Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πατριδοκάπηλοι, χριστέμποροι και θεομπαίχτες

Μητροπολίτης Άνθιμος :«Εναντι κάθε θυσίας, που πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους μας με υπομονή και αλληλεγγύη, είναι απόλυτος ανάγκη, πολιτική ηγεσία και λαός, να κρατήσωμε την Ελλάδα σε μόνιμη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους λαούς της οποίας έχομε κοινούς πνευματικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, αλλά και νόμιμα κοινά συμφέροντα. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα βγη από την έξοδο του κινδύνου και θα περιφέρεται στην ερημιά και την στέρηση όπως ο "άσωτος υιός" του Ευαγγελίου ...» 

Και αυτά μεν ως προς τον μητροπολίτη Άνθιμο (*), ένας δε άλλος πατριδοκάπηλος γνωστός και ως "κωλοτούμπας" μας ανακοίνωσε ότι "κινδυνεύουμε να γίνουμε Κούβα, αν δεν πάρουμε την έκτη δόση" - των κλεπτών, σημειώνουμε εμείς. 

Τώρα λοιπόν κινδυνεύουμε να γίνουμε "Κούβα της Μεσογείου", ενώ πριν από χρόνια κάποιος άλλος ήταν "ο Κάστρο της Μεσογείου". Φρόντισαν γι΄ αυτόν οι τότε πατριδοκάπηλοι και τον έφαγαν. Πολύ του πήγαινε να θέλει κι αυτός να γίνει άλλος ένας Κάστρο! Δεν έφτανε εκείνος της Καραϊβικής, νόμιζαν κάποιοι ότι θα επεκτείνουν τα χωρικά της ύδατα!! Και τι έκαναν; Έκαναν ... ποταμοφόρητη την Κύπρο. Μαζί της χάθηκε και ο ζηλώσας την δόξα του Φιντέλ. Η Κύπρος ήταν τότε μακράν, όπως και η Καραϊβική. 

Έκτοτε συρόμαστε σε διάλογο και διαλόγους. Έχουν περάσει 37 χρόνια  και προβλέπεται να περάσουν άλλα τόσα. Εκτός αν το όραμα της νέας Ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας - καλύτερα νέας Φραγκοκρατίας - γίνει πραγματικότης και το έδαφος επεκταθεί ανατολικότερα μέχρι τη Μεγαλόνησο Κύπρο. Όπότε, όπως είναι φυσικό και λογικό, θα υπάρξουν πολλές αναθεωρήσεις, ανακατατάξεις κλπ., μεταξύ των οποίων θα είναι (και) το καθεστώς των Βρετανικών βάσεων. 

Καταλαβαίνει λοιπόν ο αναγνώστης τι συμφέροντα διακυβεύονται, ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα κεκτημένα που έχουν και μάλιστα, τώρα που βλέπουν να αδειάζουν τα ταμεία τους από το ανταγωνιστικό φυσικό αέριο. Οι κυρίαρχοι του "μαύρου χρυσού" μαύρες μέρες βλέπουν καθημερινά μπροστά τους. Το "χρυσό αέριο" τους στραβώνει. 

Λέγαμε όμως για την Κούβα της Μεσογείου, όπου κινδυνεύουμε να γίνουμε. Φρίττει ο μητροπολίτης Άνθιμος και μας φέρνει στο νου την παραβολή του Ασώτου, φρίττει και ο "κωλοτούμπας" με την Κούβα. Ε, όχι να γίνουμε σαν αυτούς!Γιατί όμως όχι; Τι είναι αυτό που θα χάσουμε, αν γίνουμε Κούβα; Πενήντα χρόνια εμπάργκο και η Κούβα είναι "η δοκός" στα μάτια των εκσυγχρονιστών και των πάσης φύσεως νεωτεριστών. Μέχρι τώρα δεν ευδοκίμησαν εκεί οι ποικίλοι "αντεπαναστάτες", σαν αυτούς που γέμισε το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, η Λιβύη, η Αίγυπτος και όποιος άλλος περιμένει στη σειρά με την παλάμη ανοικτή για ... επανάσταση ή για να γίνουμε η Αμερική των Βαλκανίων.

Η Κούβα ζει και θα ζεί. Διότι πρέπει να βλέπουν οι δικοί μας οι άσωτοι ότι με τα ευρώ ή τα δολλάρια της προδοσίας - τώρα απαιτούν οι χορηγοί (σπόνσορες) να τους τα επιστρέψουμε πουλώντας την πατρίδα - μόνο άθλιοι πατριδέμποροι γεννιούνται.΄Ή το ακόμη χειρότερο, χριστέμποροι και θεομπαίχτες. 

(*) Εφημερίδα "Καθημερινή", στις 20/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: