Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Περιμένοντας την ανακοίνωση της NASA

Περιμένουμε να ακούσουμε αυτά που θα μας ανακοινώσει παγκοσμίως η αμερικανική NASA, με αντικείμενο μια ανακάλυψη στον τομέα της αστροβιολογίας. Κατά τα γραφέντα, "η ανακοίνωση θα έχει αντίκτυπο στην έρευνα για στοιχεία εξωγήινης ζωής". Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν την Πέμπτη είναι η Μαίρη Βόιτεκ, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA, η Φελίσα Γούλφ-Σάιμον ερευνήτρια αστροβιολογίας στο US GS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της NASA. Σημειολογικά έχουμε, λοιπόν, και αυτές τις τρείς επιστήμονες θηλυκού γένους, οι οποίες κατά μιαν άποψη φυσικά κατάγονται απευθείας από την προμήτορα Εύα (την πλανηθείσα υπό του όφεως).

Πριν όμως ακούσουμε να μας λέγουν οι άρρενες και θήλεις επιστήμονες για τις νέες ανακαλύψεις τους, ας έχουμε υπόψη μας και τα ακόλουθα:

Σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πληροφορηθήκαμε για το "επεισόδιο Ρόσγουελ", κάπου εκεί στην έρημο της Νεβάδα. Ήταν, λέει, τότε, η πρώτη μας επαφή με extraterrestrial life (εξωγήινη ζωή). Μετά από χρόνια, περί το 1990, μας έδειξαν και ένα αυθεντικό βίντεο της νεκροτομής που διενεργήθηκε σε αυτά τα "όντα" που ήρθαν και μας επισκέφθηκαν, αλλά πέθαναν (ή ψόφησαν).

Το παραμυθάκι τους "έδεσε" για τους ρέκτες της επιστημονικής φαντασίας. Τι ήταν όμως αυτά τα "εξωγήινα"; Ήταν τα αποτελέσματα πειραμάτων για δημιουργία άλλου είδους ζωής από διασταυρώσεις γενετικού υλικού τα οποία παρασκεύασαν τα εργαστήρια Ρόσγουελ και του οποίου τη σύνθεση μόνο αυτοί γνωρίζουν. (Πειράματα είχαν αρχίσει να γίνονται και στη ναζιστική Γερμανία, συνεχίστηκαν και συνεχίζονται στις ΗΠΑ).

Τι άλλο θα μας πουν σε λίγο, εξαρτάται από αυτό που φτιάχνουν : Δημιουργία ζωής από υπάρχον γενετικό υλικό, με άγνωστες, προς το παρόν, συνέπειες για την ανθρωπότητα. Γεγονός είναι πάντως ότι οι γενετιστές πειραματίζονται, για να φτιάξουν έναν άλλου είδους άνθρωπο. Ενδεχομένως, που να μην έχει βάση τον άνθρακα. Θα έχει το αρσενικό ή κάτι άλλο και θα είναι ανθεκτικότερος. Αν πετύχει και ποιές οι συνέπειες για μας τους "συμβατικούς", άγνωστο. Οπωσδήποτε όμως, αυτό το αφύσικο δημιούργημα, αν τυχόν κατασκευασθεί, δεν προοιωνίζεται καλές ειδήσεις, αφού μυστικά και απόκρυφα το συνθέτουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοφά τα λόγια του κ.Χριστοδουλίδη.
Ας προβληματίσει σοβαρά όσους υπερμαχούν υπερ της ηλεκτρονικής σκλαβιάς του bar-code και είναι πραγματικά ανιδιοτελείς και καθαροί άνθρωποι.

Γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δυνατότητα;
Δεν είναι ολοφάνερο ότι πάμε προς την παγκόσμια δικτατορία του αντίχριστου στην οποία κανείς δεν θα μπορεί να πωλήσει ή να αγοράσει παρά ο προσκυνών και έχων το χάραγμα του;

Φιλόλαος
2 Δεκεμβρίου 2010 8:12 μ.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/12/3.html#comments

Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

Το "Γνωσεσθε την Αληθεια και η Αληθεια ελευθερωσει Υμας"
εχει γενικοτερη εννοια και σημασια.
Δεν αφορα μονο την αναγεννησι που φερνει η Αληθεια Χριστος μεσα στην καρδια του ανθρωπου, αλλα και σε ολους τους άλλους τομεις της ζωης μας.
π.χ. αγαπητε Κυπριανε Χριστοδουλιδη, η κάθε Αληθεια και η καθε πραγματικοτητα, ελευθερωνει τον καθενα μας απο τις δεισιδαιμονιες, τις πλανες, τις διαφορετικες επικινδυνες αποψεις, τις αναληθειες, κ.λ.π. που δημιουργουν μεσα στην ψυχη ανησυχιες, φοβους, ταραχες, ψυχωσεις, κ.λ.π.που αποτελουν σημαδια οτι καθιστασαι οργανο δαιμονικης επηρειας.
π.χ. το Μπαρκοουντ ειναι ενα ΨΕΜΜΑ και μια ΠΛΑΝΗ φοβερη.
Που κατελαβε τους πολλους.
Και ετσι ανευθυνα και ως ετυχε αναμασουν ολοι αυτοι το σλογκαν το 666 και το 666.
Ποιο 666 ρε 3εξαρη;
Που το βλεπεις;
Πως το λες και το διακηρυττεις ετσι ανευθυνα και ως ετυχε;
Ποιος ειδικος στο Μπαρκοουντ ισχυριζεται οτι υπαρχουν 6αρια ενω δεν υπαρχουν στο ΕΑΝ και στο Γιου Πι Σι αλλοι αριθμοι πλην του 0 και του 1;
Ποιος σπουδαστης του Μπαρκοουντ θα τολμηση να πη τετοιες βλακειες;
Μονο ο Σαχινιαν και οι ανειδικευτοι γρηγοριατες μοναχοι λενε τετοιες φαιδροτητες.
Και μια και θυμηθηκαμε τον Σαχινιαν τι γινεται ο κ. Βουκαλης που μας υποσχεθηκε να μας φερει σε επικοινωνια;
Εχουμε διευθυνσεις, ε-μειλ, τηλεφωνα, εμεις τα δωσαμε ολα.
Ακομα θα περιμενουμε;
Ειναι βεβαιο οτι θα περιμενουμε μεχρι την Β΄Παρουσια.

Χθες μου τηλεφωνησε ενας μοναχος απο τη Λαυρα του Αγιου Ορους και διαμαρτυρηθηκε για το μπαρκοουντ που του διδουμε αυτην την ερμηνεια ενω εκεινος προτιμαει την ερμηνεια της μανταμ ΡΕΛΦ.
Μου ειπε και μου υποσχεθηκε οτι θα φερη καποιον που ισχυριζεται την υπαρξι του 666.
Εξεφρασα την χαρα μου αφου επιτελους θα εχουμε καποιον σπουδαστη του μπαρκοουντ που θα ανατρεψη ολα οσα εμεις φεραμε ΠΡΩΤΟΙ στην δημοσιοτητα για να ομολογησουμε την αληθεια και να αναπαυσουμε τους ανησυχουντες χριστιανους.
Ο π. ....μοναχος μου ειπε οτι ο ανθρωπος αυτος ισχυριζεται οτι αν βγη και πη την αληθεια ....κινδυνευει η ζωη του.
Να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε.
Οταν το ακουσα γελασα και του ειπα οτι μαλλον η δικη μας ζωη κινδυνευει αφου ειμαστε οι μονοι μεσα στην Ελλαδα, ισως και παγκοσμιως που φεραμε στη δημοσιοτητα την αληθεια και ολοι οι αλλοι μεταφερουν εδω και χρονια ενα ΨΕΜΜΑ σε ενα γενικο φαινομενο ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ.
Για να διασκεδασω δε τις ανησυχιες και του ιδιου του επιστημονα αυτου αλλα και του μοναχου του ζητησα να μας στειλη τις αντιρρησεις του γραμμενες σε χαρτι, χωρις να βαλη την υπογραφη του.
Εμας μας ενδιαφερουν οι αποψεις του και μονον.
Μου υποσχεθηκε ο νεαρος Αγιορειτης παπουλης οτι θα του πη να τα στειλη.
Εγω πιστευω οτι δεν θα στειλη κανενας τιποτα.

Και ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
Οποιος μπορει να πη εναν υπευθυνο και εγκυρο και σοβαρο λογο για το ζητημα αυτο υποσχομαστε απο την πλευρα μας την πληρη υποστηριξι του και δημοσιευσι του με μεγαλα στοιχεια και εμφανη και απο την ιστοσελιδα μας και απο το περιοδικο μας.
Παιδια, σας το διαβεβαιωνω, ΟΥΔΕΙΣ υπευθυνος επιστημονας θα πη τα αντιθετα απο οσα ο κ. Καρδασης εξεθεσε.
Αυτο μου το διαβεβαιωσε ακομα και το σημερινο ΕΛΚΕΣΙΠ που χορηγει τα Μπαρκοουντ σε ολους τους επαγγελματιες της χωρας μας.
Το υπευθυνο σωμα στην πατριδα μας.
Ελπιζω να εχουμε και μια εκθεσι του οπου θα εκτιθεται και απο το ΕΛΚΕΣΙΠ το ζητημα αυτο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ.

Και αποκαλυπτω σημερα και κατι ακομα.
Εφθασαν στο σημειο καποιοι απανθρωποι ψευτοχριστιανοι να φτιαξουν βιντεο και να αλλοιωσουν τις θεσεις του παλαιου υπευθυνου του ΕΛΚΕΣΗΠ του κ. Δημητρακοπουλου με παραποιησι της φωνης του και ...συρραφες.
Ντροπη.
Αυτοι δεν ειναι χριστιανοι.
Ειναι ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ.
4 Δεκεμβρίου 2010 5:35 π.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/12/3.html

Παρατηρητής

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Απάντηση στον Ανώνυμο ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ... ΟΠΛΙΤΗ

Δεν είμαι από εκείνους που φιλοδοξούν να αποκτήσουν τον τίτλο του ερμηνευτή της θείας και Ιεράς Αποκαλύψεως. Ούτε και ανήκω στην κατηγορία των εφησυχαζόντων, σε μια εποχή τόσο ανήσυχη και ταραχώδη. Θα καταθέσω απλά τη γνώμη μου.

Ο ιερός συγγραφέας της Αποκαλύψεως, μολονότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε άλλον αριθμό, χρησιμοποιεί τον αριθμό 666. Όχι άσκοπα, ούτε και τρομοκρατικά. Είναι ο διπλασιασμός του αριθμού 333, και αυτός είναι ο "αριθμός ανθρώπου". Γιατί, θα ερωτήσετε, η προσθήκη ενός άλλου 333; Διότι η διαστροφή και η παραποίηση πρέπει να είναι πλήρης και εξ ονόματος της εν Τριάδι Μονάδος.

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα διαφθείρονται και πλαστογραφούνται. Κατ΄ εξοχήν, δε, η αλήθεια : Η αγάπη με τις μεταμοσχεύσεις, η ελευθερία με τη σύγχρονη δημοκρατία, η δικαιοσύνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελούν κραυγάζοντα παραδείγματα. Σε γενικές γραμμές αλλοιώνεται και παραποιείται πάσα η γνώση του επιστητού.

Δεν έχει σημασία αν το bar code ενέχει ή μη, τον αριθμό 666. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι άχρηστη (ή τρομοκρατική) η προσπάθεια να διαφανεί ότι μέσα από αυτό το σύστημα αριθμών προωθείται ένα εξόχως απάνθρωπο δόγμα στερητικό της ελευθερίας, που οδηγεί μοιραία τον άνθρωπο και στο βιολογικό του θάνατο, πέρα βέβαια και από τον πνευματικό.

Οι θεράποντες της επιστήμης μας λέγουν ότι διερευνούν την αλήθεια όντας απαλλαγμένοι από δογματικές αγκυλώσεις. Παρ΄ όλα αυτά επείγονται να μας εφοδιάσουν με την ... κάρτα του οπλίτη (καθ΄ υμάς) αλλά με άσφαιρα πυρά (καθ΄ ημάς). Γιατί όμως; Γιατί δεν τους φθάνει ότι τόσα χρόνια η ανθρωπότητα πορεύτηκε με τις συμβατικές ταυτότητες και τα διαβατήρια; Τι άλλαξε;

Άλλαξε η θέση ισχύος, την οποία δεν είχαν μέχρι πρότινος οι κακοποί και οι διαστροφείς της αλήθειας. Τώρα βρίσκονται στο σημείο όπου μπορούν να μας επιβάλλουν τα παράνομα σχέδιά τους, δηλαδή το δόγμα τους. Η κάρτα του πολίτη είναι ο φορέας αυτού του δόγματος. Το οποίο στερείται δήθεν αγκυλώσεων, αλλά όλους μας αγκυλώνει με την υποχρεωτική αποδοχή του.

Αν απορήσει ή αν διαμαρτυρηθεί κάποιος, ισχυριζόμενος ότι είναι εντελώς αυθαίρετο αυτό που γράφω (: η κάρτα του πολίτη φορέας δόγματος), τότε να λάβει υπόψη ότι, σύμφωνα με την πίστη μας κάθε απόκλιση από τα θεία Θεσπίσματα οδηγεί στον πνευματικό θάνατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρνητής στερείται από το δικαίωμα να διάγει το βίο του κατά τα ίδια "πιστεύω". Ουδείς θα τον πειράξει.

Αλλά με το δόγμα της κάρτας αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν του στερούν μόνο την ίδια του τη ζωή, τον υποχρεώνουν να στερηθεί κι αυτήν ακόμη την πνευματική ζωή καθιστώντας επιβεβλημένη τη λήψη της κάρτας του καθ΄ υμάς οπλίτη.

Η κάρτα του πολίτη δεν είναι απλά "μια άλλη κάρτα", δεν είναι θέμα επιστημονικής διένεξης το αν περιέχει ή δεν περιέχει, τον αριθμό 666. Ακόμη κι αν δεν είναι εμφανής, είναι ευκρινέστατος σε όσους μπορούν και βλέπουν ακόμη πίσω και από τους αριθμούς : Δήλον ότι τον βλάσφημο διπλασιασμό της εν Μονάδι τριάδος.

Ο Απολλύων, ο Σατανάς και ο Διάβολος συνήψαν συμμαχία, πήγαν και κόλλησαν στο 333 και μας οπλίζουν με την κάρτα.

Οι εφησυχάζοντες ας την παραλάβουν. Εμείς θα φροντίσουμε να εφοδιαστούμε με τα πραγματικά πυρά του Ενός Τριαδικού μας Θεού (333). Όχι με άσφαιρα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις;
Ο Οδυσσέας που το έγραψε αυτό δεν είναι ανώνυμος είναι ο Τσολογιάννης της Αποτείχισης.
Ανώνυμος απλά το μετέφερε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το σχόλιο ανέφερε Ανώνυμος είπε ... ΟΔΥΣΣΕΑΣ και αυτό ακολούθησα.

Σημασία δεν έχει αυτό (ή αυτός) που δεν καταλαβαίνουμε. Σημασία έχει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ανεξάρτητα από ποιος το λέει.

Δεν στρεφόμαστε κατά προσώπων. Στρεφόμαστε κατά ιδεών που μπορούν να διαφθείρουν το πρόσωπο, δηλαδή τον άνθρωπο.

Θα παρακαλούσα όποιος βρίσκει λάθη να μου τα υποδεικνύει.

Ανώνυμος είπε...

Το έργο έγινε κοινότυπο: Τι να αφήνουν οι ιερείς μακριά γένια και μαλλιά? Αυτά ήταν για παλαιότερες εποχές. Και φτάσαμε να μην ξεχωρίζεις τον ιερέα από τον κοσμικό. Τι να φοράνε οι γυναίκες μαντήλι στην εκκλησία? Αυτό είναι συνήθεια παλαιών εποχών. Εκσυγχρονισμός τώρα! Και φτάσαμε κάποιοι άντρες να μην μπορούν να μπουν στην εκκλησία γιατί κολάζονται με το θέαμα - ενδυμασία γυναικών - ιδίως το καλοκαίρι κάποιες φορές μπερδεύεται κανείς εάν είναι στο ναό ή την παραλία. Σιγή οι ιερείς! Βλασφημούν όλες οι ηλικίες τον Θεό και την Παναγία. Σιγή οι ιερείς - ε, τώρα σύγχρονη εποχή, ελευθερία λόγου και έργων - μπορεί κανείς να στερήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα? Οι ιερείς αντί να είναι 'φως και αλς' έγιναν διαχειριστές της περιουσίας των ενοριών - οι περισσότεροι από αυτούς - ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και σώθηκε μέχρι στιγμή η χώρα από το πυρ των Σοδόμων. Ε, τώρα, τι πειράζει να πάρουμε την κάρτα? Εκσυγχρονισμός είναι. Και τότε γιατί είναι υποχρεωτική? Εξάλλου η ιεραρχία τι είπε? Ολα καλά, όπως την διαβεβαίωσε η κυβέρνηση. Εάν ήταν να έχει τον αριθμό 666 θα το έλεγε ο Ραγκούσης στην Ιεραρχία η οποία και θα εξέδιδε ανακοίνωση! - δεν είναι δικά μου λόγια αλλά αυτά που περιέχονταν στην πρόσφατη σχετική ανακοινωση της ιεραρχίας. Οπότε αφού δεν ισχύουν τα ανωτέρω όλα καλά! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εάν υπάρχει κάτι μεμπτό, θα μας ειδοποιήσουν οι ιεράρχες - όταν μπορέσουν γιατί έχουν και κάτι συλλείτουργα να προλάβουν.
Αγαπητέ κύριε Χριστοδουλίδη, δεν είναι μόνο οι ιδέες που διαφθείρουν. Ευθύνη έχουν αυτοί που τις διασπείρουν - ξέροντας ότι είναι παραπλανητικές - με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Εγώ θα πρότεινα να σταματήσουν οι ιεράρχες να κουράζονται με νηστείες, αγρυπνίες και προσευχές. Εχουν τόσο πολύ προδώσει την Ορθοδοξία - δια πράξεων ή δια ανοχής - που δεν τους σώζει τίποτα. Είχα διαβάσει παλιότερα στο blog για την ευχή κάποιου πιστού να επέμβει ο Προφήτης Ηλίας. Νομίζω ότι όπου να'ναι οι Ιεράρχες θα έχουν νέα του.
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναι, αγαπητή "Ανώνυμη πιστή", είναι ακριβώς όπως το γράφεις :

"Αγαπητέ κύριε Χριστοδουλίδη, δεν είναι μόνο οι ιδέες που διαφθείρουν. Ευθύνη έχουν αυτοί που τις διασπείρουν - ξέροντας ότι είναι παραπλανητικές - με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα",

και συμπληρώνω, δικά τους ατομικά συμφέροντα για να διασώσουν και διατηρήσουν κάποια εφήμερα κεκτημένα. Ίσως, την επωνυμία τους και μερικά άλλα ακόμη. Δεν θέλουν να παραμείνουν Ανώνυμοι.
Πάρε παράδειγμα το μακαρίτη το Φώτη τον Κόντογλου. Πήγε μέχρι εκεί που του επέτρεψαν. Πιο πέρα δεν προχώρησε. Έμειναν πίσω του κάποιοι άλλοι, αυτοί που αγωνίστηκαν και περέμειναν Ανώνυμοι. Δεν διεξεδίκησαν την επωνυμία. Αρκέστηκαν μόνο σε μια θέση "στην κατάπαυση του Κυρίου, όπου πάντες οι άγιοι αναπαύονται".

Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε εμείς οι Ανώνυμοι - είναι και ο γράφων - το έργο το δικό τους. Μας είναι αδιάφορο, και το επιδιώκουμε, να μη μολύνουμε το όνομά μας. Στην εποχή της δυσωδίας των ονομάτων, πρέπει να ευρίσκονται μερικά, που όντως αξίζει να υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Και ο μακαριστός Χριστόδουλος την εξυπηρέτηση κάποιων ατομικών συμφερόντων του σκεφτόταν πιθανώς όταν υπέγραφε την εγκύκλιο ότι τα αναφερόμενα στο έργο Κώδικας Da Vinci είναι μύθος! - το ίδιο και ο κύριος Λαμπράκης που το πρόβαλε με το κανάλι του! Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο εκει που είναι τώρα θα έχουν καταλάβει τη διάκριση της έννοιας μύθος και πραγματικότητα.Είμαστε εξάλλου στην εποχή των εννοιών. Τις παίρνει κανείς, τις ερμηνεύει όπως θέλει, φτιάχνει και δικές του και προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς του. Και ο Αρειος κάποιες δικές του ιδέες ήθελε να περάσει, το ίδιο και ο Ιουλιανός ο Παραβάτης. Την κατάληξή τους την γνωρίζουν όλοι. Οταν προσπαθεί κάποιος να διαφθείρει την ορθόδοξη πίστη είναι αδύνατον να μην υποστεί τις συνέπειες - αργά και γρήγορα. Οι ιδέες, κύριε Χριστοδουλίδη, μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα. Γι' αυτό και πρέπει να αντικρούονται όσο γίνεται - για να γίνεται αντιληπτή η πλάνη. Γι' αυτό και αυτοί που τις διασπείρουν ενοχλούνται τόσο όταν υπάρχουν αντιδράσεις. Σκοπός τους είναι να προωθείται η ιδέα τους ύπουλα και υπόγεια ώστε να γίνει σιγά σιγά καθεστώς και αλήθεια. Οπως ένα ψέμα που το λέει ένας, μπορεί να μην γίνει πιστευτός, το λέει και δεύτερος και τέλειωσε - έγινε αλήθεια. Σαν την μούχλα που δεν την καταλαβαίνεις και μετά μια μέρα πέφτουν οι τοίχοι του σπιτιού.
Σας ευχαριστούμε εκ μέρους των αναγνωστών του blog που συνεχίζετε το έργο σας ακάθεκτος.
Χαιρετισμούς,
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο θαμώνας του ιστολογίου ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ με την υπογραφή ΙΚ, άφησε ένα σχόλιο γι΄ αυτά που έγραψα (βλέπε λεπτομέρειες : ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, "ΙΔΟΥ, η αισχρή, και ψεύτικη προπαγάνδα των 3εξάρηδων").

Έγραψα και πάλι τα ακόλουθα:

ΚΧ : "Αν απορήσει ή αν διαμαρτυρηθεί κάποιος, ισχυριζόμενος ότι είναι εντελώς αυθαίρετο αυτό που γράφω (: η κάρτα του πολίτη φορέας δόγματος), τότε να λάβει υπόψη ότι, σύμφωνα με την πίστη μας κάθε απόκλιση από τα θεία Θεσπίσματα οδηγεί στον πνευματικό θάνατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρνητής στερείται από το δικαίωμα να διάγει το βίο του κατά τα ίδια "πιστεύω". Ουδείς θα τον πειράξει."

ΙΚ : "Ενδιαφέρουσα η ανωτέρω ανάλυση, ότι κάρτα του πολίτη αποτελεί δόγμα πίστεως, που ασφαλώς θα πρέπει να προστεθεί σε προσεχή όρο πίστεως σε Οικουμενική Σύνοδο."

ΚΧ : Αν αυτή είνα η δική σας ανάγνωση, κύριε ΙΚ, στο δικό μου εδάφιο που προτάσσω εκ νέου, τότε ειλικρινά λυπάμαι. Και λυπάμαι ακόμη περισσότερο, διότι προσπαθείτε να δώσετε λόγον μαρτυρίας και δη αληθείας, προσφεύγοντας εκ νέου στις προσφιλείς για σας γκαζόλαμπες και στις βοϊδάμαξες. Τις οποίες - λησμονείτε ότι - δεν χρησιμοποιούμε σήμερα με τις συμβατικές μας ταυτότητες ή τα διαβατήρια.

Δηλαδή, σαν να μας λέτε ότι από δώ και πέρα, μόνο με τα ψηφιακά και τις ... οπλικές κάρτες, ορίζεται η μετάβασή μας από το σκοταδισμό της γκαζόλαμπας στο φωτισμό του τσιπ και του κομπιούτερ. Βοϊδάμαξες εμείς, υπερηχητικό Κονκόρντ εσείς. Εύγε στις αναγνώσεις και στα επιτεύγματά σας : Τα θεολογικά και τα άλλα, για τα οποία δεν θα πρέπει να ασχοληθώ. Εσείς έχετε το δικό σας "κωδικό" ανάγνωσης για να ίπτασθε με υπερηχητικά αεροπλάνα. Εμείς πάμε με τα συμβατικά - βοϊδάμαξες καθ΄ υμάς.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και πάλι χρειάστηκε να απαντήσω στον - ιπεριπτάμενο τώρα - κύριο ΙΚ. Αυτά που έγραψε θα τα διαβάσετε εδώ:

http://apotixisi.blogspot.com/2010/12/3.html

Τα δικά ήταν :

Κύριε ΙΚ, υπερηχητικά ιπτάμενε,

Γιατί με αναγκάζετε να σας θυμίσω το περιστατικό με τον Φίλιππο και τον Αιθίοπα ευνούχο δυνάστη της Κανδάκης :

"Αρά γε γινώσκεις ά αναγινώσκεις";

Όλα αυτά τα παραδείγματα που μας αναφέρατε αφορούσαν σε Καίσαρες, ιερατείο και λοιπούς άρχοντες, μιας εξουσίας αντίχριστης, υποκριτικής, φίλαρχης και αλαζονικής, εξόχως δε, διωκτικής των Χριστιανών. Υπέθετε ότι ήταν αντγωνιστική προς αυτήν η πίστη των Χριστιανών και υποδαύλιζε την εξόντωσή των πιστών, για να μη χάσουν το λεγόμενο status quo και χαλάσει η καθεστωτική τους απολυταρχία. Όταν όμως οι Χριστιανοί καλούντο να θυσιάσουν στα είδωλα και δεν το έκαναν, τους έστελναν στην αρρένα για να του φάνε τα λιοντάρια.

Δεν αφορούσαν, αυτά που αναφέρεστε, σε εξουσία ομολογούσα Χριστόν και μάλιστα Εσταυρωμένον.

Και πάλι όμως, όταν αργότερα αιρετικοί και βλάσφημοι αυτοκράτορες αναλάμβαναν την Εξουσία, ποιος ιερεύς Χριστιανός και ποιός Ορθόδοξος πιστός δεν ξεσηκωνόταν, για να αφυπνίσει τους ανέκαθεν εφησυχάζοντας; Δηλαδή, όλους αυτούς που "τα έβρισκαν" με την αρπακτική εξουσία για να διατηρήσουν κι αυτοί τα δικά τους αρπακτικά κεκτημένα ή προνόμια.

Οι άρπαγες και βλάσφημοι εξουσιαστές-άρχοντες του λαού του Θεού, υπέστρεφαν τους πιστούς στην ειδωλολατρεία, που πλέον είχε προσλάβει άλλες μορφές : Διαστροφικές και παραπλανητικές. Σας θυμίζω μόνο την Εικονομαχία, όπου οι Εικονομάχοι κατηγορούσαν ως ειδωλολάτρες τους Εικονόφιλους. (Εσείς μας λέτε Άμις και οπαδούς του Νάκου, ενώ άλλοι δεν διστάζουν να μας παρομοιάζουν με ζηλωτές Ιουδαίους της εποχής του Ιησού).

Βεβαίως και υποτασσόμαστε στις υπερέχουσες εξουσίες, όταν όμως μας ζητούν να υποτάξουμε την αλήθεια, εν προκειμένω την αλήθεια της ελευθερίας μας χάριν της κάρτας δουλοκτησίας, τότε είμαστε απέναντι στην εξουσία αυτή. Δούλοι Χριστού είμαστε, αυτοί είναι η μόνη σώζουσα ελευθερία, και όχι δούλοι μιας συνωμοτικής σπείρας ανθρώπων ή ενός βλάσφημου ιερατείου. Το οποίο προτιμά να μη θυσιάσει τα κεκτημένα προνόμια που του παρέχει ο Καίσαρας και πριμοδοτεί τους ποικίλους ησυχαστές και εφησυχάζοντες, για να μη τρομοκρατούν το ποίμνιο.

Αυτά και πολλά ακόμη, λυπάμαι που το γράφω, δεν έπρεπε να ακούγωνται από φωνές "τήδε κακείσε κείμενες εν διαδικτύω". Έπρεπε να είναι καθημερινό άκουσμα και μάλιστα από χείλη ιερέων.
Αλλά ως φαίνεται, "πάντες εξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν, ούκ έστι ποιών αγαθόν, ούκ έστιν έως ενός".