Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι παγκόσμιοι φονιάδες επιστρέφουν, ο αραβικός κόσμος φλέγεται


Οι νεοαποικιοκράτες (Αμερικανοί) πήραν τα μαθήματα από τους παλαιοαποικιοκράτες (Βρετανοί). Και συνεργαζόμενοι, πλέον, μεθοδεύουν το τελικό τους σχέδιο. Το σενάριο συμπεριλαμβάνει κι εμάς : Έξοδος από την ΕΟΚ, φωτιά στο Αιγαίο ή στη Μακεδονία, ελάτε μετά να μας σώσετε.

Και τι μας δίνετε; Θα μας ρωτήσουν
Ποιά νομίζετε θα είναι η απάντηση; Θα είναι η ίδια, όταν η Τουρκία ζήτησε τη βοήθεια του βρετανικού λέοντα για να τα βγάλει πέρα με τους Ρώσους.

Τους πούλησε την Κύπρο

Από την Βικιπαιδεία : Η Οθωμανική Αυτοκρατορία για τακτικούς πολιτικούς λόγους της εποχής από τη μία, και στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για αποπληρωμή των δανείων (που είχε συνάψει το 1855 με την Αγγλία και τη Γαλλία) από την άλλη, εκμίσθωσε το 1878 την Κύπρο στην Αγγλία. Η παραπάνω συμφωνία περιλάμβανε ετήσιο χρηματικό ποσό σε στερλίνες της εποχής το οποίο θα καταβάλλονταν απο τους Άγγλους στον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β΄, τότε ηγεμόνα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η ανάπτυξη βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή είχε σκοπό να αποθαρρύνει την περαιτέρω εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Από τη Συνοπτική Ιστορία της Κύπρου : Η Οθωμανική κυριαρχία διάρκεσε μέχρι το 1878, όταν ο φόβος της Υψηλής Πύλης για ρωσική επίθεση οδήγησε σε συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Τουρκίας που προνοούσε για την παραχώρηση της Κύπρου στη Βρετανία ως αντάλλαγμα για βοήθεια από τη Βρετανία στην Τουρκία σε περίπτωση Ρωσικής επίθεσης στα σύνορα των τουρκικών επαρχιών.

Και από την Ιστορία της Κύπρου Live Pedia gr : Στο παρασκηνιακό διπλωματικό παιχνίδι των δοσοληψιών, πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου, το 1878, με αντάλλαγμα τη βρετανική υποστήριξη προς την Υψηλή Πύλη, έναντι των επεκτατικών βλέψεων της Ρωσίας, η Κύπρος παραχωρούνταν στο βρετανικό στέμμα.

Το ίδιο έγινε με το Κόσοβο, μόνο που αυτοί πουλήθηκαν μόνοι τους. Δεν υπήρχε αφέντης. Ούτε εδώ υπάρχει τώρα, μόνο κάτι διορισμένα ανδρείκελα έχουμε to do the dirty job (για να κάνουν τη βρωμοδουλειά). Τους ψηφίσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: