Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το φάσμα των συχνοτήτων


Η σημερινή είδηση :

"Παράλληλα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ έχουν ήδη επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια…”.

Ταύτα από την ιστοσελίδα enet.gr για το επερχόμενο ξεπούλημα των επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Όλα καλά, αλλά αυτό που θα ήθελα να μάθω, είναι για αυτό το λεγόμενο "φάσμα συχνοτήτων" το οποίο δημοπρατείται στους τοκογλύφους. Πρόκειται ασφαλώς για τις συχνότητες εκπομπής των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και αυτό που με κάνει να απορώ είναι τούτο :

Για ποιο λόγο το "φάσμα συχνοτήτων" δεν ιδιωτικοποιείται, έτσι ώστε, ο κάθε ρέκτης του "φάσματος" να πληρώνει τη συνδρομή του και να "βλεπακούει" όλο το 24ωρο, ας πούμε, τον κ. Πρετεντέρη παρέα με τον κ. Τσίμα, τον κ. Καψή και την αξιαγάπητη κα. Τρέμη. Άλλος μπορεί να έχει αδυναμία στα γύφτικα "Τσαντίρια", έτερος στην κα. Στεφανίδου και ότι άλλο διαθέτει το "φάσμα" των ραδιοτηλεοπτικών γούστων. Γιατί η συνδρομιτική τηλεόραση δεν ανοίγει τα πανιά της στον καταγάλανο πόντο που της παρέχει η πατρίδα μας; Οι δείκτες μετρήσεων δείχνουν πάντα υψηλά ποσοστά ναυσιπλοΐας.

Υποπτεύομαι όμως τους λόγους - δημοκρατικούς φυσικά - της απρόσκοπτης διάχυσης των πληροφοριών και της ενημέρωσης. Η ελευθερία της έκφρασης δεν θέλει ειδικά εδώ, σε αυτόν τον τομέα του "φάσματος", να θέσει το φραγμό της επί χρήμασι (συνδρομητικής) τηλεθέασης. Αν γινόταν αυτό τα ποσοστά των παραπληροφορημένων και τελικά αποβλακωμένων θα έπεφταν και αυτός δεν είναι ο στόχος του "φάσματος" και της ελευθερίας στην έκφραση. Οπουδήποτε αλλού η έκφραση πληρώνεται για να τη δεις και να την απολαύσεις. Τον ραδιοτηλεοπτικό άρτο τον απολαμβάνουμε δωρεάν καταβάλοντας τα πάγια μηνιαία τέλη εισφοράς για την ΕΡΤ και τον λοιπό εσμό της οπτικοακουστικής μας διαφθοράς.

8 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Το έχω υπόψη μου το περιστατικό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνείτε ότι αυτό που έγινε στον Φωλωράκη, χωρίς πετραχήλι, είναι εξομολόγηση;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βεβαίως, βεβαιότατα όχι. Αλλά, βλέπεις, έχουμε και τον Αλέξη Ζορμπά, που παντρεύτηκε τη μαντάμ Ορτάνς, όπως την περιγράφει το ομώνυμο του "Ζορμπά" μυθιστόρημα.

Η Εξομολόγηση συνοδεύεται από Μετάνοια και η Μετάνοια δείχνεται με έργα, πιχι, όπως εκείνο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Τώρα εμείς έχουμε το έργο (και "εργον") του Ν. Καζαντζάκη (ενός σκηνοθέτη και ενός μουσικοσυνθέτη).

Θέλεις να γράψω κι άλλα;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να συμπληρώσω κάτι ακόμη.
Ίσως, "έργον" του μακαρίτη του Φλωράκη να είναι και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ορθοδόξων(!) φρονημάτων. Τόσο ορθοδόξων(!!) που πήγε και ψήφισε το Νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Προκόψαμε. Άμα έχεις τέτοιους χριστιανούς, τι ανάγκη έχουμε τους αιρετικούς;

Ανώνυμος είπε...

Ημαρτων με τον Καζαντζάκη τον υβριστή προσέχετε κυριε Χριστοδουλίδη δεν ξέρω γιατί τον αναφέρετε
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟ

-Γέροντα, τι πρέπει να προσέχει κανείς, όταν συζητά με έναν δαιμονισμένο;
-Να λέει την ευχή και να του φέρεται με καλοσύνη.
-Γέροντα, θυμούνται οι δαιμονισμένοι τι λένε πάνω στην κρίση τους;
-Άλλα τα θυμούνται και άλλα δεν τα θυμούνται. Δεν ξέρουμε πως εργάζεται ο Θεός. Μερικές φορές επιτρέπει να τα θυμούνται, για να ταπεινωθούν και να μετανοήσουν.
Και όταν ζητάει κάτι ο δαιμονισμένος, δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πότε αυτό είναι από τον διάβολο και πότε το έχει ανάγκη ο ίδιος. Είχα συναντήσει κάπου μια δαιμονισμένη κοπέλα. Αυτή είχε διαβάσει Καζαντζάκη και πίστευε κάτι βλάσφημα πράγματα με αποτέλεσμα να δαιμονισθεί. Ξαφνικά την έπιασε το δαιμόνιο και έβαλε κάτι φωνές! «Καίγομαι, καίγομαι!». Οι δικοί της την κρατούσαν, για να την σταυρώσω. Μετά φώναζε: «Νερό, νερό:». Λέω: «Φέρτε της νερό». «Όχι, όχι, μου λένε, γιατί μας είπε κάποιος να μην κάνουμε υπακοή στον διάβολο». «Τώρα, λέω, η καημένη διψάει. Φέρτε νερό». Καταλάβαινα πότε ήταν το κάψιμο από τον διάβολο και πότε ήταν από δίψα. Ήπιε η καημένη κανα-δυο ποτήρια νερό. «Κάρβουνα, έλεγε, έχω μέσα μου, τόσο κάψιμο νιώθω. Και ένα κουβά νερό να έπινα, δεν θα έσβηνε μέσα μου η φωτιά». Τέτοιο κάψιμο ένιωθε!
-Όταν Γέροντα, φωνάζει ένας δαιμονισμένος, πως καταλαβαίνουμε πότε μιλάει ο διάβολος μέσω του ανθρώπου και πότε ο άνθρωπος;

http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=16&t=772&start=680

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος είπε...Ημαρτον με τον Καζαντζάκη τον υβριστή, προσέχετε κυριε Χριστοδουλίδη δεν ξέρω γιατί τον αναφέρετε.

Αγαπητέ αναγνώστη και σχολιαστή,

Ανέφερα τον Καζαντζάκη για να δείξω την αιτία των κακών που μας ταλανίζουν. Ο νεοέλληνας αυτόν έχει σαν πρότυπο (Ζορμπάδες, καπετάν Μιχάληδες κλπ) και είναι καιρός να καταλάβει τι κακό του έχει κάνει.

Με αυτό που γράφω τον παρακινώ να τον ξηλώσει από το θρόνο που τον ανέβασαν οι μη εννοούμενοι σημερινοί διανοούμενοι.

Αν δεν ήταν σαφές αυτό που έγραψα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο το έγραψα, ζητώ συγγνώμη. Νομίζω πάντως ότι ο προσεκτικός αναγνώστης δεν θα δυσκολεύτηκε να αντιληφθεί τον χλευασμό που ασκώ για το έργο (Καζαντζάκη) και "έργον" (σκηνοθετών, μουσικοσυνθετών και άλλων απο-συνθετών).

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 8:22 π.μ σας ζητάω ταπεινά συγγνώμη γι την παρερμηνεία, των όσων αναφέρατε για τον Καζαντζάκη και πάλι συγγνώμη
Εγώ φταίω που δεν το αντελήφθην αρχικώς
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος,

αγαπητέ σχολιαστή