Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΩΡΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ

Σχόλιο

Να αποκριθώ στην πρόκληση όλου αυτού του καταλόγου αγίων ονομάτων, για να φανερώσω τη διαστροφή που έχει γίνει από τη σύγχρονη νεοτερική εκκλησιαστική ιστορία των μεταπατερικών θεολόγων, δεν είναι εύκολο στον περιορισμένο χώρο της σχολιογραφίας.

Όπως συνθηματικά μας δίνουν να καταλάβουμε πόσο ωριγενιστές είναι αυτοί οι άγιοι - ο δάσκαλος Ωριγένης απέτυχε στις εξετάσεις αγιότητας - τους οποίους "τσουβαλιάζουν" χάριν εντυπώσεων, με τον ίδιο τρόπο κι εγώ θα αρκεστώ στο δικό μου σύνθημα. Εντυπώσεις αυτοί, εντυπώσεις κι εγώ.

Η Ακαδημία Βόλου δεν ξοδεύει τα λεφτά της "στο βρόντο" και οι μεγάλοι ευεργέτες δεν ευεργετούν στα τυφλά. Επενδύουν μακροπρόθεσμα και μακρο-οικονομικά. Και μακρο-θεολογικά επίσης, αφού κι αυτή θα την αποκτήσουμε (: μακροθεολογία !).

Ορισμένοι από τους ευεργετηθέντες προηγηθήκαν της επίσημης έναρξης του νεοωριγενισμού της Ακαδημίας και άλλοι ακολούθησαν, για να μαθαίνουμε τώρα πόσο σπουδαίος και πόσο οικουμενικός δάσκαλος ήταν ο Ωριγένης. Που η Εκκλησία τον έκρυβε στα συρτάρια της και δεν μας έλεγε ότι η κόλαση καταργήθηκε αφού ο θάνατος καταπατήθηκε. Ο άδης βασιλεύει αλλ΄ ουκ αιωνίζει του γένους των βροτών, άρα; "Ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, ο τον θάνατον καταπατήσας, τον δε διάβολον καταργήσας, και ζωήν τω κόσμω δωρησάμενος". Τέλος για την κόλαση!

Αυτά τα εδάφια μας προσκομίζουν, υπάρχουν βεβαια και πολλά άλλα, για να μάθουμε ότι καταργήθηκε η κόλαση. Παραλείπουν να μας πουν όμως ότι αυτά δεν αφορούν στη Μέλλουσα Κρίση, όπου αλλού θα πορευθούν οι αναστηθέντες για Ζωή και αλλού οι αναστηθέντες για Κρίση. Τούτα τα επιχειρήματα της εκκλησιαστικής γραμματείας είναι για την ανάπαυση των κεκοιμημένων, αλλά και των ζώντων δούλων του Θεού - θα έρθει και η δική τους η ώρα - και αφορούν στα προ της Δευτέρας Παρουσίας. Την οποία οι συνεχιστές του Ωριγενισμού, μάλλον, δεν τη δέχονται. Το πιθανότερο, να υποθέτουν ότι κάθε θάνατος σημαίνει αποκάλυψη και δευτέρα παρουσία. Άλλη δεν πρόκειται να υπάρξει, αφού η επιστήμη μας διαβεβαιώνει ότι ο πλανήτης έχει ακόμη "πολλά ψωμιά".

Λένε επίσης ότι όλοι οι άγιοι αντέγραψαν τον Ωριγένη και παραδέχονται τη μέλλουσα αποκατάσταση των πάντων. Και λοιπόν τι έγινε; Μαθητής του Αρείου ήταν και ο Μέγας Αθανάσιος, αλλά έκανε σκόνη το δάσκαλό του. Ενδέχεται να το λέγουν αυτό οι άγιοι, αλλά εμείς δεν έχουμε "νουν αγίου" για να εννοήσουμε τις διηγήσεις τους. Απόδειξη, η σταδιακή, μεθοδευμένη και απόλυτα ελεγχόμενη προώθηση όλων όσων μιλούν με τη γλώσσα του "ένας θεός για όλους", μια θρησκεία για όλους και μιά πίστη όπως τη θέλει ο καθένας, για να φαινόμαστε συνεπής στη συνοδικότητα και στη δημοκρατικότητα. Ουδεμία άλλη φωνή ακούγεται. Έχει διαφορετική γνώμη η Ακαδημία του Βόλου; Έχει σήμερα αντίπαλο ο ωριγενισμός, αυτό το ιδεολόγημα που συνιστά το θεμελιακό υπόβαθρο του οικουμενισμού;

Ποιος γνωρίζει την ύπαρξη του καθηγητή Ανδρέα Θεοδώρου και του βιβλίου του, που φέρει πλήρη ανατροπή της Ωριγενικής απάτης σύμφωνα με όσα έγραψε ο αγ. Γρηγόριος Νύσσης, και έχει τίτλο "Περί της αποκαταστάσεως των πάντων"; Μάλλον, ελάχιστοι.

Μεταξύ των άλλων καθηκόντων της Ακαδημίας Βόλου και των διασπαρτων κλάδων της, σε καίριες θέσεις σημειωτέον, είναι να θάβει όλα τα ονόματα, που δεν συμφωνούν με τις απόψεις της. Απόψεις, βέβαια, που απηχούν αυστηρές εντολές άλλων. Είθισται οι τελευταίοι να είναι και ευεργέτες. Άλλοι μεγάλοι και άλλοι μικροί. Χώρος για διαφωνούντες δεν περισσεύει.

«Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν»

Όλοι αυτοί που μας φιμώνουν, προσπαθούν να φιμώσουν "βουν αλοώντα". Διώκουν εμάς αλλά σπρώχνουν κάποιον άλλο στο δρόμο της ανασταύρωσης. Δεν το πήραν είδηση ότι αναστήθηκε. Θα τους συντρίψει.

8 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Ποιός το είπε και αυτό που γράφεις στον τίτλο του θέματος αυτού;
Πότε ανακήρυξε αγίους τους συνεχιστές του έργου του Ωριγένη;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν το λέω εγώ. Το λένε άλλοι, μουστάκηδες και συντροφία. Το σχόλιο είναι απολογητικού τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα κύριε Κυπριανε.

Αν δεν σας ητανε ιδιαίτερα δύσκολο, θα μπορουσατε να αναφέρετε την πηγή, 'στην οποια απευθυνεστε';

Πότε η Ακαδημια Βόλου ισχυρίστηκε τα παραπανω, και σε ποια σελιδα; Υπαρχει το αντιστοιχο www ?

Ετσι ωστε να μπορεσουμε και εμεις να μελετησουμε ενδεχομενως..

Θα χαρω παρα πολυ για μια απάντηση σας

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλημέρα Μυρμιδόνα,

"εταίρε, εφ΄ ο πάρει;" (φίλε, πώς απο δω;)

Αν παρακολουθήσεις τα ... διαδραματιζόμενα της Ακαδημίας, αν δηλαδή είσαι σε θέση να καταλάβεις πού οδηγούν όλα αυτά τα συνέδρια και τα συμπόσια στο Βόλο της υψηλής διανόησης, αβίαστα βγάζεις το συμπέρασμα της Αποκατάστασης των Πάντων. Αυτός είναι ο θεμελιακός λίθος, πάνω στον οποίο εγείρεται ο οίκος του οικουμενισμού : Όλοι θα σωθούν, έσβησε το αιώνιο πυρ της κόλασης, ένας ο θεός για όλους, μια θρησκεία για όλους (σημ. αλλά εδώ μπερδεύει κάπως το πράγμα : θρησκεία = νευροβιολογική ασθένεια) τους εκκλησιαστικά θεραπευθέντας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνα,

Συμπεράσματα βγάζουν αυτοί, συμπεράσματα βγάζω κι εγώ. Αν θέλουν ακροαματική διαδικασία, ας φωνάξουν εμένα και αρκετούς άλλους - ελπίζω να βρεθούν - σε κανένα συμπόσιο ή συνέδριο (σημ. εμείς θα πάμε με δικά μας λεφτά, δεν θα μας τα βάλουν άλλοι) και τότε βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σε λιγο...;
Ιδωμεν.

Αν και πρεπει να γνωριζετε κυριε Κυπριανε οτι ομιλειτε σε έναν ανθρωπο αμαρτωλο!

Οποτε...λιγο δυσκολο το βλεπω να συμβει αυτο που γραφετε, καθοτι μαλλον για απιθανο το κοβω, να 'νικησω' την αμαρτια!

Αλλα δεν πειραζει!
Τουλαχιστον ας ειμαι εκει διπλα σας, να κραταω ...τους φακέλλους, τις σημειώσεις σας, να καταγραφω τους λογους σας!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και κάτι ακόμη.

Τις απαντήσεις που δημοσιεύω, σε ερωτήματα που που τίθενται και τα δημοσιεύω επίσης, αφορούν σε εμένα και δεν αφορούν σε άλλο.

Όταν βέβαια δεν είναι πεζοδρμιακού επιπέδου. Αν χρειαστεί όμως τις επεξεργάζομαι όταν, επαναλαμβάνω, ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ένας σχολιαστής με ρώτησε :

"Πότε η Ακαδημια Βόλου ισχυρίστηκε τα παραπανω, και σε ποια σελιδα; Υπαρχει το αντιστοιχο www ?"

Τα "παραπάνω" είναι η θέση της Ακαδημίας του Βόλου για την αποκατάσταση των πάντων. Και ιδού, ήρθε η σειρά του ιθύνοντος και ιδρυτή επισκόπου αυτής, να αποκαταστήσει τα πάντα.

Μετά από τις δηλώσεις του Μητροπλίτη Πειραιώς και συνιεράρχη του, ο οικείος μητροπολίτης Βόλου Ιγνάτιος έλαβε θέση και αποκατέστησε το Σιωνισμό, τη μασονία, την παγκοσμιοποίηση, τη Νέα Τάξη. Η οποία με το "ιερόν" του ολοκαυτώματος βγάζει δια μιάς φασίστες, φανατικούς, ακραίους, μισαλλόδοξους, και βλάσφημους, πάντες όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την ιερότητα των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Πλην όμως αυτή ή ίδια η θηριωδία επαναλαμβάνεται. Το πρόσχημα δεν είναι τώρα μια νέα ράτσα ανθρώπου, όπως έκανε η ναζιστική κτηνωδία της τότε Νέας Τάξης. Η σημερινή μας προσφέρει τη "ράτσα" ενός νέου πνεύματος.

Όποιος δεν γίνεται κομιστής αυτού του πνεύματος και δεν προσκυνά το ολοκαύτωμα, όπως ο ιθύνων νους της Ακαδημίας του Βόλου, έχει πάρει το εισητήριο για το campus. Εκεί όπου όλα αποκαθίστανται.