Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δεν έκοψε τις γέφυρες της διαπραγμάτευσης η Μέρκελ


Η καγκελάριος Μέρκελ, μας πληροφορούν οι σημερινές ειδήσεις, 29/06/2015, δεν έκοψε τις γέφυρες της διαπραγμάτευσης. Να της θυμίσουμε ότι ο διάσημος οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, που σήμερα δεν ζει, είχε πει σε συνέντευξη το 2002, ότι η ζωή του ευρώ θα είναι μέχρι το 2016 ή 2018.

Οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Στίγκλιτζ και Κρούγκμαν, προειδοποιούν κι αυτοί για τους κινδύνους της οικονομικής κατάρρευσης του ευρώ - αλυσιδωτή αντίδραση - με την εμμονή της Γερμανίας (Σόϊμπλε) για συνέχιση των μέτρων λιτότητας και την ελληνική απάντηση προσφυγής σε Δημοψήφισμα. Αποκαλούν τα μέτρα "αναπτυξιακά" οι δανειστές  και "αναπτυξιακή λιτότητα" οι νομπελίστες οικονομολόγοι. Οδηγεί, όπως λένε, σε υφεσιακό σπιράλ, άρα, ανάγκη νέου δανεισμού και πάει λέγοντας

Η προφητεία Φρίντμαν, μάλλον, πρόκειται να επιβεβαιωθεί και θα είμαστε εμείς, αυτοί που θα δικαιώσουν τα λεγόμενά του, εφόσον οι επιτελείς οικονομικοί εγκέφαλοι του ευρώ προσπαθούν να σώσουν τους τριγμούς των οικονομιών τους στραγγαλίζοντας την Ελλάδα για παραδειγματισμό άλλων. Αν, τώρα, βγουν οι γνωστοί συνωμοσιολόγοι και μας πουν ότι εμείς είμαστε το πιόνι, που θυσιάστηκε για την κατάρρευση του ευρώ, ίσως, με συμφωνηθείσα μελλοντική αποκατάσταση, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Είναι άλλωστε σενάριο συνωμοσίας, αντιπαθές για τον γράφοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: