Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει


Διαβάσαμε σε ιστοσελίδα  :

Καλούνται οι Έλληνες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει γρήγορα και βαθιά, χωρίς οι ίδιοι να πολυκαταλαβαίνουν τί ακριβώς συμβαίνει, πώς και γιατί (...).Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να απαλλαγεί από την αντιμεταρρυθμιστική της ρητορική και, με συγκεκριμένες πράξεις της, ορατές πλέον από τους εταίρους-δανειστές μας, οδηγεί το σκάφος σε μία βαλκανικού τύπου τριτοκοσμική κατάσταση, η οποία μόνον οδυνηρές συνέπειες θα έχει. (http://lykavitos.gr/archives/200116)

κχ
Μένουμε σε αυτά για να μη γράφουμε πολλά. Δεν γνωρίζω αν όντως η παρούσα κυβέρνηση αρνείται να απαλλαγεί από την αντιμεταρρυθμιστική της ρητορική και ότι μας οδηγεί σε μια βαλκανικού τύπου τριτοκοσμική κατάσταση. Επειδή εισηγητής αυτής της αντιμεταρρυθμιστικής ρητορικής ή real politic, για τριτοκοσμικού τύπου χώρα, δεν είναι (ήταν) άλλος από τον κύριο Πωλ Τόμσεν της Τρόικα (Wolfgang Schäuble κ.ά). Ο τελευταίος είχε απερίφραστα δηλώσει σε σύσκεψη αρμοδίων, ότι συντάξεις και μισθοί πέραν των 300 ή 400 ευρώ δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία.

Με άλλα λόγια, ο κ. Πωλ Τόμσεν, μας πήγαινε πίσω, στις οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν εδώ πριν από τα πακέτα Ντελόρ και τα ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση των λακέδων Σημίτη και των άλλων πλαστογράφησε, πληρώνοντας δεόντως την Goldman Sachs, για να γίνουμε δεκτοί στο κράτος των ιδιωτών της Ευρώπης. Οι λεγόμενοι "θεσμοί" μας παίρνουν τώρα πίσω όσα μας έδωσαν και επειδή τα λεφτά δεν φτάνουν, μας παίρνουν τα σπίτια, τις καταθέσεις, τη γη και ό,τι άλλο νομίζουν χρήσιμο για να εξοφλήσουμε τα δανεικά. Μας έδιναν λεφτά, τώρα παίρνουν γη και ακίνητα.

Η προτεινόμενη λύση, λοιπόν, δεν είναι άλλη από ένα άτυπο Δημοψήφισμα, ή εκλογές, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός τι εκ των δυο επιθυμεί : Φτωχοί και τριτοκοσμικοί με το ευρώ, χωρίς πατρίδα και σπίτια, ή φτωχοί και τριτοκοσμικοί χωρίς ευρώ, αλλά με σπίτια και πατρίδα ; Επιτέλους, βαρεθήκαμε πια κι εμείς τους Γερμανούς με όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις και κόντρα διαπραγματεύσεις. Απλά είναι τα πράγματα και η Δημοκρατία, το κράτος του Δήμου και όχι των Ιδιωτών, πρέπει να αποφασίσουμε σε ποιον ανήκει. Στο Δήμο ή στους Ιδιώτες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: