Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απαντά στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας απηύθυνε επιστολή στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με το ζήτημα της "κάρτας του πολίτη" και τη δίωξη αστυνομικού από το Σώμα, επειδή αρνήθηκε να την παραλάβει. Περισσότερα στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ

Από αυτά που διαλαμβάνει στην επιστολή του ο αρχηγός, σταμάτησα σε ένα σημείο, για να κάνω το εξής σχόλιο :

Από την Επιστολή :

"Πέραν των ανωτέρω, το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας δε φέρει ούτε περιέχει άλλα στοιχεία, «μαγνητικές ταινίες», ηλεκτρικά μικροκυκλώματα (chip) ή οποιοδήποτε άλλο εμφανές ή μη τεχνικό μέσον, στοιχείο, σύμβολο ή αριθμό που να αντίκειται στη νομιμότητα, πολλώ δε μάλλον να αντιβαίνει στις επιταγές της χριστιανικής πίστης"

Κυπριανός Χ :

Ο γράφων, νομίζω δε και αρκετοί άλλοι, θα αισθάνθηκαν ανακούφιση από τα διαλαμβανόμενα στην Επιστολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας (μικρά και όχι Κεφαλαία αφού είμαστε μικρή επαρχία μιας Μεγάλης - πλανητικής - χώρας).

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία αποσιωπά ο κύριος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Πρωθυπουργού, πρόκειται εντός του τέλους του ερχομένου έτους να εφοδιαστούμε άπαντες με την υπερκάρτα, αυτή που λέγεται και άλλως "κάρτα πολίτη". Στην κάρτα αυτή θα συμπεριλαμβάνονται όλα όσα οι διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες ζητούν από τον πολίτη για διεκπεραίωση ζητήματος ή ζητημάτων που τον αφορούν όταν απευθύνεται προς αυτές.

Ένας,δε, άλλος λόγος είναι και η πάταξη πάσης παρανομίας. Της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης.
Με το σκεπτικό ότι δυνητικά κάθε πολίτης μπορεί να είναι ανειλικρινής προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες, και επί πλέον ενεχόμενες σε αντικοινωνικές δραστηριότητες (συνωμοσίες, τρομοκρατίες, κλπ.), κρίνεται από τις Αρχές πρόσφορος τρόπος ελέγχου η συγκέντρωση όλων των δυνατών πληροφοριών για τον κάτοχό της στην υπερκάρτα του πολίτη.

Με άλλες λέξεις, αποδεικτικό νομιμότητας θα είναι η κάρτα. Αν όμως οι διωκτικές αρχές είναι ανίκανες να ελέγξουν την παρανομία με άλλους τρόπους, στον ήδη διευρυνόμενο κόσμο μας (παγκοσμιοποίηση), τίθεται το ερώτημα :

Ποιός ο λόγος να γκρεμίζουμε τα σύνορα, να καταργούμε τους εθνικούς σχηματισμούς κρατών, για να επιβαλλουμε ένα παγκόσμιο κυβερνητικό (οικονομικό, αλλά δεν λέγεται ευθαρσώς) σύστημα με τους συγκεντρωτικούς μηχανισμούς που χρειάζονται για την επιτυχία αυτού του στόχου;

Αν το αμερικανικό πρότυπο αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, για λόγους που οι εκεί κρατούντες άριστα γνωρίζουν, ποιος ο λόγος αυτά να μεγενθύνονται και να επιβάλλονται σε παγκόσμια κλίμακα;

Τα αμερικανικά προβλήματα που προκύπτουν εκεί - καλύτερα προέκυψαν - στη χώρα του πολυπολιτισμού και της πολυφυλετικότητας, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να τα λύσουν στον τόπο τους και με τον τρόπο τους. Το ίδιο και για όποιον άλλο ακολουθεί (από το παρελθόν της αποικιοκρατίας) ή αδαώς προτείνει, αυτό το μοντέλο. Οι άλλοι σε τι το χρειάζονται;

Ο στενός εθνικός περίγυρος δεν ήταν μέχρι τώρα καλά ελεγχόμενος και φυλασσόμενος; Μήπως θα γίνει αποτελεσματικότερος με τον εφοδιασμό παντός κατοίκου του πλανήτη με την υπερκάρτα; Δεν το νομίζω.

Αυτά σαν μια πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω να βρεθούν και άλλοι, που θα εκφράσουν τα ερωτήματά τους, τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Η νέα μόδα της εποχής είναι η 'καρτο-εκδρομή'. Μην πάει ο νους σας σε εκδρομή που προσφέρεται ως δώρο από τις Τράπεζες σε κατόχους πιστωτικών καρτών. 'Καρτο-εκδρομή' είναι η εκστρατεία στα μοναστήρια της χώρας των Ιεραρχών. Σκοπός της εκδρομής είναι να πείσουν τον ηγούμενο-ηγουμένη κάθε μοναστηριού πως η κάρτα του πολίτη δεν είναι τίποτα μεμπτό. Υστερα από πρόσφατη επίσκεψή μου σε μοναστήρι της περιοχής μου έμαθα πως τις τελευταίες ημέρες μητροπολίτες άλλων περιοχών έχουν επισκεφθεί τον ηγούμενο με σκοπό να τον πείσουν να πάρουν οι μοναχοί την κάρτα του πολίτη! Οι δε μοναχοί ουδόλως συμφωνούν με αυτό και εκπέμπουν μήνυμα βοηθείας - προς τους Αγιορείτες μοναχούς, ασκητές και ιερείς που γνωρίζουν για το θέμα να ενημερώσουν τα μοναστήρια ανά την χώρα έγκαιρα.
Εχουν σιγουρέψει ότι ο κόσμος θα πάρει την κάρτα και τώρα έβαλαν στο μάτι τα επίγεια τάγματα του Κυρίου.
Γιώργος - Βόλος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο από το Βόλο για την ενημέρωση και το σχόλιο.