Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το ξεπούλημα



Όλοι τα συζητούν όλα. Αναλύεται κάθε λέξη και κάθε συμφαραζόμενο, αλλά αποσιωπούν το ουσιώδες. Ότι όλα αυτά, ο "σαματάς" που άρχισε και κατέληξε στην ψήφο "εμπιστοσύνης" - εδώ γελάνε - για να συνεχίσουμε να παίρνουμε δάνεια, προϋποθέτει το "Ταμείον" της Τρόϊκα. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση της Δανειακής Σύμβασης και τούτο ουδόλως ακούσθηκε ή ακούγεται.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε με τα δανεικά, πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή η εκχώρηση των εσόδων του Δημοσίου και όλων των περιουσιακών του στοιχείων - συμπεριλαμβάνεται εδώ η εθνική κυριαρχία - στο "Ταμείον" της Τρόϊκα.

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και αρχίσει να εκδίδει δικό της νόμισμα, αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με άλλες χώρες. Οι οποίες προφανώς έχουν τα δικά τους νομίσματα. Θα πρέπει όμως αυτό το χρήμα να παρέχει υψηλό επιτόκιο στους αγοραστές των ομολόγων τους, τα οποία εκδίδουν ή θα αρχίσουν να εκδίδουν, ούτως ώστε να τα προτιμήσουν οι λεγόμενοι "επενδυτές".

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς το "ντόμινο" που θα υπάρξει με τις υποψήφιες προς χρεωκοπία χώρες. Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης : του ενός νομίσματος ή της "πιστωτικής κάρτας" που θα το αντικαταστήσει, ναυαγούν. Να σημειωθεί ότι η "πιστωτική κάρτα", που θα πάρει τη θέση του χαρτονομίσματος, προλειαίνει το έδαφος, ώστε εκείνοι που έχουν συσσωρεύσει το ευρώ και το δολλάριο να τους είναι πλέον άχρηστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: