω απάντηση

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τι να γράφω; Τα ίδια και τα ίδια; Ό,τι έκανε ο πάπας με το σχίσμα, το έκαναν και οι δικοί μας με το "λάστιχο ημερολόγιο". Τρέχουμε 347 ημέρες το χρόνο μπροστά, μετά γυρνάμε πίσω και αυτό το λέμε ορθοδοξία! Όσοι δεν κάνουν τις παλαβομάρες μας τους λέμε σχισματοαιρετικούς! Μπράβο μας και μπράβο στην ομολογία μας ...

Ο πάπας το άλλαξε πάντως, τώρα μας θέλει ελλειματικούς στην πίστη. Η ουρά που έχει αφήσει όμως εδώ επιμένει στο "σχισματοαιρετικοί". Θα το αλλάξουν κι αυτοί, δεν γίνεται.

"Καλές οι υπογραφές, αλλά μάλλον αναποτελεσματικές. Το πλοίο που θα τις πήγαινε στην Κύπρο ναυάγησε στα αβαθή". Άντε, μη γράψω τίποτ΄ άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Επί του σχολίου του ανωνύμου ανωτέρω. Δεν έχω εγώ αντιληφθεί ότι ο κύριος Χριστοδουλίδης υποστηρίζει τους νεο-ημερολογίτες ως δίκαιους και σωστούς και ότι απορρίπτει τους παλαιοημερολογίτες - το αντίθετο. Οχι για να υπερασπιστώ τον κο Χριστοδουλίδη αλλά για να είμαστε δίκαιοι.
Επίσης, επί του προηγούμενου σχολίου μου, θα ήθελα να πω ότι δεν είχε το νόημα να σας επιπλήξω κύριε Χριστοδουλίδη - απλά ήθελα να σας επισημάνω κάτι που εγώ άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω - θα ήθελα ότι το συνειδητοποίησα μέσα στο δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων για την εν λόγω ταινία όταν οι δικηγόροι του αντιδίκου - καναλιού έλεγαν γελώντας ότι στο βιβλίο δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Περιττό να περιγραφούν τα συναισθήματα των παρευσκομένων - αντιδρούντων στην ταινία. Ελπίζουμε όμως όλοι στο έλεος του Κυρίου - να μας συγχωρήσει έστω και ένα λεπτό πριν την δωδεκάτη ώρα.
Χαιρετισμούς,
Γιάννη - Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Γιάννη,
Δεν θεώρησα επίπληξη την παρατήρηση που έκανες. Απλά με βοήθησες να δώσω κάποιες εξηγήσεις, χρήσιμες θαρρώ. Δεν είναι εύκολο στο γραπτό λόγο να γινόμαστε απόλυτα ευδιάκριτοι και ήταν χρήσιμα αυτά που έγραψες.

Η Αθήνα ανταποστέλλει χαιρετισμούς στη Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

geia sou Xristodoulidh tsifth kai karampouzoukliiii!
se paw, breee!
me xilia se pawww!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια και τέθηκε το θέμα αυτό θα ήθελα να πω τη γνώμη μου. Προσωπικά θεωρώ ότι το παλαιό ημερολόγιο είναι το σωστό. Παρόλα αυτά, πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο παλαιό αλλά και στο νέο ημερολόγιο σχετικά με τις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί - ενώσεις με διάφορες ονομασίες. Κάπου οι πιστοί μπερδεύονται και χάνουν την προσήλωσή τους στον Ιησού Χριστό και - χωρίς να το καταλάβουν - βρίσκονται υπό τις εντολές και την καθοδήγηση συγκεκριμένων προσώπων - προέδρους ενώσεων και σωματείων.
Μία είναι η εκκλησία - θα έπρεπε να διατηρηθεί το παλαιό ημερολόγιο.
Οχι να προσπαθεί κάποιος να μιλήσει για ένα θεολογικό θέμα και να ακούει το 'Τίνος είσαι εσύ?'.
Γεωργία, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πολύ σωστή επισήμανση κάνεις Γεωργία.

Ανώνυμος είπε...

Georgia symfwnw kai gw mazi sou!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να πω ότι άλλος ένας τίτλος κατάλληλος για το άρθρο θα ήταν το 'με την ψευδαίσθηση της υπογραφής'. Κι αυτό γιατί αυτοί που υπέγραψαν θεωρούν πως αυτό αποτελούσε την μόνη και ουσιαστική αντίδρασή τους στις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησία. Ο κανόνας της υπακοής έχει εν προκειμένω εντέχνως μεταχειρισθεί - δηλαδή χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση - προκειμένου να ακολουθούν τα πλήθη των πιστών συγκεκριμένες απόψεις. Και καλά να πρόκειται για την άποψη φωτισμένων εκ του Αγίου Πνεύματος γερόντων - βλέπε πάτερ Παίσιος, γέροντας Πορφύριος, πάτερ Ιάκωβος Τσαλίκης και άλλων. Οταν όμως πρόκειται για την γνώμη ιεραρχών και ιερέων που υπερασπίζονται τις θέσεις των αιρετικών τότε τι πρέπει να γίνει? Μήπως θα πρέπει τότε να εφαρμοστεί ο κανόνας της διάκρισης - που χαρακτηρίζεται ως ανώτερη όλων των αρετών και να πράξει κανείς σύμφωνα με την κατά Θεό συνείδησή του και σύμφωνα με τις θέσεις των Πατέρων της Εκκλησίας?
Εξάλλου που είναι η βασική αποστολή των ποιμεναρχών της εκκλησίας - η κατήχηση των πιστών? Ούτε οδηγίες και συστάσεις για πρωταρχικές και στοιχειώδεις υποχρεώσεις στο χώρο της εκκλησίας δεν γίνονται. Πού είναι η σύσταση του Αποστόλου Παύλου οι γυναίκες να είναι καλυμμένες εντός του ναού? - Μαντήλι? Μα τι λέω τώρα. Μόνο με σορτσάκι πλέον δεν έχω δει γυναίκα να προσέρχεται στη Θεία Κοινωνία. Οχι ως διάθεση κριτικής αλλά ως αναφορά στην απουσία στοιχειώδους σεβασμού στον Τριαδικό Θεό.
Η ευθύνη όμως σε ποιον ανήκει? Η μεγάλη πλειοψηφία των πιστών είναι ακατήχητοι. Χρήσιμη τελικά η ευχή υπέρ των κατηχουμένων στην εκκλησία!
Ιωάννα, Πατήσια, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η ευθύνη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας για τη σημερινή κατάντια της χώρας? Τεράστια. Αν φρόντιζαν να κατευθύνουν τους πιστούς στη μετάνοια και την εν Χριστώ ζωή δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτά τα σημεία. Αλλά όταν η Ιεραρχία βγάζει απόφαση ότι ο Χριστός είναι μύθος τι να περιμένει κανείς? Τίποτα. Πρέπει οι πιστοί να εντοπίσουν τους διωκόμενους ιεράρχες και ιερείς - όπως λέει και ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης στο blog του - γιατί αυτοί μόνο είναι φορείς του Αγίου Πνεύματος.
Δημήτρης, Ζωγράφου, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ποια υπογραφή? Τι νόημα είχε? Να δείξει την δύναμη επιρροής ορισμένων ιεραρχών - βλέπε παράδειγμα υπογραφών για ταυτότητες? Πώς συμμετέχουν πιστοί σε θεία λειτουργία παρισταμένου Ιεράρχη ή ιερέως που συλλειτουργεί με τους καθολικούς? Είναι και αυτοί κατακριτέοι εκτός από αυτόν από το γεγονός ότι τον αποδέχονται. Τι είδους θεία λειτουργία είναι αυτή που τελείται από τους 'ορθοδόξους' ιερείς και αρχιερείς που συμμετέχουν σε συμπροσευχές? Αφού σύμφωνα με τους Αποστολικούς Κανόνες οι ιερείς και οι αρχιερείς αυτοί θεωρούνται ότι έχουν καθαιρεθεί. Ο κόσμος που δεν αντιδράει σε αυτά δεν έχει ευθύνη? Πρέπει οι πιστοί να αποχωρούν από Θεία Λειτουργία που παρίστανται ιερείς ή αρχιερείς που συμμετάσχουν σε συμπροσευχές με αιρετικούς! Αλλως φέρουν την ίδια ευθύνη ως ανεχόμενοι την βλασφημία.
Κι εγώ υπέγραψα στην ανωτέρω δήλωση. Τώρα καταλαβαίνω ότι δεν είχε κανένα νόημα.
Πέτρος, Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι ιεράρχες μας είναι διαποτισμένοι από το δημοκρατικό πολιτικό ιδεώδες. Δεν πολιτεύονται για τον ουρανό, αλλά για τα εφήμερα και τα γήινα.
Δεν ενδιαφέρονται να πλάσουν χαρακτήρες οι οποίοι θα ασκήσουν χρηστή πολιτεία, αποσιωπούν σημαντικά θέματα και εξαργυρώνουν τις θέσεις που καταλαμβάνουν εφαρμόζοντας το "πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω". Συμβαίνει όμως να είναι αυτοί η υπερέχουσα εξουσία η οποία υποτάσσεται στα δικά της ιδιοτελή μικροσυμφέροντα. Κατ΄ αντιστοιχία διαμορφώνεται και η πολιτική εξουσία, που μας οδήγησε στη διεθνή επαιτεία και την υποταγή μας στους δανειστές του One World Goverment.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της πρόσφατης αντίδρασης συμπολίτη μας - μήνυση για εσχάτη προδοσία - θα ήθελα να τονίσω ότι συνεχίζουμε να μην ακουμπάμε την πηγή του προβλήματος. Υβρίζουμε τον Θεό - που αποφασίζει για τα πάντα στο Σύμπαν - και κάνουμε συμπροσευχές με αιρετικούς. Μετά, ότι ένδικο μέσο και να χρησιμοποιήσουμε τι δύναμη έχει? Καταρχήν κάθε τι για να ευοδωθεί πρέπει να έχει την ευλογία του Κυρίου. Πώς η χώρα αυτή να έχει την ευλογία του Κυρίου με αυτά που συμβαίνουν από άκρη σε άκρη της? Δεν λένε οι ψαλμοί 'Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής, η οικουμένη και πάντες οι κατοικούντες εν αυτή'? Οσο δεν αντιδρούμε στην βλασφημία του Θεού και συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς δεν μπορεί η χώρα να ελευθερωθεί - γιατί στην ουσία παραμένουμε αμετανόητοι. Και οι υπογραφές δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους για να κατοχυρώνονται σε συμβόλαια. Εχει ακουστεί πουθενά μάρτυρας της πίστεως να ομολόγησε μέσω υπογραφής σε έγγραφο? Απαιτείται και να αντιδράσουμε. Οι άγιοι αγωνίστηκαν στην πράξη - όχι μέσω υπογραφών. Αυτά είναι δημιουργήματα δικά μας που έχουμε κόψει-ράψει τους πνευματικούς νόμους στα συμφέροντά μας. Ετσι ούτε την βλασφημία αναγνωρίζουμε ούτε τις συμπροσευχές μεμφόμαστε. Οσα μας εξυπηρετούν τα έχουμε ονομάσει καλά, λογικά και φυσιολογικά. Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την ελευθερία αλλά ζητώντας την βοήθεια του Θεού. Εμείς τους ξεπεράσαμε - κατόρθωμα! Στηριζόμαστε πλέον μόνο στις δικές μας δυνάμεις.
Χρήστος, Βόλος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Στηριζόμαστε πλέον μόνο στις δικές μας δυνάμεις."

Και οι δυνάμεις μας, Χρήστο, οι ... υπογραφές μας. Με αυτό το γελοίο τρόπο εξαπατούν το λαό του Θεού, που αδιαμαρτύρητα ευλογείται από μνημονευτές και συγχρωτιζόμενους αιρετικούς, χωρίς να γνωρίζει ότι κι αυτός (ο πιστός λαός) γίνεται συμμέτοχος και συγκοινωνός με την αίρεση. Αυτά δεν του τα λένε εκείνοι που του ζήτησαν να υπογράψει την ομολογία.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι οτι τα ανωτέρω που μπορεί κανείς να τα συζητήσει? Θα τον θεωρήσουν κακόπιστο ή παρανοικό. Οι πιστοί δείχνουν να έχουν οχυρωθεί πίσω από τις απόψεις και τις πρακτικές των Ιεραρχών και όλα καλά. Ετσι έχουμε όλοι την ησυχία μας και οι πιστοί και οι Ιεράρχες - κατά το 'μη μου τους κύκλους τάραττε' - ενώ συγχρόνως είμαστε αγωνιζόμενοι! Και ακόμα και τα δεινά που συμβαίνουν δεν μας ξυπνάνε! Τι πρέπει να συμβεί για να στραφούμε στον Θεό? Καιγόταν η Ελλάδα από άκρη σε άκρη και μια λιτανεία δεν έγινε πουθενά. Ούτε αναφέρθηκε ότι σε μοναστήρι της Κορίνθου που βγήκε ο ηγούμενος κρατώντας το Ευαγγέλιο η φωτιά υποχώρησε μπροστά στο Ευαγγέλιο! Αυτό τώρα που να το συζητήσεις? Χάθηκε η έννοια του λογικού και αντικαταστάθηκε από το υλικό και το παράλογο. Οτι εξυπηρετεί τις υλικές μας ανάγκες είναι το σωστό και το λογικό. Που να εξηγήσεις ότι πριν τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων - τον Μάρτιο του 2009 - ενημερώθηκε εκτενώς συγκεκριμένη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας - Πτολεμαίδα - για το δικαστήριο επί της ταινίας και η απάντηση ήταν ότι καθένας κάνει κάθε τι για τους δικούς του λόγους! Και ότι θα προσεύχονται από απόσταση και αυτό αρκεί. Και 1-2 μέρες μετά τις δηλώσεις τους έσπασε ο αγωγός βιομηχανικών λυμάτων και έπεσε στο πόσιμο νερό της περιοχής - μπορεί κανείς να δει το γεγονός με αναζήτηση στο Google! και είπαν οι ειδικοί ότι θα χρειασθεί πολύ καιρός να αποκατασταθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού! Και όταν έστειλε ιδιοκτήτης χριστιανικής εφημερίδας στο mega channel φαξ πριν παιχτεί η ταινία στην τηλεόραση ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να παιχτεί γιατί φωτιά θα πέσει να μας κάψει, καμία αντίδραση. Για σκεφτείτε τι γινόταν στην Αθήνα όταν παιζόταν η εν λόγω ταινία στην τηλεόραση - και για ένα μήνα μετά. Ολα αυτά ακούγονται φαιδρά ακόμα και από πιστούς - όπως διαπιστώθηκε - γι' αυτό και δεν έχουν τεθεί μέχρι σήμερα. Ποιος να καταλάβει? Είναι όλα συμπτώσεις. Το σημερινό κατάντημα της χώρας είναι κι αυτό σύμπτωση - αποτέλεσμα διεθνών πρακτικών. Αφού δεν σεβόμαστε τον Θεό και δεν τον τιμούμε τι περιμένουμε? Μόνο αυτό μπορούμε να του αποδώσουμε - αφού όλα από Εκείνον προέρχονται. Ψάχνουμε να οργανωθούμε πολιτικά και κοινωνικά για αντιδράσεις όταν συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς και κοινωνούμε από ιερείς οι οποίοι παρίστανται σε συμπροσευχές! και όταν υβρίζεται βαρύτατα ο Θεός και δεν αντιδρούμε.
Οπως είδατε και εσείς στο δικαστήριο δεν δημιουργήθηκε ένταση - ήταν περιορισμένος ο αριθμός των παρόντων και κανένας κίνδυνος επεισοδίου. Να σας εξηγήσω λοιπόν τους λόγους της ησυχίας αυτής: α) οι Ιεράρχες του Νέου Ημερολογίου δεν ήθελαν να υπάρξει καμία αντίδραση - το ίδιο και οι ακόλουθοί τους ιερείς - κατά συνέπεια οι πιστοί που 'παράκουσαν' τους πνευματικούς τους - εκ του νέου ημερολογίου ήταν λίγοι, β) οι αρχηγοί των σωματείων στο παλαιό ημερολόγιο αν και ενημερώθηκαν δεν ειδοποίησαν τους πιστούς για διαφορετικούς λόγους - δεν επρόκειτο για δική τους απόφαση ή για κάτι που θα τους εξυπηρετούσε και έτσι προτίμησαν να αποσιωπηθεί. Ηταν κρίμα σε ομιλία για τον ΑΜΚΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών λίγες ημέρες πριν το δικαστήριο να είναι στη σειρά τα πούλμαν και στο δικαστήριο να είναι 10-15 άνθρωποι. Αυτό δείχνει και την υποκρισία μας. Αντιδρούμε για τον ΑΜΚΑ και αδιαφορούμε για τον Θεό. Αντε να βρεις λογική.
Συγνώμη που σας κούρασα με την ανάλυση των γεγονότων. Απλά βλέπω ότι αυτά δεν αναφέρθηκαν μέχρι σήμερα και διαβάζοντας τα σχόλια σε αυτήν την είδηση που δημοσιεύετε θέλησα να τα γράψω.
Με εκτίμηση,
Χρήστος, Βόλος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Αντιδρούμε για τον ΑΜΚΑ και αδιαφορούμε για τον Θεό".

Ναι, αλλά μη μου πεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την ψήφο. Έχουμε και πνευματικούς που μας καθοδηγούν με το "ψηφίστε όσους έχουν χριστιανικές αρχές"! Αλλά δεν έχει κανένας.

"Αντε μετά να βρεις λογική". Την αντικατέστησαν ... οι συμπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα των συμπτώσεων αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον. Γιατί όταν εγώ ενημέρωσα εκκλησιαστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για το δικαστήριο του Δεκεμβρίου 2009 - 17/12 - Πολυμελές η απάντηση που έλαβα ήταν ότι λόγω απόστασης δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί η μετάβαση πιστών προς έκφραση στήριξης. Και ειπώθηκε το ίδιο: ότι θα προσεύχονται από απόσταση. Τι να κάνουμε αφού είμαστε Αθηναίοι? Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρωί της 17/12/2009 συνέβη το ατύχημα στα Τέμπη με το οποίο έκλεισε η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Αθήνας για μήνες και έκτοτε οι Θεσσαλονικείς αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές για να έρθουν νότια. Μπα, όλα αυτά είναι συμπτώσεις! Ενδιαφέρουσες όμως!
Ιωάννα, Πατήσια, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Οι υπογραφές είναι χιλιάδες. Ποιος τις έχει και τι νόημα είχαν?
Γιατί όλη αυτή η σπουδή για να συγκεντρωθούν. Γιατί κανείς από τους ιερείς-μοναχούς που συμμετείχαν δεν έθεσε το ζήτημα?
Αντώνης, Αθήνα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Οι υπογραφές είναι χιλιάδες. Ποιος τις έχει και τι νόημα είχαν?"

ΚΧ : Το νόημα των υπογραφών είναι η στατιστική. Γκάλοπ, με άλλα λόγια. Εκεί φθάσαμε, να κατοχυρώνουμε την αλήθεια με στατιστικούς δείκτες και με αριθμούς ψηφισάντων την "ομολογία".

Γράφει ο Μακρυγιάννης (τον οποίο θεώρησαν οι κεφαλές των ομολογούντων πλανεμένο) :

"Όταν πιαστήκαμεν εις την Συνέλεψη δια την θρησκείαν, πριν αυτό να μιληθεί, όλοι οι πρέσβες θυσίασαν πλήθος τραπέζια και χρήματα να μπορέσουν να κάμουν τον σκοπόν τους. Να μην γένει τίποτας, επιαστήκαμεν εκείνη την ημέρα πολύ. Λέγει ο Μεταξάς να το βάλομεν εις τον ψήφον. Του λέγω αυτεινού και όσοι ήταν σύνφωνοι, θρησκείαν δε βαίνομεν εις την ψήφον ορθόδοξοι χριστιανοί, να κομματιαστούμεν, δυτικοί και ανατολικοί, ότι σήμερα πεθαίνομεν όλοι, τους λέγω, εδώ μέσα".

Αν δεν ήταν ο Μακρυγιάννης, ποιος ξέρει τι θα είμαστε σήμερα; Οι πλανεμένοι "υπογραφάκηδες" πλανεμένο θέλουν και τον Μακρυγιάννη. Αντί να κηρύξουν αγώνα αντίστασης και ανυπακοής κατά της καθεστωτικής "εκκλησίας" των οικουμενιστών, τό έριξαν στη στατιστική, στα γκάλοπ, στη συγκέντρωση υπογραφών. Ό,τι έκανε και ο Χριστόδουλος με τις ταυτότητες.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς όσο μπορούμε ως πιστοί ας αγωνιζόμαστε. Προσοχή! Να μην παραμένουμε σε Θεία Λειτουργία όπου λειτουργούν ιερείς που υποστηρίζουν τους αιρετικούς άλλως φέρουμε και εμείς ευθύνη!
Κατά τα άλλα αδιάλλειπτη προσευχή. Ας διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς στην Παναγία όσο μπορούμε γιατί εκείνη μεσίτρια προς τον Κύριο.
Κύριε Χριστοδουλίδη, είναι σημαντικό το γεγονός ότι προσφέρετε το βήμα για να ακούγονται όλες οι απόψεις. Επίσης, θεωρώ τις απόψεις σας και τον τρόπο σκέψης σας πολύ σωστό.
Χαιρετισμούς,
Ενας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Νέα εκδήλωση γίνεται για τον ΑΜΚΑ. Δηλαδή η βλασφημία κατά του Θεού δεν πειράζει, οι συμπροσευχές δεν πειράζουν - έγιναν πρόσφατα επί ελληνικού εδάφους, στην Τήνο. Αρκεί να είμαστε σε επιφυλακή για τον ΑΜΚΑ. Στα Σόδομα γίνονταν όργια - δεν βλασφημείτο ο Θεός ούτε γίνονταν συμπροσευχές με αιρετικούς. Ας ετοιμαζόμαστε για τον ΑΜΚΑ αλλά μην πέσει εντωμεταξύ φωτιά να μας κάψει!!
Το μεγαλείο της υποκρισίας.
Εν προκειμένω κύριε Χριστοδουλίδη μπορεί να υπάρξει νέο άρθρο με τον τίτλο 'με το άλλοθι της αντίδρασης στο σφράγισμα'.
Γιάννης, Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Kai egw pshfizw to giatrooooo!
Giatroulako mou, esena thelw gia to xeirourgeio....

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Γιάννη, τον "ένα πιστό" και όλους τους υπόλοιπους φίλους που παρακολουθούν αυτό το ιστολόγιο και συχνά κάνουν τον κόπο να αφήνουν τα εποικοδομητικά τους σχόλια.

Γράφεις, Γιάννη, για νεο άρθρο με τίτλο "το άλλοθι της αντίδρασης στο σφράγισμα". Μου δίνεις την ευκαιρία να πω γι΄ αυτό δυο πράγματα.

Πραγματικά, αν δεν καταλάβουμε, πως μας έχουν ήδη σφραγισμένους, ό,τι και να λέμε, ό,τι και να κάνουμε, η "στάμπα" δεν πρόκειται να σβήσει. Δεν υποστηρίζω ότι είναι μάταιο να φωνάζουμε, αλλά δεν μπορούμε από την άλλη να κάνουμε τα "στραβά μάτια", όταν γνωρίζουμε πότε ακούστηκε το : "Μας φραγκέψανε". Αυτή είναι η μεγάλη στάμπα που μας έβαλαν (παπική η βούλα και προτεσταντικό το μελάνι) και δεν θέλουμε να τη βγάλουμε από πάνω μας. Γιατί, βλέπεις, θα μας πουν σχισματοαιρετικούς παλαιοημερολογίτες!

Δεν γράφω για τους παλαιοημερολογίτες ή για τους νεοημερολογίτες. Γράφω για όλους εμάς τους Ορθοδόξους, που μας έκαναν αγνώριστους. Μας έκρυψαν και μας κρύβουν τις μυστικές και αδιόρατες συμφωνίες που έχουν κάνει. Γιατί οι διάλογοι έχουν κάποιο συμφωνητικό. Ο πάπας μας κάλεσε σε διάλογο κι εμείς απαντήσαμε θετικά. Φυσικά, όχι χωρίς να θέσουμε και τους όρους μας. Προτείναμε στον πάπα ότι θα μιλούμε και διαρκώς θα διαλεγόμεθα μαζί του, αλλά πάντα θα τονίζουμε ότι ο παπισμός είναι αίρεση. Ο πάπας το δέχτηκε, αλλά έθεσε κι αυτός έναν όρο : Προς τα έξω θα συζητάμε αγαπητικά (!) και προς τα μέσα ας κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Κι έτσι, τα βρήκαμε. Προς τα έξω κανείς δεν κάνει λόγο για αίρεση, αλλά από μέσα οι "υπογραφάκηδες" δίνουν τον καλόν αγώνα για την Ορθοδοξία. Συζητήσεις, συνάξεις, ενημερώσεις για τον οικουμενισμό και παράλληλα, για την αριθμοποίση-σφράγισμα με τον ΑΜΚΑ. Κουβέντα όμως για το "φράγκεμα" που μας έκαναν κατά τις συστάσεις της μασονίας. Ένα κομμάτι είμαστε παπικο-ουνίτες και ένα άλλο προτεσταντική παραλλαγή με ορθόδοξο στιλ (κατά το ορθόδοξοι μαρξιστές, ορθόδοξοι Εβραίοι κλπ). Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι άλλοι, πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία. Είναι όσοι βιώνουν αδιάλειπτα τη Μετάνοια και η χάρις του αγίου Πνεύματος τους επισκιάζει. Ο Μακρυγιάννης ήταν ένας από αυτούς. Υπήρξαν και άλλοι στη συνέχεια. Φοβάμαι ότι σήμερα δεν υπάρχουν.

Πληροφοριακά :
Η σύγχρονη προοδευτική διανόηση τον καπηλεύθηκε (Μακρυγιάννη) αφάνταστα. Από κοντά και η ακαδημαϊκή θεολογία. Με τη συνεργασία μοναζόντων, τον χαρακτήρισε πλανεμένο. Ο Μακρυγιάννης ήταν ένας από εκείνους που έδωσε μάχη για να μην καταργηθεί το άρθρο 40 του Συντάγματος : "Πας διάδοχος του ελληνικού θρόνου απαιτείται να πρεσβεύη την θρησκείαν της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού εκκλησίας". Δεν την πρέσβευε κανείς και το Βασίλειον της Ελλάδος καταργήθηκε. Πήγε "περίπατο", καθώς ήταν εμπόδιο στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Να ενωθούν τα βασίλεια δεν γινόταν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΣΗΦΙΖΩ ΧΡΙΣΤΟΥΔΙΔΗ, ΜΟΝΟΚΟΥΚΙΙΙΙΙ!!!!!!!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν χρειάζεται να ψηφίσεις εμένα Ανώνυμε. Άνοιξε την Αγία Γραφή, πήγαινε στην Αποκάλιυψη και διάβασε :

"Ο έχων ούς ακουσάτω τι το Πνεύμα λέγει ταις εκκλησίαις. Ο νικών ου μη αδικηθή εκ του θανάτου του δευτέρου.
Και τω αγγέλω της εν Περγάμω εκκλησίας γράψον (...) Τω νικώντι δώσω αυτώ του μάννα του κεκρυμένου, και δώσω αυτώ ψήφον λευκήν, και επί την ψήφον όνομα καινόν γεγραμμένον, ό ουδείς οίδεν ει μη ο λαμβάνων".

Ο αγώνας μας είναι γι΄ αυτή την ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τα δύο προηγούμενα σχόλιά σας θα ήθελα κι εγώ να τονίσω κάτι: διάβασα ένα άρθρο του πατήρ Αυγουστίνου Καντιώτη στις Ακτίνες - χθες - όπου αναφέρει για το κατάντημα της εκκλησίας. Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση προς τον γέροντα Αυγουστίνο θα ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου ως προς τον κίνδυνο 'ανούσιας ένωσης' της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αιρετικούς. Με βάση απόψεις ορθόδοξων λογίων της Τουρκοκρατίας - από τότε - η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σε διωγμό και βρίσκεται στην έρημο - η 'γυναίκα με τα στέμματα' της Αποκαλύψεως - που συμβολίζει την Εκκλησία έχει αποτραβηχθεί στην Ερημο και εκεί παραμένει ως ότου να ελευθερωθεί. Η άποψη αυτή θεωρώ ότι είναι σωστή για τους ακόλουθους λόγους: α) η θριαμβεύουσα Εκκλησία - δηλαδή οι πιστοί που μαρτύρησαν είτε δια σωματικών είτε δια ψυχικών βασάνων και ομολόγησαν την πίστη τους - είναι στον ουρανό - οπότε θέμα ανούσιας μίξης με αιρετικούς δεν τίθεται, β) η στρατευόμενη εκκλησία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει τη βάση της στην Ελλάδα - το που είναι μπορεί κανείς εύκολα να το καταλάβει εάν σκεφθεί τα δύο κριτήρια: α) έρημος και β) μέρος που δεν έχει μολυνθεί από επίσκεψη του Θηρίου - Πάπας. Ιερείς και πιστοί που αγωνίζονται για την ορθόδοξη πίστη υπάρχουν στην Ελλάδα όχι όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία ως επίκεντρο της ορθοδοξίας στη γη. όπως πολύ σωστά είπατε στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μία παραλλαγή της ορθόδοξης λατρείας, συμπεριφοράς και πιστεύω στα πρότυπα του παπισμού-προτεσταντισμού. Ελάχιστα μέρη υπάρχουν όπου τελείται πράγματι η Θεία Λειτουργία - δηλαδή όπου τελείται Θεία Λειτουργία από ιερείς που δεν έχουν προσκυνήσει άμεσα ή έμμεσα τους Παπικούς. Αυτή η γνώμη έχει απεικονιστεί εξάλλου και σε προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ότι θα είναι η χώρα γεμάτη ωραίες εκκλησίες και δεν μπορούν να μπουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν γιατί δεν θα τελείται Θεία Λειτουργία γι' αυτό θα είναι καλύτερο να προσεύχονται στο σπίτι τους. Να η θεμελίωση και της δικής σας άποψη κύριε Χριστοδουλίδη.
Το ότι είναι η Ορθόδοξη εκκλησία υπό διωγμό φαίνεται και στο εξής: μήπως τελείται ορθή κατήχηση στην Ελλάδα? Σε ελάχιστα μέρη οι ιερείς στηλιτεύουν τα λάθη των πιστών και κηρύττουν τις Αποστολικές διδαχές. Οι πιο πολλοί ιερείς συνεύχονται και σιωπούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η 'ειρηνική' συνύπαρξη με τους αιρετικούς/ βλάσφημους (βλέπε ανωτέρω ταινία και συναφή βλάσφημα έργα) Ιεράρχες.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι ο πατήρ Αυγουστίνος θα πρέπει να έχει εκπλαγεί από το ότι τα τότε περιγραφόμενα από αυτόν που εθεωρούντο τότε ίσως ως υπερβολικά έχουν κατά πολύ ξεπεραστεί - που να φανταζόνταν ο πατήρ Αυγουστίνος ότι η βλασφημία στην Ελλάδα θα εδικαιώνοτο και δικαστικά βάσει απόφαση της Ιεραρχίας ότι ο Χριστός είναι μύθος!
Δεν φοβούνται οι άνθρωποι αυτοί την οργή του Θεού - που θα είναι τόσο δυνατή ώστε όπως λέει και ο πατήρ Αυγουστίνος θα εύχονται να τους είχε κοπεί η γλώσσα, τα χέρια και τα πόδια?
Εγώ νομίζω ότι η ώρα που θα πληρωθούν τα έσχατα σημεία της Αποκαλύψεως έχει φτάσει. Μακάρι να καταφέρουμε να λάβουμε την ψήφο που λέτε.
Ιωάννα, Αθήνα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ την Ιωάννα, από Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

ωχ ΠαναΊα μ!

πήξαμε στη σοβαρή θεολογική κουβέντα, δεν αντέχω άλλο με τέτοια ζέστη!

Γιατί δεν καταλαβαίνετε αδελφοί εν Κυρίω περιπόθητοι

(άκου τώρα λέξη...περιπόθητοι!)

ότι ΟΣΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΠΤΕΙ Ο ΟΒΟΛΟΣ ΣΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΤΙΟΥ, ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΝΤΕς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ το Χριστό τους;

ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΡΓΑ, όχι απο λόγους διαμαρτυρίας, όσο ...μεθυστικοί και αν ακούγονται.