Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η παγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων


Η "φαγάνα"

Διαβάζουμε στην έντυπη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) τα κάτωθι, εν όψει της επικειμένης απογραφής πληθυσμού :

«Φέτος, δέκα χρόνια μετά, οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει δωρητές οργάνων, καλούνται και πάλι, αφού ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα ζωής, αυτό της διαθεσιμότητας οργάνων προς μεταμόσχευση» αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΜ.

Με άλλα λόγια "Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει". Ποιος θα ενημερώσει ποιούς; Προφανώς, θα προσληφθούν κάποιοι νέοι "είλωτες" με σύμβαση περιορισμένης διάρκειας. Θα τους δοθούν οι γνωστές οδηγίες, που όλα αυτά τα χρόνια ακούγαμε από πάντα τα διαθέσιμα μέσα, και του άμβωνος σημειωτέον - τα όργανα λαμβάνονται "μετά θάνατον" και από "πτώματα" κλπ - και θα αρχίσουν να κτυπάνε πόρτες ή να περιέρχονται τα βουνά και τα λαγκάδια της ελληνικής υπαίθρου και των πόλεων.

Στα καφενεία των χωριών και των κωμοπόλεων θα γίνεται, πιθανολογώ, μια μικρή ενημέρωση ευαισθητοποίησης και όταν στη συνέχεια θα πάνε στο σπιτάκι του παππού και της γιαγιάς με το έντυπο ανά χείρας προκειμένου να το συμπληρώσουν, θα ρωτήσουν αν επιθυμούν "μετά θάνατον" να προσφέρουν το σώμα τους ή τα όργανά τους για να ζήσουν κάποιοι ασθενείς συνάνθρωποι. Οι οποίοι περιμένουν ένα όργανο ή σώμα, "για να βρούν την υγειά τους".

Και ποια φαντάζεστε θα είναι η απάντηση; Όλοι θα απαντήσουν καταφατικά : "Βεβαίως παιδάκι μου, θα πουν, άμα πεθάνω πάρτε τα όλα". Ύστερα θα έρθη και η σειρά της Στατιστικής Υπηρεσίας. Με υπερηφάνεια θα μας ανακοινώσουν ότι "αυτό είναι το μεγάλο ποσοστό του ανέκαθεν φιλότιμου και φιλάνθρωπου λαού της υπαίθρου και της Ελλάδας". Και όποιος τολμά, συμπληρώνω, ας διαψεύσει αυτά που λένε οι αριθμοί.

Βεβαίως, οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος, δεν λένε ψέματα. Λάθος, λάθη και μέγιστα ψέματα κάνουν αυτοί που χειρίζονται τη γλώσσα των αριθμών. Μήπως άφησαν ποτέ κανέναν άλλο να μιλήσει ή να ακουστεί; Ουδέποτε ή σπανιότατα. Ακόμη και αυτοί που γνώριζαν, τι κάνουν και τι έκαναν; Άπαξ εξετέλεσαν το καθήκον τους "και απήλθεν έκαστος εις τον οίκον αυτού" (Ιν. ζ΄ 53).

Και τώρα μας έρχεται η απογραφή με τη λαμπρή μεθόδευση του κυβερνητικού εντολέα που λέγεται ΕΟΜ και τη συμπαράσταση της Εθνικής (ποιά εθνικής;) Υπηρεσίας Στατιστικής. Αυτοί που ψήφισαν τον κύριο "λεφτά υπάρχουν", τώρα καλούνται να δώσουν μια διαφορετική και άτυπη ψήφο.
Τα λεφτά που τους έταξαν όχι μόνο δεν τα πήραν, αλλά και αυτά που είχαν, τώρα θα τους τα πάρουν πίσω. Όπως θα τους πάρουν και τα σώματα-πτώματα "μετά θάνατον", δηλαδή τον ψευδεπίγραφο θάνατο, που τους ετοίμασε η παγίδα του (κάθε άλλο από) Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Υστερόγραφο
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αποτελεί πλέον παρελθόν. Τώρα τη λένε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και αργότερα Διακυβερνητική Στατιστική Υπηρεσία με υπότιτλο "ελληνικό διαμέρισμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: