Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο θεολόγος ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ (3)


Ο Ματσούκας, ο θεολόγος Μουστάκης και ένα σωρό άλλοι ομόφρονες - Καζαντζακικοί, δηλαδή Αισθητικοί, που βλέπουν τη Θρησκεία και τη θεολογία με τα μάτια της Τέχνης - είναι όλοι τους θύματα του Ωριγενισμού.

Υποστήριζε ο τελευταίος την
"Αποκατάσταση των Πάντων" και έλεγε ότι ο Θεός θα τους συγχωρήσει στο τέλος όλους δίνοντάς τους και άλλες ευκαιρίες για τη σωτηρία τους. Όπως λένε και όλοι αυτοί οι γκουρούδες με τις μετεμψυχώσεις κλπ. Διότι πώς είναι δυνατόν, έλεγε, δικό του δημιούργημα καθώς είναι ο άνθρωπος, να κολάζεται αιωνίως! Είναι σαν να τιμωρεί ο ίδιος ο Θεός τον εαυτό του ή κάτι δικό του.

Τον περιέλαβε όμως ύστερα ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης και όλα τα φιλοσοφήματα του Ωριγενισμού πήραν την άγουσα της αβύσσου. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει αυτά που γράφω στο περίφημο βιβλίο του κοιμηθέντος μακαρίτη καθηγητή της Θεολογίας
Ανδρέα Θεοδώρου : "Περί της αποκαταστάσεως των πάντων". Ελάχιστοι το γνωρίζουν καθώς περισσότερο γνωστός είναι μόνο ο Καζαντζάκης με τον "Ύμνο της Παναγιάς" και άλλες καλλιτεχνικές βλακείες για τους "φτωχούληδες" και "χριστιανούληδες" και άλλους "βλακούληδες".

Αυτόν διαφημίζει η σύγχρονη θεολογία της διαφθοράς και του οικουμενισμού. Όχι τον καθηγητή Ανδρέα Θεοδώρου.

Επιτέλους, κάποτε πρέπει να πάψει η ερωτοτροπία μας με την καλλιτεχνίζουσα ψευτοθεολογία και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Ωριγένη. Ο οποίος τόλμησε να εξηγήσει(!) αυτά που ουδείς των εκκλησιαστικών πατέρων θέλησε να ερευνήσει. Τα σεσιγημένα υπό των Γραφών δεν μπορεί ο άνθρωπος να τα ερευνά.

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Μπράβο κ.Χριστοδουλίδη ρίχτε του Μουστάκη αλύπητα.
Είναι απο τους χειρότερους ψευτοθεολόγους της Ελλάδας. Απο τους πλεον θρασύτατους και αναιδέστατους.

Απορώ πως βρίσκει θέση στο ιστολόγιο του Οδυσσέα!
Ξέπεσε και ο Οδυσσέας και έχει κάνει βόθρο το ιστολόγιο του με κειμενα Μουστάκηδων και Καρδάσηδων. Όλη την Σάρα και την Μάρα μάζεψε εκει μέσα.