Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ

"Δεν μπορεί να αντιταχθούμε σε αυτό το κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη, επειδή δεν έχει τη χημική καθαρότητα του τέλειου"
Παλαίμαχος

Αυτό γράφει ο Παλαίμαχος του ιστολογίου Ρεσάλτο, την οποία φιλοξενώ εδώ και ίσως, έχετε διαβάσει. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά, ούτε για τον Παλαίμαχο, ούτε και για το συκεκριμένο άρθρο του. Λίγα θα πω.

Οι πολιτικές του τοποθετήσεις είναι σαφείς. Υπηρέτησε ένα χώρο, αλλά γρήγορα ο χώρος αυτός του έδωσε την κλωτσιά. Και τη "ρετσινιά" του εθνικιστή, του φασίστα, του δεξιού, του έκαψαν δε (άλλοι ...) και το γραφείο από το οποίο εξέδιδε το μηνιαίο περιοδικό Ρεσάλτο.

Με λίγα λόγια σκάρτο τον βρήκαν αυτοί, που άλλοτε έσκυβαν τον αυχένα στη Μέκκα του σταλινικού Μαρξισμού και τώρα προσκυνάνε τους παρόχους των επιδοτήσεων που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν το γνωρίζετε, είναι δημοκρατικός θεσμός. Τόσο μάλιστα δημοκρατικός, ώστε επιδοτεί πολιτικούς σχηματισμούς διαφόρων κρατών που έχουν το πρόσημο ΚΚ, δηλαδή Κομμουνιστικό Κόμμα. Τόσο βλάκες είναι οι ευρωπαίοι δημοκράτες! Χρηματοδοτούν πολιτικούς σχηματισμούς οι οποίοι απεργάζονται την ανατροπή τους!

Αλλά δεν είναι καθόλου βλάκες. Διότι αυτά τα αριστερά ή κομμουνιστικά κόμματα, είναι οι λεγόμενοι λακέδες (υπηρέτες) των σημερινών καθεστωτικών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών προς διάσωση της δημοκρατικής των (και φιλόθρησκης οπωσδήποτε) επίφασης. Ο σταλινισμός απέτυχε λόγω διαστροφής : Τα έβαλε με τη θρησκεία και απαιτούσε την υποταγή όλων των δορυφόρων του στο πολιτικό γραφείο της Μόσχας, κάτι ανάλογο δηλαδή με την παπική εξουσία και το πρωτείο της. Υποταγή όλων στην αυθεντία του εκάστοτε Στάλιν, από τη μια μεριά, υποταγή όλων στην αυθεντία του Πάπα, από την άλλη.(*)

Σήμερα τα πράγματα καλύπτονται με το δημοκρατικό πρόσχημα ενός καθεστωτικού πλανητικού εξουσιαστικού μηχανισμού (καπιταλισμός) με δόλωμα την ανά τετραετία ψήφο. Ψήφο, που υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο (αλλαγή) αλλά οδηγεί μακρο ή μεσοπρόθεσμα, σε τραγικές διαψεύσεις και λεηλασία των κεκτημένων. Οι άνθρώποι του μόχθου ό,τι κέρδισαν και ό,τι έβαλαν "στην πάντα", καλούνται να το επιστρέψουν. Και όχι μόνο αυτό. Ο εφιάλτης της ανεργίας τους οδηγεί στην τελική τους εξαθλίωση "για ένα κομμάτι ψωμί". Και η προσδοκία του "ενός καλύτερου αύριο", τους αναγκάζει να πέσουν ξανά στη στημένη παγίδα της δημοκρατικής απάτης με την ψήφο. Ο νέος πλανητικός εξουσιαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου χειρίζεται άριστα τα λάθη του σταλινικού αδελφού : Παρέχει Δημοκρατία και αφήνει ανέπαφη τη Θρησκεία. Αλλά δεν μπορεί να κρυφθεί. Ο κυριαρχικός άξονας πρέπει να διασφαλίζεται και οι ελεγκτικοί "αρμοί" οφείλουν να μην επιτρέπουν λάθη εκτός προδιαγραφών. Η κάρτα των πολιτών είναι το "λιπαντικό" του νέου imperium που επίκειται, όπως ακριβώς είναι "γράσο" και η διατήρηση των κομμάτων της λεγομένης αριστεράς.

Αυτά γράφονται για ένα μόνο λόγο. Διότι "αυτό το κίνημα για την κάρτα του πολίτη", που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, οφείλει να τύχει της αποδοχής όλων μας. Και μάλιστα, λαμβάνοντας ακόμη πιο σοβαρά υπόψη αυτό που γράφει ο Παλαίμαχος : "Δεν μπορούμε να αντιταχθούμε επειδή δεν έχει τη χημική καθαρότητα του τέλειου". Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε αναλύσεις, συζητήσεις κλπ., για το "τέλειο", την "καθαρότητα" και τις "χημικές ενώσεις", που απαιτούνται για να προσχωρήσουμε, αλλά και προχωρήσουμε, σε μαζικότερη συσπείρωση του αγώνα που ήδη έχει αρχίσει. Αυτά είναι θέματα τα οποία, στη φάση αυτή, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Όταν ξεκινήσαμε την Επανάσταση του ΄21 ένας ήταν ο σκοπός και ο στόχος : Η αποτίναξη της δουλείας, και αυτός οφείλει να είναι και σήμερα, και τώρα. Για δούλους μας ετοιμάζουν, σταμπαρισμένους είλωτες μας θέλουν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

(*) Δεν πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη και την έξυπνη κίνηση του ΚΚΕ να εντάξει στους κόλπους του την κυρία Κανέλλη με τα γνωστά νεοορθόδοξα "τσιτάτα" και τις σωστές επισημάνσεις που κάνει. "Και οι λίθοι κεκράξονται", αν δεν τα έλεγε η βουλευτής του ΚΚΕ. Αυτές όμως οι αλήθειες είναι εκφερόμενες μέσα από το συγκεκριμένο καθεστωτικό σύστημα που αγκαλιάζει ένα πολιτικο-ιδεολογικό χώρο προς άρδευση αφελών θρησκευόμενων ψηφοφόρων, αφ΄ενός, και διατήρηση του δημοκρατικού συστήματος της απάτης αφ΄ετέρου. Η ψήφος των μεγάλων προσδοκιών οφείλει να διατηρεί τις ... προσδοκίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περι Τελεβάντου

Ανώνυμος είπε...
Έχεις δίκαιο Οδυσσέα αν και υπερβολικός λίγο στις εκφράσεις σου.
Όμως απο την αρχή σου είχαν επισημάνει πολλοί σχολιαστές (Επισταθής, Καλλίμαχος, Φιλόλαος, Δημήτρης) τον παράξενο ρόλο Τελεβάντου για το θέμα του Αρτέμιου.

Γ.Λ.
13 Δεκεμβρίου 2010 12:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Γ.Λ. πριν απο αυτούς ήταν άλλοι, αλλά είσαι νέοτερος εδω και δεν τα ξέρεις.
Πρώτοι που είχαν δίκαιο ήταν ο ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ και ο ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ που απο μήνες ολόκληρους, ένα χρόνο πριν, μιλούσαν για τον ΛΑΠΑΔΙΣΜΟ του Τελεβάντου και ο κ.Οδυσσέας τους κατηγορούσε και έπλεκε ύμνους προς τον Τελεβάντο.
Ο Λαπαδισμός επιβεβαιώθηκε και εδω αλλά με τους υμνους στην λαπαδιστικη Αδελφότητα Σωτηρ που πλεκει συνεχώς ο Τελεβάντος ενώ αποσιωπά πύρινους θεολόγους σαν την Αδελφότητα ΣΤΑΥΡΟΣ και τον Σωτηρόπουλο.

Μη επιλήσμων
13 Δεκεμβρίου 2010 2:52 μ.μ.


Ανώνυμος είπε...
Σιγά να μην απαντήση ο Τελεβάντος γιά τους τρείς μητροπολίτες που "καθήρεσε" ο Μούσκος.
Οπου κάνει τζιζ το βουλώνει.
Ετσι και εδώ.
Το βούλωσε ο αχρείος.
13 Δεκεμβρίου 2010 3:06 μ.μ.

Δημήτρης είπε...
Διαφωνώ κάθετα για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς κατα του Τελεβάντου, παρ' ότι μιλούσα πρώτος απ' όλους κατα του Τελεβάντου σε κάποια θέματα.
Ο Τελεβάντος ούτε ψευτοθεολόγος είναι ούτε κακόδοξος.
Είναι φαντασιόπληκτος και συκοφάντης των ανώνυμων αλλά και του Θανάση και του κληρικού ναι. Έχει φαντάσματα καταδίωξης ναι. Είναι ηπίων τόνων ναι. Δεν τοποθετείται σωστά στο θέμα του Αρτέμιου ναι.
Αλλά αυτά που έγραψες δεν είναι. Αυτά αρμόζουν σε άλλους χιλιάδες φορές χειρότερους απο τον Τελεβάντο.
Αυτά ταιριάζουν σε ψευτοθεολόγους συκοφάντες της Π.Διαθήκης, αυτά ταιριάζουν σε κοινωνιστές Μουσάκηδες.
Ο Τελεβάντος είναι άψογος στην Θεολογία.

Και το λέω εγώ που ήμουν απο τους πρώτους που διαφωνούσα μαζί του.
13 Δεκεμβρίου 2010 4:21 μ.μ.

http://apotixisi.blogspot.com/2010/12/blog-post_8003.html

Επιβλέπων

Ανώνυμος είπε...

Για τον Πατρινό

Ανώνυμος είπε...
Μόνη παραφωνία φυσικά στην καθολική καταδίκη της βεςβήλωσης του ιερού ναού του αγίου Παντελεήμονα αποτελεί το γνωστό ψευτοπροοδευτικό μπλογκ της Πάτρας του φίλου του Ζακύνθου Ανδριόπουλου!Απ τον κόρακα κρα θα ακούσεις!Παρεπιπτόντως γέλασα με την ψυχή μου με τις γελοιότητες κάποιου Κατσιάρα, που τις αναδημοσιεύει ο Ανδριόπουλος, που δυστυχώς διευθύνει τον αίσχιστο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος υποστηρίζει άκουσον-άκουσον ότι η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας απ την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο καταργεί την προσωπική σχέση με το θείο γιατί παρεμβάλλεται η νεκρή συσκευή.Τον ξευτέλισε όμως ένας σχολιογράφος όπως μπορείτε να δείτε σχετικά.Οι άρρωστοι και οι φυλακισμένοι σύμφωνα με τον γελοίο Κατσιάρα είναι καταδικασμένοι να μην ακούν ή βλέπουν τη λειτουργία γιατί διαταράσσεται η σχέση με το θείο.Ε ρε βρεγμένη σανίδα με πρόκες που χρειάζεται!
13 Δεκεμβρίου 2010 6:54 μ.μ.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...
Πάλι ξυνει τα νυχια του ο Πατρινος;
Μουγραψαν οτι αναφερεται σε δικα μας σχολια και μας βριζει χυδαια ως ταλιμπαν.
Κατσε καλα καλοπαιδο γιατι προσεξε, σε ...παρακολουθω...
και μερα και νυχτες....
13 Δεκεμβρίου 2010 8:18 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Ο σχολιαστής 6:54μμ λέει σωστές και καυτές αλήθειες.
Ο αναίσχυντος Βόθρος πάντα τα ανάλογα περιττώματα θα διαθέτει και ποτέ μαργαριτάρια. Γιατί απορείτε τότε;;

Καλλίμαχος
13 Δεκεμβρίου 2010 8:53 μ.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html


Ανώνυμος είπε...
O στραπατσαρησμένος ψυχικά και σωματικά θολολόγος της Πάτρας λυσσομανά και πάλι εναντίον σας.
Για "βρωμερά θρησκεία" μιλάει ο ...βρωμερός...
Αλλά τι να περιμένει κανένας από.....
13 Δεκεμβρίου 2010 6:15 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Η που.....πάλι ωρύεται.
Η ...κακιά.
13 Δεκεμβρίου 2010 7:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!Ο Ζακύνθου,ο καλοπερασάκιας του Βοσπόρου,ο Ζηζιούλας που έχει απωλέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία από χρόνια,ο αισχρός Χαλκηδόνος Αθανάσιος που εκθειάζει γυμνούς ζωγραφικούς πίνακες κι άλλα λουλουδάκια του Μαγιού!Αυτός είναι ο Ανδριόπουλος!
13 Δεκεμβρίου 2010 7:05 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Ανώνυμε 7:05μμ λές αλήθεια; Δεν ήξερα ότι ο Χαλκηδόνος Αθανάσιος εκθειάζει γυμνους ζωγραφικούς πίνακες.
Τόση ξευτίλα; Τόση αναισχυντία; Τόση κατάπτωση;

Καλλίμαχος
13 Δεκεμβρίου 2010 8:55 μ.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/12/blog-post_9159.html

Επιβλέπων

Σχολιαστής είπε...

Πριν από λίγο είπαν στις ειδήσεις ιδιωτικού καναλιού ότι η Αρχή Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είπε ότι η φοροκάρτα είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος με βάση την κάρτα αυτή να δημιουργηθεί ένα "ηλεκτρονικό προφίλ" καταναλωτή. Ηλεκτρονικό φακέλωμα δηλαδή. Είπαν ακόμη ότι το Υπουργείο θα αναζητήσει άλλους τρόπους για να χειριστεί το θέμα των αποδείξεων. Άραγε όλα τα παραπάνω ισχύουν? Το λένε για να εφησυχάσουμε? Λέτε να κάνουν προσωρινά πίσω για την έκδοση φοροκάρτας επειδή είδαν τις αντιδράσεις του κόσμου? Μακάρι να συμβεί κάτι παρόμοιο και με την κάρτα του πολίτη.