Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το συγχωροχάρτι της απογραφής του πληθυσμού


Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις των αχυρανθρώπων της Νέας Τάξης, των μικρής εμβέλειας και σπουδαιότητας εξαρτημένων κρατών, δεν καταφεύγουν συχνά σε δημοψηφίσματα.

Η πατρίδα μας σε σπάνιες ή ειδικές περιστάσεις - κατόπιν υποδείξεως - εφαρμόζει αυτή τη δημοκρατική διαδικασία. Έχει όμως τον τρόπο να διεξάγει άτυπα και πονηρά, σε εισαγωγικά, δημοψηφίσματα. Ένα από αυτά είναι το προαλειφόμενο της απογραφής πληθυσμού από τη δωσίλογη κυβέρνηση του "μαζί τα φάγαμε" των συμβολαίων θανάτου : ΔΝΤ και Τρόϊκα.

Προ δέκα ετών είχαμε ένα παρόμοιο, αλλά όχι τόσο παραπλανητικό, σαν αυτό που μας ετοιμάζουν, υποτίθεται, για να μάθουν πόσοι Έλληνες είμαστε, αλλά και πόσο Έλληνες είμαστε. Θα μας υποχρεώσουν να συμπληρώσουμε το έντυπο της δωρεάς των οργάνων, ενώ στην προηγούμενη απογραφή, στην οποία μας ζητούσαν να δηλώσουμε απλά ένα ναι ή ένα όχι - σημειώσατε, δεν μάθαμε ποτέ τα στατιστικά νούμερα - έντυπο δεν υπήρχε. Είχαμε μόνο το "ναι", "όχι", ή "δεν απαντώ".

Τώρα άλλαξε η μεθοδολογία. Μεσολάβησε το ταξίδι του μακαρίτη Χριστόδουλου για μεταμόσχευση (έγινε για διαφημιστικούς λόγους), είχαμε δια του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) πλήθος ενημερωτικών εκπομπών "ευαισθητοποίησης" (sic) με αποκορύφωμα τις ανακοινώσεις των κατά τόπους Μητροπόλεων υπέρ του "δώρου ζωής", ύστερα από Εγκυκλίους Σημειώσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημαίνουν όλα αυτά ότι είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στη φάση ενός άτυπου και καλά σχεδιασμένου δημοψηφίσματος απάτης. Η απογραφή συμπεριλαμβάνει ειδικό έντυπο το οποίο οφείλει να συμπληρώσει ο απογραφόμενος. Το τι γνωρίζει είναι άλλο θέμα. Όποιος δεν το συμπληρώσει θα εικάζεται ως δωρητής. Όποιος το συμπληρώσει, μετά από τη σχετική σύντομη κατήχηση ευαισθητοποίησης την οποία θα του κάνει ο απογραφέας, θα είναι σαν να δίνει την ψήφο του - "προς εξαγόρευσιν της ψυχής", θα του λέει ο "κατηχητής", φέρνοντάς του στο νού την εξ αγάπης θυσία του Θεανθρώπου για τον πλησίον.

Με άλλα λόγια, ένα διαφορετικού είδους συγχωροχάρτι, για να μη ξεχνάμε και τα παληά, μας βρίσκει σήμερα.

Δεν μας ζητούν να πληρώσουμε. Αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι άλλη αντιμετώπιση θα τύχουμε αν, ο μη γένοιτο, κάτι σοβαρό μας συμβεί και είμαστε αδήλωτοι και άλλη, εντατική, υπεύθυνη, πλήρη, σύγχρονη κλπ, αν είμαστε δηλωμένοι. Είναι βέβαιο ότι το νέο συγχωροχάρτι δεν θα το γράφει αυτό και δεν γνωρίζω αν θα επιτρέπεται στους "κατηχητές" να το αποσαφηνίζουν. Κατά τα σοφά δόγματα των κυβερνητών μας υπάρχουν αυτά που γίνονται, χωρίς να λέγονται, και λέγονται χωρίς να γίνονται.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ,Ή ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ.......ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΜΑΣ;ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΛΘΟΥΝ ΔΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΝ,ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩΜΕΝ;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Χαράλαμπο για το σχόλιο και αντεύχομαι

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος

Ειλικρινά σας λέγω ότι αντιμετωπίζω τον ίδιο προβληματισμό. Μια πρόχειρη σκέψη που έχω κάνει είναι να αρνηθώ να απαντήσω στα ερωτήματα που τυχόν μου υποβάλλουν. Απλώς θα δηλώσω παρόν, τίποτ΄ άλλο. Τούτο, διότι μου είναι ακατανόητο για ποιο λόγο είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι δέχομαι ή δεν δέχομαι, τη δωρεά οργάνων. Τι ενδιαφέρει την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αυτό το ζήτημα; Μήπως στην επομένη απογραφή θα μας ζητήσουν να δηλώσουμε αν είμαστε σύμφωνοι ή διαφωνούντες με τις εκτρώσεις, με την τεχνητή γονιμοποίηση, με τους γάμους των ομοφυλοφίλων και όλα όσα απεργάζονται οι πράκτορες της Νέα Τάξης; Τι παιγχνίδι είναι αυτό που μας παίζει ο ΕΟΜ με τη δήλωση υπέρ ή κατά της ψευδεπίγραφης αγάπης του "δώρου της ζωής"; Όποιος θέλει πάει και δηλώνεται και όποιος δεν θέλει δεν πηγαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ψευδώς περάσει το μήνυμα ότι τάχα υφίσταται κίνδυνος προστίμου. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το πρόστιμο αφορά αυτούς που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά - απόρρητα - και τα κοινοποιούν σε τρίτους. Αλλα γι' άλλα δηλαδή. Σχετικά ο νόμος
“1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ­βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβασης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων, για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:

α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμένη αποκλειστική προθεσμία.

β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η αποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.”

Ωστόσο τα φυσικά πρόσωπα στα οποία μπορούν να επιβληθούν οι παραπάνω κυρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους, είναι σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου τα φυσικά πρόσωπα που «…αποκτούν, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, δεσμεύονται από το απόρρητο και έχουν υποχρέωση χρήσης αυτών των στοιχείων αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς.»

Σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις σε άλλα φυσικά πρόσωπα και δεν περιγράφει ως παράβαση την άρνηση παραχώρησης στοιχείων στην στατιστική υπηρεσία.

Ν.3832/2010 http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/]

Χαιρετισμούς,
μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πολύ χρήσιμα τα ανωτέρω από την σχολιάστρια "μία πιστή". Τότε η πόρτα μου δεν θα ανοίξει στους απογραφείς και θα το γνωστοποιήσω - το σχόλιο από την πιστή - σε όσους μπορώ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή αναφέρθηκε ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει και η σχετική ερώτηση: 'Που κοιμηθήκατε χθες το βράδυ'.. Υπάρχει επίσης και η ερώτηση 'Εάν έχετε με κάποιον δεσμό'. Να μην ανοίξει κανείς. Η απογραφή αυτή είναι 'για την ετοιμασία στοκ οργάνων' - να ξέρουν που θα απευθυνθούν.
Στο παραπάνω link είναι ο νόμος - τον διάβασα - και δεν λέει πουθενά για υποχρέωση κάποιου να ανοίξει την πόρτα ή να απαντήσει. Διαβάστε το κι εσείς σας παρακαλώ για επιβεβαίωση. Επίσης υπάρχει μια άλλη λεπτομέρεια στο νόμο. στο πάνω μέρος του λέει ότι ισχύει μέχρι έναν άλλο νόμο του 2010 - κοιτάξτε στο πάνω μέρος της σελίδας που ανοίγει στο παραπάνω link - του tax news. Θα δείτε ότι ο νόμος ισχύει μέχρι ενός νεωτέρου νόμου - του οποίου το κείμενο δεν υπάρχει. Εάν θυμάστε είχε καταργηθεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία - ύστερα από εντολή της Τρόικας. Οπότε η Αρχή - άγνωστη ποια - που διενεργεί την απογραφή είναι απευθείας υπηρεσία της Τρόικας η οποία δεν έχει καμία εξουσία επί ελληνικού εδάφους. Γι'αυτό και ο Δικηγορικός Σύλλογος απάντησε σήμερα ότι δεν δέχεται να παρουσιασθεί στην αρχή αυτή γιατί δεν την αναγνωρίζει ούτε και θεωρεί νομιμοποιημένη την παρουσία της στη χώρα.
Πέραν τούτου: βάσει του άρθρου 9 του Συντάγματος η κατοικία καθενός είναι άσυλο. Τρίτος - αστυνομική αρχή - μπορεί να μπει μόνο με ένταλμα εισαγγελέα. Και από αυτήν την πλευρά κανένας δεν υποχρεούται να ανοίξει. Πρόκειται για απογραφή ενεργουμένη από την Τρόικα για λόγους 'σωματικούς' κυριολεκτικά - να ξέρουν να πορεύονται τι υπάρχει από όργανα.
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Κατά το άρθρο 9 παρ. 1 του Συντάγματος 'Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Καμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.
Κατά την παρ. 2 του ιδίου άρθρου: 'Οι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικιακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παθόντος, όπως νόμος ορίζει'.
Καταλαβαίνετε ότι βάσει του Συντάγματος όχι μόνο δεν υποχρεούται κανείς να ανοίξει την πόρτα του αλλά δικαιούται και αποζημίωσης εάν κάποιος εισβάλλει στην οικία του. Από πλευράς δε ιεράρχησης των κανόνων δικαίου, το Σύνταγμα είναι στην κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι νόμος που αντίκειται στο Σύνταγμα είναι άκυρος. Και να υφίστατο πρόστιμο θα ήταν άκυρο αφού θα αντίκειτο στο Σύνταγμα που εισάγει απόλυτη και όχι υπό αίρεση προστασία της κατοικίας ως ασύλου.
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και πάλι, ένα Μεγάλο ευχαριστώ. Φοβούμαι όμως μη τυχόν και μάθαμε αργά τα νέα. Πώς να το πληροφορηθούν οι περισσότεροι, όταν σε λίγο αρχίζει ... η καταμέτρηση του κοπαδιού (μας έχουν για ζώα).

Ανώνυμος είπε...

Ναι, δυστυχώς, έχετε δίκιο αλλά κι εγώ μόλις χθες το είδα και σήμερα βρήκα χρόνο να το μελετήσω να δω τι πράγματι συμβαίνει - ήθελα να το ερευνήσω προτού σας ενημερώσω.
Πολλούς χαιρετισμούς,
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Πορτες ερμητικα κλειστες .Τελεια και παυλα .

Ανώνυμος είπε...

TORA TI NA KANOYME TELIKA NA ANOIKSOUME H OXI TINA PV OTAN SOY LEEI OTI EXEI PROSTIMO TO RISKAREIS ;

Ανώνυμος είπε...

mazi sas kai ego kanenas mesa

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Λένε ψέματα (λεφτά υπάρχουν) και πάντα θα μας λένε, όταν μας στήνουν τέτοιες παγίδες (είναι και η δημοκρατική ψήφος).

Αγνοείστε τους, κλειστές ακόμη και οι τηλεοράσεις. Τα προηγηθέντα σχόλια από "μια πιστή" προέρχονται μάλλον από άτομο που γνωρίζει τους Νόμους.

Παραβίαση οικογενειακού ασύλου δεν μπορεί να γίνει. Δώστε τους πόρτα, όπως λένε.

Ανώνυμος είπε...

Και τα ψέμματα συνεχίζονται. Συνεχίζουν δια τηλεοράσεως τους εκβιασμούς και τις απειλές για πρόστιμα. Συγχρόνως ετοιμάζονται για δεύτερο πακέτο δανείου 100 δις!
Μην ανοίξει κανείς την πόρτα και μην πιστεύει τίποτα στις τηλεοράσεις. Είναι δικοί τους. Χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να περάσουν τις απειλές τους. Κανείς απολύτως δεν μπορεί να εξαναγκάσει κάποιον να ανοίξει την πόρτα του. Μόνο αστυνομικός μπορεί να το ζητήσει - και αυτός με ένταλμα εισαγγελέα. Ολα τα άλλα είναι ψέμματα για να γίνει η δουλειά τους.
Είπαν στις ειδήσεις το μεσημέρι ότι θα περιλαμβάνεται και η ερώτηση εάν κάποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Γιατί? Τους ενοχλεί?
Αλλη φορά θα προσπαθώ να ενημερώνω νωρίτερα κύριε Χριστοδουλίδη,
Αν χρειαστείτε φωτοτυπία - ή link - κειμένου νόμου, ενημερώστε με να σας το στείλω.
Χαιρετισμούς,
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και πάλι ευχαριστώ την σχολιάστρια "μια πιστή" και την πληροφορώ ότι διάβασα τα άρθρα της νομοθεσίας για την απογραφή που μας ετοιμάζουν. Δεν αναφέρονται κυρώσεις για τον μη απογραφόμενο, αλλά δεν γνωρίζω τις παραπομπές σε άλλες διατάξεις άρθρων τις οποίες αναφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεται ένας νόμος - στο παράθυρο που ανοίγει στο tax news - στο επάνω μέρος της σελίδας, τον οποίο θα προσπαθήσω να βρω - απλά για να ξέρουμε τι λέει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του tax news, ο νόμος εκείνος έχει αντικαταστήσει το νόμο 3832/2010.
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Επίσης κύριε Χριστοδουλίδη συπμληρωματικά
ΑΡΘΡΟ 93 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ
ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όλα αυτά είναι πολύ διαφωτιστικά και χρήσιμα. Εύχομαι να τα πληροφορηθούν πολλοί, όσοι διαβλέπουν πως δεν γίνονται για καλό σκοπό όλα τούτα. Διενεργούν έρευνα στατιστική για δικούς τους σκοπούς και τα νούμερα που θα προκύψουν, θα τα χρησιμοποιήσουν όπως αυτοί θέλουν.

Σύνηθες φαινόμενο να χρησιμοποιούν τη στατιστική με δόλιο τρόπο και απατηλά ερωτήματα. Λόγου χάριν, θέτουν το ερώτημα ποιο θεωρούν καλύτερο κόμμα ή κάτι άλλο και σε καλούν να απαντήσεις : χ, ψ, ωμέγα και "δεν ξέρω δεν απαντώ". Δεν επιλέγουν ποτέ το "ουδέν", διότι αυτό δείχνει πόσοι συνειδητοί πολίτες απαξιώνουν πλήρως την πολιτική, το σύστημα και τους πολιτικούς γενικότερα. Δεν θέλουν αυτοί οι δείκτες να γίνονται γνωστοί.

Η σύσταση που έχω να κάνω είναι να αποφεύγετε πάντα να συμμετέχετε σε γκάλοπ.

cummulus είπε...

Χθές μᾶς χτύπησαν τήν πόρτα γιά ἀπογραφή. Ἐνημέρωσα τόν άπογραφέα ὅτι δέν θέλω νά άπογραφῶ. Ὀ άπογραφέας - ἕνα εὐγενικό παιδί- μοῦ ἀντέτεινε ὄτι εῖναι ὕποχρεωτικό. Ζήτησα τόν σχετικό νόμο, άλλά δέν τόν εὕρισκε στά χαρτιά του. Τέλος άνακαλύφθηκε ὅτι εῖναι ὀ 3832 (χτυπήστε τον στό google)
Tόν εῖπα ὅτι θά τον μελετήσω καί θά ἀποφασίσω. Πράγματι ό νόμος δέν ἐπιβάλλει τήν άπογραφή, γιά αὐτό δέν προβλέπει λυρώσεις στούς μή ἀπογραφέντες.
Σήμερα ὁ ἀπογραφέας χτύπησε τό κουδούνι και ρώτησε ἄν τελικά θά απογραφῶ. Εὐγενικά άπάντησα, ὄχι, καί τό παληκαρι ἐφυγε. Τό ζήτημα τέλειωσε.
Έξ ἀλλου, ἐπιβολή ἀπογραφῆς δύσκολα μπορεῖ νά γίνει, διότι τό κράτος δέν θά εἶναι σίγουρο ὅτι θά συγκεντρώσει πραγματικά στοιχεῖα. Ἠ άπογραφή βασίζεται στήν θέληση τῶν πολιτῶν νά δηλώσουν πραγματκά στοιχεῖα. Ἁς ἐπιβάλλουν κυρώσεις, καί ὀλοι θά δίνουν ψευδῆ στοιχεῖα. Τούς συμφέρει αὐτό;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μικρή νίκη cummulus, αλλά πάντως Νίκη. Αν μπορούσα, θα κατέβαινα με ένα πανώ και θα περιφερόμουν στους δρόμους των Αθηνών. Χρειάζομαι και άλλους, χρειάζομαι πολλούς. Η απάτη που μας κάνουν πρέπει να αποκαλυφθεί και είμαστε λίγοι. Δεν απελπίζομαι.

Ανώνυμος είπε...

Xίλια μπράβο για την ενημέρωση όντως ο νόμος δεν αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική η απογραφή γιατί εκβιάζαν και με πρόστιμο διάβασα το νόμο προσεκτικά,ο οποίος είναι άκρως αντισυνταγματικός.Είναι φανερό όμως ότι όταν οι Έλληνες είναι γενναίοι και ενωμένοι
καταφέρνουν πολλά.Ευχαριστώ για την ενημέρωση εσάς προσωπικά αλλά και όλους όσους σας στέλνουν τόσο πολύτιμες πληροφορίες.Να είστε όλοι ευλογημένοι.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Ιορδάνη.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα επειδή έλειπα μου άφησαν κάτω απο την πόρτα ένα χαρτί που όριζε την ώρα που θα περάσουν αύριο.
Το χαρτί έλεγε στο τέλος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απογραφή είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.3 του Ν.3832/2010.

Μπορεί κανείς να βρει και να γράψει τί λέει το πασοκικό άρθρο αυτό;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εμένα επειδή έλειπα μου άφησαν κάτω απο την πόρτα ένα χαρτί που όριζε την ώρα που θα περάσουν αύριο.
Το χαρτί έλεγε στο τέλος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απογραφή είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.3 του Ν.3832/2010.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Είναι αναίσχυντοι ψεύτες : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο; Αυτό θέλετε να πείτε;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο; Αυτό θέλετε να πείτε;


- cummulus είπε...

Χθές μᾶς χτύπησαν τήν πόρτα γιά ἀπογραφή. Ἐνημέρωσα τόν άπογραφέα ὅτι δέν θέλω νά άπογραφῶ. Ὀ άπογραφέας - ἕνα εὐγενικό παιδί- μοῦ ἀντέτεινε ὄτι εῖναι ὕποχρεωτικό. Ζήτησα τόν σχετικό νόμο, άλλά δέν τόν εὕρισκε στά χαρτιά του. Τέλος άνακαλύφθηκε ὅτι εῖναι ὀ 3832 (χτυπήστε τον στό google)
Tόν εῖπα ὅτι θά τον μελετήσω καί θά ἀποφασίσω. Πράγματι ό νόμος δέν ἐπιβάλλει τήν άπογραφή, γιά αὐτό δέν προβλέπει λυρώσεις στούς μή ἀπογραφέντες.
Σήμερα ὁ ἀπογραφέας χτύπησε τό κουδούνι και ρώτησε ἄν τελικά θά απογραφῶ. Εὐγενικά άπάντησα, ὄχι, καί τό παληκαρι ἐφυγε. Τό ζήτημα τέλειωσε.

Άρθρο 8
Διοικητικές κυρώσεις

1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊ-
στάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρό-
σωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαί-
ου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυ-
ρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ-
βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατι-
στικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από
κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβα-
σης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων,
για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:
α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμέ-
νη αποκλειστική προθεσμία.
β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενή-
ντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η α-
ποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.
Οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται πάντοτε ύστερα
από ακρόαση του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρε-
σίας ή του νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου
δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή του φυσικού προσώπου
και είναι ανάλογη προς τη βαρύτητα και τις συντρέχου-
σες περιστάσεις. Η υποτροπή συνιστά επιβαρυντική πε-
ρίπτωση για την επιμέτρηση της διοικητικής κυρώσεως.
2. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., επιβάλλεται πρόστιμο ύ-
ψους από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ σε όποιον παραβιάζει το απόρρητο των στοιχείων ή/και το στατιστικό απόρρητο. Το πρόστιμο επιβάλλεται πάντοτε ύστερα από ακρόαση του υπεύθυνου για την παραβίαση και είναι ανάλογο προς τη βαρύτητα και τις συντρέχουσες περιστάσεις. Η υποτροπή συνιστά επιβαρυντική περίπτωση για την επιμέτρηση της διοικητικής κυρώσεως.
3. Με τον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων καθο-
ρίζονται τα θέματα εφαρμογής των παραγράφων 1 και 2.
4. Τα ποσά των προστίμων μπορεί να αναπροσαρμόζο-
νται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα α-
πό πρόταση της ΕΛ.ΣΤΑΤ..
5. Οι πράξεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με τις οποίες επιβάλλονται
πρόστιμα συνιστούν εκτελεστό τίτλο και επιδίδονται σε
όποιον επιβάλλονται. Η είσπραξη των προστίμων αυτών
γίνεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημο-
σίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974), όπως ισχύει κάθε φορά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο; Αυτό θέλετε να πείτε;


- cummulus είπε...

Χθές μᾶς χτύπησαν τήν πόρτα γιά ἀπογραφή. Ἐνημέρωσα τόν άπογραφέα ὅτι δέν θέλω νά άπογραφῶ. Ὀ άπογραφέας - ἕνα εὐγενικό παιδί- μοῦ ἀντέτεινε ὄτι εῖναι ὕποχρεωτικό. Ζήτησα τόν σχετικό νόμο, άλλά δέν τόν εὕρισκε στά χαρτιά του. Τέλος άνακαλύφθηκε ὅτι εῖναι ὀ 3832 (χτυπήστε τον στό google)
Tόν εῖπα ὅτι θά τον μελετήσω καί θά ἀποφασίσω. Πράγματι ό νόμος δέν ἐπιβάλλει τήν άπογραφή, γιά αὐτό δέν προβλέπει λυρώσεις στούς μή ἀπογραφέντες.
Σήμερα ὁ ἀπογραφέας χτύπησε τό κουδούνι και ρώτησε ἄν τελικά θά απογραφῶ. Εὐγενικά άπάντησα, ὄχι, καί τό παληκαρι ἐφυγε. Τό ζήτημα τέλειωσε.

Άρθρο 8
Διοικητικές κυρώσεις

1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊ-
στάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρό-
σωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαί-
ου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυ-
ρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ-
βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατι-
στικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από
κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβα-
σης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων,
για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:
α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμέ-
νη αποκλειστική προθεσμία.
β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενή-
ντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η α-
ποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.
Οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται πάντοτε ύστερα
από ακρόαση του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρε-
σίας ή του νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου
δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή του φυσικού προσώπου
και είναι ανάλογη προς τη βαρύτητα και τις συντρέχου-
σες περιστάσεις. Η υποτροπή συνιστά επιβαρυντική πε-
ρίπτωση για την επιμέτρηση της διοικητικής κυρώσεως.
2. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., επιβάλλεται πρόστιμο ύ-
ψους από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ σε όποιον παραβιάζει το απόρρητο των στοιχείων ή/και το στατιστικό απόρρητο. Το πρόστιμο επιβάλλεται πάντοτε ύστερα από ακρόαση του υπεύθυνου για την παραβίαση και είναι ανάλογο προς τη βαρύτητα και τις συντρέχουσες περιστάσεις. Η υποτροπή συνιστά επιβαρυντική περίπτωση για την επιμέτρηση της διοικητικής κυρώσεως.
3. Με τον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων καθο-
ρίζονται τα θέματα εφαρμογής των παραγράφων 1 και 2.
4. Τα ποσά των προστίμων μπορεί να αναπροσαρμόζο-
νται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα α-
πό πρόταση της ΕΛ.ΣΤΑΤ..
5. Οι πράξεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με τις οποίες επιβάλλονται
πρόστιμα συνιστούν εκτελεστό τίτλο και επιδίδονται σε
όποιον επιβάλλονται. Η είσπραξη των προστίμων αυτών
γίνεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημο-
σίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974), όπως ισχύει κάθε φορά.

cummulus είπε...

Βλέπετε; Διοικητικές κυρώσεις μέν, ἀλλά ὄχι στούς ἀρνούμενους ν'ἀπογραφοῦν.