Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΗΡ ΑΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΣ;



Από την ανάρτηση του ιστολογίου "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ", όπου ο αναγνώστης μαθαίνει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι προ του Σχίσματος Χριστιανοί στο όνομα της θρησκείας. Διδάχος ο θεολόγος και κοινωνιολόγος Μουστάκης, τώρα δε και ιστορικός ερευνητής. Τις λεπτομέρεις μπορεί ο αναγνώστης να αναζητήσει στο ιστολόγιο που τον φιλοξενεί.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο θεολόγος Μουστάκης μπορεί να μην είναι άνθρωπος του αίματος, αλλά όμως είναι δόλιος.

Λησμονεί ότι "ανήρ αιμάτων" (: άνθρωπος αίματος) αποκλήθηκε ο Προφητάναξ Δαβίδ από τον Σεμεΐ, που καταριόταν και λιθοβολούσε τον Δαβίδ : "έξελθε, έξελθε ανήρ αιμάτων και ανήρ ο παράνομος", φώναζε. Λησμονεί ακόμη ότι "άνδρες αιμάτων μέτοχοι μισούσιν όσιον". Ο ίδιος (Μουστάκης) επιλέγει τις κατάρες του Σεμεΐ για να μας βγάλει "ανθρώπους αιμάτων και δολίους".

Πέφτουν πάνω του αυτά που μας καταμαρτυρεί ο σύγχρονος Σεμεΐ.

Νομίζει ότι επιτελεί έργο ορθόδοξο και θεοφιλές αποβλακώνοντας και διαφθείροντας αυτούς που μαθαίνουν για τα εγκλήματα των Χριστιανών από έναν ... επιστήμονα. Έχει κι αυτός κάποιο χρέος να εξοφλήσει. Τα αγαθά κόποις κτώνται.

Θέλετε ακόμη μια απόδειξη της δολιότητας που μετέρχεται; Δείτε τον πάλι περίλυπο αυτή τη φορά, τον ιστορικό μας ερευνητή, να "μοστράρει" δίπλα στον ηγούμενο του Εσφιγμένου.

Η πελατεία του αναγνωστικού του κοινού από τους παλαιοημερολογητικούς - και άλλους (...) - κύκλους προφανώς θα αυξήθηκε μετά από αυτή την εμφάνιση. Τα εκδοτικά εισπρακτικά έσοδα ομοίως και το βιβλίο του "Οι πέντε θρησκείες του κόσμου" θα γνώρισε εκδοτικό θρίαμβο.

Όλα είναι διαφήμιση, όπως μια φωτογραφία δίπλα σε ένα γνήσιο μαχητή της Ορθοδοξίας, την δόξα του οποίου εζήλωσε ο θεολόγος Μουστάκης. Όχι όμως και τη δόξα "ανθρώπου αίματος", του δικού του αίματος και όχι άλλου, όπως ο ηγούμενος Μεθόδιος. Ο ιστορικός μας ερευνητής, θεολόγος και κοινωνιολόγος συνάμα, ακονίζει τα μαχαίρια άλλων, που θα εκζητήσουν το αίμα της Υπατίας και του Ιουλιανού από τους "αντεροβγάλτες" Χριστιανούς. Οι νεοειδωλολάτρες είναι έτοιμοι και οι άθεοι έχουν αποκατασταθεί με τον Καζαντζάκη.

Ο κύριος Μουστάκης αφού άναψε τα καζάνια με την πίσσα για μένα, καιρός να καταλάβει ότι κάτι χριστιανοί σαν αυτόν, δεν αποκλείεται να ευθύνονται για όσα καταμαρτυρεί συλλήβδην κατά του Χριστιανισμού και των πιστών.

Βάζει όλες τις θρησκείες μέσα στο καζάνι με την πίσσα ανακατεμμένες με αίμα. Αρκετό αίμα, ώστε το βιβλίο του "Οι πέντε μεγάλες Θρησκείες" να έχει κάνει ρεκόρ εκδόσεων από τον οίκο Πατάκη.

Να τις εκατοστήσει και να του ευχηθούμε να αποκτήσει τον τίτλο του Νομπελίστα Λογοτέχνη για να γίνουμε πάλι διάσημοι οι Έλληνες τώρα με τη φτώχεια μας. Αν γράψει ένα μυθιστόρημα για το πώς δολοφονήθηκε ο Ιουλιανός, η Υπατία κλπ., δεν θα περάσει απαρατήρητο και ο τίτλος του "Σερ" τον περιμένει. Ο θρόνος του Sir Arthur Ignatius Conan Doyle, συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς, δεν μπορεί να μένει άδειος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα στο ιστολόγιο Αποτείχιση.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ιστολόγιο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ κατάντησε ιστοσελίδα "ποικίλης ύλης", σαν τις εφημερίδες, όπου αίφνης υψώνονται ορθόδοξες φωνές αλλά ανακατεμμένες με στρεβλώσεις ιστορικών ερευνητών, αριθμολόγων, bar code-λόγων και ποικίλων αποκλίσεων και απόψεων θεολογούντων.

Η ανάγκη της επισκεψιμότητας και η ενδεχόμενη οικονομική "αναβάθμιση" - κάποιοι ξέρουν να χειρίζονται αυτά τα πράγματα κάτω από τραπέζια και τράπεζες - δίνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Μου φαίνεται αρκετά ασχολήθηκα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.
ΕΙΠΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΓΓΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ << ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ >> ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΘΡΟΜΠΛΟΓΚ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πληροφόρησε φίλους και γνωστούς να το εγκαταλείψουν. Τρέφεται με το ανακάτεμμα και τη σύγχυση που επιφέρει. Ο π. Αυγουστίνος μαζί με τον Καζαντζάκη, Ο Ικ με τον άγιο Γρηγόριο Νύσσης, ο Μουστάκης ούτε με τους συντηρητικούς, ούτε με τους προοδευτικούς, αλλά πάντως "πασπαρτού" με το Γαβρά. Αυτόν που έδειξε την Ακρόπολη να την καταστρέφουν Μοναχοί.
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΓΡΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ.
ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΔΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ=ΚΙΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να διαφθαρώ στα γεράματα δεν το βλέπω εύκολο. Αν δεν χαλάσεις στα νειάτα σου να χαλάσεις στα γεράματα το βρίσκω δύσκολο.

"Τα στερνά τιμούν τα πρώτα"

Ανώνυμος είπε...

Αν έχετε φθάσει εσείς στην άπαθεια, τότε σκεφθείτε τουλάχιστον μην σκανδαλίζετε-διαφθείρετε άλλους.

φίλος σας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεκτό και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Είστε καλός άνθρωπος μου φαίνεται κατα βάθος. Και συζητήσιμος=καλοπροαίρετος. Εύχομαι όλο άνοδο στο μπλογκ σου.

φιλος σου

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συζητήσιμος ναι, αλλά για το καλοπροαίρετος διατηρώ επιφυλάξεις. Ο μόνος που γνωρίζει την προαίρεσή μας είνα ο Κύριος και κάτι εμείς, όσο προοδεύουμε στον αγώνα μας για την καθαρότητα και κάθαρση του νου (της καρδίας).

Ευχαριστώ για το σχόλιο