Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Οι ψευδολογίες του επισκόπου Σισανίου και Σιατίστης


Νεότερη επεξεργασία : Υπάρχουν σχόλια, για όσους περισσεύει χρόνος

Ο επίσκοπος Σιατίστης και Σισανίου Παύλος αφού διάβασε προσεκτικά τό Δελτίο Τύπου τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς ως προς τις θέσεις της για την Ορθοδοξία, γράφει τα ακόλουθα :

"Τό ἐρώτημα πού γεννιέται εἶναι γιά τό ποιά «Ὀρθοδοξία» μιλάει ἡ Χρυσή Αὐγή; Γιά τήν Ὀρθοδοξία τῆς Ἐκκλησίας ἤ γιά τήν «Ὀρθοδοξία» τή δική Της; Βασικό περιεχόμενο τῆς Ἐκκλησίας εἶναι Ἀγάπη. Εἶναι πολύ χαρακτηριστικές μερικές ἐπισημάνσεις ἀπό τό Εὐαγγελικό κείμενο: Ὁ Θεός εἶναι ἀγάπη! Ἐφόσον ἐποιήσατε ἑνί τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων ΕΜΟΙ ἐποιήσατε! Ἤμουν ΞΕΝΟΣ καί συνηγάγετέ με! Εἶδες τόν Ἀδελφό σου, εἶδες Κύριον τόν Θεόν σου!"

Και σΧολιάζουμε,

Τη θεολογία της αγάπης να τη διδάξει, αφού πρώτα διδάξει τα μαθήματα τα αφορώντα στη θεολογία της ταπείνωσης. Διότι προηγείται της αγάπης η ταπείνωση. Αυτά που μας είπε ουδεμία σχέση έχουν με Ορθοδοξία, παρά μόνο με τα γνωστά παπικά κηρύγματα αγαπισμού ή με τα παρεμφερή προτεσταντικά περί σχέσης. Αμφότερα στερούνται  εμφανώς από πνεύμα και φρόνημα ταπεινό. Πέρα όμως από αυτό, ζητάμε να μάθουμε από τον επίσκοπο των αγαπητικών σχέσεων ποια είναι η δική του ορθοδοξία, αφού και ο ίδιος θέτει το ερώτημα : "... γιά τό ποιά «Ορθοδοξία» μιλάει η Χρυσή Αυγή; Γιά τήν Ορθοδοξία της Εκκλησίας ή γιά τήν «Ορθοδοξία» τή δική Της; ". 

Ποιά είναι η ορθοδοξία του επισκόπου Σιατίστης Παύλου; Είναι η πρό του 1924 ή μήπως αυτή που μας επιβλήθηκε από το ΄24 και μετά από τους Αθηναγόρα, Δημήτριο και νυν οικουμενικό Βαρθολομαίο; Διότι όπως είναι γνωστό, τα αναθέματα μεταξύ Δύσης και Ανατολής ήρθησαν καθώς μάθαμε ότι "οι πατέρες της εκκλησίας υπήρξαν θύματα του αρχεκάκου όφεως". Προφανώς, διότι εκείνοι στερούντο αγαπητικής σχέσης με τον θεό. Αν είναι αυτή η ορθοδοξία του και με αυτή ποιμαίνει το λαό του Θεού λυπούμαστε.

Ανάγκη δεν έχουμε ούτε τους παπικούς αγαπολόγους, μήτε μας ενδιαφέρουν οι σχεσίτες προτεστάντες. Το σημαντικότερο, δεν μας χρειάζονται σιωνιστές επίσκοποι με μίτραν επί της κεφαλής και ράβδο ανά χείρας. Η ράβδος που κρατά, δεν είναι εκ της "ρίζης Ιεσσαί". Είναι ράβδος παραλλαγής προς εκφοβισμό των πιστών, όπως ακριβώς είναι και τα Ευαγγελικά εδάφια που μας παρέθεσε. Αυτά όμως όχι προς εκφοβισμό, αλλά για κάτι χειρότερο, όπως είναι η πλαστογραφία της αγάπης. Όταν τα αλλότρια έθνη που μας κατακλύζουν λαθραία δεν έχουν ουδεμία διάθεση μαθητείας προς τους "διδάσκοντες τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν", τι νόημα έχει η προς ημάς υπενθύμιση των εδαφίων της αγάπης; Και ακόμη, όταν στην ίδια την πατρίδα μας τελούμε σε διωγμό, και μέσα στα σπίτια μας ζούμε σε διαρκή φόβο, πώς είναι δυνατό να επαναλάβουμε το "ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με"; Πώς να πούμε το "εἶδες τόν ἀδελφό σου, εἶδες Κύριον τόν Θεόν σου"; Οι ξένοι δεν ήρθαν για να τους φροντίσουμε, ήρθαν για να μας κατακτήσουν, να μας αφανίσουν, με τις αγαπητικές και σχεσίτικες ψευδολογίες που μας γράφει.

3 σχόλια:

cummulus είπε...

Πολλοί Ἕλληνες δέν ἔχουν ἀντιληφθεῖ τό μέγεθος τῆς εἰσβολῆς, καί πού τελικά ἀποσκοπεῖ. Οἱπρρώτοι πού ἦρθαν στήν Ἑλλάδα ἦταν οἱ άλβανοί. Τούς θυμᾶμαι σάν τώρα νά κατεβοίνουν ἀπ΄τήν Καστανιᾶ. Φτωχοί, πάμφτωχοι,καί πεινασμένοι. Θυμᾶμαι ἕναν γέροντα παπά-άπ΄τό χωριό τοῦ ὁποίου περνούσαν-νά ἔχει στήσει ὑπάιθριο μαγειρίο γιά νά δίνει στούς -πραγματικά αὐτούς φτωχούς ἀλβανούς ἕνα πιάτο φαΐ. Ἀπό τότε πέρασαν πάνω ἀπό 20 χρόνια. Οἱ περισσότεροι ἀπό αὐτούς ἔχουν ἐνταχθεῖ καί πολλοί βαφτίστηκαν -ἔστω καιροσκοπικά- χριστιανοί. Ἡ πλειοψηφία δέ, χτίζουν ἤ ἔχτισαν σπίτια στήν πατρίδα τους, σαφές σημεῖο ὅτι δέν ἦλθαν γιά μόνιμη ἐγκατάσταση, Ἐξ΄ἄλλο υποτέ δέν δημιούργησαν γκέττο.
Οἱ ἄλλοι ὅμως πού ἦρθαν, ἔχοντας τό μουσουλμανικό ὐπόβαθρο, συνιστοῦν τρομακτική ἀπειλή γιά τήν ἑλληνική κοινωνία. Ἀπόρῶ πῶς δέν τό κατανοοῦν κάποιοι. Οἱ μουσουλμάνοι λαθρόμετανάστες, δέν ἔχουν καμμία σχάση μέ τούς Ἀλβανούς. Ἐξ΄ ἄλλου δέν εἶναι φτωχοί. Εἶναι ἄξιον ἀπορίας -ἤ μήπως ὄχι - γιά τό ποῦ βρίσκουν τά χιλιάδες δολλάρια, γιά νά πληρώνουν τά δουλεμπορικά κυκλώματα. Ἡ Πατρίδα ὑφίσταται ἐποικισμό, ἀπό ἕνα φονταμενταλιστικό μουσουλμανικό πνεῦμα, πού δέν ἔχει σχέση μέ τό ἤπιο ἰσλάμ πού γνωρίζουμε -μέχρι τώρα-στήν Θράκη.
Στεναχωριόμαστε γιά κάθε πρόφυγα μεμονωμένα καί τόν βλέπουμε μέ συμπάθεια.
Ὄταν ὅμως πληθύνουν οἱ ἀριθμοί καί ἐπελθει ὀ κορεσμός τότε ὑπάρχει πρόβλημα.
Οἰ γκεττοποιημένες συνοικίες στήν Ἀθήνα τό δείχνουν καθαρά. Ἴσως ὁ δεσπότης -μέ ὅλο τόν σεβασμό στό ἀξίωμα του- θά ἔπρεπε νά πάει νά μείνει μερικές μέρες ἐκεῖ, πρίν ἐξαπολύσει τήν ἐγκύκλιο του.
Ἐναλλακτικά, ἐάν θά ἔλεγε τέτοια πράγματα στό ποίμνιο του, ἐάν αὐτό ἀποτελεῑτο ἀπό Ἕλληνες τῶν γκέττο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ cymmulus,

Όλα αρχίζουν από κάπου, εννοώ για τη διαστρέβλωση της αγάπης και πολλά άλλα. Αυτό το κάπου, είναι τότε, όπου η ελλαδική εκκλησία αποφάσισε με το σύνθημα της Κοινωνίας των Εθνών, να ενωθεί με τις αδελφές αιρετικές εκκλησίες και άλλαξε το ημερολόγιο. Αλλά η Κοινωνία των Εθνών ναυάγησε, επειδή τα ερείπια του ναού του Σολομώντος κατείχοντο από τους Παλαιστινίους. Στη θέση των Ρωμαίων βρίσκονταν οι Βρετανοί αποικιοκράτες, οι οποίοι αναγκάσθηκαν τελικά να χάσουν αυτή την αποικία. Οι Ρόθτσιλντ, βλέπεις, ήλεγχαν απόλυτα το Ηνωμένο Βασίλειο. Μας προέκυψε, έτσι, ο ΟΗΕ και σιγά-σιγά, αφού φαγώθηκαν οι βασιλείς και τα βασίλεια, μας καθήλωσαν στη δημοκρατία που την έχουν στα χέρια τους οι σιωνιστές. Βλέπεις σε τι κατάντημα βρίσκεται και ποια λύση είναι έτοιμη.

Με δυό λόγια θα σου την περιγράψω : Ο Μαρξ μετακόμισε στην Αμερική και στην Ευρώπη, αφού οι οικονομολόγοι κατάλαβαν ότι το νόμισμα του σιωνισμού από τη μιά όψη έχει τους ιδιώτες του Μαρξ και από την άλλη του ιδιώτες του Άνταμ Σμιθ, του Κέυνς, του Φρήντμαν και αρκετών άλλων. Το κεφάλαιο είτε είναι μαρξιστικό, είτε είναι καπιταλιστικό, στα χέρια μιας χούφτας ιδιωτών βρισκόταν πάντα. Τι κατάλαβαν οι σοβιετικοί πολίτες όταν είχαν το κρατικό κεφάλαιο, και τι καταλαβαίνουν τώρα οι πολίτες του free economic world? Ό,τι μάζεψαν, τώρα τα δίνουν πίσω, τους τα παίρνουν.

Ποιά η λύση; Η σοβιετικού και μαρξιστικού τύπου νέα δημοκρατία (:παγκόσμια διακυβέρνηση) με συνταξιούχους αφορολόγητου ετήσιου ποσού και εισοδήματος της τάξης των 5.000 ευρώ και κάτι παραπάνω για τους εργαζομένους. Εμπόδιο είναι ο υπερπληθυσμός - γεννάει γκρίνιες - αλλά και γι΄ αυτό έχουν έτοιμη τη λύση.

Και στο ερώτημα, τι έκαναν οι κεφαλές (οικουμενικές κατ΄ όνομα μόνο) της Ιεραρχίας, η απάντηση είναι : Δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Απλώς ανακάλυψαν την αγάπη, τη σχέση, και έφτιαξαν την αγαπητική σχέση της οικουμενιστικής νέας ορθοδοξίας.

Οι απατεώνες, μας φόρτωσαν με επιδοτούμενους λαθρομετανάστες για να παίξουμε εμείς πρώτοι το ρόλο του Καλού Σαμαρείτη. Αυτοί όμως που ήρθαν δεν ήταν όπως "ο άνθρωπός τις" που "κατέβαινε από Ιερουσαλήμ εις Ιεριχώ και λησταίς περιέπεσεν". Αυτοί οι λαθραίοι πήραν χρήματα, οδηγίες, και αποφάσισαν (για τα χρήματα) να ριψοκινδυνέψουν μαζί με τα μικρά παιδιά τους. Που καθόλου δεν τα λυπήθηκαν. Είδες λοιπόν ποιά η πλαστογραφία του συναισθήματος : της αγάπης και του ελέους;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος έγραψε ...

Οἱ ἐχθροί τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Ἐκκλησίας ἀνέβηκαν στά μπαλκόνια καί φωνάζουν μέ ἠχηρά μεγάφωνα, ἡ ἁμαρτία βραβεύεται, ὅπως τό πολυκέφαλο θηρίο τῆς Ἀποκαλύψεως παρουσιάζεται στεφανωμένο

ΚΧ
Και όχι μόνο αυτά. Το χειρότερο είναι ότι έχτισαν, με την αμέριστη βοήθεια των σιωνιστών, το Ναό της Δημοκρατίας, και εκεί μέσα σύρουν την Ιεραρχία της εκκλησίας (σημ. όχι Εκκλησίας) για να πάει να τους ορκίσει. Αντί να πάει όποιος θέλει να ορκιστεί σε ιερό ναό, ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους της πατρίδας, πάνε οι ιερείς στο προεδρικό μέγαρο ή στο "ναό της δημοκρατίας" να τους ορκίσουν. Τόσο σεβασμό έχουν οι άθλιοι, πολλοί των οποίων αρνούνται να ορκιστούν.

Σημειώσατε, δεν είμαι από τους αφελείς που λένε ότι "εξ ορθοδόξου επόψεως" ο όρκος απαγορεύεται. Αν είναι έτσι, τότε κανείς από εμάς δεν πρέπει να λέγεται πατέρας, κανείς να μην αποκαλείται καθηγητής, ούτε διδάσκαλοι να γινόμαστε, επίσης, μη ξεχνάμε και το "γυναικί δε διδάσκειν ουκ επιτρεπέτω, ουδέ αυθεντείν ανδρός".