Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Θα μείνουμε στην Ευρώπη της Ελλάδας


Οι "μαζί τα φάγαμε", οι άνθρωποι των αριθμών και του μένουμε στην Ευρώπη των Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ et al, εναντίον των ανθρώπων του λόγου και Λόγου. Οι ολιγάρχες της Γραφειοκρατίας κατά της Κοινωνίας. Ο οικονομικός ολοκληρωτισμός κατά της κοινωνικής ισονομίας και ισοπολιτείας.

Οι αριθμοί δεν φτιάχνουν άνθρωπο. Ο άνθρωπος κάνει τους αριθμούς. Πρώτα φτιάχνονται τα "ἰδοὺ καλὰ λίαν" και στο τέλος αριθμείται η "ἡμέρα ἕκτη", πέμπτη, τετάρτη και τα εξής.

26 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς ( ... ) 31 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη. 

Οι άνθρωποι των αριθμών, οι ολιγάρχες του οικονομικού ολοκληρωτισμού της Ευρώπης καταχρώνται του λόγου (ή Λόγου) και διαστρέφουν τη λογική (ή Λογική). Σε αυτή την Ευρώπη δεν θέλουμε να μείνουμε. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, όχι όμως εκείνη που έπεσε στα βράχια της Φλωρεντίας (1431) κι έπνιξε τους ναυαγούς στη θάλασσα της Φερράρας (1437). Θα μείνουμε στην Ευρώπη της Ελλάδας.

1) Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα
2) http://www.logiosermis.net/2015/06/blog-post_154.html#.VY-0yxvtmkp

Δεν υπάρχουν σχόλια: