Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ

Οι παλαιοημερολογίτες έγιναν χίλια κομμάτια

Σχόλιο

Στην άκρη όλες αυτές οι δικαιολογίες. Φτάνει πιά η επιβεβλημένη νάρκη. Όχι να πιάνουμε αυτά που έγιναν ΜΕΤΑ και να αφήνουμε άθικτα - ούτε καν η ψηλάφηση δεν επιτρέπεται, εκτός αν καταθέτουμε διατριβή επί διδακτορία "κατά χρονολατρών" - αυτά που έγιναν ΠΡΙΝ. Το ΠΡΙΝ έχει σημασία και όχι το ΜΕΤΑ.

Όσα έγιναν ΜΕΤΑ είναι διότι αυτά τα προκάλεσε το ΠΡΙΝ. Δεν φταίνε οι Προτεστάντες για το χαμό τους. Ο πάπας τον προκάλεσε. Δεν φταίνε οι Ορθόδοξοι για το δικό τους μπέρδεμα. Κι αυτόν ο πάπας τον προκάλεσε.

Μας έβαλε να γίνουμε επιστημονικά ακριβής με το "χρόνο πίστεως", τη χρονική ΣΤΙΓΜΗ ενός σημαντικού και κοσμοσωτηρίου γεγονότος και όχι με αυτή την ίδια την Πίστη, που αιώνες είχαμε. Και τηρούσαμε. Λες και η Πίστη είχε ανάγκη την χρονική ακρίβεια δεκάτων του δευτερολέπτου!

Ποιος λοιπόν είναι ο χρονολάτρης;
Δεν είναι ο πάπας που επεδίωξε τη χρονολογική ακρίβεια της ΣΤΙΓΜΗΣ (Ανάσταση), άρα και της λατρείας, και είναι οι Παλαιοημερολογίτες, που εμμένουν στα θέσμια, ανεξαρτήτως χρονολογικής παρέκκλισης; Αντί να λυπόμαστε και να μεμφόμαστε εαυτούς για το δικό τους κατάντημα από το δικό μας φταίξιμο, τους κατηγορούμε κι από πάνω. Κατά τα άλλα, ο αγώνας κατά της ουνίας, του παπισμού, του προτεσταντισμού και του οικουμενισμού καλά κρατεί. Δίνουμε μάχες και εναντίον των "καταστροφικών λατρειών" με ... επιτημονική ακρίβεια.

Στο κάτω της γραφής, ατελείς άνθρωποι είμαστε - ουδείς άξιος - και με τις ανθρώπινες αδυναμίες μας δοξολογούμε, και επιτελούμε το ανθρωπίνως ανέφικτο: "προσφέρομέν σοι την λογικήν ταύτην και αναίμακτον λατρείαν" εις τον Κύριο. Αν κάνουμε ένα χρονολογικό λάθος στο ζήτημα του λατρευτικού μας εορτασμού, είναι κι αυτό μέσα στα τόσα άλλα που ο κάθε άνθρωπος χρεώνεται, είτε εκούσια, είτε ακούσια : λόγω, έργω ή διανοία.

Το να έρχεται όμως ο πάπας να μας βγάζει στην πίστη ανεπαρκείς, γιατί δεν είμαστε χρονολογικά ακριβής και συνεπείς, αυτό είναι απάτη πρώτου μεγέθους και γελοιότης απίστευτη. Τον πόνεσε τον πάπα η επιστημονική χρονική ακρίβεια του εορτασμού του Πάσχα, αλλά το αφτί του δεν ιδρώνει για όλες αυτές τις κακοδοξίες που έσπειρε με το φιλιόκβε.

Δίχασε και κομμάτιασε τους προτεστάντες, δίχασε και κομμάτιασε την Ορθοδοξία με τους ξεπουλημένους Ουνίτες, που ποτέ δεν τους πήραμε είδηση. Επειδή στραβή θεολογία μας έμαθαν για να μη τους καταλάβουμε.

"Τον πάπα να καταράσθε, αυτός φταίει για όλα"


Πόσο δίκαιο είχε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
GIATROULAKO ESENA PSHFIZW GIA TO XEIROURGEIOOOOO!
WRAIA TA GRAFEIS, BRE PALIOXROUSOUZH!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έγραψε το παραπάνω σχολιο είναι βρωμόγρια σίγουρα.
ήλθαν να σου χαλάσουν μαζι με τον φίλο της τον Μυρμιδόνα την καλή παρέα που είχες μέχρι τώρα και να αρχίσουν τα αισχρά τους ήθη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να με πληροφορήσετε, αν μου διαφύγει, "τα αισχρά ήθη". Να είσαστε βέβαιως ότι θα διαγραφούν.

Δεν ειρωνεύομαι και δεν αστειεύομαι.