Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Και πάλι, περί του μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΣΜΟΥ

«Δεῦτε πόμα πίωμεν καινόν,
οὐκ ἐκ πέτρας ἀγόνου τερατουργούμενον·
ἀλλ' ἀφθαρσίας πηγήν,
ἐκ τάφου ὀμβρήσαντος Χριστοῦ,
ἐν ᾧ στερεούμεθα»

(από την γ΄ ωδή του Κανόνα του Πάσχα).

Ένας σχολιαστής έγραψε : "Όταν εψαξα στο διαδίκτυο για τον π. Σαράντη ειδα αναμεσα στα αλλα ότι ητανε ο πρωτοαίτιος κατά της Γεροντισας Γαβριηλιας! Δεν παμε καλα. Αν στο θεμα της Γεροντισας κανει τοσο λαθος, πως τοτε να τον εμπιστευθω σε θεματα ακομα πιο δυσκολα, όπως είναι του ‘666’ και της ‘καρτας’ και του Αντιχριστου;".

Θα του απαντήσω γράφοντας : Αν ένας επίσκοπος ή μητροπολίτης, όπως ο πολυγραφότατος Νικόλαος Μεσογαίας, αλλοιώνει και παραποιεί την Τρίτη Ωδή από τον Κανόνα του Πάσχα, τότε πώς να τον εμπιστευθεί το ποίμνιο; Ποιά είναι η κατάφωρη αλλοίωση, που οδηγεί στην κυριολεκτική αλλοτρίωση των πιστών, ο αναγνώστης ή ο σχολιαστής ας κάνει τον κόπο να διαβάσει τα κατωτέρω.

Ο ειρημμένος μητροπολίτης είναι ένας εκ των κυρίων συντελεστών που συνέπραξε στη σύνταξη του θεολογικά ατυχέστατου πονήματος της Επιτροπής Βιοηθικής "Εκκλησία και Μεταμοσχεύσεις" συσταθείσας επί αρχιερατείας Χριστοδούλου. Είναι επίσης και ο συγγραφέας του βιβλίου "Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός" (σημ. εκεί όπου φαίνεται η δική του δίγλωσση και αμφίσημη ικανότητα).

Δεν θα κάνω βιβλιοκριτική ούτε θα ασχοληθώ με τα όσα συνέγραψε η εντολοδόχος επιτροπή Βιοηθικής. Το μεστό επιδερμικών αισθηματισμών βιβλίο του (: "Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός") είναι κατάλληλο για κινηματογραφικά σενάρια του τύπου "Love Story". Θα γράψω όμως τούτο:
Αν δεν ήταν ο ουσιαστικός συντάκτης των πορισμάτων στην έρευνα (μεταξύ ομοφρώνων) που διεξήγαγε η επιτροπή για τα σύγχρονα θέματα, που καλούνται "βιοηθικά" και ακόμη, αν δεν ήταν ο συγγραφέας του "Εκεί που (σημ. όπου) δεν φαίνεται ο Θεός", θα μας ήταν εντελώς άγνωστος ή και ασήμαντος. Ούτε και θα συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας και Ανάπτυξης, ένθα προΐσταται η εκλεκτή της μπιλντεμπέργκειας συνομωσίας κα. Διαμαντοπούλου.

Το "εξ αγόνου πέτρας τερατουργούμενον" εις πηγήν αφθαρσίας και η διαστροφή την οποία εισάγει ο περί ου ο λόγος επίσκοπος, είναι η κατάφαση και ανάδειξη των μεταμοσχεύσεων ως η πηγή του "εκ τάφου ομβρήσαντος Χριστού". Δηλαδή οι μεταμοσχεύσεις και διάβαζε η πρόωρη, η έγκυρη και έξυπνη εκσπλάχνωση-θανάτωση των διαπλεόντων την Αχερουσία ή και όλων όσων αναμένουν το πλοιάριο. Διότι πρίν γυρίσει η λέμβος να παραλάβει και άλλους επιβάτες, κάποιοι από αυτούς πρέπει να έχουν δοθεί και δεχθεί την ολοκληρωτική αγάπη του Ιησού : "αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα υμάς. μείζονα ταύτης αγάπης ουδείς έχει, ίνα τις την ψυχήν αυτού θη υπέρ των φίλων αυτού".


"Κύριος ποιμαίνει και ουδέν με υστερήσει"
Ό,τι υστερεί ο Κύριος από τους άλλους, το παραλαμβάνουν οι ποιμαίνες

"Και το έλεός σου καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου"
Το έλεος καταδιώκει ακόμη και τους καταδικασμένους εγκληματίες εις θάνατον. Τούτων το τέλος και η τελείωση γίνεται δια βολίδος σε τμήμα του εγκεφάλου προς αφαίρεση των ζωηφόρων οργάνων. Χορηγός, το έλεος του Κυρίου!

"και το κατοικείν με εν οίκω Κυρίου εις μακρότητα ημερών"
Η μακρότητα ημερών είναι το ζητούμενο. Ως προς το κατοικείν με εν οίκω Κυρίου, εδώ θα λέγαμε ότι πρόκειται περί συγκατοίκησης. Φυσικά, χωρίς τον Κύριο. Ο τον βίον επιμηκυνθείς, διότι εβραχύνθησαν αι ημέραι των ασεβών, συνοικεί μετά του αφαιρεθέντος βίου - προφανώς του ασεβούς. Η ευσέβεια και η ασέβεια συνοικούν δοξάζουσαι τον Κύριον εκφωνούσαι παρηλλαγμένην και εν αλαλαγμώ εκσυγχρονιστική/μεταπατερικήν ωδή:

"Δεύτε ζωή ζήσωμεν καινήν, ούκ εκ πέτρας αγόνου τερατουργούμενης. αλλ' αφθαρσίαν εκβλαστήσασα, εκ τάφου ομβρήσαντος αγάπην, εν η στερεούμεθα".

Εμείς και ο ποιμήν Λαυρεωτικής και Μεσογαίας, αυτή την αγάπη (μας καλεί να) την ξεπεράσαμε. Κάναμε την υπέρβαση. Είναι όλοι φίλοι μας, δεν κάνουμε καμία διάκριση. Εκτός από μια. Όλα να γίνουν όταν η τύχη και η κακιά στιγμή μας καταστήσει νεκρούς, αλλά λίγο ακόμη ζωντανούς. Τότε θα γίνουμε όλοι φίλοι όλων, τότε θα αποκτήσουμε την βιωματική εμπειρία δοσίματος, τότε θα αγαπήσουμε τόσο, ώστε την ψυχή μας (είναι τα λαμβανόμενα όργανα!) να δίνουμε για τους άλλους.

Εμπρός λοιπόν, όλοι εδώ και τώρα, να μπούμε στη λίστα της αγάπης και να μην περιμένουμε την ενδεκάτη. Να μη γίνουμε σαν τις μωρές παρθένες που τις πήρε ο ύπνος. Να φροντίσουμε να αγοράσουμε λάδι, και όταν ακούσουμε το "Ιδού ο νυμφίος" να βγάλουμε και να δείξουμε την κάρτα του δωρητή. Λάδι όμως δεν θα έχουμε, κλειστή θα είναι η πόρτα, κι εμείς μέσα στα σκοτάδια του κώματος θα φωνάζουμε "κύριε, κύριε, άνοιξον ημίν"..

"ο δε αποκριθείς είπεν, αμήν λέγω υμίν, ουκ οίδα υμάς".

Μετά από αυτά, θεωρώ εντελώς περιττό και ασήμαντο, αν ο π. Σαράντης ασχολήθηκε, και με ποιο τρόπο, με τη γερόντισσα Γαβριηλία. Σημαντικότερο είναι η κάρτα του πολίτη. καθώς θα περιέχει την ιστοσυμβατότητα των κατόχων της.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριανε,

Χριστός Ανέστη!

Σας εχω ξαναπει, και στο απώτατο παρελθον, προφανως σας γελα η μνήμη σας...

..όποτε αναφέρεστε σε δικα μου σχόλια, σας παρακαλω θερμα, να γραφετε διπλα και το 'ονομα μου'!

Εχω "πρόσωπο", εχω "ονομα", δεν ειμαι ενας "ανωνυμος σχολιαστης"!

Δωστε μου διευθυνση να σας στειλω τα βιβλια του καθηγητου κυριου Χρήστου Γιανναρά, ειδικα εκεινα με τιτλο "Ερως και Προσωπο" και παει λεγοντας!

Πρεπει καποια στιγμη, εστω την ύστατη, να αντιληφτειτε οτι ο ανθρωπος εχει προσωπο!

Και παλι χρονια πολλα!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αντεύχομαι και Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.

1) Αν η αναφορά του ονόματός σου, σε αυτό που είπες και αναδημοσίευσα ανώνυμα, είναι τόσο σημαντικό για σένα, ομολογώ, δεν μπορούσα να το φαντασθώ ποτέ.
Συχνά πυκνά ακούμε σκόρπιες κουβέντες στα γήπεδα, στους δρόμους, στα καφενεία κλπ., που μας δίνουν "τροφή" για να πούμε κάτι περισσότερο. Δεν νομίζω ότι θα μας ζητήσει κανείς το λόγο, που δεν αναφέραμε το όνομα εκείνου, από τον οποίο πήραμε την κουβέντα του.

2) Σχετικώς με το "πρόσωπο" και το "όνομα", εδώ έχεις λίγο παρεξηγήσει τα πράγματα. Δεν είναι δικό σου το φταίξιμο. Είναι εκείνων, που αντί να σου συστήσουν άλλα, τα απλούστερα και τα ευκολότερα, από τα οποία σιγά-σιγά θα πήγαινες στα δυσκολότερα, σου πέταξαν τη λέξη "πρόσωπο" για να σε μάθουν τη νέα αλφαβήτα (αλφαβητάριον) της πίστεως. Και το μόνο που κατάφεραν, είναι να ενισχύσουν και να τροφοδοτήσουν τον εγωισμό (δικό σου και άλλων) που μας ταλανίζει όλους.
Απόδειξη, ότι μου ζητάς να αναφερθώ στο όνομα/ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς. Διότι τόσο σπουδαίο θεωρείς αυτό που έγραψες :

Η αναγνώριση της γερόντισσας Γαβριηλίας είναι σημαντικότερο από όσα τεκταίνονται σε βάρος της πίστης, της θρησκείας, της πατρίδας, όλων και ενός εκάστου ξεχωριστά!

Εδώ χανόμαστε κι εμείς ψαχνόματε για την γερόντισσα Γαβριηλία!! Δεν βλέπεις ποιοι τυφλοί μας οδηγούν; Δεν βλέπεις ότι πάνε να μας χαλάσουν τα Ορθόδοξα αντανακλαστικά που ανέκαθεν είχαμε; Εγκεφαλικά νεκρούς μας θέλουν, ακόμη κι όταν έχουμε την ικανότητα του γινώσκειν και του κατανοείν.

3) Τέλος για τα βιβλία που μου συνιστάς, σε πληροφορώ ότι αρκετά από αυτά τα γνωρίζω. Σου το είχα πει παλαιά, σου το έγραψα λίγο πιο πάνω, σου το ξαναγράφω πάλι. Δεν φταις για τα στραβοπατήματά σου. Στραβά γράμματα σε δίδαξαν τα βιβλία που διάβασες. Σου έλλειπε το απαραίτητο σημείο αναφοράς και αναγωγής των μαθημάτων που πήρες. Έτσι, δέχτηκες ανεξέλεγκτα όλες αυτές τις ψευδοθεολογίες και ψευδοφιλοσοφίες, που σου προσφέρθηκαν με ορθόδοξο περιτύλιγμα. Ίχνος Ορθοδοξίας δεν υπάρχει σ΄ αυτά.

Εύχομαι να το αντιληφθείς έγκαιρα
Χριστός Ανέστη

Ανώνυμος είπε...

Επιθυμώ την αναγραφή του 'ονόματος' μου, οχι γιατι ειπα κατι σημαντικό!

Πάλι σε λαθος κατεύθυνση οδεύετε!

Απλα θελω να τονισω, οτι εχω το θαρρος της γνωμης, και δεν κρυβομαι πισω απο την αποψη μου. Δεν επιθυμω την Ανωνυμια των αποψεων μου.

Με απλα λογια: δεν χρειάζεστε να με καλυπτεται, εστω και κατι λαθος να εγραψα!

Οσο για τον Χρήστο Γιανναρά, θα ημουνα πολυ χαρούμενος ως Έλληνας, να ειχαμε εναν τοσο ωραιο άνθρωπο - εστω στα 75 του...

..αν δω τι 'κυκλοφορει στην αγορά', ωρέ, Χρήστος Γιανναρας και παλι Χρήστος Γιανναράς!

Ή μηπως εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο;
Σε Έλληνα διανοούμενο;

Μηπως τον Τατσόπουλο; Μήπως τον Μϊκη Θεωδοράκη; Ή μηπως τον Καραμπελα;

Αλήθεια, γιατι ολοι εσεις οι ΕΠωνυμοι Ιντελεκτουαλικοί τύποι δεν ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ τον Χ.Γ. στην προταση που κανει εδω και μηνες, για Εκτακτη Εθνοσυνέλευση και Καταργηση του ύπάρχοντος ΣΥντάγματος...και εκ νέου αναγέννηση του Ελληνικου Κρατους;

Αλλα βέβαια, φθονείται μην τυχον παρει ολη την Δόξα ο Χ.Γ!

Το ΙΝτερνετ προσφερετε για μια τετοια συσπείρωση του ελληνικου Λαου!

Τελοςπαντων

Δεν εχει νόημα....

Οποιος προλαβει να σωσει την ψυχη του, προλαβε!

Τα υπόλοιπα ειναι υστερόγραφο για την Ιστορία!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Αλήθεια, γιατι ολοι εσεις οι επωνυμοι ιντελεκτουαλικοί τύποι δεν στηρίζεται τον Χ.Γ. στην προταση που κανει εδω και μηνες, για έκτακτη Εθνοσυνέλευση και καταργηση του ύπάρχοντος Συντάγματος...και εκ νέου αναγέννηση του Ελληνικου κρατους;"

Κάνεις λάθος αγαπητέ μου. Κανέναν δεν φθονούμε εμείς οι "ιντελεκτουαλικοί" (σημ. δεν είναι ο ΧΓ, το μάθαμε κι αυτό). Απλά δεν δεχόμαστε αυτοί που μας αποσάθρωσαν να έρχονται τώρα, με όσα ανεκδιήγητα έχουν γράψει, να μας αναγεννήσουν. Τέρατα φτιάχνουν τα γραφτά τους κι εμείς δεν θέλουμε να παραμορφωθούμε. Δεν είπαμε ότι είμαστε πρόσωπα;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους "ξεσηκώνονται" και άλλοι ΈΛληνες, αν οχι για μια Εθνοσυνέλευση, εστω για μια "Εθνικη Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων"!

Μονο τα "Χριστιανικά blogs" κοιμουνται!!!

Ιδου το κειμενο:

Απάντηση στα blogs για το άρθρο μου ΄΄Κυβέρνηση σωτηρίας για τη χώρα΄΄

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 4, 2011


Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα την παρερμηνεία του άρθρου μου για Κυβέρνηση σωτηρίας στη χώρα. Στο άρθρο μου κάνω αναφορά για τη σωτηρία της χώρας μας που επιβάλλει την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός θα υπερψηφίσει την πρόταση του προέδρου μας κ. Αντώνη Σαμαρά και θα τον καλέσει να αναλάβει τα ινία της χώρας μας , πρότεινα για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι να λήξη η θητεία της παρούσας κυβέρνησης , Κυβέρνηση προσωπικοτήτων για να σωθεί η πατρίδα μας. Άλλωστε εσείς χαρακτηρίζετε την πρότασή μου ρηξικέλευθη και τολμηρή.

Αυτά παρακαλώ να δημοσιευτούν για την αποφυγή περεταίρω παρερμηνειών και καλύτερων επεξηγήσεων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

(απο την σελιδα: http://olympia.gr/2011/05/04)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα Χριστιανικά μπλογκ - δεν αναφέρομαι σε όλα - ξέρουν τι κάνουν και δεν ασχολούνται με τη νέα παγίδα της ψήφου, ίσον, έγκριση του συστήματος εξαπάτησης δια της κάλπης. Τώρα, τάχα, προσωπικοτήτων, λες και αυτές οι προσωπικότητες αίφνης αφυπνίσθηκαν και ανακάλυψαν τη φαυλότητα και την απάτη της δημοκρατικής (! θαυμαστικό εδώ) και ελεύθερης (πιο πολλά θαυμαστικά !!...) ψήφου.

Η μόνη σωτηρία της πατρίδας είναι η πλήρης απαξίωση του συστήματος της κίβδηλης δημοκρατίας και της ακόμη ψευδέστερης ελευθερίας. Ούτε καν λευκό. Τότε θα φανεί η δύναμη αντιστάσεως και όχι η εκ νέου ανάδειξη των "προσωπικοτήτων της φαυλότητας" μέσω κάλπης.

"Ο έχων νουν ψηφισάτω" τους αριθμούς των ψηφοδελτίων.