Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το ερώτημα



"Την Τετάρτη ο Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα αναλάβει την ευθύνη να πει το "μεγάλο όχι" στην συνέχιση των καταστροφικών για την Ελλάδα, πολιτικών". Όμως οι δημοσκοπήσεις, διαρκώς, δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να αφήσουν το ευρώ. (...) Όσο πιθανό είναι να για το ευρώ να κάνει ράλι μετά από ένα Grexit, τόσο πιθανό είναι και για την Ελλάδα να είναι καλύτερα εκτός της ευρωζώνης, με την νέα υπέρ - υποτιμημένη δραχμή, να αναζωογονεί την οικονομία. Αλλά αν ακολουθηθεί αυτή η πορεία, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση του Ελληνικού λαού και όχι μιας ηγεσίας που σπατάλησε πέντε μήνες σε άκαρπες διαπραγματεύσεις, διαπληκτιζόμενη με τους δανειστές της χώρας (...) αν ο Τσίπρας είναι ο αφοσιωμένος δημοκράτης, που διακηρύσσει ότι είναι, πρέπει ταχύτατα και απερίφραστα να θέσει το ερώτημα "εντός ή εκτός" στον λαό του και να τηρήσει την απόφαση του." (*)
(Mark Gilbert από το BloombergView)

Σχόλιο
Τα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων είναι κατά τέτοιο τρόπο υποβολιμαία, ώστε οι απαντήσεις αυτών που συμμετέχουν στην έρευνα να είναι κατά τον επιδιωκόμενο στόχο εκείνου που πληρώνει την εταιρεία. Το ζητούμενο της δημοσκόπησης αν οι Έλληνες θέλουν να αφήσουν ή όχι το ευρώ είναι τέτοιου τύπου : υποβολιμαίο και υποβόλιμο για την υπεράσπιση του "μένουμε Ευρώπη".

 Θα είχε όμως ενδιαφέρον αν δεν ήταν αυτό και ήταν άλλο, όπως : "θέλετε να αφήσετε την Ευρώπη ή όχι" ; Και ακόμη πιο απλά : "θέλετε να είσαστε εντός Ελλάδος ή εκτός"; Σημειώνω ότι εκτός από τις εκροές των εδώ καταθέσεων και εισροές αυτών στις τράπεζες της αλλοδαπής, έχουμε και "εκροές" εργαζόμενων, μάλιστα πανεπιστημιακού επιπέδου, και "εισροές" αυτών στις χώρες της Ευρώπης ή αλλού.

Στατιστικά ερωτήματα αυτού του τύπου δεν τα βλέπουμε, αλλά και δεν ακούμε από κανένα ότι αν μια χώρα δεν έχει δικό της νόμισμα, τότε γίνεται εύκολο θύμα στα χέρια σπεκουλαδόρων (τραπεζιτών) τοκογλύφων, που αυτοί και μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κόβουν χαρτονόμισμα, να το δανείζουν, χωρίς να δίνουν σε κανένα λογαριασμό. Το λογαριασμό των δανείων τον φτιάχνουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι τοκογλύφοι με τους συνεργάτες-θύματα, ώστε να είναι φερέγγυος αυτός που θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το δικό του δικαίωμα να κόβει το νόμισμα της χώρας του (Σημίτης, η συνέχεια του "εθνάρχη") εκχωρώντας με αυτό τον τρόπο τα πάντα : "γην και ύδωρ" όπως έλεγαν για τους προδότες. 

(*) Τα ανωτέρω από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.gr/2015/06/blog-post_238.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: