Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο σταλινισμός Δυτικού (σιωνιστικού) τύπου και ο π. Βασίλειος Θερμός


http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/11/blog-post_5168.html

http://anastasiosk.blogspot.com/2011/11/blog-post_4604.html

Τα κατωτέρω εγράφησαν από το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ για ένα άρθρο του π. Βασιλείου Θερμού στο ιστολόγιο "Αναστάσιος". Αν ο αναγνώστης θέλει να έχει πληρέστερη εικόνα σχετικά με όσα σχολίασε το αναφερθέν ιστολόγιο, αλλά και τι έγραψε ο Ψυχίατρος π. Β. Θερμός, ας ακολουθήσει τους άνωθεν παρατιθεμένους δεσμούς

ΟΡ.ΠΑ : Ούτε λίγο , ούτε πολύ ο π. Β. Θερμός σαν άλλος "Πάγκαλος" ή σαν εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής κοινότητας έγραψε ένα λιβελογράφημα εναντίον όλων εκείνων που τόλμησαν να βάλουν ως περιεχόμενο της πολιτικής τους σκέψης ή των εκτιμήσεών τους , τις λέξεις "σιωνισμός" , "εβραϊκά λόμπυ" , "Τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα εβραϊκών συμφερόντων" κλπ.
Anastasios,
π. Β. Θερμός : Το άλλο πρόβλημα είναι πνευματικό. Τα μεγέθη αυτά νοθεύουν την ίδια την ουσία του χριστιανικού μηνύματος. Αντί ο πολίτης να θέτει σε προτεραιότητα την ιδιότητα του πιστού και να αγωνίζεται να αποτελέσει «ζύμη» και «άλας» μέσα στην εποχή στην οποία εκλήθη από τον Θεό, εθίζεται στο αίσθημα του αδικημένου, του σπουδαίου, του εγωκεντρικού, του χολωμένου, του μισούντος, και εν τέλει του συκοφάντη. Αντί να θεραπεύονται, δηλαδή, διεγείρονται τα χαμηλά ένστικτα και πάθη του «φυσικού» ανθρώπου και ματαιώνεται η πνευματική ανάκαμψη του.

π. Β. Θερμός :
"Για τους καλοπροαίρετους σημειώνω κάποια στοιχεία. Οι Εβραίοι, ως ευρισκόμενοι υπό δυσμένεια επί αιώνες στην Ευρώπη, δεν είχαν το δικαίωμα να κατέχουν γη ή να ασκούν ορισμένα άλλα επαγγέλματα, οπότε αναγκαστικά στράφηκαν στο εμπόριο και στα χρηματιστικά"

Ακολουθεί σχόλιο από τον γράφοντα :

Μας τα είπε όλα μέσα σε δυο γραμμές (: οι Εβραίοι σε χρονία δυσμένεια με μόνο επάγγελμα τα χρηματιστικά) εμείς όμως θα γράψουμε ότι οι καλοπροαίρετοι δεν αρκεί να είναι καλοπροαίρετοι κατά την ιδίαν γνώμη και κρίση. Οφείλουν εξ αντικειμένου να είναι αγαθής προαιρέσεως και το "εξ αντικειμένου" είναι η μετά πείσματος εμμονή των ιθυνόντων Εβραίων όχι μόνο να αρνούνται το ανθρωποσωτήριο γεγονός της θείας Ενανθρωπήσεως, αλλά μετά πονηρίας να το υποσκάπτουν για να το εκμηδενίσουν.

Δικαίωμά τους αν δέχονται ή όχι αυτό που εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να διαφθείρουν και να διαβρώνουν το Χριστιανικό Δόγμα. Και εξηγούμαι.

Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, προερχόμενα από τα σιωνιστικά κέντρα - σημειωτέον, μεριμνούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα - γίνονται με βάση την χριστοκεντρική φιλευσπλαχνία, την ανοχή, την συγχωρητικότητα, την ταπείνοφροσύνη, τη φιλανθρωπία, την λιτότητα βίου κ.α. Αρετές δηλαδή που αναπτύχθηκαν και καλλιεργήθηκαν από τον Χριστιανισμό. Αφήνω στην άκρη την περί αγάπης υποκρισία που διατυμπανίζεται παγκοσμίως.

Ατυχώς όλα αυτά διεφθάρησαν, αφού η αίρεση κυριάρχησε και καταδυναστεύει σήμερα σύμπασα την ανθρωπότητα. Φυσικά, τέτοιο θέμα δεν τίθεται για τον π. Θερμό και πολλούς άλλους. Οι αιρέσεις αποτελούν γι΄ αυτόν παρελθοντολογία, όπως παρελθοντολογία αποτελεί - θα έγραφα καλύτερα "βυζαντινισμό" - αν κάθε αίρεση υποστρέφει τον άνθρωπο σε αρχαϊκού τύπου θρησκευτικά πρότυπα. Αδιάφορο θα του είναι, επίσης, αν αυτά (χριστιανικές αρετές) είναι επενδεδυμένα με τον μανδύα της θεολογίας Δυτικού τύπου με νότα ορθόδοξη μεταπατερική ή συναφειακή. (Και πάντως πνευματική! συμπληρώνουμε εμείς).
Αυτά τα γράφουν οι κακής προαιρέσεως οι οποίοι, ευτυχώς, δεν βρίζουν.

Είναι άλλο πράγμα να είσαι εκ φύσεως ηλαττωμένων ηθικών αντιστάσεων και έτερο να προκαλείς τα συναισθήματα ανοχής διαφημίζοντας την πορνεία, της φιλανθρωπίας προκαλώντας επιλεκτικά λαθρομεταναστευτικά κύματα, ή τέλος της συγχωρητικότητας αθωώνοντας τους οικονομικούς δολοφόνους. Δηλαδή αυτή τη σπείρα των διεθνών τοκογλύφων τραπεζιτών και τα εγκληματικά σχέδια που επεξεργάζονται για να παραμείνουν κυρίαρχοι του παγκοσμίου πλούτου.

Ο π. Β. Θερμός καθότι καλής προαιρέσεως όλα αυτά τα παραβλέπει και εστιάζει το ενδιαφέρον του στο προσφιλές σύνθημα του αντισημιτισμού, του αντιεβραϊσμού και έμμεσα πλέον, στο ρατσισμό και φασισμό. Ούτε καν περνά από την καλήν του προαίρεση η σκέψη, μήπως όλα αυτά τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου η φιλάνθρωπος ηθική μας καλεί να δεχόμαστε (ή και να σεβόμαστε!) κάθε διαφημιζομένη και συστηματικά προβαλομένη διαστροφή, γίνονται σκόπιμα προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει την απολυταρχική και κοσμοκρατορική τροχιά που θα της υποδείξει ένας ηγέτης μη αμφιλεγόμενης ηθικής αξίας.

Όταν φθάνουμε εμείς στο σημείο να ζητάμε "έναν Παπαδόπουλο" για να μας σώσει, γιατί κάποιοι άλλοι να μην αναζητήσουν ένα νέο Χίτλερ, που δεν θα εξοντώνει όμως τους Εβραίους, ή έναν άλλο Στάλιν, ο οποίος θα φροντίσει τα οικονομικά μας, όπως ακριβώς είχαν τακτοποιηθεί αυτά επί σοβιετίας για τους είλωτες σοβιετικούς πολίτες.
Περιττεύει να αναφερθώ στις λεπτομέρειες και στην επεξεργασμένη μορφή του σιωνιστικού, και αμερικανικών προδιαγραφών, σταλινισμού. Μας τις ανέπτυξε γλαφυρά, απλουστευτικά και φαιδρά, ο π. Β. Θερμός :

"Ο πολίτης να θέτει σε προτεραιότητα την ιδιότητα του πιστού και να αγωνίζεται να αποτελέσει «ζύμη» και «άλας» μέσα στην εποχή στην οποία εκλήθη από τον Θεό".


Υστερόγραφο
Υπάρχει και συνέχεια

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Poio sxolio? den eriksa akomh sxolio. Twra tha to riksw.
bre bromogere, pws ta bourdouklwneis toso wraia, toso meraklidika kai me psilopeitheis otan se diabazw" eytyxws pou den pernaw taxtika apo th blogogeitonia sou kai etsi menei o nous mou, apo to diko sou pitsi pitsi, elefterosssss!
q-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο σχολιαστή για την επίσκεψη. Υποθέτω, μάλιστα, ότι ευρίσκεται μακράν. Θα τον παρακαλούσα μόνο να ... συντομεύσει την απόσταση, δοθέντος ότι αυτό γίνεται με το διαδίκτυο, και να γράφει στα ελληνικά.

Το μόνο υλικό που μας απέμεινε από τη γενική κατεδάφιση είναι αυτή η έρημη γλώσσα. Ας μη τη δώσουμε κι αυτή για ανακύκλωση.

Τι λες ανώνυμε; Συμφωνείς ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

:-)
symfwnwwww!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια αγαπητέ συνάδελφε για την ευαισθησία σας και αντίδρασή σας απέναντι στην προσπάθεια ισοπεδωτισμού και ομογενοποίησης των πάντων!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αντεύχομαι αγαπητέ συνάδελφε. Σε διάβασα, σε χάρηκα και με παρακίνησες.

Ανώνυμος είπε...

Ο παπα-Θερμός κε Χριστοδουλίδη δευτερολόγησε.Δείτε σχετικά στο μπλογκ Αναστάσιος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το είδα και σ΄ ευχαριστώ για την πληροφορία.
Τι να του πει κανείς σε όλα αυτά που γράφει; Ακολουθεί τη γνωστή τακτική : Κυνηγητό με σκάγια, κάποιο θα βρει το στόχο.

Από τον αντισιωνισμό άρχισε να μας εξιστορεί τα γνωστά, πλείστα όσα, δεινά μας βρήκαν από τους εξαγορασμένους πολιτικούς. Οι οποίοι με τη σειρά τους εξαγόρασαν και τους ιερείς-ποιμένες των λογικών προβάτων (και όχι σκέτο "προβάτων").

Τέτοιος είναι κι αυτός, εξαγορασμένος παπάς με επιστημονικές παραδιατριβές στην Ψυχιατρική, για να ντύνει με ψευτοθεολογικό ράσο τον Φρόιντ, να μας αναλύει τα "τρία κακά της μοίρας μας" και να μας πετάει στα σκουπίδια των μύθων της ελληνικής φυλής.

Γράφει κατεβατό ολόκληρο, ώστε ο αναγνώστης να μην ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Έτσι κάνουν όλοι αυτοί. "Μπλαμπλαδίζουν" για να σε ζαλίζουν με σωστές επί το πλείστον διαπιστώσεις. Αλλά για την αιτία, "μούγγα στη στρούγκα", όπως λέμε.

Άσ΄ τα αγαπητέ σχολιαστή, δεν είναι να ασχολείται κανείς με αυτούς. Μόνο να λυπάται για τα εύσημα που του δίνουν όσοι τον διαβάζουν, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς διαβάζουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html