Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

10 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Αγαπητέ μου κε Χριστοδουλίδη σας εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά, γεμάτη αγώνες κατά της νεοταξίτικης λαίλαπας μέσα απ το υπέροχο,αγωνιστικό σας μπλογκ!Έρρωσθε!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ τον αγαπητό κύριο lykourgos nanis.

Ομοίως αντεύχομαι να είναι ευλογημένος ο καινούγιος χρόνος και ο Κύριος να μας ενισχύει με υπομονή και δύναμη, για να κρατήσουμε αυτό το Φάρο Αληθείας διαυγή και περισσότερο λαμπερό.

Ναυαγοί και θαλασσοπόροι πρέπει να μας βλέπουν.

Καλή Χρονιά

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ναι, δεν μου αρέσει αυτή η ορολογία "Ελληνορθόδοξη Πατρίδα" και δεν δέχομαι την λεγόμενη "Ελληνορθοδοξία", που είναι σύμπλεγμα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που μόνο ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει με φανατισμό, να διδάσκεται από την Αντίχριστη Πολιτεία.

Εγώ, γνωρίζω από τους Αποστόλους και τους Πατέρες, ότι πατρίδα μου είναι η άνω Ιερουσαλήμ και πρέπει να επιδιώκω να γίνω "ουρανοπολίτης", όπως λέει και ο Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Δεν χρειάζεται, ως εκ τούτου να μεταβώ σε άλλη "προοδευτική " χώρα, δηλ. περισσότερο αντίχριστη, αλλά λιγώτερο φαρισαϊκή από τη δική μου αντίχριστη σκατο-πολιτεία.

Θα γελάσω βέβαια στο ότι η Ελλάδα του 2% των εκκλησιαζομένων και του 1 τοις χιλίοις (η έρευνα του π. Αεράκη) των μετεχόντων στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, ότι είναι χώρα των Ορθοδόξων!!! Απλούστατα είναι χώρα των Ορθοδόξων, τους οποίους ο ίδιος ο Θεός τους κάνει... εμετό (Απκ. 3. 16)!

Το αν πιέζει με τις βαθμολογίες, στα θέματα Πίστης, άλλο που δεν γίνεται, καταστρατηγούσα το "όστις θέλει...".

Καλή χρονιά, λιγώτερο φαρισαϊκή (δηλ. υποκριτική).

ΙΚ

31 Δεκεμβρίου 2010 11:21 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά γιατί κάνετε τον βλάκα;;;
Δεν ξέρετε ότι σας ευχήθηκε ο ιατρός της Φλώρινηας, κ.Λυκούργος Νανής;;;;
Γιατί γράφετε σαν ηλίθιος "τον αγαπητό κύριο lykourgos nanis";;;;; Λες και είναι πράγμα το γράφετε! Λες και δεν καταλαβετε απο συνταξη ελληνικη. Λες και δεν έχετε το θάρρος να πειτε δυο καλά λογια στον συνεδελφο σας που ειναι και αγωνιστης.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κύριε ΙΚ,

Ευχαριστώ για την Καλή Χρονιά, ομοίως εύχομαι κι εγώ για σας, ευχαριστώ δε και για την επίσκεψη. Ευπρόσδεκτη και χαροποιός έκπληξη ομολογουμένως!

Μετά το Νεον Έτος θα είμαστε πάλι μαζί, για τα γνωστά μας, επί της οθόνης, φληναφήματα.

Ευλογημένος και με Υγεία
ο Νέος Χρόνος

Κυπριανός Χ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ζητώ κι εγώ συγγνώμη, αγαπητέ Ανώνυμε 9:24. Δεν κάνω τον βλάκα, διότι μπορεί να είμαι.

Εν πλήρη ειλικρινεία ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τον συνάδελφο ιατρό από την Φλώρινα κ. Λυκούργο Νανή.

Γράφω σαν ηλίθιος διότι αυτό φέρει ως όνομα ο αγαπητός σχολιαστής. Δεν νομίζω όμως ότι και ο ίδιος έχει την ίδια γνώμη με σένα. Ότι δηλαδή είναι "πράγμα", επειδή χρησιμοποιεί τη λατινικη γραφή.

Εν πάση περιπτώσει, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που δεν γνωρίζω τον κύριο Νανή και εύχομαι στον υποδείξαντα την άγνοια, τη βλακεία και την ηλιθιότητά μου, Σχολιαστή

Καλήν προκοπήν και σύνεσιν εν Κυρίω
με το Νέον Έτος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Απευθύνομαι στο συνάδελφο ιατρό κύριο Λ. Νάνη και του εύχομαι Καλή και ευλογημένη η νέα μας Χρονιά.

Τον ίδιο δεν γνωρίζω. Γνώρισα όμως τον πατέρα και τη μητέρα του στα Τρίκαλα, όπου συνοδεύοντας τον κ. Ν.Π. Βασιλειάδη για ομιλία που θα έκανε εκεί, επισκεφθήκαμε στο σπίτι του, τους γονείς του.

Είμαι αδύνατος στη συγκράτηση ονομάτων, έγινε άλλλωστε μια φορά, και αυτός είναι ο λόγος που αρκέστηκα στην αντιγραφή του, με λατινικούς χαρακτήρες, ονόματος. Ζήτησα πληροφορίες ... "ανέγνω και έγνω".

lykourgos nanis είπε...

Αγαπητέ μου κε Χριστοδουλίδη και πάλι χρόνια πολλά και καλή χρονιά!Ειλικρινά λυπάμαι διότι έστω και άθελά μου δημιουργήθηκε ζήτημα εξ αιτίας της αναγραφής του ονόματός μου με λατινικούς χαρακτήρες.Χαίρομαι που έχετε γνωρίσει τους γονείς μου στην Καλαμπάκα συνοδεύοντας τον εκλεκτό θεολόγο και συγγραφέα Νίκο Βασιλειάδη και πιο πολύ χαίρομαι για την ποιότητα του λόγου σας όπως αυτός αποτυπώνεται απ τη γραφίδα σας στο μπλογκ.Λυπάμαι όμως διότι δε σας έχω γνωρίσει από κοντά.Παρακαλώ και τον αγαπητό αδελφό που σας μέμφθηκε να μη δώσουμε συνέχεια στο ανύπαρκτο κατ εμέ θέμα ψύχοντας την αγάπη χρονιάρες μέρες.Σας διαβεβαιώ εν πάση ειλικρινεία ότι κάθε άλλο παρά εθίγην.Άλλωστε ο κος Χριστοδουλίδης με ονόμασε αγαπητό κύριο και τον ευχαριστώ γι αυτό.Δε νομίζω ότι όντες ομόφρονες εν Χριστώ αδελφοί έχουμε την πολυτέλεια να διχαζόμαστε και να ψυχραινόμαστε έστω και παροδικά και κυρίως άνευ ουσιώδους λόγου.Επίσης ευχαριστώ τον αδελφό για τα καλά του λόγια και του εύχομαι χρόνια πολλά κι ευλογημένα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλή Χρονιά σε όλους

Και κύριε ΙΚ,
Ας συνεχίσουμε τα γνωστά τα δικά μας.

ΙΚ :
Εγώ, γνωρίζω από τους Αποστόλους και τους Πατέρες, ότι πατρίδα μου είναι η άνω Ιερουσαλήμ και πρέπει να επιδιώκω να γίνω "ουρανοπολίτης", όπως λέει και ο Ναυπάκτου Ιερόθεος.


ΚΧ :
Θέλουν να γίνουμε "ουρανοπολίτες" καθώς γράφει και ένας νεοησυχαστής. Δεν μας ενδιαφέρουν τα γεωγραφικά σύνορα!

Ξεχνούν ότι ο Θεός έθεσε τον άνθρωπο στον Παράδεισο "εργάζεσθε και φυλάσσειν". Το φυλάσσειν, λέγει η πράσινη θεολογία της πράσινης διαστρέβλωσης, είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Λες και δεν υπάρχουν κακόβουλοι άνθρωποι που τον λεηλατούν συστηματικά εδώ και αιώνες. Τώρα αλλάζουν το σκηνικό της απληστίας.

Σωστά, ουρανοπολίτες να γίνουμε, αλλά να δώσουμε ένα παράδειγμα μέσα από τα δικά μας σύνορα όπου τα φυλάσσουμε εργαζόμενοι. Όχι βέβαια το παράδειγμα ενός θεοκρατικού πολιτεύματος, όπως θα υποστήριζε η διαστροφή, αλλά ενός πολιτεύματος αρχών, αξιών και σεβασμού. Και αν άλλοι ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, ας έκαναν τον κόπο να έρθουν να μας ρωτήσουν, για να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε σκοπό, ούτε και θέλουμε ποτέ να υφαρπάξουμε τους "παραδείσους" των άλλων.

Αυτοί τώρα έχουν τα πάντα στα χέρια τους (και το ιντερνέτ) όπου και υποτίθεται κάτι καλό θα βγεί από το κακό. Αυτό είπε ένας γέροντας όταν τον ρώτησαν για τα πολλά και διάφορα της εποχής.

Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο γέροντας που το είπε ήταν πλανεμένος. Όλα είναι δικά τους και θα κάνουν αυτό που οι ίδιοι ορίζουν. Πάνε να μας φτιάξουν μια παγκόσμια κοινωνία αγίων με την κάρτα του πολίτη Γιωργάκη. Ο πολιτικά και θεολογικά εντάξει - και ορθοπρεπής - άνθρωπος, δεν θα έχει ανάγκη από τίποτα. Η κάρτα θα του παρέχει εισητήριο για τον ουρανό και αύθις θα γίνεται ουρανοπολίτης!

Σωθήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την αναστάσωση.
Αλλά τουλάχιστον πες lykoyrgΟ και όχι "ευχαριστώ τον lykourgOS nanis". Aφήνω ότι είναι η δευτερη φορα και το "δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου".

Συγγνωμη και πάλι.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ευλογημένη και στους δυο σας.

ο ανώνυμος που σας αναστάτωσε