Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οι υπογραφές που περιμένουν οι τοκογλύφοι


«Εάν πρόκειται για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως πρόκειται για έγγραφη δέσμευση πως θα τηρηθούν όλες οι πολιτικές που θα κριθούν αναγκαίες για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, τότε υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορείς να δεσμευτείς για κάτι που δεν ξέρεις». (*)

Αυτά είπε ο κ Σαμαράς και το πρόβλημα είναι, όπως όλα δείχνουν, ότι πρόκειται για γραπτή, ενυπόγραφη μάλιστα, δέσμευση των δικών μας ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα της Δανειακής Σύμβασης. Δηλαδή, η υπαγωγή μας σε προτεκτοράτο και η αχρήστευση του ελληνικού Δικαίου.

Η Δανειακή Σύμβαση προβλέπει την ακύρωση του νομικού πλαισίου που διέπει την έκδοση των τελούντων υπό διαρκή απειλή χρεωκοπίας ελληνικών ομολόγων. Το πλαίσιο αυτό είναι βάσει του ισχύοντος ελληνικού Δικαίου και η Σύμβαση αυτό το θεωρεί άκυρο. Θέλει να πέσουν υπογραφές, να το επικυρώσουν οι συναινούντες, για να μην είναι έκθετη. Υπαγάγει τα χρεωκοπημένα(;) ομόλογα στο αγγλικό Δίκαιο και μαζί με αυτά, όλη την περιουσία του Δημοσίου.

Αν οι πολιτικοί μας εξακολουθούν να έχουν αυτό που υπήρχε κάποτε (μόνο στα ελληνικά υπάρχει η λέξη αυτή) και το λέγαμε "φιλότιμο", καλό θα ήταν να σκεφθούν πριν βάλουν την υπογραφή τους. Επίσης, ας αφήσουν στην άκρη τις υπεκφυγές του τύπου : "Δεν μπορείς να δεσμευτείς για κάτι που δεν ξέρεις". Ξέρουν, και μάλιστα πολύ καλά, τις πολιτικές των δανειστών για την υλοποίηση των εισέτι ατελώς συμφωνημένων. Ατελώς, διότι η πλήρης και τελεία συμφωνία απαιτεί διενέργεια δημοψηφίσματος και όλες αυτές οι μεθοδεύσεις γίνονται προς αποφυγή της λαϊκής ετυμηγορίας.

Επιμύθιον

Αν πρέπει κάποιοι να καθήσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν, αυτοί είναι οι πολιτικοί. Οι μεν δικοί μας διότι συνήπταν διαρκώς δάνεια, οι δε ξένοι δανειστές επειδή ήξεραν πως τα οικονομικά μας (μας υποχρέωσαν να μην είμαστε ανταγωνιστικοί για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους με τα δανεικά) δεν επαρκούσαν για να τα βγάλουμε πέρα. Ωστόσο, αυτοί συνέχισαν να μας δανείζουν μέχρι εκεί που ήθελαν.

(*) Βλ. http://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1323920

Δεν υπάρχουν σχόλια: