Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Έλληνες φυλαχθείτε, έρχονται οι απόγονοι"


Στο ιστολόγιο "Φιλονόη εκ του Πόντου" (http://filonohpontou.com/2011/11/10/panopths/) είχαμε μια ακόμη ψευδοφιλοσοφική διατριβή σχετικά με το κατά πόσον ο Θεός είναι παντογνώστης και παντεπόπτης. Με το γνωστό θράσος της αφελείας και της ημιμαθείας, η αρθρογράφος περιγελούσε το πατροπαράδοτον σέβας, την πίστη και την παράδοσή μας.
Δεν θα κουράσω τον αναγνώστη με όλα όσα εκεί εγράφησαν. Θα παραθέσω μόνο τα δικά μου σχόλια και αν το επιθυμεί, μπορεί να παρακολουθήσει την αλληλουχία των διαμειφθέντων στο σύνδεσμο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω


Ενημέρωση 28/10/2013
Ο δεσμός http://filonohpontou.com/2011/11/10/panopths/ άλλαξε! Τώρα πια δεν υπάρχει η "φιλονοηπόντου". Κατεποντίσθη ο Πόντος και αναδύθηκαν τα Football Live tv, κάτι Weddings on boat, Watch free television, και άλλα διάφορα advertising for free. Με τον πτωχό Πόντο πώς να ζήσει κανείς γλωσσαμύντωρ και ελληνομαθής; Εδώ σε θέλω.


Σχόλιο πρώτο

Αγαπητή Φιλονόη,

Στα χλευαστικά σου σχόλια, θα μπορούσα να απαντήσω με έναν επίσης χλευασμό : " Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" και να τελειώναμε, αλλά δεν θα το κάνω. Και θα σου απαντήσω χωρίς να χρησιμοποιήσω τη δική σου μέθοδο αμφισβήτησης, αλλά φευ, παντογνωσίας.

Τα θεολογικά γράμματα απαιτούν καρδίαν καθαράν και πνεύμα ευθές (εν τοις εγκάτοις) προκειμένου να γίνουν κατανοητά. Δηλαδή, με άλλα λόγια, νουν Χριστού πρέπει να έχει αυτός που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα.

Θα μπορούσε να σου απαντήσει στις ερωτήσεις σου ένας πιστός ισλαμιστής, ένας πιστός εβραίος, ένας πιστός παπικός, ένας προτεστάντης ή ακόμη και ένας ορθόδοξος, αλλά με αφώτιστο νουν. Όπως είναι και όλοι οι άλλοι.

Το ερώτημα που θέτει ο θεός στον Αδάμ ή και αλλού, δεν είναι διότι δεν γνωρίζει. Γνωρίζει, αλλά περιμένει να δει την ανταπόκριση. Την αγαθή ή εναγή προαίρεσή μας. Ο Αδάμ δεν απεκρίθη με συντριβή προς τον Κύριο, δεν έπεσε χάμω να του ζητήσει συγχώρεση, ούτε αυτός, ούτε η Εύα. Η προαίρεσή τους είχε διαστραφεί και οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν, θα λέγαμε, οι απαντήσεις του Εωσφόρου. Εκείνος απαντούσε. Και θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι αμετανόητος ο πλανών την οικουμένη, επειδή ένα πράγμα του είναι αδύνατο : Η ταπείνωση.

Δυστυχώς, βρίσκεσαι ακόμη κι εσύ στην αδαμιαία εποχή, αν και έχουμε 2011 χρόνια μετά Χριστόν και μετά Χριστού. Ίσως το φταίξιμο να μην είναι απόλυτα δικό σου. Με κακούς δάσκαλους έμπλεξες, αν αυτοί είχαν θρησκευτικά ενδιαφέροντα, το δε χειρότερο είναι ότι χλευάζεις το θεό Γιαχβέ των χριστιανών. Νέος Αδάμ ονομάζεται ο Χριστός και νέοι "αδάμ" καλούνται να γίνουν όλοι οι άνθρωποι. Όχι επειδή είναι Εβραίοι, όχι διότι είναι Ελληνες.

Αυτά τα ολίγα και συγχώρα με, αλλά δεν θα επανέλθω.

Σχόλιο δεύτερο

Προς τον Νικόλαο σχετικά με το όνομα Αδάμ και αυτά που γράφουν τα θρησκευτικά μας βιβλία (*) : Αδάμ σημαίνει το όνομα το οποίο συμβολίζει τα τέσερα σημεία του ορίζοντα
Α = Ανατολή
Δ = Δύση
Α = Άρκτος
Μ = Μεσημβρία

(*) Φιλοκαλία


Σχόλιο τρίτο

Μινώταυρος : Μά Ἑβραϊκό δέν εἶναι τό ὄνομα, Κυπριανέ;

Κυπριανός Χ : Ναι, είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ούτε συνεπάγεται, και ιδιοκτησιακό καθεστώς του ονόματος. Περιττεύει νομίζω να σχολιάσω (περί του ονόματος ο λόγος) τα θεοσοφικά του αποκρυφιστικού ιερατείου της ελίτ των μυστικιστών.

Σχόλιο τέταρτο

Προς τον Μινώταυρο σχετικά με το " … ἐννοῶ ὅτι δέν εἶναι Ἑλληνικό (σ.σ. όνομα το Αδάμ), ἐνῶ οἱ ἄλλες λέξεις «Ἀνατολή» «Δύσις» κλπ. εἶναι Ἑλληνικές. Ὅτι μᾶς συμφέρει υἱοθετοῦμε; Ἄς σοβαρευτοῦμε λίγο, Κυπριανέ!"

Μπορεί η λέξη-όνομα Αδάμ να έλκει την καταγωγή εξ Εβραίων, αλλά σε τίποτα δεν μας εμποδίζει να νοηματοδοτήσουμε τη λέξη σύμφωνα με το δικό μας λόγο. Ο οποίος σημειωτέον απέκτησε οικουμενικές διαστάσεις "μια φορά και έναν καιρό" χωρίς βιαία επιβολή. Ούτε εξισλαμίσαμε, τρόπος του λέγειν, ποτέ κανένα, ούτε τον κάψαμε στη φωτιά, επειδή δεν συμφωνούσε με τα δικά μας. Και βεβαίως, δεν σταυρώσαμε ποτέ κανένα.

Με άλλα λόγια, η επικράτηση του Χριστιανισμού και η δι΄ αυτού διάδοση και εξάπλωση του ελληνικού λόγου, δεν έγινε με επανάσταση. Σημείωσε εδώ, ότι είναι άλλο μεγάλο θέμα τι έκαναν εκείνοι οι οποίοι διέστρεφαν και διαστρέβλωναν για το δικό τους συμφέρον τον ελληνικό λόγο και την ιερότητα που αυτός προσέλαβε.

Κοντά σε αυτό το τελευταίο, θα πρέπει να προσθέσεις εκείνους οι οποίοι δέχτηκαν τον ελληνικό λόγο, αλλά με απώτερο στόχο να τον καταστρέψουν. Επειδή δεν μπόρεσαν ποτέ να εννοήσουν και να δεχθούν αυτά που εμείς τους δώσαμε να καταλάβουν, αφού ήταν δικά τους. Το μίσος που έκρυβαν μέσα τους οφειλόταν, αφενός στο ότι μας θεωρούσαν κλέφτες και διαφθορείς των παραδόσεών τους, αφετέρου δε, στην ηθελημένη τους άρνηση να παραδεχθούν ένα αδιανόητο και αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν, φευ, εν ονόματι του θεού που λάτρευαν.

Επειδή λοιπόν είναι καιρός να σοβαρευτούμε, καθώς γράφεις, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ειδικά εμείς οι Έλληνες, ότι δεν διεκδικούμε ιδιοκτησιακά προνόμια ούτε στο λόγο μας, ούτε στην καταγωγή μας, ούτε ακόμη και στα γονίδιά μας. Εκ Θεού είναι όλα αυτά και σ΄ Αυτόν τα χρωστάμε. Δεν είναι όμως ο οιωσδήποτε θεός. Είναι ο Θεός, του οποίου το όνομα εφανερώθη δια του Λόγου, εν αγίω Πνεύματι, και αυτόν τον Θεό ομολογούμε και πάντα θα προσκυνούμε εν Πνεύματι (αγίω) και Αληθεία (είναι ο Χριστός).

Παρενθετικά
Στο διάλογο με την μιαρά Σαμαρείτιδα ο Κύριος της λέγει :
“ … αλλ΄ έρχεται ώρα, και νυν εστιν, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί προσκυνήσουσι τω πατρί εν πνεύματι και αληθεία”

Σχόλιο πέμπτο

Προς Μινώταυρο,
Μα, αν δεν κάνω λάθος, τους τελευταίους δυο με τρεις αιώνες ασχολούμαστε (διαφωτιστικά) με τη φύση και μόνο με τη φύση σε βαθμό πλήρους λεηλασίας. Εξ ου και τα “ πράσινα” της αναπτύξεως. Ακόμη και τσιγάρα που θα σβύνουν μόνα τους, όπως λέει πρόσφατη είδηση, φτιάξαμε! Πρέπει να προστατεύσουμε τη φύση από τους καπνιστές και τα τσιγάρα τους!!

Και κάτι τελευταίο

Σε κάθε σχόλιο που καταθέτω υπάρχει η προειδοποίηση : “ Το σχόλιο περιμένει την έγκριση, για έλεγχο ακροτήτων”. Φαίνεται λοιπόν ότι ο διαχειριστής έχει περίεργες αντιλήψεις σε ό,τι αφορά στις λεγόμενες, και προστατευόμενες από αυτόν, λεκτικές ακρότητες. Το θλιβερό είναι ότι διακατέχεται από εμφανή επιμέλεια της χρηστικής γλώσσας, την οποία όμως κάνει κουρέλι επιτρέποντας το διασυρμό και τον εκχυδαϊσμό της.

Δεν θα είχε επομένως καποιος άδικο να επαναλάβει, αυτό που παλαιότερα ένας εδώ μέσα είχε γράψει : "΄Ελληνες φυλαχθείτε, έρχονται οι πατριώτες", κάνοντας μια ελαφρά τροποποίηση :

Έλληνες φυλαχθείτε από τους γλωσσαμύντορες.

Έρρωσθε


Σχόλιο έκτο

"Η έλευση των Ε"

Εγώ λοιπόν θα γράψω κάτι που οι δικοί μου γνώριζαν πριν ακόμη το "ξανα-εφευρέσουν" (sic) οι Αμερικανοί και οι άλλοι (…). Εγώ, σημειωτέον, που δεν έχω γράψει και βιβλία … εφευρέσεων.

Το θείον διαστέλλεται από τον θεό, διότι το πρώτο αφορά στα περί του θεού και όχι σ΄ αυτόν καθ΄ εαυτόν τον ίδιο το θεό. Όταν κάποιος μιλεί η γράφει για το θεό, τα περί του θείου αφορώντα διηγείται. Οχι αυτά καθ΄ εαυτά τα του θεού. Αλλά ακόμη και τότε, το θείον είναι και παραμένει άρρητο και ακατάληπτο, και μόνο αγιασμένοι και φωτισμένοι άνθρωποι μπορούν περί αυτού να κάνουν λόγο. Η καθ΄ ημάς εκκλησιαστική (θεολογική) γραμματεία έχει να επιδείξει πολλά ονόματα, που έκαναν σαφή τη διάκριση ανάμεσα σε αυτόν τον ίδιο το θεό και τα εις αυτόν αφορώντα και σχέση έχοντα με τους ανθρώπους. Δηλαδή, σε αυτό που λέμε "θείον".

Οι Αμερικανοί λοιπόν εκαναν πολλές εφευρέσεις και μια από αυτές ήταν το γράμμα έψιλον (Ε). Αλλά νόμισαν ότι θα κοροϊδέψουν εμάς τους Έλληνες. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει το Ε και είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι η ώρα των Ε πλησιάζει. Ναι, μάλιστα πλησιάζει. Οι νεφελίμ και οι ελοχίμ έρχονται!!!

Πλησιάζει όμως και η ώρα ενός άλλου. Διότι όπως η δική μας προσδοκία είναι η έλευση των Ε, άλλο τόσο κι εκείνοι περιμένουν την έλευση του δικού τους μεσσία.

Τον Ε περιμένουμε εμείς, το δικό τους “Ε”, αλλά μΕσσία στην πραγματικότητα, καρτερούν εκείνοι. Ποιος από τους δυο θα έρθη; Μα, οπωσδήποτε όχι τα φαντασιοκοπήματα των Ε, με τα οποία μας φούσκωσαν τα μυαλά αυτοί που θα … εφευρέσουν(!) και πολλά άλλα ακόμη.

Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τον μΕσσία των επενδυτών (: τραπεζιτών και τοκογλύφων) στα φαντασιοκοπήματα των Ε. Βρίσκεται εδώ και είναι έτοιμος να μας κυβερνήσει.

Δυστυχείς Έλληνες …

Σχόλιο έβδομο

1) Δεν εννοούσα ότι υπάρχει συγγένεια φιλολογική μεταξύ του Ε και του μΕσσία. Απλώς επεσήμανα το έψιλον που έχει μέσα της η λέξη αυτή. Το εξαγόμενο συμπέρασμα είναι αυτό : Όπως κάποιοι περιμένουν τους Ε, άλλο τόσο περιμένουν και άλλοι τον δικό τους Ε (μεσσία ή μΕσσία)

2) Όχι, δεν εννοούσα ότι "εφεύρεσαν" (sic) – το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού – οι Αμερικανοί το Ε. Όπως είναι οφθαλμοφανές υπάρχει πρόβλημα νοηματικής ανάγνωσης. Ας εφεύρουμε λοιπόν άλλη οδό ανάγνωσης, την οποία ίσως μερικοί εφηύρον (ακολουθούν τελείες, τελείες)

3) Η λέξη θεός δεν είναι αφηρημένο ουσιαστικό. Ήταν κάποτε, οπότε μερικοί δικοί μας πρόγονοι – και άλλοι – κατάλαβαν αυτά που σήμερα οι απόγονοί τους δεν καταλαβαίνουν. Και επειδή καταλαβαίνουν και εννοούν, δεν κάνουν λόγο πια για προγόνους. Αναφέρονται σε πατέρες. Άλλο ο πρόγονος και έτερο ο πατέρας. Οι πρόγονοι έγιναν πατέρες διότι πίστεψαν τότε οι απόγονοί τους. Όσο για τους σημερινούς γόνους των προγόνων, που μας βρίζουν, μας χλευάζουν και σαρκαστικά μας αποκαλούν εβραιοχριστιανούς, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι εμείς τιμούμε και σεβόμαστε πατέρες (Πλάτωνα, Αριστοτέλη κ.α) και όχι αόριστα τους "αρχαίους ημών προγόνους"

4) Αν δεν ξέρουμε τον ορισμό της λέξης υπόσταση είναι προτιμότερο να την αφήνουμε στην άκρη. Γλυτώνουμε έτσι από εκκωφαντικά ατοπήματα του τύπου : Το θείον προϋπάρχει του θεού! Η περί θεού Ιδέα δεν είναι ούτε άμορφη, ούτε ασχημάτιστη, όπως την δέχεται ο ιουδαϊσμός, και παραδόξως οι τωρινοί γόνοι των φιλοσοφησάντων προγόνων. Οι οποίοι, φευ, αντιμάχονται τον ιουδαϊσμό, ενώ λένε τα ίδια πράγματα

5) Για να πει κανείς ότι πιστεύει, σημαίνει ότι έχει όντως ατράνταχτες αποδείξεις. Αλλά η πίστη οφείλει να είναι πίστη και όχι εμπιστοσύνη. Η τελευταία έχει να κάνει περισσότερο με τράπεζες και τραπεζίτες και λιγότερο ή καθόλου με αυτό που είναι (: ελπιζομένων υπόσταση) και λέγεται (: πραγμάτων έλεγος ου βλεπομένων) πίστη. Ούτε βιολογικά μεταδόσιμη, ούτε γονιδιακά κληρονομούμενη είναι η πίστη. Την κλήση τη δέχονται όλοι με το Βάπτισμα, και δη και, κατά τη βρεφική τους ηλικία. Αργότερα, και εφόσον έχουν ενδιαφέροντα περί αυτήν, μπορεί να τη δεχτούν, να την πολλαπλασιάσουν ή να την διαστρέψουν και ακόμη, να την ποδοπατήσουν.

Ας φροντίσουν όμως, αν πραγματικά έχουν ενδιαφέροντα και επιθυμούν διάλογο, να σβύσουν το υβρεολόγιο που μετά παρρησίας και κατόπιν "ελέγχου δια ενδεχόμενες ακρότητες", βρίσκεται αναρτημένο στο ηθοπλαστικό ιστολόγιο αυτό, που μάχεται για τον ελληνισμό και τους προγόνους του.

"Ελληνες φυλαχθείτε, έρχονται οι απόγονοι". Αρκετά έως εδώ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/11/blog-post_9823.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μου φαίνεται, θα ήταν καλύτυερα να διορθώσω τον τίτλο της ανάρτησης. Και από το "Έλληνες φυλαχθείτε, έρχονατι οι απόγονοι" να γράψω "Έλληνες φυλαχθείτε, έρχονται οι ορθόδοξοι".

Ο Σεβασμιότατος γράφει : " Κατόπιν τούτου, αφού εκφράσουμε τη βεβαιότητα ότι ο δήμαρχος μαζί με το σύνολο των εκπροσώπων μας θα λάβει τα μέτρα του και τώρα και στο μέλλον να προστατεύσει τον τόπο από όλα τα νεοφανή πνευματικά αμφίβολα και συχνά επικίνδυνα φιλοσοφικοθρησκευτικά μορφώματα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να καταθέσουμε τα εξής (...) και παρακαλώ για μια ακόμη φορά τις δημοτικές αρχές μας, επειδή αγαπούν τον τόπο και τον λαό μας και διακρίνονται για την ευσέβειά τους, να προσέχουν τις συνεργασίες με αμφίβολες οργανώσεις, μήπως αντί για πολιτισμό μας κουβαλήσουν ξενόφερτες αιρέσεις, παραθρησκείες και επικίνδυνες πνευματικές ασθένειες".

Μήπως λοιπόν θα μπορούσε να μας απαντήσει αν αυτά τα νεοφανή μορφώματα διαφέρουν από τα γνωστά μας "παλαιοφανή" του παπισμού και του προτεσταντισμού;

Τα "παλαιοφανή" δεν κουβαλάνε και δεν αποτελούν ξενόφερτες αιρέσεις, παραθρησκείες και επικίνδυνες πνευματικές ασθένειες; Τι είναι ο παπισμός και ο προτεσταντισμός; Φιλοσοφικοθρησκευτικά μορφώματα δεν είναι κι αυτά;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας μη νομισθεί με αυτά που μόλις πιο πάνω έγραψα, ότι θέλω να υποστηρίξω τους δυστυχείς "περί την πίστιν ναυαγήσαντες" της μονής Μυριελαίου. Ναυαγοί είναι αυτοί από αδέξιους καπετάνιους, όπως είναι ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο ανεκδιήγητος επαινέτης αυτού - όχι καπετάνιος - Τελεβάντος.

Εκείνοι της Μυριελαίου μικρή βάρκα κυβερνούν και η ζημιά που κάνουν σε λίγους περιορίζεται. Τι γίνεται όμως με τους μητροπολίτες και τους επισκόπους μας ή και με αυτόν τον οικουμενικό μας Βαρθολομαίο. Ο οποίος βέβαια όλους τους θεωρεί ότι πορεύονται την οδό του "ένας θεός για όλους".

Φιλοσοφικοθρησκευτικά μορφώματα δεν υπάρχουν γι΄ αυτόν, όπως παραδόξως υπάρχουν για τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο. Μόνο που αυτά εντοπίζονται σε "όλα τα νεοφανή πνευματικά αμφίβολα και συχνά επικίνδυνα φιλοσοφικοθρησκευτικά μορφώματα". Πέραν πνευματικών αμφιβολιών και επικινδυνότητας, κατά τον Μεσογαίας, είναι ο παπισμός και ο προτεσταντισμός, που έπνιξαν και πνίγουν την ανθρωπότητα στο αίμα.

Κατά τα λοιπά και τα άλλα, ο ταλαίπωρος Τελεβάντος εξακολουθεί να ξιφουλκεί κατά των σχισματοαιρετικών (sic) παλαιοημερολογιτών. Αυτοί φταίνε για όλα.

Σαλογραία είπε...

ΑΜΑΝ! ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ;
ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ (...) ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ...ΒΡΑΣΕ ΡΥΖΙ, ΒΡΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΑΚΗ...ΒΡΑΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΓΟΛΟΓΙΑ, ΧΙΧΙ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Με παρακίνησε η παντογνωσία τους και θέλησα να τους δώσω μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

;-)
ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΟΤΙ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΝ ΡΙΖΕΣ, ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ ΜΑΣ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΥΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΙ ΚΟΡΑΚΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑ ΛΕΩ, Ο ΑΣΧΕΤΟΣ;

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑΑΑΑ!

ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΡΩΤΟΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΑΤΡΕΣ, Π Ο Τ Ε ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΑΡΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΑΜΠΟΛΛΩΝ ΡΙΧΤΕΡ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ.

ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΟΣΟΙ ΗΔΗ- ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ- ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΔΕΕΣ...

ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΕ ΠΑΝΤΟΤΕ
ΣΕ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ
ΚΛΕΙΣΕ, ΟΡΝΙΟ, ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑΑΑΑ!
;-)

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Υ.Γ.
Τα περί αγάπης που έγραψα παραπάνω είναι η καλή περίπτωση.
Διότι μπορεί και όλοι αυτοί με τα αντίΧριστα μπλόγκια να ειναι απλώς και εξαιρετικά καλά ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

Αυτό, εμείς οι αγαθομαρίες που ζήσαμε τη ζωή μας, με εναν τίμιο και αξιοπρεπή, ΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ μιστουλάκο, ΜΟΝΙΜΩΣ, ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ, ΠΡΑΣΙΝ' ΑΛΟΓΑ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Γι αυτό σου λέω:
ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΠΟΘΕΝ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΡΑΤΑΣ ΠΟΟΟΟΟΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ Κ Α Θ Ε ΕΠΟΧΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ Η ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.
ΑΛΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΕΥΕ ΠΑΝΤΟΤΕ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητή Σαλογραία,

Πολύ σε ευχαριστώ γι΄ αυτά που μου γράφεις. Συμφωνώ κι εγώ.

Αν έλαβα τον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους ήταν μόνο και μόνο, για να γίνει εμφανές ότι όχι μόνο δεν σέβονται αυτούς που λατρεύουν, αλλά δεν έχουν ίχνος καλής διάθεσης να ανταλλάξουν γνώμες με άλλους. Και είχαν το θράσος να μου πουν, όταν μου έκλεισαν την πόρτα, ότι "έμαθαν από εμένα τη φασιστική μου νοοτροπία"!

Αρκεί μόνο να διαβάσει κανείς με πόσο κολακευτικά λόγια με κόσμισαν και θα καταλάβει τι έχουμε να πάθουμε αν, ό μη γένοιτο, έρθουν στα πράγματα.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΝΕ, Ο ΣΤΑΛΙΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, (ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝΤΟΣ), ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!
:-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ήρθαν!!! Οι άνθρωποι του ΛΑΟΣ είναι στη νέα μας μαϊμουδοκυβέρνηση.

http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/11/blog-post_18.html

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

;-)
Αντε βρε απο κει χάμου!'
Τι σχέση έχει το βουτυρόπαιδο ο Αδωνις, με το Στάλιν;
Είσαι με τα καλά σου;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο δεσμός http://filonohpontou.com/2011/11/10/panopths/ άλλαξε! Τώρα πια δεν υπάρχει η "Φιλονόη του Πόντου". Κατεποντίσθη ο Πόντος και αναδύθηκαν τα Football Live tv, κάτι Weddings on boat, Watch free television, και άλλα διάφορα advertising for free. Με τον πτωχό Πόντο πώς να ζήσει κανείς γλωσσαμύντωρ και ελληνομαθής; Εδώ σε θέλω.