Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

"Κατά τον ηγούμενο της πόλεως πάντες οι κατοικούντες αυτήν"


Ένας έγραψε ...
"Ώστε ο Θεός προωθεί άρχοντες (...) ανάλογα με την ποιότητα των πολιτών. Στους καλούς πολίτες προωθεί καλούς άρχοντες και στους κακούς παραχωρεί (ανέχεται) κακούς άρχοντες"

Και άλλος απάντησε ...


Έχουμε λοιπόν και λέμε :

Σοφία Σειράχ, Κεφάλαιο Ι΄, στίχος 1 - 2


"Κριτής σοφός παιδεύσει τον λαόν αυτού, και ηγεμονία τεταγμένη έσται.

Κατά τον κριτήν του λαού αυτού ούτως και οι λειτουργοί αυτού, και κατά τον ηγούμενον της πόλεως πάντες οι κατοικούντες αυτήν"


Κατά τον ηγούμενο της πόλεως πάντες οι κατοικούντες αυτήν.

Ερευνητέο όλα αυτά τα χρόνια που ψηφίζαμε κριτές, λειτουργούς και οπωσδήποτε τον ηγούμενο που μας κυβερνούσε, τι είδους - αμυδρή έστω - σοφία μας μετέδωσε και άφησε πίσω του.

Αρκεί μόνο ένα παράδειγμα σε όλους γνωστό. Η εφορία μας αντιμετώπιζε, και μας αντιμετωπίζει πάντα, ως κλέφτες και ψεύτες. Επειδή κλέφτες και ψεύτες ήταν όλοι αυτοί οι κριτές, και οι λειτουργοί μετά του εκάστοτε ηγουμένου αυτών.
Κλέφτες ήταν αυτοί, κλέφτες ήθελαν κι εμάς. Και μας έκαναν, όχι όμως όλους.


2 σχόλια:

wittrock1971 είπε...

Πρέπει επιτέλους να έρθει κι ώρα αυτών των δύο(βαρθολομαίου και ιερώνυμου) πρέπει επιτέλους ο κόσμος να ξεσηκωθεί εναντίων αυτών των δύο, που τους προσκυνάν οι.... χριστιανούληδες σαν.... θεούς. Ενώ είναι λύκοι με φορεσιές προβάτων. Ευχαριστώ που μου παραχωρείτε να αφήνω σχόλια, αλλά εγώ έτσι πιστέυω. Ευχαριστώ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον σχολιαστή wittrock1971

Κρατούν τους πιστούς στην άγνοια και στο φόβο. Διότι τους έμαθαν το "εκτός εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία".

Σωστό είναι αυτό. Πράγματι "extra ecclesiam salus non est". Πότε όμως; Όταν η εκκλησία είναι η Εκκλησία των Οικουμενικών Συνόδων και όχι αυτή που έφτιαξαν μετά την καινοτομία των ακαδημαϊκών θεολόγων. Αυτή είναι χαλασμένη και γεμάτη από ουνίτες καθολικούς ή προτεστάντες. Βάλε μέσα και του μασόνους για να κλείσει το καπάκι.