Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η σύγκρουση Μέρκελ - Σόιμπλε


Οι ειδήσεις (Bloomberg και άλλοι) μας πληροφορούν για σύγκρουση μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε (*). Κι εμείς γράφουμε ότι δεν είμαστε αφελείς, όπως πιθανόν νομίζουν οι Γερμανοί.

Η σύγκρουση είναι μεταξύ υπουργού οικονομικών και πρωθυπουργού (καγκελάριος) ενός πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Ο υπουργός οικονομικών εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα (Τράπεζες - Ιδιωτικό κράτος), ο πρωθυπουργός τους πολίτες, δηλαδή το δήμο ενός κράτους (Δημοκρατία - κράτος του Δήμου) .

Είναι προφανές ότι επιδίωξη των ιδιωτών (Τράπεζες) είναι η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή η παγκόσμια διακυβέρνηση, ώστε να περιέλθει στα χέρια μιας σπείρας - εκδίδει χαρτονόμισμα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα - όλος ο πλανήτης.  Όπως λέμε, "Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει".
Τους δανείζουν όλους και άρα, τους έχουν όλους στο χέρι.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται απροκάλυπτα, έχουν την ανάγκη των πολιτικών για επίφαση της ψευτοδημακρατίας και της κάλπικης ψήφου. Οι ιδιώτες (Τράπεζες) δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να δίνουν λεφτά, ώστε η ψήφος - οι ψηφοφόροι και διάβαζε ο Δήμος - να συνοδεύεται με παροχή χρημάτων. Αν δεν τα δώσουν, οι ψηφοφόροι (ο Δήμος) θα προτιμήσουν να ζήσουν με αυτά που έχουν, με τη γη που έχουν, με την πατρίδα που έχουν. Κοντολογίς, με την ελευθερία που έχουν, και όχι με τη φυλακή των δια βίου δανείων . Άλλο να ξέρεις ότι έχεις κάτι δικό σου και διαφορετικό να μην ορίζεις τίποτα, να είναι δανεικό το δικό σου.
Οι λαοί το μόνο που ζητούν είναι ισονομία,  ισοπολιτεία, ελευθερία με βάση τις αρχές του δικαίου. Δίκαιο το οποίο μόνο η αλήθεια ορίζει. Όχι η απάτη και η διπλωματική δολοπλοκία των πολιτικών.

Οι φιλόδοξοι τρεις ή πέντε ιδιώτες, που νομίζουν ότι θα κάνουν ιδιωτική τους υπόθεση τον πλανήτη, είναι γελασμένοι. Οι λαοί - διάβαζε ο Δήμος - στερέωσαν τα κράτη τους με θυσίες και δεν θα τους τα πάρει κανείς με δανεικά χρήματα.

(*)  Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από το Bloomberg, χθες προστέθηκαν νέα δημοσιεύματα με κυριότερο αυτό της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt. Υπήρξαν όμως και οι δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Κάρστεν Σνάιντερ. Ο τελευταίος είπε : «Πρέπει να πούμε πως η Χριστιανική Ένωση είναι διχασμένη, όπως και η κυβέρνηση. Ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε υπάρχει μια σχέση, όπως ανάμεσα στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Βαρουφάκη. Του αφαίρεσε την εντολή διαπραγμάτευσης, αλλά υποθέτω ότι η Χριστιανική Ένωση στηρίζει την καγκελάριό της, διαφορετικά θα ήταν το τέλος της κυβέρνησης».

2 σχόλια:

indeparki@gmail.com είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΗ ΕΥΔΕΜΟΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΗ ΑΙΜΑ ,,,,,,
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ~~ Λ Υ Κ Ο Υ Σ ~~ ΚΑΙ ΛΥΚΑΙΝΕΣ ,,,,,,

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Το εύχομαι κι εγώ "να έρθη ευδαιμονία στον κόσμο", αλλά κάτι πρέπει να γίνει, να κάνουμε, με αυτούς τους κυριολεκτικά λύκους.

Προς το παρόν, πρέπει να σημειώσουμε τη δική μας επιτυχία, συγκεκριμένα του κ. Βαρουφάκη ενδεχομένως και άλλων, που ανάγκασαν την Μέρκελ να ακολουθήσει το βηματισμό της παρούσας Κυβέρνησης Ανελ-Σύριζα, βγάζοντας εκτός διαπραγμάτευσης τον Σόιμπλε. (Δεν είμαι Σύριζα, δεν είμαι κανενός).

Το οικονομικό πρόβλημα είναι πολιτικό (κράτος του Δήμου) και όχι ιδιωτικό (κράτος των πέντε-έξη Ιδιωτών). Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες, οι γνωστοί δυο-τρεις σιωνιστές, δεν μπορούν να διεκδικούν για λογαριασμό τους την υποταγή (κατάκτηση) όλης της υφηλίου επειδή τους έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα να κόβουν αυτοί το χρήμα και να το δανείζουν όπου θέλουν, όπως θέλουν, όσο θέλουν, και ύστερα, όποτε θέλουν, να σου λένε "φέρε πίσω τα δανεικά". Και το λένε αυτό, όταν ξέρουν ότι δεν έχεις λεφτά να τους δώσεις, αφού σε έχουν πείσει να σταματήσεις κάθε παραγωγική σου δραστηριότητα. Δηλαδή, να πάψεις να τους γίνεσαι ανταγωνιστικός.

"Μη σε νοιάζει εσένα". λένε στους εξαγορασμένους λακέδες της πολιτικής, "εμείς σου δίνουμε χαμηλότοκα δάνεια, τί άλλο θέλεις ;". Όταν σε φτάσουν εκεί που θέλουν, σου πετάνε ύστερα, κάτι τύποι σαν τον Σόιμπλε, το "είσαι παράσιτο, είσαι τεμπέλης" και σου δείχνουν την Αφροδίτη της Μήλου με τη γνωστή χειρονομία του μεσαίου δάκτυλου.

Τους απαντάμε : Να το βάλουν εκεί που ξέρουν, στη δική τους έδρα. Ψήφο θέλουν, Δημοκρατία επαγγέλλονται, αυτά θα τους τσακίσουν. Τα κράτη δεν είναι υπόθεση Ιδιωτών. Με το αίμα των γηγενών τους στήθηκαν και όχι με δανεικό χρήμα, για αγορά της γης που τους γέννησε, σαν κάποιων άλλων περιφερόμενων - αδίστακτων τοκογλύφων.