Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η Υπεύθυνη Δήλωση άρνησης δωρητή σώματος

Εισαγωγικό σχόλιο

   

Αφού διαβάσετε το Θέμα, κυττάξτε κατόπιν τα σχόλια. Έχουν, νομίζω, ενδιαφέρον για τη δολιοτάτη μεθόθευση υποβολής αρνητικής Υπεύθυνης Δήλωσης για τη δωρεά οργάνων. Αντί να μας πληροφορήσουν πόσοι είναι οι δηλωμένοι δωρητές οργάνων, μας ζητούν να δηλώσουμε πόσοι δεν θέλουμε να γίνουμε τα ιερά σφάγια της επιστήμης. Σχεδόν 30 χρόνια μεταμοσχευτικού (κακοήθους) έργου, ποτέ δεν μας είπαν πόσοι είναι οι δηλωμένοι συνειδητοί δωρητές οργάνων. Γιατί; Διότι δεν θέλουν να μάθουμε ότι είναι μόνο μια μικρή, ελάχιστη μειοψηφία. Και αυτή η μειοψηφία επιδιώκει να μας επιβάλλει με το νόμο της εικαζόμενης συναίνεσης, την υφαρπαγή των οργάνων μας προ του θανάτου. Άραγε, οι γιατροί γνωρίζουν ότι καλούνται να γίνουν το εκτελεστικό απόσπασμα ασθενών;

   Το έχω γράψει και θα το επαναλάβω, δυο λόγια μόνο για την Υπεύθυνη Δήλωση άρνησης δωρητή σώματος.

   Μας παγιδεύουν και με αυτό. Πρώτον, διότι όποιος έχει τη δήλωση, θα αντιμετωπίζεται με ήσσονα ιατρική φροντίδα (ασθενείς δυο ταχυτήτων) και δεύτερον, το αυτονόητο του φόνου προκειμένου να ληφθούν τα όργανα γίνεται de facto αποδεκτή ιατρική πράξη και  εγκρίνεται η επιστημονικά άκυρη διάγνωση του εγκεφαλικού "θανάτου". Έγκυρη διάγνωση θανάτου ή νέκρωσης τμήματος ή ολόκληρης της εγκεφαλικής μάζας επιβάλλει την διενέργεια βιοψίας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στους πτωματικούς, όπως ονομάζονται, ασθενείς! (Εδώ ταιριάζουν πολλά θαυμαστικά).

Αυτονόητο γίνεται ότι οι εγκεφαλικά νεκροί είναι ασθενείς, αλλά φευ, πτωματικοί! Σε λίγο θα εισαχθεί στην ιατρική ορολογία το "ασθενής με πτωματικότητα". Θα τρελαθούμε. Άρα, καμιά δήλωση δεν χρειάζεται.. Το αληθές όμως αυτονόητο : Νεκρός είναι εκείνος που έχει οριστική καρδιακή παύση - ηλεκτρομηχανικός διαχωρισμός, κατά την ιατρική ορολογία -, παύει να υπάρχει και γίνεται δυσνόητο.

   Πέραν τούτων, όσοι δεν μπαίνουν στον κόπο για ποικίλους λόγους να δηλώσουν γραπτή άρνηση, μολονότι εντάσσονται στους επικριτές των μεταμοσχεύσεων, θα αποτελέσουν στατιστικό δείγμα. (Παρένθεση, ουδέποτε συμμετέχω σε δημοσκοπήσεις). Δεν αποκλείεται να μας πουν ότι η πλειοψηφία "του λαού" εγκρίνει το ψευδές αυτονόητο του εγκεφαλικού θανάτου.

Δυστυχώς εκεί μας οδηγεί η συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους της μαζικής δημόσιας παραπληροφόρησης. Σύμμαχο έχει τα περίφημα γκάλοπ.

   Επίλογος
   Ας συγκρατήσει ο αναγνώστης τούτο: Ότι δεν μας λένε πόσοι είναι οι δηλωμένοι με ταυτότητα δωρητές, παρά μας αναγκάζουν να υπογράψουμε την αρνητική Δήλωση Δωρεάς. Αν λοιπόν από τη μια μεριά έχουμε τόσους του ναι, και από την άλλη τόσους του όχι, οι "δεν ξέρω, δεν απαντώ", γιατί υποχρεώνονται να δηλώσουν οπωσδήποτε μόνο το όχι; Όλοι οι άλλοι είναι του απίστευτου νομοθετήματος του εικαζόμενου ναί; Το "ναί" όμως είναι κατά φαντασία, είναι εικαζόμενο, και όχι  το αντικειμενικά, πρακτικά και πραγματικά, υπάρχον, όπως αυτό πιστοποιείται από τον μικρό αριθμό των με ταυτότητα δωρητών σώματος.

12 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

Τί λύσεις προτείνετε αγαπητέ κ. Χριστοδουλίδη για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα; Με ρωτούν και άλλοι άνθρωποι και πρέπει να δούμε τί πρέπει να κάνουμε.
Ευχαριστώ!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ δάσκαλε,

Με ρωτάς ποιές λύσεις προτείνω και αυτή είναι φυσικά μία : Η πίστη στον ενανθρωπήσαντα άγιο Θεό και η πίστη αυτή, όπως μας διδάσκει το Άγιον Πνεύμα δια στόματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, είναι "ελπιζομένων υπόστασις". Καλούμεθα όλοι οι πιστοί να δώσουμε έμπρακτα υπόσταση σε αυτό που είναι η πίστη μας.

Δεν γεννηθήκαμε ως άνθρωποι για να ζούμε τούτη την εφήμερη και εφάμαρτη ζωή αιώνια. Γεννηθήκαμε ως άνθρωποι για να φορέσουμε, όσο ζούμε, την εικόνα του επουρανίου : "καὶ καθὼς ἐφορέσαμεν τὴν εἰκόνα τοῦ χοϊκοῦ, φορέσομεν καὶ τὴν εἰκόνα τοῦ ἐπουρανίου".

Δυστυχώς, η αίρεση αλλοίωσε, παραμόρφωσε, την εικόνα του επουρανίου και διδάσκει ότι με την έγκαιρη θανάτωση ενός ψυχορραγούντος ασθενή, σώζουμε έναν άρρωστο και ενδεχομένως, φοράμε την εικόνα του επουρανίου. Αλλά κατόπιν δόλου και φόνου αυτό δεν γίνεται, καθώς τουλάχιστον μας διδάσκει η Ορθόδοξη Πίστη και η Παράδοση. Δεν εξισώνω βέβαια όλους τους θανάτους με δολοφονίες.

Γεννηθήκαμε και είναι ανπόφευκτος ο θάνατος. Ας μην επιδεινώνουμε λοιπόν τη φθαρτή μας φύση βιαιοπραγούντες κατά του συνανθρώπου μας ακόμη κι αν αυτός είναι εγληματίας, καταδικασμένος σε θάνατο. Δεν σώζεται ούτε αυτός, τον οποίο οι αλλόδοξοι (και οι βλάσφημοι) φονεύουν φροντίζοντας όμως να του πάρουν τα όργανα πριν πεθάνει, δεν σώζεται όμως ούτε και εκείνος που τα λαμβάνει υποσχόμενως, ίσως, να γίνει ομολογητής της αγίας ημών Πίστεως.

Η λύση είναι λοιπόν να ακολουθήσουμε τα παραδεδεγμένα της κλασσικής Ιατρικής Επιστήμης, όσο αυτή δεν είχε υποπέσει στο ολέθριο λάθος των οικονομικών επενδύσεων στον τομέα της Υγείας.

Σε ευχαριστώ για το ερώτημα που έθεσες
κχ

Silver είπε...

"δείξoν μοι την πίστιν σου εκ των έργων σου"

"ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ΄ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου·και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος·"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σοφόν το σαφές.
Οι ανέκαθεν θεοκτόνοι και ανθρωποκτόνοι νομίζουν ότι έξεστι να μας παρέχουν αναλογικά (...) τις "αναστάσεις" των ασθενών κατόπιν λήψεως οργάνων από ψυχορραγούντες. Δια δόλου και φόνου εσίγησαν τον Θεάνθρωπο Κύριο, αλλά Ανέστη ο Κύριος. Ο Παράκλητος είναι πάνταχού παρών. Άπαξ εγένετο η Ανάστασις και παρομοία αυτής δεν πρόκειται να υπάρξει δια των επιτηδευμάτων της επιστήμης.

δάσκαλος είπε...

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Πρακτικά όμως ρωτώ πως πρέπει να δράσουμε; Να υπογράψουμε την δήλωση άρνησης ή δεν θα έχει νόημα; Ευχαριστώ!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ σε Δάσκαλε για την ερώτηση.

Όχι, δεν χρειάζεται να πέσουμε στην παγίδα όπου μας στήνουν. Αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα αν υπάρχουν 100.000 δηλωμένοι δωρητές οργάνων. Τα υπόλοιπα 9.900.000 είναι αδήλωτοι. Ποιο το αυτονόητο λοιπόν; Η εικασία ότι είμαστε όλοι δωρητές, πλην εκείνων που υπογράφουν τη δήλωση, ή η πραγματικότητα - και μη εικασία - ότι στα 20 χρόνια μεταμοσχεύσεων μόνο 100.000 τη δέχονται με υπογραφή; . Είναι ποτέ δυνατόν να υπογράψουν τα 9.900.000 εκατομμύρια την αντίθεσή τους; Δεν αρκεί ότι μόνο 100.000 είναι οι δηλωμένοι; Από που βγαίνει το συμπέρασμα της εικασίας του νομοθέτη Λοβέρδου ότι είμαστε όλοι (κατά εικασίαν πάντα) σύμφωνοι;

Είναι απάτη η Υπεύθυνη Δήλωση, δεν χρειάζεται, διότι 9.900.000 Έλληνες είναι ανομολόγητα αντίθετοι. Και γιατί άλλωστε να το ομολογήσουν; Γιατί να το δηλώσουν; Αν θέλουν ας κάνουν στατιστική έρευνα, την οποία την έχουν, αλλά δεν τους βγαίνει και δεν τη λένε. Η πλειοψηφία δεν ζητά ποτέ να έχει την έγκριση του νομοθέτη. Ενώ, αντίθετα, η πονηρή και δόλια μειοψηφία εισηγείται το νόμο της εικασίας για να μας επιβληθεί και να μας κάνει κοινωνία δολοφόνων, ο ένας να υποβλέπει τον άλλο για να έχουν όργανα οι Τράπεζες και λεφτά οι φονιάδες.

Και μη τολμήσουν να μας πουν ότι "ο κόσμος" ή "ο λαός", είναι απληροφόρητος. Αυτό μόνο εμείς που παλεύουμε κατά αυτού του επιστημονικού εγκλήματος μπορούμε να το πούμε. Απόδειξη; Ποτέ δεν τόλμησε κάποιος να μας βγάλει σε δημόσια συζήτηση, ώστε να μάθει "ο λαός" τα δικά μας παραμύθια και τις δικές τους σοφίες. Μια φορά έγινε μόνο αυτό και μετά "έπεσε σήμα", όπως λένε. Και, κατά τη συνήθη και προσφιλή τακτική τους, άφησαν να αιωρείται η συκοφαντία ότι είμαστε ρατσιστές, ναζί, φασίστες, ταλιμπάν και ... παλαιοημερολογίτες (τω Θεω η δόξα για τη τελευταία κατηγορία τους).

δάσκαλος είπε...

Ευχαριστώ πολύ και να έχετε υγεία να συνεχίζετε την ενημέρωση!

ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ" ΩΣ ΘΑΝΑΤΟ.ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΗΣΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΚΕΠ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΡΗΤΑ, ΑΜΕΣΑ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.ΜΕΧΡΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΥΤΗ.ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΡΗΤΗ ΑΡΝΗΣΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΥΡΙΕ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΚΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ κύριε Μιχάκη,

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Μπορεί να είναι όπως τα λέτε, αν και νομίζω ότι δεν ισχύει ακόμη, για το συγκεκριμένο ζήτημα, το γνωστόν "dura leg, sed leg". Δείτε, πάντως, κι αυτή την άποψη η οποία έχει ως ακολούθως.

Γράφετε : ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΡΗΤΗ ΑΡΝΗΣΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΥΡΙΕ.
Αλλά πώς είναι δυνατό να γίνει αυτό πρακτικά, ώστε όσοι διαφωνούν να πάνε να υποβάλουν αυτή την Υπεύθυνη Δήλωση; Πόσοι θα βρεθούν και πού; Οι αγανακτισμένοι πρακτικά (sic) βγήκαν στους δρόμους, δεν έγινε όμως τίποτα.

Γνωρίζουν οι επινοήσαντες την Δήλωση άρνησης ότι δεν θα είναι πολλοί.
Βλέπετε, δεν λαμβάνουν υπόψη τον μικρό αριθμό των, με ταυτότητα,
δωρητών. Αυτό το μικρό ποσοστό δεν τους ενδιαφέρει. Γιατί; Τους ενδιαφέρει ο αριθμός των αρνουμένων τη δωρεά οργάνων, ώστε με αυτό το μικρό στατιστικό δείγμα να πανηγυρίσουν την επιτυχία της εικαζομένης σε
βάρος της αποτυχίας της ενσυνείδητης, και με ταυτότητα, δωρεάς.

Πείτε μου : Γιατί δεν μας υποχρέωσαν, όσοι συμφωνούμε με αυτό το κοινωνικό αγαθό, που μας παρέχει η επιστήμη, να το δηλώσουμε; Γιατί το άφησαν αυτό και αντίθετα, έριξαν όλο το βάρος στην υπεύθυνη αρνητική δήλωση; Φαντάζεστε τι θα γινόταν, αν μας έβαζαν το δίλημμα : Αν θες να ζήσεις υπόγραψε, αν όχι σε σκοτώνω; Δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν και όχι να τους σκοτώσουν; Εκεί φθάσαμε, σε τόσο παραλογισμό, ώστε ζητάμε υπογραφές από όποιον θέλει να ζήσει;

Στο κάτω-κάτω, γιατί να επιτρέψουμε να νομιμοποιήσουν τον αντιεπιστημονικό όρο του εγκεφαλικού "θανάτου", με υπεύθυνη αρνητική δήλωση, όσοι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό; Δεν θα είναι απόλυτα δικαιολογημένοι αν μας πουν ότι όλοι αυτοί δεν ξέρουν τίποτα, αφού διεθνούς κύρους επιστήμονες τον επικυρώνουν; Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι εξίσου επιστημονικά έγκριτοι επιστήμονες - όπως ο υποφαινόμενος αλλά όχι "έγκριτος" - αρνούνται να συμφωνήσουν βάσει επιστημονικών επιχειρημάτων; Πότε τους είδαμε, πότε τους ακούσαμε, πότε τους διαβάσαμε;

Μη νομίστε ότι με αυτά που έγραψα, επιθυμώ να ακυρώσω την προσπάθεια συλλογής υπευθύνων δηλώσεων άρνησης αυτών των ιατρικών πράξεων. Κρίνω όμως ότι θα είναι αναποτελεσματική και αυτή η προσπάθεια, όπως πολλές αλλες (βλέπε υπογραφές για τις ταυτότητες). Δεν θα ήταν, αν ο αριθμός ήταν αυτός που είναι σήμερα, όπου 9 εκατομμύρια 900 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αδήλωτοι και όχι εικαζόμενοι αρνητές των μεταμοσχεύσεων. Το προσκλητήριο τους έγινε, αλλά αυτοί γύρισαν την πλάτη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ιατρός

ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ.ΑΠΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ
ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΙΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΙΚΑΣΙΑ

Κύριε Μιχάκη,

Είστε Νομικός και Δικηγόρος, πείτε μου λοιπόν, όταν η Δικαστική Εξουσία έκρινε νόμιμο το Νόμο της Εικαζόμενης Συναίνεσης, γιατί δεν βρέθηκε ουδείς εκ των ανωτάτων Λειτουργών της Θέμιδος να θέσει στους συναδέλφους του το απλούστατο ερώτημα : Πού, πότε και από ποιον, θεσμοθετήθηκε δια νόμου και επιβλήθηκε η εικασία; Υπήρξε ποτέ νόμος που να επιβάλει την εικασία και ο πολίτης να είναι υποχρεωμένος να δηλώσει τη διαφωνία του; Πού ξανακούστηκε αυτό;

Αλλά και κάτι άλλο. Πώς είναι δυνατόν την εικασία των ανηλίκων ή ατόμων μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, να επιτρέπεται να την εκφράσουν άλλοι;

Αυτά είναι πρωτάκουστα και πρωτοφανή. Τον αγώνα αυτό εσείς οι νομομαθείς οφείλεται να δώσετε. Το ίδιο, από Ιατρικής πλευράς, οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς οι γιατροί. Ως προς δε τους ασχολούμενους με τα θεολογικά, τα ακαδημαϊκά και τα θρησκευτικά, είναι μάλλον περιττό να περιμένουμε κάτι. Ισχύει εδώ το "εὑρέθην τοῖς ἐμὲ μὴ ζητοῦσιν, ἐμφανὴς ἐγενόμην τοῖς ἐμὲ μὴ ἐπερωτῶσι".

Από το 1980 έχουν περάσει 30 τόσα χρόνια και η Ιεραρχία της Εκκλησίας, μετά από μια Ημερίδα περί "Εκκλησίας και Αριστεράς", ύστερα από άλλη παρόμοια με θέμα "Ναζισμός και Χριστιανοί", αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί "διά τινος παραρτήματος" με τον Εγκεφαλικό Θάνατο.

Θα μου πείτε, τι θέλω τώρα και τα γράφω αυτά; Δεν θα έχετε άδικο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Γράφετε ακόμη κύριε Μιχάκη, ότι ενωμένοι πρέπει να αγωνισθούμε δηλώνοντας ταυτόχρονα ρητά την άρνησή μας. Δεν γνωρίζω πόσο ενωμένοι είμαστε - δεν τους ενδιαφέρει και δεν είναι εκεί το ζήτημα - σαφώς όμως γνωρίζω ότι ουδόλως τους ενοχλεί (στατιστικά) η ρητή μας άρνηση. Την γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Τους είδατε ποτέ να προτείνουν διάλογο με όσους έχουν τεκμηριωμένες : ιατρικά, νομικά, θεολογικά, αντίθετες γνώμες; Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν προγραμματίζουν επιστημονικά συνέδρια, ώστε να ακουστούν και οι δυο φωνές και ο κόσμος "να βγάλει τα συμπεράσματά του", όπως αρέσκονται να δηλώνουν οι δημοκρατικοί δημοσιογράφοι μας; Επιπλέον, γιατί θέλουν μόνο την αρνητική υπεύθυνη δήλωση και αφήνουν στην άκρη τη θετική; Γιατί αυτοί που επιθυμούν να γίνουν δωρητές δεν το δηλώνουν, παρά νομοθετούν υπέρ αυτών οι κυβερνήτες μας την καθ΄ υπόθεση (εικασία) συμφωνία όλων; Τελικά, πείτε μου, ποιος κοροϊδεύει ποιον; Αυτοί που υποστηρίζουν την παγίδευση με την αρνητική υπεύθυνη δήλωση ή οι εικάζοντες ότι όλοι καταφάσκουμε στις μεταμοσχεύσεις;