Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ


Ένα σχόλιο στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ όπου και η φωτογραφία

KURT KOCH :"«Αλλά νομίζω ότι σε έναν κόσμο πάντα πιο παγκοσμιοποιημένο αποτελεί πρόκληση ότι η Εκκλησία πρέπει να αναπνέει , όπως ανέφερε ο Ιωάννης Παύλος Β΄ με δύο πνεύμονες.Εκείνον της Ανατολής και εκείνον της Δύσης .Κατά συνέπεια ο διάλογος αποτελεί πηγή εμπλουτισμού για όλους μας . "

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ Χ : Η Εκκλησία, λοιπόν, πρέπει να έχει δυο πνεύμονες. Διότι έχει κεφαλή, μάτια, χέρια πόδια.

Αλλά αυτά όλα αποτελούν φραστικό σχήμα, λεκτική διατύπωση σχηματική της Εκκλησίας, το Μυστήριο της οποίας δεν θα μας το λύσει η Ανατομία και η εύρεση των δυο πνευμόνων. Εκτός αν έχει γίνει στα εργαστήρια του Βατικανού και δεν το ξέρουμε.

Ποιος είπε σ΄ αυτόν τον κύριο ότι με τη λέξη "δομήτωρ" της Εκκλησίας, εννοούμε κυριολεκτικά τον οικοδόμο της Εκκλησίας; Ποιος του είπε ότι με τη λέξη "κεφαλή" της Εκκλησίας, εννοούμε έναν ακρωτηριασμένο και αποκεφαλισμένο Ιησού; Και πού το βρήκε γραμμένο ότι δυο πνεύμονες χρειάζεται η Εκκλησία για να αναπνέει;

Έχει ανάγκη από οξυγόνο η Εκκλησία; Μα αν είναι έτσι, τότε μπορούμε και άλλα πράγματα να σκεφτούμε, παραδείγματος χάριν για τις καύσεις και τα υποπροϊόντα, που συνεπάγεται η καύση του οξυγόνου, δηλαδή του βιολογικού φαινομένου της ζωής.

Δεν μας τα λέει καλά ο καρδινάλιος Koch. Ο Κύριος είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και μέλη της εμείς, αλλά το πόδι δεν λέει "εγώ είμαι το πόδι" και οι πνεύμονες δεν λένε "εμείς είμαστε δυο πνεύμονες". Δεν έχουν ούτε στόμα, ούτε φωνή. Σχήμα λόγου είναι αυτά και δεν απηχούν την πραγματικότητα, το γεγονός, την αλήθεια της Εκκλησίας.

Μη μας κοροϊδεύει,
Η ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΕΝΙΑΙΑ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ. Αυτές τις παιδαριώδεις αναλογικότητες να τις αφήσει για τα νήπια, με τα οποία θέλει να συντηρείται ο πάπας, αυτός και η εκκλησία του.


Σχόλιο στη φωτογραφία


Δίπλα στον καρδινάλιο KOCH και συμπλέων, ο επιπλέων (...) Περγάμου ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ. Κάτι έγραψε στο παρελθόν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, όταν ο άγγελος του παρήγγειλε να στείλει επιστολή στην Εκκλησία της Περγάμου. Όπως όμως φαίνεται, το γράμμα αυτό δεν παρελήφθη και η Πέργαμος καταστράφηκε. Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ θέλει να την κρατήσει ακόμη ζωντανή, έμειναν κάτι ερείπια, και προσπαθεί με επιχορηγήσεις να αναστηλώσει τα χαλάσματα. Την εσβεσμένη λυχνία να ανάψει πάλι. Και θα ανάψει για να αποτεφρωθεί πλήρως, αυτός και η εκκλησία της απάτης που πάει να ανοικοδομήσει για πολιτιστικούς λόγους.

Σημ. Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε τι λέγει "ο έχων την ρομφαίαν την δίστομον την οξείαν"
προς την εκκλησία της Περγάμου όπου και προΐσταται ο ολέθριος Ζηζιούλας :

"... ότι έχεις εκεί κρατούντας την διδαχήν Βαλαάμ, ός έδίδαξε τον Βαλάκ βαλείν σκάνδαλον ενώπιον των υιών Ισραήλ και φαγείν ειδωλόθυτα και πορνεύσαι. ούτως έχεις και συ κρατούντας την διδαχήν των Νικολαϊτών ομοίως".

Για όποιον δεν γνωρίζει, όταν ο Μωαβίτης βασιληάς Βαλάκ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Εβραίους, οι οποίοι πολιορκούσαν τη χώρα του, ζήτησε τη βοήθεια ενός μάντη και μάγου, του Βαλαάμ, για να τον βοηθήσει. Κι εκείνος του είπε : Δεν χρειάζεται να κάνεις πόλεμο με τους Ισραηλίτες. Κάνε συμμαχία και διέφθειρέ τους με την πορνεία. Τότε θα τους νικήσεις.
Αυτή τη μέθοδο ακολουθεί και αυτές τις διδαχές μας κάνει ο Ζηζιούλας και η ομάδα με τους Γιανναράδες, την Ακαδημία του Βόλου και όλο το συρφετό της ονομαζομένης νεο-ορθοδοξίας, που σταθμεύει στα λιμνάζοντα ύδατα του Βοσπόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: