Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Το λαθρεμπόριο του λαθραίου θανάτου

Η είδηση ...

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, κ. Vuk Jeremić, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των κατηγοριών για το λαθρεμπόριο των ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, μέσα σε μια ανεξάρτητη ανάκριση του ΟΗΕ, καθώς και ότι όλοι οι υπαίτιοι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον δικαστηρίου και να τιμωρηθούν.

Και η αντι-είδηση ...

Δεν πρόκειται περί λαθρεμπορίου αλλά περί στυγνών δολοφονιών. Ακόμη και αυτές οι εκτελέσεις καταδικασμένων εις θάνατον, που γίνονται στην Κίνα, είναι στην πραγματικότητα φόνοι δια δόλου.

Ο θανατοποινίτης φονεύεται δολίως, δηλαδή μερικώς, και ολοσχερώς στο χειρουργείο. Η εκτέλεση δεν είναι πλήρης, όπως στον δια τυφεκισμού με χαριστική βολή, δι΄ απαγχονισμού, στην ηλεκτρική καρέκλα ή με καρατόμηση, θάνατο.

Τι είδους λαθρεμπόριο είναι η αγοραπωλησία οργάνων, όταν ο συλληφθείς (νόμιμα ή λαθραία) εκτελείται ατελώς, έπειτα πλήρως και τα όργανα πωλούνται επίσημα και δια νόμου; Μπορούμε να κάνουμε λόγο για λαθραίες δολοφονίες; Λαθραίος ο θάνατος, λαθραίες οι αγοραπωλησίες, αλλά λαθραίοι και οι νόμοι (τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια: