Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Το «Ἆσμα Ἀσμάτων» και τα άσματα των τεχνο-λόγων. Σχόλιο


"Ἆσμα Ἀσμάτων" και τα άσματα των τεχνο-λόγων. Σχόλιο"https://averoph.wordpress.com/2015/06/02/%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD/

Posted by Kyprianos Christodoulides on Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το «ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ» είνα το αμφίπλευρο άσμα της Νύμφης Εκκλησίας προς τον Νυμφίο Χριστό. Η τεχνο-λογική (σημ. κοσμική-ποιητική) απόδοση έχει γίνει από γνωστά ονόματα της θεολογικής και τεχνο-λογικής (ή λογοτεχνικής) επικαιρότητας με βάση την «αρχή της ηδονής» (Φρόιντ).

Για όσους δεν το γνωρίζουν η σημερινή θεολογία διακονείται από νεοπατέρες σχεσιολόγους ή συναφειακούς μεταπατέρες, όπου η προσέγγιση του αγίου Θεού συμβαίνει μόνο κατόπιν σχέσεως (σημ. έρωτος μανικού) ή συνάφειας (σημ. του κεραμεικού προς τον κεραμέα) και βγάλτε συμπέρασμα.

Με απλά λόγια, όλα άρχισαν από τη σχέση ή την συνάφεια. Φόρεσαν στην "αρχή της ηδονής" του Φρόιντ το ένδυμα της θεολογίας κι έτσι, όλα άρχισαν από τη σχέση, όπως διδάσκουν οι "ορθόδοξοι" σχεσιολόγοι νεοπατέρες και οι της συνάφειας μεταπατερικοί.

Σχετικά με την «αρχή της ηδονής» του Φρόιντ βλέπε http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/09/extreme-sports.html και σε λίαν προχωρημένη – εξελιγμένη καλύτερα – δες ποίημα «Ανδρόγυνο» του αναπ. υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη :

Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση

Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο / και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο

Υστερόγραφο
Η συντόμευση «αναπ.» δεν αφορά σε διανοητικά ανάπηρο, αλλά σε αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και … παιδοίων.