Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ένθετο στο "Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Και κάτι συμπληρωματικό,

Η "ομορφιά θα σώσει τον κόσμο", αλλά αν ακούσετε τα σημερινά, θεωρούμενα κλασικά, ακούσματα θα ανατριχιάσετε από τα "γραντζουνίσματα", τους κρότους και άλλους ηχητικούς θορύβους.

Αν δείτε εκθέματα εικαστικών Τεχνών, εκεί θα καταλάβετε ότι σας χρειάζεται το κατά της ναυτίας δισκίο, που ονομάζεται "Ντραμαμίν". Μια επίσκεψη μετά στον οφθαλμίατρο, μπορεί να να είναι απαραίτητη.

Αν δείτε κινηματογράφο, εδώ ευτυχώς δεν σας χρειάζεται τίποτα. Μόλις η παράσταση τελειώσει και ανάψουν τα φώτα θα τα ξεχάσετε όλα. Δηλαδή όλη αυτή την αισθητική "σούπα", όπου ανακατεύονται ρέουσες εικόνες, μουσική υπόκρουση, οι διάλογοι και απαραίτητα η παρακολούθηση της ηθοποιΐας (το "παίξιμο") των πρωταγωνιστών. Τι από όλα θα συγκαρατήσετε, που θα δώσετε προσοχή, άγνωστο. Θα έχετε γίνει κομμάτια.

Αν τέλος διαβάσετε σύγχρονους μυθιστοριογράφους ή άλλου είδους αισθητικούς "διανοητές", μέσα από τα οποία οι περισσότεροι "βλέπουν" και τα Θρησκευτικά, τότε είναι προτιμότερο να πείτε : Γιατί, Θεέ μου, να μη γεννηθώ βλάξ. Δεν θα με άγγιζε τίποτα από όλα αυτά.

Αλλά δεν γεννηθήκατε βλάκας. Προσπαθούν να σας κάνουν, γι΄ αυτό η σημερινή Αισθητική είναι η συστηματική (ή και συστημική) καλλιέργεια και αποδοχή της ασχήμιας, της κακογουστιάς (του κιτς) και κάθε είδους ανοησίας προκειμένου να σας γίνει προσφιλές το δύσμορφο και παραμορφωμένο Κάλλος. Το συναίσθημα πρέπει κι αυτό να αλλοιωθεί. Διότι, όταν λέμε συναίσθημα, εννοούμε Θρησκεία.


Οι διεθνείς έμποροι της Τέχνης (Αισθητική) αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: