Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Άρχισε το "ντόπινγκ", διαδικτυακή ψηφοφορία ...



Στο ιστολόγιο "προεδρική δημοκρατία" άρχισε από σήμερα η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα-παγίδα. Μετά από χρόνια μας καλούν να πάρουμε θέση στο δίλημμα αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ ή να επιστρέψουμε στη δραχμή. Λες και μας ζήτησαν ποτέ τη γνώμη μας για το αν θέλουμε την Ευρώπη ή το νόμισμά της. Αυτοί που μας βούλιαξαν, αυτοί που τα έφαγαν, μας ζητούν να αποφανθούμε αν θέλουμε το νόμισμα της ευρωπαϊκής ένωσης ή τη δραχμή.

Η παγίδα έχει καλά στηθεί και είναι άριστα μελετημένη. Μόνο που ξεχνούν κάτι, ότι υπάρχει και η απαξίωση του "δρόμου", τον οποίο μας καλούν υποχρεωτικά να διαβούμε. Για να διαπιστώσουμε "ιδίοις όμμασι" ότι η δημοκρατία τους δεν έχει αδιέξοδα.

Η άρνηση και η πλήρης αποχή είναι το μόνο που μπορούμε να αντιτείνουμε. Αρκεί να καταλάβουμε ότι η σάπια δημοκρατία τους, όπως και τα κίβδηλα διλήμματα, αντιμετωπίζονται μόνο δια της ΑΠΟΧΗΣ. Δεν ζήτησαν τη γνώμη μας τότε, δεν θα την έχουν ούτε τώρα. Με αυτό το όπλο μπορούμε να τους πολεμήσουμε και αυτό φοβούνται.

Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να στρατευθούμε και να δώσουμε τη μάχη. Ο Μακρυγιάννης, όχι αυτός της κουλτούρας και της ψευδοδιανόησης του γραφείου και των επιφυλλίδων, προτιμούσε την "έντιμον πενία" από το κάλπικο δάνειο που μας έδιναν. Ήξερε τι σήμαινε αυτό και ιδού το αποτέλεσμα : Το ζούμε σήμερα, το έζησε και η Κύπρος, όταν οι βρετανικές τράπεζες έπνιξαν με τα δάνεια την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τότε οι Τούρκοι πούλησαν ένα νησί με ελάχιστους ομοεθνείς τους. Αυτούς που είχαν για πέταμα. Εκείνοι που την πλήρωσαν άσχημα ήταν οι Έλληνες κάτοικοι, όπου βρέθηκαν πάλι υπόδουλοι σε έναν υποτίθεται πολιτισμένο κατακτητή. Το τι τράβηξαν είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Αυτό ετοιμάζουν τώρα και για μας, νέους σκλάβους θέλουν.

Ένθετο

Οι εξυπνακισμοί του BBC

Όταν οι Βρετανοί άκουσαν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, βγήκαν και δια του BBC μας είπαν : " Με το δημοψήφισμα, είναι σαν να ρωτάς τη γαλοπούλα αν θέλει να την ψήσουν τα Χριστούγεννα".

Ευφυής ο παραλληλισμός, δεν παύει όμως να είναι εξυπνακισμός. Για να ψήσεις τη γαλοπούλα θα πρέπει κάποιος να την αγοράσει και ξέρουν πολύ καλά εκεί κάτω στο BBC να δημιουργούν ευνοϊκές γι΄ αυτούς συνθήκες αγοράς. Τα κόλπα τους τα ξέρουμε, το πάθημα της Κύπρου κάτι μας δίδαξε, τα ελληνικά "γαλιά" δεν είναι πλέον ούτε για αγορά, ούτε για ψήσιμο. Ας το μάθουν, και ας πάνε στη γειτονιά τους (Βρεττάνη) να αγοράσουν άλλες "Γαλλο-πούλες". Αν έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: