Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τα "μπουλούκια" της πλατείας



Η κοινωνική αγανάκτηση που άρχισε με τα Ιουλιανά του 1965 είχε την κατάληξη του στρατιωτικού πραξικοπήματος (χούντα) των συνταγματαρχών.

Ο στόχος της Νέας Τάξης είχε επιτευχθεί : Αφ΄ ενός καταργήθηκε η Βασιλευομένη Δημοκρατία (σημ. παγκοσμιοποίηση με πολλούς βασιλείς και βασίλεια δεν γίνεται) και αφ΄ ετέρου η Κύπρος τεμαχίσθηκε. Έπειτα, οι αφελείς πατριώτες, υπηρέτες της Νέας Τάξης και αναμορφωτές του φρονήματός μας δικάστηκαν, ξεχάστηκαν, αλλά έθεσαν γερές τις σοσιαλιστικές βάσεις του νέου δημοκρατικού μας πολιτεύματος στην Ευρώπη των λαών.

Τα σημερινά ασύντακτα και ασυντόνιστα "μπουλούκια" των αγανακτισμένων της πλατείας, είναι τα νέα Ιουλιανά που μας ετοίμασε η παγκοσμιοποίηση, αφού πλέον οι αχυνάνθρωποι της Μεταπολίτευσης έφεραν και αυτοί αισίως εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε, δηλαδή τη χρεωκοπία της Ελλάδας.

Ο στόχος και πάλι επιτεύχθηκε, αλλά με δημοκρατικές διαδικασίες. Η πατρίδα πουλήθηκε και η διάδοχος κατάσταση με νέους αχυρανθρώπους, έντιμους, άριστους, τεχνοκράτες κλπ. είναι έτοιμη. Υποτίθεται αυτοί θα είναι λιγότερο κλέφτες από τους προηγούμενους της Μεταπολίτευσης. Αλλά δεν γίνεται. Η παγκόσμια διεθνής σπείρα του χρήματος δεν θέλει έντιμους συνεργάτες. Θέλει οι άριστοι να είναι μάστορες της ψευτιάς και στην απάτη, όπως είναι οι κεφαλές της σπείρας, που κλέβει αδιάντροπα το μόχθο των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα "μπουλούκια" της πλατείας είναι βαθειά νυχτωμένα. Νομίζουν ότι με την ειρηνική τους αγανάκτηση κάτι θα μπορέσουν να κάνουν. Οπωσδήποτε κάτι θα καταφέρουν. Κάποια συναυλία θα ακούσουμε και οι λαθραίοι των πεζοδρομίων λίγα ευρώ θα βγάλουν από το εμπόρευμα, το απλωμένο στα σεντόνια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θα πω μάλλον θα φανεί γραφικό. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάμε οι Ελληνες σε πλατείες, σε εξέδρες, σε δρόμους ή σε στάδια. Στην εκκλησία πρέπει να πάμε. Στον εξομολόγο πρέπει να πάμε. Εχουμε ξεφύγει, δεν έχει μείνει τίποτα, πορνεία, μοιχεία, βλασφημία νύχτα-μέρα, μαγεία και δεν συμμαζεύεται. Ποια πλατεία? Ξεχνάμε ότι τα πάντα διοικούνται από τον Κύριο. Δώσαμε δικαιώματα στο κακό και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε με βόλτα στην πλατεία. Σαν να χτυπάμε με γυμνό χέρι στο μαχαίρι. Ψηφίστηκε η κάρτα και τίποτα. Ανακοίνωσε οικονομικές περικοπές και βγήκαμε στις πλατείες. Ψηφίζεται το νομοσχέδιο των 'εν αγάπη' μεταμοσχεύσεων, πάλι τίποτα. Οι πρόγονοί μας δεν είχαν τέτοια ψύχωση με τα χρήματα. Ντροπή για την κατάντιά μας. Τα οστά των προγόνων μας που πολέμησαν στην Βόρεια Ηπειρο είναι διάσπαρτα - πεταμένα, στα βουνά της Βορείας Ηπείρου. Στη Χίο, στην Σμύρνη και στην Τραπεζούντα οι έλληνες σφάχτηκαν φριχτά. Και εμείς πάμε στην Κωνσταντινούπολη να ψωνίσουμε επειδή είναι πιο φθηνά. Δεν μπορώ να σκεφθώ λέξη που να περιγράφει αυτό το ρεζιλίκι.
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εκεί καταντήσαμε δυστυχώς. Να θεωρούνται γραφικά αυτά που γράφεις, ενώ σοβαρά είναι να διαμαρτυρόμαστε για το ξεπούλημα της πατρίδας, την κλεψιά του μόχθου μας ή για το ποδόσφαιρο. Πρώτα όμως ξεπουλήσαμε την πίστη μας, τα υπόλοιπα ήρθαν νομοτελειακά.

Έρχονται κι άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλημέρα,
Η πρώτη δόση αληθινής Νέας Τάξης έρχεται. Διάβασα σήμερα το κάτωθι άρθρο
'Από τα μέσα Ιουνίου η προμήθεια της φοροκάρτας

Στα μέσα Ιουνίου το υπουργείο Οικονομικών θα προμηθεύσει τους φορολογούμενους με την φοροκάρτα.

Η φοροκάρτα θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος Ιουνίου και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις συναλλαγές τους.

Η φοροκάρτα ή αλλιώς η κάρτα αποδείξεων θα είναι προαιρετική και θα χορηγείται μόνο στους πολίτες που θα ενταχθούν στο σύστημα παραγγελίας και διαθέσεως των μαγνητικών καρτών.

Ο χρήστης της κάρτας θα υποχρεούται να δηλώσει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της μέσω διαδικτύου (internet) και με την χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS)'
Πηγή: in.gr.
Μένει να περιμένουμε να οργανωθεί αντίσταση στο Σύνταγμα για την φοροκάρτα. Κάτι μου λέει ότι θα περιμένουμε πολύ.
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Μένει να περιμένουμε να οργανωθεί αντίσταση στο Σύνταγμα για την φοροκάρτα. Κάτι μου λέει ότι θα περιμένουμε πολύ."
Μία πιστή

ΚΧ : Εδώ ταιριάζει ο τίτλος του μυθιστορήματος του Ντίκενς "Μεγάλες Προσδοκίες" ... μπουλουκηδόν.

Για να υπάρξει αντίσταση απαιτείται προεργασία και πάνω απ΄ όλα ένα μίνιμου κοινή συμφωνίας. Αν αυτό δεν είναι η Πίστη, όλα πάνε χαμένα. Πίστη έχουμε βέβαια, αλλά την κάναμε πολυφωνική και πολυπολιτισμική.

Πάω να συνεχίσω την ανάγνωση του μυθιστορήματος.

Ευχαριστώ την πιστή αναγνώστρια.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και συνεχίζω (μετά την ανάγνωση του Ντίκενς)

Ξέρεις ποια θα είναι η συνέχεια αγαπητή αναγνώστρια; Νομίζω τη φαντάζεσαι. Οι μη προαιρούμενοι θα μαζεύουν τις αποδείξεις, αλλά σε κάποια στιγμή, θα πάνε στο κατάστημα και θα τους πουν εκεί : Δυστυχώς μας χάλασε το μηχάνημα των αποδείξεων και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Ούτε υπάρχουν και άλλα μηχανήματα κοπής αποδείξεων.

Οπότε θα πας σε άλλο μαγαζί. Κι αυτό όμως μετά από λίγο θα σου πει τα ίδια. Χαλάνε τα μηχανήματα, πως να το κάνουμε, και άλλα δεν υπάρχουν.

Λοιπόν; Τι θα γίνει στο τέλος με ... την προαίρεση;
Κατάλαβες το κόλπο;

Ακόμη υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Θα ελέγχονται εξονυχιστικά οι μη προαιρούμενοι. Και αν μεν λίγα ξοδεύουν, άρα πολλά τους μένουν, θα τους τα παίρνουν.
Αν πάλι πολλά ξοδεύουν, άρα και πολά έχουν, πάλι θα τους κόβουν το υψηλό εισόδημα.

Είτε τρως καθημερινά πασατέμπο ή φασιανό θα είναι το ίδιο.