Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τι κάνουμε με το Δημοψήφισμα;


Φίλος μου έθεσε το ερώτημα "τι κάνουμε με το Δημοψήφισμα;", που μας έθεσε ο αχυράνθρωπος της παγκόσμια νέας τάξης πραγμάτων και εντολοδόχος της επίσης παγκόσμιας διακυβέρνησης πρωθυπουργός μας. Προ ολίγων ημερών ακούσαμε και την βατικάνειαν "πνευματικήν" (εισαγωγικά απαραίτητα) ωδή να μας λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια οικονομική συνεργασία, λέει, για να μην υπάρχει το σημερινό χάσμα μεταξύ πλουσίων και πτωχών με τα συνοδά επακόλουθα. Λέμε εμείς, όπως αυτά της Ελλάδος.

Του απάντησα :


"Συνοπτικά, βρήκαν εμάς για να συνεχίσουν να παίζουν το πινγκ-πονγκ. Είμαστε το μπαλάκι του παιγνιδιού που παίζει η Ευρώπη με την Αμερική (αγγλοαμερικανοί vs γαλλογερμανών και στην εξέδρα έχουμε Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Λατινική Αμερική και κάτι από Αφρική. Είναι και το Τζαπάν).

Η απληστία θα τους φάει. Πάνε να φτιάξουν μια νέα αυτοκρατορία - ήταν πάντα η επιθυμία των Φράγκων - αλλά τώρα θα έχουμε κοσμοκρατορία. Οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχουν και οι Θεματοφύλακες, όπως τότε επί Βυζαντίου, για να προστατεύονται τα σύνορα. Τότε όμως, επί Βυζαντίου τα σύνορα κινδύνευαν από τους βαρβάρους που υπήρχαν. Σήμερα ποιος βάρβαρος υπάρχει ώστε να απειλεί την εκκολαπτόμενη κοσμοκρατορία; Μάλλον κανείς.

Οπότε οι (υποψήφιοι) θεματοφύλακες αρχίζουν να αισθάνονται άσχημα. Διότι ο κοσμοκράτωρ θα τους δώσει μια περιοχή (φέουδο ή δουκάτο) από την οποία ένα μέρος των εσόδων θα κρατά ο θεματοφύλαξ-φοροεισπράκτωρ, αλλά τη μερίδα του λέοντος θα πρέπει να την καταθέτει στον κοσμοκράτορα. Άσε δε που η θέση του φοροεισπράκτορα θα είναι πάντα επισφαλής (βλέπε Μουμπάρακ, Σαντάμ, Σάχη, Καντάφι κλπ. κλπ.).

Εκεί έχει κολλήσει η υπόθεση και δεν μας βλέπω καλά γενικώς. Όχι ειδικώς μόνον εμάς.

Τι ψηφίζουμε στο δημοψήφισμα; Κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις. Ουδείς να μην ψηφίσει. Όταν έπρεπε να θυμηθούν το λαό, τον είχαν γραμμένο. Τώρα που τον θυμήθηκαν, σειρά του λαού να τους "γράψει". Κάποτε μας ζήτησαν να πολεμήσουμε. Και πολεμήσαμε. Είπαν ότι "οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες", μετά μας πετσόκοψαν. Καιρός να τους δείξουμε, ότι ακόμη ξέρουμε να πολεμάμε, τώρα όχι ανάμεσά μας.

Αυτά είχα να σου πω, φίλε μου. Κάνε το σταυρό σου και σήκωσε ψηλά τη σημαία."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ.